Orijinalini görmek için tıklayınız : araç üzerindeki kuyu suyu
PiscocuK
23-08-2013, 16:52
selamlar arkadaşlar
aracımın özellikle dikiz aynaları ve camlarında su lekeleri var..her yıkamamdan sonra güzelce siliyorum 1 dk geçmeden yeniden kirliymiş gibi su lekeleri kalıyor
sanıyorum daha önce kuyu suyu ile yıkandı yada başka bir duruma maruz kaldı emin değilim
cam filmi yapmayı düşünüyordum ama bu şekilde olursa içinde lekeler kalacağı için hoş durmaz
elimde kil var..bunu kullansam sorunu çözebilirmiyim? yada bu sorunu çözmek için nasıl bir yol izlemeliyim..kireç sökücüler işe yararmı? kaportada belli olmuyor ama cam kısımlar kötü
teşekkürler
devil_berk22
23-08-2013, 17:04
elma sirkesiyle silin
PiscocuK
23-08-2013, 17:20
harbimi ya :) bi deniyelim ozaman..peki kil çıkartmaz mı?
Elma sirkesi varken kil ile niye uğraşacaksınız ki
(Cevap: kil çıkarır mı bilmiyorum :) )
Kil cikartmaz, sirke de cikartmazsa Nanolex Glass Polish e kalabilirsiniz ;)
PiscocuK
23-08-2013, 18:07
teşekkürler arkadaşlar
63owen63
23-08-2013, 18:14
Elma sirkesinin kaportaya zararı olur mu ?
hay sizden Allah razo olsun :D
Skyhawk34
23-08-2013, 19:22
ben 205 meg pasta yapıyordum 1 hafta bekledikleri için anca o geçirdi bir ay yanımda bekleyen siyah scirocco başa cıkamadı mesela arabayı komple boyaya verdi
devil_berk22
23-08-2013, 19:26
forumda zaten daha önce soranlar olmuştu bi baksaydınız vardı önceki sayfalarda ;)
sinanbaysal
23-08-2013, 20:24
Bende gecen haftasonu gaz yagı kullandım aracdakı ufak tefek lekelerı cıkarttı ve camlardakı su ızlerını gecırdı :)
Sirke nano korumayi alir mi?
R21TURBO 41
23-08-2013, 20:34
Kil cikartmaz, sirke de cikartmazsa Nanolex Glass Polish e kalabilirsiniz ;)
Budur ....
Sirke nano korumayi alir mi?
Korumadan korumaya degisir. Cogunlugunu alamaz fakat zayiflatabilir. Ama ben sirkenin vernik yuzeyindeki lekeleri alabilecegine pek inanmiyorum. Vernik yuzeyinde kuruyan kirec molekuler bag olusturur, sirkeyle cikmasi cok dusuk ihtimal.
Bu soylediklerim vernikten vernige degisir fakat kotu bir vernik varsa aracin uzerinde ince meg pastalarla gecildikten sonra bile yikandiktan sonra ortaya cikma ihtimali var. Canberk gorurse konuyu size anlatir kendi deneyimini.
@r21, tesekkurler :D Nanolex Glass Polish inatci cam lekelerine birebir test ettigin uzere ;) Sana sormak istedigim soru camda bir parlaklik var mi disardan bakilinca ?
CanberkD
23-08-2013, 21:10
Konuyu simdi gordum, benim aracimin da caminda iki tane uzun iz seklinde su lekesi vardi. Camin ortalarindan baslayip asagi dogru iniyordu su lekesi ve ne yaptiksak cikmadi.
Nanolex uygulama yaparken glass polish ile ilk kati atinca hemen gitti bende cok sasirmistim, tavsiye ederim.
R21TURBO 41
23-08-2013, 21:18
Korumadan korumaya degisir. Cogunlugunu alamaz fakat zayiflatabilir. Ama ben sirkenin vernik yuzeyindeki lekeleri alabilecegine pek inanmiyorum. Vernik yuzeyinde kuruyan kirec molekuler bag olusturur, sirkeyle cikmasi cok dusuk ihtimal.
Bu soylediklerim vernikten vernige degisir fakat kotu bir vernik varsa aracin uzerinde ince meg pastalarla gecildikten sonra bile yikandiktan sonra ortaya cikma ihtimali var. Canberk gorurse konuyu size anlatir kendi deneyimini.
@r21, tesekkurler :D Nanolex Glass Polish inatci cam lekelerine birebir test ettigin uzere ;) Sana sormak istedigim soru camda bir parlaklik var mi disardan bakilinca ?
Nanolex Glass Polish ten sonra camın üstü şeffaf parlak bişeyle kaplı gibi oldu. Yağmur kaydırıcılığı çok iyi , ben 90 model mercedese uygulattım çok memnun kaldım. Siteye üye user ı franfurtlu olması lazım Faruk yapmıştı uygulamayı.
CanberkD
23-08-2013, 21:24
Nanolex Glass Polish ten sonra camın üstü şeffaf parlak bişeyle kaplı gibi oldu. Yağmur kaydırıcılığı çok iyi , ben 90 model mercedese uygulattım çok memnun kaldım. Siteye üye user ı franfurtlu olması lazım Faruk yapmıştı uygulamayı.
Glass polish ustune cleaner ile temizleyip nanolex glass ultra uygularsaniz en iyi verimi alirsiniz. Nanolex su iticiligi cok basarili gercekten.
Aracimda aquartz nano uygulama var. Her 3 yikamada bir de nanolex in foM seklinde olan koruyucusunu uyguluyorum. İsmini unuttum. Sirke nanoyu soker mi acaba? Yoksa komple yeniden nano uygulamam gerekli mi?
Aracimda aquartz nano uygulama var. Her 3 yikamada bir de nanolex in foM seklinde olan koruyucusunu uyguluyorum. İsmini unuttum. Sirke nanoyu soker mi acaba? Yoksa komple yeniden nano uygulamam gerekli mi?
Sirkenin Ph i 2.5 falan olmasi lazim, kucuk bir alanda uygulayin. Aquartz ve uzerine Washcoat uygulanmis bir aracin uzerinden katmanlari almak baya zor olacaktir. Fakat siz neden sirke kullanacaksiniz ?
Maalesef sıçrayan su leke yapmış. Araç beyaz fakat detaylı bakınca belli oluyor...
Maalesef sıçrayan su leke yapmış. Araç beyaz fakat detaylı bakınca belli oluyor...
Vernik uzerinde olusmus su lekeleri genel olarak pastasiz cikmaz. Sirkeyi denerseniz ve nano korumayi alsa bile sadece o bolgeye uygulayabilirsiniz. O lekeler genelde pastayla cikacagi icin, yok etme durumunda her turlu nano korumayi kaldiracaksiniz. Cok ince bir pastayla kurtarabilirseniz IPA ile guzelce silin ve su iticiligine bakin, katman kalkmamis olabilir
Tamamdır, teşekkür ederim.
kaportadaki su lekesine napılacağı konusunda net bir yorum yapan olmamış sanırım :)
pasta mı atmak gerekir? sirke kaldırmasın boyayı 10 yaşında araç sonuçta?
tayreep_john
24-08-2013, 14:27
kaportadaki su lekesine napılacağı konusunda net bir yorum yapan olmamış sanırım :)
bi zarar vermez geçen hafta ben komple su lekeleri için aracımı sirekyle sildim bi sıkıntı olmadı... ama sirkeyi döküp güneşin altında bekletirseniz zarar verebilir ama zaten hemen çıkarıyo lekeleri :) korkmayın bi sıkıntı çıkarmaz.
murat_ileri
24-08-2013, 14:28
kaportada lekenin durumu görmeden yorum yapmak zor, ama asid aşındırıcı ile dokuya zarar verme ihtimaliniz var. daha önce elle uygulama yaptıgım siyah honda civicte bagaj kapagında kireç lekesi oluşmuştu. inceden kalına dogru pasta uygulaması yaparak gidermiştim.
anladım beyler, ben 1 tur pasta atayım olmadı elma sirkesi ardından yıkama
siyah arabanın derdi çok, gri olsa asetonla bile silerdim
bizim araçda siyah benzınlıkde 1 mılyona su tutturmustum çıkarana kadar çok uğraştım sirke hallediyor ama fazla sirke boyayı kaldırıyor dikkat edin
chatlaxs
30-08-2013, 10:47
ben cam sille uğraşıyodum çıkarcam diye sirke deneyelim ozaman :) koku falan olmuyomu beyler :D
aposport
31-08-2013, 10:38
onurdan nanolex aldım. hemen uyguladık. sonuç süperdi. teşekkürler...