Orijinalini görmek için tıklayınız : VW-Audi 1.8 TSI-TFSI..
ahmetbaha-drs
23-08-2013, 11:06
Volkswagen(Passat B6-CC) Skoda(SuperB) ve Audi'de(A3-A4-A5-TT) v.s'de kullanılan 1.8 TSI-TFSI 160hp Turbo motorlar hakkında deneyim ve bilgi sahibi arkadaşların yorumları nedir merak ediyorum?.
1.4TSI'larda yaşanan bazı sorunları bu motorda da görmek mümkün mü yoksa eski 1.8t'ler gibi bunlarda sağlam ve uzun ömürlü motorlar mı?
1.8 R4 16v TSI/TFSI 88-125kW (EA888)
A4 1.8tfsi bakiyordum makul fiyata dusuk km baya satilik var, bu durum benim killandirmisti biraz. Kullanan arkadasima sordugumda ve internette arastirdigimda yag yakma sorunu oldugunu ogrendim
ahmetbaha-drs
23-08-2013, 15:28
Bende Passat B6 1.8TSI ve ya denk gelirse A3-A4 1.8TFSI bakıyorum yakıtı ve gidişi güzeldi Passat CC 1.8 kullandım bir süre ama uzun vadede sorun çıkarır mı yoksa sıkıntısız kullanılır mı bilmiyorum pek 1.4tsi'dan fenalık geldi o nedenle hacim avantajı bir nebze olsun iyidir diye düşündürüyor beni.
Motor 2.0 tfsi ile ayni alt yapida zaten o yuzden tas gibi saglam
Apr bu motordan k04 ile 350 hp aliyordu
Bende Passat B6 1.8TSI ve ya denk gelirse A3-A4 1.8TFSI bakıyorum yakıtı ve gidişi güzeldi Passat CC 1.8 kullandım bir süre ama uzun vadede sorun çıkarır mı yoksa sıkıntısız kullanılır mı bilmiyorum pek 1.4tsi'dan fenalık geldi o nedenle hacim avantajı bir nebze olsun iyidir diye düşündürüyor beni.
iyi araştırmakta fayda var,
ben yukarda anlattığım durumu şans eseri öğrendim
problemsiz olanı da varmış 3000km de 1 lt eksilteni de
ahmetbaha-drs
26-08-2013, 19:56
Bende konuştum bir kaç ustayla genelde hepsinin söylediği 1.4'ler gibi net bir kronik sorunu yok, ama genede düzgün bir şekilde baktırmakta fayda var oldu.
Güncel çekiyim bi:)
Var mıdır başka bilgisi olan bu motorlar ile ilgili a3 düşünüyorum bunların s-tronicleri 6 ileri yağlı tip midir? kronik problemleri var mıdır? Ortalama şehir içinde ne yakmaktadırlar vs?
lnd_samet
29-05-2014, 16:50
a3 lerde 1.8tfsi ı varmıki yahu?
Güncel çekiyim bi:)
Var mıdır başka bilgisi olan bu motorlar ile ilgili a3 düşünüyorum bunların s-tronicleri 6 ileri yağlı tip midir? kronik problemleri var mıdır? Ortalama şehir içinde ne yakmaktadırlar vs?
7 ileri kuru tip var, 1.4 tsi dan 1 lt kadar daha çok yakıyor.
a3 lerde 1.8tfsi ı varmıki yahu?
var..
Bu motora 7 ileri kuru dsg hic ama hic gitmemis
Gecen arkadasimin a3e bindim 15km yolda 5 kere ciddi titremeyi hissettim
1.8 gibi torku her devirde yuksek motorda sanziman eziliyo
:) alabilirsin bence gönül rahatlığıyla Dsg leri fazla ötüyor ama sğalam motorlardır
Looper38
09-06-2014, 08:56
slm arkadaş. hazır konu varken bende birkaç bişey sormak istiyorum. a3 1.8t lere stok motora turbo büyütüp 1.3-.14 bar civarı basıp 350-400 hp civarı bi güç elde edilmiş 2 yıldırda sorunsuz binildiği söyleniyor. stok motorla gerçekten o güçlerle yürünebilirmi? eğer gerçekten öyleyse ies le uğraşmaya hiç gerek yok yani hemen bii a3 alalım :) vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok tşkler.