Orijinalini görmek için tıklayınız : KatalİzatÖr
SOMEONESPECIAL
23-08-2013, 10:33
Katalizatörün boşaldığı nasıl anlaşılır ?
Motor ilk basmada soğukken ve hareket etmemişken alttan acayip
rahatsız edici şakır şakır sesler gelmeye başladı uzun yoldan sonra...
Hareket halindeyken ya da ısındıktan sonra bu ses kesiliyor. Anca
gaza yüklenince hafif geliyor. Benim tahminim katalizatörün içi
dağıldı...
Tahminim sizci doğrumudur ? Katalizatörü söksem arıza ışığı yakıyormuş CR-V
ve 10, ayda muayenem var. Napim ?
SOMEONESPECIAL
23-08-2013, 16:25
Yok mu ya bi fikri olan ?
O2 sensörünün konumu nasıl bilmiyorum. Katalizörden önceyse arıza lambası yakmaz.
Muayeneden geçmek için de katalizörün yerine susturucu taktırabilirsin abi.
MazdaSpeed
23-08-2013, 16:33
Tam 2.500 devir de şakırtı yapıyordu benim aracım da motor çalışmaya başladığın da veya sonrasın da herhangi bir ses yoktu
Benim bildiğim içerisinde ki porselen gibi olan cisim parçalanıyor ve bozuk para gibi ses yapıyor
Çözümü ise herhangi bir egzoscu içerisini boşaltıp tekrar içi boş şekilde takabilir
Crv de farklı olabilir mi bilemiyorum ama ben bu şekilde yaptırmıştım
KA®ANLIK
23-08-2013, 16:34
Katalizörü sökün bence,
aracınızda sanırım 1 katalizörden önce bir de katalizörden sonra o2 sensörü var arıza yaktığına göre...
Katalizörü söktükten sonra veya içini boşalttırdıktan sonra, 2. o2 sensörüne bir yanıltıcı takabilirsiniz... böylece arıza lambası da yakmaz...
Eğer muayeneyi dert ediyorsanız da, katalizör görünümlü susturucular var, onlardan taktırabilirsiniz veya katalizörün içini boşalttırıp öyle takabilirsiniz.
he bu arada başka bir soru da dağılan gerçekten katalizör mü yoksa orta susturucu mu ?
orta susturucunun da içi dağılmış olabilir...
SOMEONESPECIAL
23-08-2013, 16:47
Katalizörü sökün bence,
aracınızda sanırım 1 katalizörden önce bir de katalizörden sonra o2 sensörü var arıza yaktığına göre...
Katalizörü söktükten sonra veya içini boşalttırdıktan sonra, 2. o2 sensörüne bir yanıltıcı takabilirsiniz... böylece arıza lambası da yakmaz...
Eğer muayeneyi dert ediyorsanız da, katalizör görünümlü susturucular var, onlardan taktırabilirsiniz veya katalizörün içini boşalttırıp öyle takabilirsiniz.
he bu arada başka bir soru da dağılan gerçekten katalizör mü yoksa orta susturucu mu ?
orta susturucunun da içi dağılmış olabilir...
Yok hissediyorum o sünger gibi kısım dağıldı şıkırdıyor......
SOMEONESPECIAL
23-08-2013, 16:49
Anlaşıldı.... Gidip içini bi boşaltalım bakalım
fsunnetci
23-08-2013, 19:38
Kerem abi bende 1.4is katalizörü var muayene için vereilirim :rolleyes:
aracınıza özel headers varsa onlardan takabilirsiniz susturucu düz boru vs için vizede sorun çıkıyor diyorlar
Anlaşıldı.... Gidip içini bi boşaltalım bakalım
onu sakın yapma