Orijinalini görmek için tıklayınız : Kasko bozulması hakkında bilgi
Tampon ve çamurluğuma taksi sürtmüştü bende arabayı belaltı boyaya verirken bari o 2 parçayı kaskodan boyatiyim cebimden para çıkmasın dedim.
Neyse boyandı falan dün kaskoyu yeniledim indirimin 40 dan 30 a düşmesini beklerken 50 ye çıktığını gördüm. Bu küçük hasar max 400 450 tl değerindedir kaskomu bozmamış indirim almamıda engellememiş.
Bilindiği gibi bu işler tam bi muamma bende yararlı olcağını düşündüğüm için konu açiyim dedim kaskom anadolu sigorta bu arada :)
Low-Rider
23-08-2013, 21:43
Belli bir limite kadar bozmuyor diye biliyorum bende, 2-3 sene önce annemin arabasında 1000TL'lik bir masraf olmuştu bozulmamıştı hasarsızlık
onursumer
23-08-2013, 21:45
her firmanın limiti var her hasarda hasarsızlık indirimini bozmuyorlar
Firmaya gore mini onarim var.mesela ben 3 bin tl lik hasari oto zenith te yaptirdim kaskoyu bozmadi yilda iki kere bu sekilde hakkim var:)
mesela ben bunu bilmiyordum bozulcak sanıyordum belki benim gibi bilmeyenler olabilir :)
Firmaya gore mini onarim var.mesela ben 3 bin tl lik hasari oto zenith te yaptirdim kaskoyu bozmadi yilda iki kere bu sekilde hakkim var:)
hangi acente bu 3 bin tl lik hasara gözyuman çok iyiymiş :)
Aviva kasko benimki. Pardon ya 1500 tl imis ama iki hakkim var:) gerci bana hic su meblaga kadar diye demediler tikladin onden acentayi aradim oto zenithe gotur dedi yapildi bozulmadan:)
Aviva kasko benimki. Pardon ya 1500 tl imis ama iki hakkim var:) gerci bana hic su meblaga kadar diye demediler tikladin onden acentayi aradim oto zenithe gotur dedi yapildi bozulmadan:)
1500 de iyiymiş ağır bişey olmadığı sürece her türlü iş görür :)
Valla ben memnunum :) tabi 1500 tl oduyorum benim araca
ozgurluk
24-08-2013, 09:29
Bazı sigorta şirketlerinde , kendi tamir servislerinde 1000 TL gibi rakamlara kadar olan onarımlarda hasarsızlık indirimleri etkilenmiyor.
Tabi bu kendi şirketi için geçerli. ( kendi acenteliklerimde böyle)
Örneğin x şirketten bu hizmeti kullandınız. Hasarsızlık indiriminiz %60 diyelim. x şirket yenileme esnasında bu hasarı dikkate almadan bir üst kademeye çıkartıp %65 den veya yine %60 dan poliçenizi yeniliyor.
Ama poliçenizi y şirketinden yenilemek isterseniz, hooop bir alt kademeden yeniliyorsunuz.
Üstelik x şirketi %60 dan yenilerken atıyorum 1000 tl ye poliçeyi yapıyordur. Ama y şirketinin fiyat politikası farklıdır %40 indirimle 800 tl ye kaskonuzu yapar.
Eeeee nerde kaldı bu indirimin esprisi :))
Tamamen pazarlama açısından bir kandırmacadır bu sistem.
Mesela ; Anadolu sigortada da arzu edildiği takdir de hasarsızlık koruma teminatı eklenebiliyor. İsteğe göre bir hasar veya iki hasar koruma. Limiti de araç bedelinin yarısı kadardı sanırım, tam emin değilim. Yani epey yüksek bir bedel.
Sen yıl da iki kere hasar yapacaksın, hasarsızlık indirimin etkilenmeyecek. Seneye daha yüksek indirimle daha ucuza poliçe yaptıracaksın... diye beklemeyin yok öyle bir dünya :D
Edit : mini onarım hariç tabiki.
Mini onarim harici birde %40 hasarsizliginiz varsa 1 hasar hakki veriyorlar diye biliyorum. Benim sigortacim bu sekilde konustu benimle. 1 hasar ile hasarsizligin bozulmaz devam eder dediler.
ozgurluk
24-08-2013, 09:48
Mini onarim harici birde %40 hasarsizliginiz varsa 1 hasar hakki veriyorlar diye biliyorum. Benim sigortacim bu sekilde konustu benimle. 1 hasar ile hasarsizligin bozulmaz devam eder dediler.
o şirket içerisinde devam ediyor o oran. ama tramer nezdinde geçerli değil. başka şirketten yenilemek isterseniz indirim bir alt kademeden geliyor.(mini onarım harici)
o şirket içerisinde devam ediyor o oran. ama tramer nezdinde geçerli değil. başka şirketten yenilemek isterseniz indirim bir alt kademeden geliyor.(mini onarım harici)
Saol bilgi icin :)
ozgurluk
24-08-2013, 10:38
Önemli değil. belki bazı şirketlerde farklı durumlar oluyordur , bilemiyorum. kendi acenteliklerimde durum bu.
başka sigortacı arkadaşlarda var forumda. yanlışım var ise düzeltirler.
mapfre kaskom var her sene biyerlerini beleş kasko bozulmadan boyatıyorum temizlik olsun diye :)
Kaskodan kaskoya ve poliçeye göre değişiyor bunlar :)
ssdriver
24-08-2013, 11:02
hasar korumada işler nasıl yürüyor bilen var mı? anadolu sigortadan kasko yaptırırken 2 adet hasar koruma eklettim. kimisi hasar koruma olsa da kasko yenilerken önüne koyarlar yapılan işlemleri diyor ?
ozgurluk
24-08-2013, 11:35
hasar korumada işler nasıl yürüyor bilen var mı? anadolu sigortadan kasko yaptırırken 2 adet hasar koruma eklettim. kimisi hasar koruma olsa da kasko yenilerken önüne koyarlar yapılan işlemleri diyor ?
Anadolu'da hasarsızlık koruma teminatın var iken, hasar yaptın diyelim. Hasarsızlık indirimin Anadolu sigorta nın nezdinde korunuyor , aynı seviyede kalıyor. Başka şirkette bir alt kademeden devam ediyor.
Ve evet fiyatta eski ödediğin prime nazaran az biraz daha yüksek gelir. Zira genel fiyatlar da artıyor zaten.
ssdriver
24-08-2013, 11:38
Anadolu'da hasarsızlık koruma teminatın var iken, hasar yaptın diyelim. Hasarsızlık indirimin Anadolu sigorta nın nezdinde korunuyor , aynı seviyede kalıyor. Başka şirkette bir alt kademeden devam ediyor.
Ve evet fiyatta eski ödediğin prime nazaran az biraz daha yüksek gelir. Zira genel fiyatlar da artıyor zaten.
yorum için teşekkürler. demek ki zorunda kalmadıkça kullanmamak en iyisi. yoksa her çiziğe vs. hasar korumaya güvenip tampon boyatsak yine dönüp bize patlayacak :)
ozgurluk
24-08-2013, 11:42
yorum için teşekkürler. demek ki zorunda kalmadıkça kullanmamak en iyisi. yoksa her çiziğe vs. hasar korumaya güvenip tampon boyatsak yine dönüp bize patlayacak :)
mini onarım dışında kullanmamaya çalış, her halükarda zaten o hasarlar tramer kaydına işleniyor. yarın öbürgün satarken açıklamakta güçlük çekersin.