Orijinalini görmek için tıklayınız : Egsoz sistemi Yardım
Sevgili Techturkey arkadaşlarım
Aracım olan 306 Gti'a 60 mm boru yapılı ve ortada Remus orta susturucu,
sonda ise OTTO Racing egsoz kullanmaktayım.
Yanlız aklıma takılan birşey var ben aracımın borularını değiştirsem, yani 60mm
den 50mm lik boru döşesetsem son susturucumu orjinal kullansam verimli olurmu?
Birde şuanki hali ile araba 5.vitesde aşırı bir rahatlık hissettiriyor.
Dün gece otobanda denemeler esnasında dikkatimi çekti.
Bu rahatlama bana mı böyle hisse neden oluyor olasılığı normal mi ?
Bu boruları 50mm ve orj. Sonsusturucu kullanırsam kötü olurmu ?
Saygılarımla
Erel H. HÜKEREK
orj son susturucuyla hiçbir verim alamazsın boruyu nasıl yaptırırsan yaptır
bence 60 lık idealdr ama sona ss gibi bi susturucu koy borun geniş olsada sonda sıkışsın en azında hemde güzel bi güç sesi alırsın
Şuanki sistemin gayet güzel ER kalsın bu sistem. Tolganın arabaya bakma sen onda acayiplik var. Bu arada dün akşam nasıldı üzüldüm gelemedim diye. Sabahtan'da iş yerine geldim :( :( halen iş yerindeyim. Sanırım çok kalabalıktı TEM üdn gece.
bende gelemeidm gelcektim dışarı çıkmam gerekti ama sonuçları merak ediorum :)
106-206-306 lara bence otto-hks tarzı egzoz lar hiç uymuyor. SS veya Remus tak bence..
Yaa asıl ben ses istemiyorum yani silencer sök silencer tak falan sıkıldım.
Orj susturucumu takarım bakarım keyfime diye düşünüyorumda hemde Polislerle papaz olmam. diye düşünmüştüm.
SONE-R katılıyorum sana bencede oval tip egsozlar bencede daha güzel oluyor elimde birde Magnex Oval var acaba onumu taksam:soru:
50lik düz boru kötü mü olur yani son susturucu ile sadece ne bileyim sessiz ve performaslı birşeyler istiyorum.
bencede sona ss remus tarzı sıkısma sağlıyacak bi egsoz lazım;)
bu otto hks ler 60lıksa alt devri ve gaz tepksını ölduruyor... duzboru varsa dahada bellı olur;)
SONE-R katılıyorum sana bencede oval tip egsozlar bencede daha güzel oluyor elimde birde Magnex Oval var acaba onumu taksam:soru:
kesinlikle...
kesinlikle...
İi bari bi ara gideyip şu egsoz girişini kelepçeli yaptırayım kafam atınca 3 egsozum var deyiştiririm evin önünde :D
1.Orjinal
2.OTTO
3.Magnex Oval
:D
Gidip bi MAgnex le dolaşiiim biraz ama sessiz ve başarılı birşeyler istiyorum DOHC sesimi özledim valla yaa
Tampondaki eksoz yuvasını güzelce kapattır, Çİft çıkışlı bir Remus yada SS alıp, Aşağıya doğru kıvrık kafa yaptır, sok tamponun altına... Orj susturucu gibi olur, polis görüp çevirmez. Keksoz sesi çıkmasından ziyade kafasını görmersi yerio bazen polisin...
tahmınımce magnexın sesını pek beenmıceksın ya nese:) hafif sesiz bişey takıp öndekı fıltrenın sesını duymak daha mantıklı;)
tahmınımce magnexın sesını pek beenmıceksın ya nese:) hafif sesiz bişey takıp öndekı fıltrenın sesını duymak daha mantıklı;)
Magnex in içine Silencer kaynatmıştık ilk aldığımızda iskenderde.
Cooper da arkadaşım kullanıyordu.
Minide deyişik corvetimsi bir ses veriyordu
Bakalım bende nasıl olacak onu ben bi gün gidim yaptiirim bakam. olmazsa orj takarım valla kızcam artık çok ses istemiyorum sanki artık yaşlandım mı ne :D
bi süre motorun sesini dinle sıkılıp yine taktırırsın eski egzozunu :D
bi süre motorun sesini dinle sıkılıp yine taktırırsın eski egzozunu :D
Evet o kesinde motorumu da özledim napiiim :o
Şuanki sistemin gayet güzel ER kalsın bu sistem. Tolganın arabaya bakma sen onda acayiplik var. Bu arada dün akşam nasıldı üzüldüm gelemedim diye. Sabahtan'da iş yerine geldim :( :( halen iş yerindeyim. Sanırım çok kalabalıktı TEM üdn gece.
Dün gece fenaydı :D
Diğer grubu tam göremedim neler vardı ama bizde 2 sti 2 wrx 2 gt 1 evo VII vardı :D
306 maaşallah çok güzel tanışamadık kalabalıktan :)
K-Vtec'le yürümenize görmek istiyodum aslında
bizii unuttunmuu XOR :) kırmızıı civic yavas yavas sti ları takıp ettık:)
bizii unuttunmuu XOR :) kırmızıı civic yavas yavas sti ları takıp ettık:)
yok sizin arabayı hiç katmadım bile mevzuya :D :D
Magnex ottodan daha cok bagırır :D
Magnex ottodan daha cok bagırır :D
magnex sesi en kötü egzosttur bence dünya üzerinde :)
minide ii bağırabilir mini kebndine has bi sesi varda 306 da uğuldar sadece
yok sizin arabayı hiç katmadım bile mevzuya :D :D
Bir de ufak tefek kırmızı bir araba vardı onu da unuttun galiba... =)))))
60mm boru+Remus son susturucu bence:)
bencede sona ss remus tarzı sıkısma sağlıyacak bi egsoz lazım;)
bu otto hks ler 60lıksa alt devri ve gaz tepksını ölduruyor... duzboru varsa dahada bellı olur;)
Hafif bolan alt devirleri düzeltiyor sonra.
Dün gece fenaydı :D
Diğer grubu tam göremedim neler vardı ama bizde 2 sti 2 wrx 2 gt 1 evo VII vardı :D
306 maaşallah çok güzel tanışamadık kalabalıktan :)
K-Vtec'le yürümenize görmek istiyodum aslında
Bugün dün gecenin üzüntüsü ile gittim kafayı kazıttım. K vtec i bende çok merak ediyorum. Bugüne kadar olan tüm denemelerimde filtre kitim yoktu. Şimdi güzel bir filtre sistemi yaptık eşitlendi herşey.
Erel'cim formülü veriyorum:
60mm Araboru + SS Spor Orta Susturucu + Lazer son susturucu
Basmayınca ses yok, yüklenince tatlı güzel bir ses ;)
ER 306 - K-Vtec noldu dün gece ? Deneyebildinizmi?
konu egsozdan cıktı roll muhabbetıne döndu:) ve devam eder bu böle:)
magnexi takasla remus yada ssle:)
Rolldan dolayı soruyor zaten sorun yok konuda.
Juggernaut
22-06-2008, 18:10
Sebringin ovalinin sesi magnex'e göre az oval az ses çıkaran bişey istiyorsan sebring takabilirsin.
Sebring olabilir aslında.
Kafam şişmesinde ve egsoz muaneye gittiğimde problem çıkartılar dimi
Ne takarsam takayım?
illa orj egsoz ile gitcem kat. a bakıyorlar mı ?
ER 306 - K-Vtec noldu dün gece ? Deneyebildinizmi?
2. Vitesde o tampon çıkarıyo öle gidiyoz 4. sonlarına alır gibi olurken ben bitiriyoz çünkü arkadaşın 5. vitese girmiyo
3. vitesde ben alıyorum bariz bir şekilde.
Yekta nın MCS ile 2 de yürüdük o aldı tabide öle büyük bi fark yok kapısındaydım. Yanlışım varsa yekta gören arkadaşlar düzeltsin :)
Bizim grup çok geride kaldık biz dönerken ben deneme yapmadım bile kendimi TOP-Speed e verdim geldim eve :D
2. Vitesde o tampon çıkarıyo öle gidiyoz 4. sonlarına alır gibi olurken ben bitiriyoz çünkü arkadaşın 5. vitese girmiyo
3. vitesde ben alıyorum bariz bir şekilde.
Yekta nın MCS ile 2 de yürüdük o aldı tabide öle büyük bi fark yok kapısındaydım. Yanlışım varsa yekta gören arkadaşlar düzeltsin :)
Bizim grup çok geride kaldık biz dönerken ben deneme yapmadım bile kendimi TOP-Speed e verdim geldim eve :D
Maaşallah :) evet k-vtec 5 e atamıyo maalesef :p
biz sizden sonra çıktık ben biara clio rs'le denerken sağda toplanmıştınız siz baya bi araba vardı sonra sadece seni bide mini'yi gördüm.Haftaya tanışmak üzere kazasız belasız :)
ahmetbaha-drs
22-06-2008, 19:00
Bisey sorucam neden direk 306GTI komple DEVIL kit kullanmıyosun ki?:):)
magnex sesi en kötü egzosttur bence dünya üzerinde :)
benim typeR da var, ben memnunum sesinden ;) ama 306GTi, TypeR kadar egzoz gazı üretemeyip aynı kuvvetle üfüremeyeceğinden sesi kötü çıkaiblir..
remus orta susturucu(zaten var)+sebring xt1 derim..
kendi aracımda stock susturucuyu söküp sebring taktım gerçekten hiç bir fark yok üst devirlerde ince bi sesi var...
http://i285.photobucket.com/albums/ll53/diyadin9900/34jq.jpg
Bisey sorucam neden direk 306GTI komple DEVIL kit kullanmıyosun ki?:):)
SuperSprint markasının araştırmıştım komple alacaktım sonra ne gerek var zaten aynı kalınlık sadece marka.
Son susturucusu öterimden kalkmış Magnum modeli Almanyada bir yerle iletişime geçmiştim. Sonra vaz geçtim burada TR de. Bir yerde varmış Hatta SS in internet sitesinde onan bir yer galiba BTG miş mi ne nese
Şimdi az ses ve işlev işin sebring mi diyorsunuz yani
ben bi magnex i deniyeyim elimde var zaten.
Olmadı Sebring alırım napacam deneme yanılma yapacağım kızarsam Orj takarım artık :)
Eksozları aynı kalınlık sadece marka diye değerlendirmiyorsun dimi erel :) Benim tavsiyem 2 tane
1- SS orta susturucu + 60 lık düz boru + SS son susturucu
2- 60 lık düz boru + Resinator (bölemi yazılıyodu :)) + SS son susturucu
Bu en iyisi demiyorum ama bence sessiz ve performanslı bir uygulama olur.
tolga 306gti
23-06-2008, 02:50
60 lık boru + sonda otto,306 tıda güç kaybına neden oluyor,egzosu takıp dırek dynouda ölctük
-3 hb.orjinal borular,orjinal orta egzos ve sona remus bence daha iyi.buda benim fikrim ve arabamdaki sistem.
60 lık boru + sonda otto,306 tıda güç kaybına neden oluyor,egzosu takıp dırek dynouda ölctük
-3 hb.orjinal borular,orjinal orta egzos ve sona remus bence daha iyi.buda benim fikrim ve arabamdaki sistem.
Orjinal boruları kaç mm ?
Gİdem öyle yapim ben anlamadım zaten Ottodan önce araba DYNO da 165 verdi ottodan sonra bi 145 bi 155 verdi ama asıl saçmalık olan 190 hp gibi araçlarla yakın yürümem.
En iisi OTTO iptali yapmam gerekiyor.
SS olacak sona herkezin dedği bu yada Direk araca Magnex Magnum kötü mü olur bir yerde bulmuştum 2. el
Ben en iisi orj çapına döneyim sonada SS koyayım
206RC'de içi boş orta susturucu ve dc sports son susturucu vardı, ara borular standarddı, daha sonra standard sisteme döndüm, gözle görülür bir biçimde kötüleşme oldu. öncekiyle standard 2 boy civarı oynadı gibi.
belki bir fikir verir diye yazdım, sonuçta ikisi de peugeot ikisi de yakın güçlerde
ottoyu satarsan alabilirimn
tolga 306gti
23-06-2008, 23:15
Orjinal boruları kaç mm ?
Gİdem öyle yapim ben anlamadım zaten Ottodan önce araba DYNO da 165 verdi ottodan sonra bi 145 bi 155 verdi ama asıl saçmalık olan 190 hp gibi araçlarla yakın yürümem.
En iisi OTTO iptali yapmam gerekiyor.
SS olacak sona herkezin dedği bu yada Direk araca Magnex Magnum kötü mü olur bir yerde bulmuştum 2. el
Ben en iisi orj çapına döneyim sonada SS koyayım
orjinali kac mm bilmiyorum ama zaten eger orjınal yapacaksan orta susturucu ve boruları önden arkaya kadar tek parca onda,en sonada remusu cak iş bitsin.
standart kullanımda cok ses yok,biraz gazlarsan ses artıyo,ne polis ne dert.devam..
Kafamda şekillendi sanki bişiler. OTTO zaten çok bağıran bir egsoz olduğunu herkez sölüyor.
Ben bi sonsus deyişikliği yapayım sonra neler olacak göreyim
eski 306'ımda kullandığım, 60mm düz boru, sonda birebir 306gti Remus son susturucu..aracın için birebir son susturucu ararsan çok verimli olduğunu göreceksin..ben çünkü otto ve ss kullandım memnun kalmadım gidişinden..birebir son susturucu en güzel çözüm..
eski 306'ımda kullandığım, 60mm düz boru, sonda birebir 306gti Remus son susturucu..aracın için birebir son susturucu ararsan çok verimli olduğunu göreceksin..ben çünkü otto ve ss kullandım memnun kalmadım gidişinden..birebir son susturucu en güzel çözüm..
Aynen öle. Universal ürünler yerine araca özel ürünler daha verimli. Özellikle bizim fransızlarda.
Aynen öle. Universal ürünler yerine araca özel ürünler daha verimli. Özellikle bizim fransızlarda.
.......................:D
.......................:D
Satılık magnex mi diyorsun ne gülüyorsun arkadaşım sen öle :D
Satılık magnex mi diyorsun ne gülüyorsun arkadaşım sen öle :D
magnex deil sebring
magnex deil sebring
Doğru ya. Yaşlanıyorum :)
Şöyle bir kaç şey buldum fikir ve görüşleriniz ?
----------------------------------------------------------
801824 Rear exhaust MAGNUM O 100.
http://www.supersprint.com/prodotti/801824.jpg
----------------------------------------------------------
http://www.awesome-gti.co.uk/images/magnex_4_round.jpg
Peugeot 306 2.0 S16, XSi, 306 GTI 6 ++ Jan '94 - 01' 1 x 3" R XSP33 £272.33 £245.10
(Some models may require modification to the rear valance) 1 x 4" R XSP33/4 £272.33 £245.10
sen nie kaşınıosun olm ? ha illa alcam diosan ya ss yada remus :)
sen nie kaşınıosun olm ? ha illa alcam diosan ya ss yada remus :)
REMUS direk bana bulmadım site açılmadı :D
ben en iisi SS alim orj boru alim birde miiisss değilmi yani 30 mm yapcam o olcak kızdırma beni PIR PIR :D
:hihih::hoo:
:hehe:
:cokgreen:
EEt en iyisi supersprint
alacağım et ett en iyibu heralde.
Bu araca bire bir oluşunun tek espirisi ara boruya cuk oturması mu yoksa litre olarak bi espirisi varmı ?
VteC_MaNiaC
30-06-2008, 19:16
EEt en iyisi supersprint
alacağım et ett en iyibu heralde.
Bu araca bire bir oluşunun tek espirisi ara boruya cuk oturması mu yoksa litre olarak bi espirisi varmı ?
erel SS Alırsan düz boru bile yapsan sadece üst devirde biraz cızırdar kafa şişirmez... ;) SS rulz.. Araca direk uygun olmasının esprisi hacmi ve direk montaj avantajı
Bence sadece direk oturması felan değil Erel. Hacim ve araca göre yapılıyor bunlar. Test ediliyo yani.
Heralde bi son SS neyin alacağım Birebir galiba
remus da alabilirsin ancak üni alırsan 306 GTi da sıkıstırma yapıor
Şahan nickli zaten ismi şahan olan ve su an 106'sı olan arkadasımıza sorabilirsin onun 306sında egzoz olaylarında en verimi remus ile aldı
üni taktıgı zaman sıktıgını şikayet ediodu
cok ses istemiosan btg'ye ugra direkt SS al bu arada