Orijinalini görmek için tıklayınız : E-Bike? Bisiklet Tavsiyesi?
Bugünlerde çok fazla arabaya bağlı olduğumu ve git gide kilo problemi olmaya başladığını anladım.
Bu yüzden kendimi zorunlu hissedeceğim şekilde bisiklet kullanımına geçmeye karar verdim. En azından hafta içi neredeyse hiç kullanmamaya çalışacağım.
Ev ile işyerim arası 7km ve bunun 4km kısmı sahil yolu (bisiklet parkuru) diğer tarafta biraz yolu uzatarak trafiğe girmeden halledebileceğim kendime alternatif parkurlar çizebileceğim bir mesafe kalıyor. (%70i düz yol %30luk kısmı hafif eğim)
Uzun lafın kısası 14-15 yaşından beri bisiklet kullanmıyorum. Nasıl birşey almak lazım.
Diğer bisiklet forumlarından kafamda birşeyler şekillendi ama birde tech ailesinden bir fikir alayım dedim. Öncelikle Boy: 1.80 Kilo:120 Hergün git gel 13-14km yol yapılacak(asfalt ve beton bisiklet yolu karışımı) Kilo fazla olduğu için ve işe sucuk gibi terli gelmemek için öncelikle e-bike dedikleri olaylara baktım (elektirikli motor değil!) Hem alışma açısından zorlamasın hemde biraz kilo verene kadar biraz destek olması açısından 2-3 model arasında kaldım.
Bianchi E Green -1.560TL
http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2013/large/E-Green.jpg
Goccia City Holiday M -2.090TL
http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/500/Spor_1535049.jpg
Bir bisikletçidende fikir aldım. Bianchi E Green hiçbiryerden bulamayacağımı söyledi. Onun yerine hafif ince tekerli normal 1.000TL civarında bir bisiklet almamı (SALCANO markaydı yanılmıyorsam) söyledi. 6-7 KM lik yolun hiçbirşey olmadığını günde 15-20km yol yapanların olduğunu vs... anlattı.
Bende arada kalmış durumdayım. Yorulduğum zaman en azından aküden yardım alsam daha rahatlayacakmış gibi duruyorum.
Şimdiden teşekkürler. :soru:
serkanokan
23-08-2013, 17:27
6-7 km yol izmir sicaginda bir guzel terletir insani :) bunun yaninda serin ve gunessiz havada 15-20 kilometre.buyutulecek mesafeler degil.
E bike gercekten buyuk rahatlik, avrupada cogu insan kullaniyo ve memnunlar da.
Bence kullanim amaciniza e-bike daha uygun gorunuyo.
baymustang
23-08-2013, 17:31
e-bike her geçen gün yaygınlaşacak türkiyede...
RottingChrist
23-08-2013, 17:43
2. sıradakini TR de bulma imkanımız var mı?
2. sıradakini TR de bulma imkanımız var mı?
Goccia City Holiday M 26" Alüminyum Kadro Elektrikli Bisiklet (Turuncu / Siyah) - Spor / Fitness - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/goccia-city-holiday-m-26-aluminyum-kadro-elektrikli-bisiklet-turuncu-siyah/productDetails.aspx?productId=sporgoccia01&categoryId=27026409&SKU=SPORGOCCIA01&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dsporgoccia01%26 fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalo g01%252ftr_TR%252f%2524s%253dgoccia%26fh_refview%3 dsearch)
Goccia City Holiday M 26" Alüminyum Kadro Elektrikli Bisiklet (Turuncu / Siyah) - Spor / Fitness - Hepsiburada.com (http://www.hepsiburada.com/liste/goccia-city-holiday-m-26-aluminyum-kadro-elektrikli-bisiklet-turuncu-siyah/productDetails.aspx?productId=sporgoccia01&categoryId=27026409&SKU=SPORGOCCIA01&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dsporgoccia01%26 fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalo g01%252ftr_TR%252f%2524s%253dgoccia%26fh_refview%3 dsearch)
Ayni sekilde ithalatci firmanin web sayfasindada var.
hasan çağri
23-08-2013, 21:08
Bugünlerde çok fazla arabaya bağlı olduğumu ve git gide kilo problemi olmaya başladığını anladım.
Bu yüzden kendimi zorunlu hissedeceğim şekilde bisiklet kullanımına geçmeye karar verdim. En azından hafta içi neredeyse hiç kullanmamaya çalışacağım.
Ev ile işyerim arası 7km ve bunun 4km kısmı sahil yolu (bisiklet parkuru) diğer tarafta biraz yolu uzatarak trafiğe girmeden halledebileceğim kendime alternatif parkurlar çizebileceğim bir mesafe kalıyor. (%70i düz yol %30luk kısmı hafif eğim)
Uzun lafın kısası 14-15 yaşından beri bisiklet kullanmıyorum. Nasıl birşey almak lazım.
Diğer bisiklet forumlarından kafamda birşeyler şekillendi ama birde tech ailesinden bir fikir alayım dedim. Öncelikle Boy: 1.80 Kilo:120 Hergün git gel 13-14km yol yapılacak(asfalt ve beton bisiklet yolu karışımı) Kilo fazla olduğu için ve işe sucuk gibi terli gelmemek için öncelikle e-bike dedikleri olaylara baktım (elektirikli motor değil!) Hem alışma açısından zorlamasın hemde biraz kilo verene kadar biraz destek olması açısından 2-3 model arasında kaldım.
Bianchi E Green -1.560TL
http://www.bianchi.com.tr/images/urunresim/2013/large/E-Green.jpg
Goccia City Holiday M -2.090TL
http://images.hepsiburada.net/assets/Spor/500/Spor_1535049.jpg
Bir bisikletçidende fikir aldım. Bianchi E Green hiçbiryerden bulamayacağımı söyledi. Onun yerine hafif ince tekerli normal 1.000TL civarında bir bisiklet almamı (SALCANO markaydı yanılmıyorsam) söyledi. 6-7 KM lik yolun hiçbirşey olmadığını günde 15-20km yol yapanların olduğunu vs... anlattı.
Bende arada kalmış durumdayım. Yorulduğum zaman en azından aküden yardım alsam daha rahatlayacakmış gibi duruyorum.
Şimdiden teşekkürler. :soru:
Bence başlangıç için bile olsa e-bike tercih etmeyin. Çünkü kullanım kolaylığı o kadar fazlaki insanı spor yapma hevesinden uzaklaştırıyor. Ama sadece ulaşım amaçlı düşünürseniz tabiki de süper olur.
Nerden biliyorsun dersen Türkiye'deki en çok bilinen ilk 5 dünya markasının ikisini ithal ediyoruz. Nerdeyse bütün e-bike teknolojilerini yakından takip ediyorum. Haftaya Eurobike var hatta yenilikleri görücez.
Eğer e-bike bakacaksanız da en az hız, kadans ve tork ölçebilen bir model olmasına dikkat edin. Eğer herhangi bir şekilde gaz kolu var ise o genelde devşirme bir sistemdir ve size bisiklet sürme hissini yaşatmaz.
Ayrıca üzerinde Bianchi yazmasına heryerde görmenize aldanmayın Accell grup tarafından Manisa'da isim hakkı ödenerek üretilen ürünlerdir ve özellikle elektrik destekli sistemlerde bir çok servis noktasında sorun yaşadığınızda çözemeyebilirsiniz.
Bu sebeple benim size tavsiyem (eğer bütçeniz 1000TL'ye kadar ise) Giant, Sedona, Salcano markalarından (Nispeten montaj ve işçilik kaliteleri diğer markalara göre çok daha iyidir) 28" ve kalın tekerlekli olmayan, konfor için ön amortisörü olan üstüne oturduğunuz da rahat hissetiğiniz (denemeden, üstüne oturmadan almayın) elizle kaldırıp 5-10 metre yürürseniz yorulmayacağınız ağırlıkta olan bir şehir bisikleti almanız olur.
E-bike lar hem ağırdır hemde beklediğiniz spor etkisini size yaşatmazlar.
e-bike her geçen gün yaygınlaşacak türkiyede...
e-bike sistemleri yaşlanan ve bisikleti hayatının mutlak bir parçası haline getiren Avrupanın bisikletli alışkanlıklarını sürdürebilmesi için yaratılmış bir teknolojidir. Avrupa pazarında %27 idi pazar payı 2012-2013 haziran-haziran döneminde. Doğal olarak Türkiyede de hızla artacak ama öncelikle çin motorlarının şuanki kaliteli motor kullanımına olan katkısı gibi, ucuz elektrikli ürünlerinde gelip geçtiği bir dönem yaşayacağız hatta yaşıyoruz :)
FunnyCorpse
22-12-2013, 23:11
2 side gereksiz ;)
goccia alana kadar 2 bın cıvarı bıraz daha ekleyıp gazelle batavus vs almak cok daha mantıklı.....
Spor olsun diye alacaksanız e bike almayın. Hafif bir yol bisikleti tercih edin.
FunnyCorpse
23-12-2013, 00:02
yol yaşadıgın yere göre zulumm olabilir.
yaş cinsiyet iş alanı yaşam standartları beklentiler göre degişiklik gösterebilir
engebeli bozuk kırsal toprak parke yollu vs yerler mtb dag bısıkletı
duzgun yollu deniz kenarı genel anlamda guzel olan şehirlerde şehir tur bisikletleri
tercih edilmeli bence...
yol bisikleti sonraki aşamalarda daha keyifli olur ilk başlıyanlara bel boyun baş agrıı yapma olasılıgı cok yuksek ayrıca vıtes dişli ölçüleri daha zorluyabılır kaslar daha gelısmedıgınden oda sorun olabilir ;)