Orijinalini görmek için tıklayınız : Balata sesi ve yay-amortisör hakkında ufak bir soru
Aykut106
24-08-2013, 21:54
Bu balata sesi neden yapar.
Disk balata degistirdik.Sıkısık trafikte yumusak frende ötme yapıyor.Başka ne değiştirmemiz lazım en son arabayı mi degistirelim ne yapalım.
Birde bilstein amortisor ve 3.5 eibach lara gectik.Araba düsmedi.Hatta yükselmis bile olabilir.Mesela arkaya iki kişi oturdugunda dusmezdi arkası ve sert cukurlarda yaylanması fazlalaştı gibi.Sanki daha yumusak amortisor veya yaylardan gibi.
yada ön taraf çok sert olduğu için mi arka o şekilde oldu?
Coilover da o yüzden istemiyordum optimum ayarını nasıl bulcaz filan diye ama memnun değilim şuan.Böyle olması mı daha iyi anlam veremedim.
Diğerlerini bilmiyorum ama balata sesi normal. Uyum sağlayana kadar ses yapar. Biz de balataları değiştirdiğimizde ses yapıyordu sonra kayboldu.
Ben yeni değiştirdim balata ve disklerimi.Brembo max ve ebc green stuff kullanıyorum.İlk birkaç gün ses geliyordu ama sonra düzeldi sanırım zamanla sizinki de düzelecektir.
Ayrıca bende Bilstein B8 ve Eibach Prokit aldım henüz takılmadı gerçi ,arka amortisörleri bekliyorum. Acaba sizin aldığınız model B6 mı B8 mi ?
Çünkü katalogda aynen şu ifade kullanılıyor ;
"Yük altındayken de amortisörünüzden daha fazla süspansiyon
kuvveti beklentisi içinde olduğunuz takdirde,
bunu hiç tavizsiz sportifl ik yerine koymamak koşuluyla,
BILSTEIN B6 bunun için ideal çözümdür."
"Eğer şasi alçaltma- veya sportif yayları görünüm
içinse, BILSTEIN B8 de performans içindir!"
Eğer B8 kullanıpta alçalmadıysa enteresan bir durum olmuş.
Hatta B8 ler Eibach Prokitler ile birlikte B12 Prokit ismi ile satılıyor bir dünya paraya...40 mm. ye kadar alçaltma diyor.
Bende taktırdıktan sonra bu bölümde gerekli bilgileri veririm.Almak isteyenler için fikir olmuş olur.
Aykut106
26-08-2013, 12:03
Ben degistireli 3 ay filan oldu abi:) disk balata yan sanayi filanda degil.
dogus bize yan sanayi isi balataları itelemis olma olasılı var mı?Cunku balatalarımda audi logoları vardı bunlarda yok arabayı ilk aldıgımda eski sahibinin goturdugu yerde uyanık arkadaslar degistrmisti yine ses ve toz problemi vardı sonradan anlamıstık.
ben koda gore almıstım.Biraz acele getirdik ama sprintline serisi varsa ondan.
Tesekkurler.
ANIL ERCAN
26-08-2013, 12:07
Büyük ihtimal balatalar yan sanayi, Benim balatalarda 23.000 km'de iken aracım bitmişti serviste 2. rutin bakımda değiştirdiler orjinali cok pahalı oldugu için monroe die yan sanayi taktılar ilk 1 ay ses yoktu ama sonra basladı cayır cayır ötmeler 1 sene öte öte kullandım balataları en sonunda baktım diskleride mahvediyor değiştirdim TRW taktım ön arka 2 aydır maasallah tık ciyaklama yok. Sorun bence yan sanayi balata.
valla bende değiştirtim balataları orjinal ww ablemlemi made in germany 1 ay kadar ses çektim ama suanda şükür ses falan kalmadı
Ben de TRW disk, yan sanayi de balata aldım. Yok arkadaş. İlk frende her şey güzel..
Daha sonra en ufak bir şeyde bile ötüyor. 2 Ay oldu hala mı alışmadı bu balatalar.
İlk fırsatta söküp TRW alacağım.