PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışında araç satın alma

KingoftheWest
25-08-2013, 00:18
Arkadaşlar hepinize selam,
5 eylül tarihinde master için 15 aylığına Italya Milano'ya gidiyorum,
Orada kalacağım bu sürede öncelikle bir motosiklet ve daha sonrasında alabilirsem bir de otomobil satın almayı düşünüyorum ve bu konuda sizlerin bildiğinizi düşündüğüm bazı şeyleri merak ediyorum.
Şöyle ki öncelikle ülkemizde yabancidan yabancıya yapılan vergisiz satış gibi bir durum var mı varsa bunu hangi yollarla yapabilirim?
Onun dışında İtalya'da yaşamış veya bilgi sahibi olan kişilerden İtalya'da araç alırken nelere dikkat etmem gerektiğini ve hangi markalara yakın, uzak durmam gerektiğini bilmek isterim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, İtalya'ya beklerim. =)

EREN34
25-08-2013, 00:39
Araç alımında vergi ödenir. Genelde ilanlarda yazılan fiyatlarda not olarak inc. VAT yazar. Bu vergi dahil demek.

Aldıktan sonrada senelik vergi olayı var. Emisyon değeri bu vergilendirmede en büyük etken. Yabancıdan yabancıya gibi bir durum yok bildiğim. Bu arada TR kimliği ile alım yapılabiliyor mu bence esas onu araştırın.

turbo&quattro
25-08-2013, 00:40
Fore ( Emre ) bir sure İtalya'da yasamisti pm at istersen.

stak67
25-08-2013, 00:41
tr kimliğiyle alım yapılabiliyor. kardeşim amerikada. gittiği hafta arabasını aldı. sorunsuz kullanıyor şuan. yalnız ehliyet orda ilk 6 ay için geçerli. italyada durum nedir bilmiyorum.

kickbuttowski
25-08-2013, 00:50
Zibil gibi Vespa verken araba almak gereksiz olur.. Vergisi sigortası yakıtı cartı curtu.. Hiç bulaşmayın bence İtalya sıcak yer Vespayla ülkeyi 4 mevsim bir uçtan bir uca gider gelirsiniz..

blumenberg
25-08-2013, 01:23
ülkemizdeki yabancıdan yabancıya olayından yararlanabilmeniz için yabancı bi vatandaşlığınızın olması gerekli

onurgoyunc
25-08-2013, 09:07
Ben Almanya'dan gördüklerim ve yaşadıklarımı baz alarak fikrimi belirticem.

Ehliyetiniz 6 ay geçerli, elinizdekini teslim edip sınava girmeniz gerekli. 15 ay kalacağınıza göre size oturum izni verilecektir. Araç alırken o belge-kart gerekli. Ben pasaportumu kullanmadım. Gerekli kaskonuz olacaktır, ehliyetiniz yüzünden 0 dan başlayacaksınız. Bir çok firmadan teklif alın.

Vergisiz fiyatı export edilecek araçta kullanabilirsiniz. Yabancı uyruklu (Rus, Türk vb) bayi sahibinden kaçının, yaşlı arabalara yönelmeyin. Bulunduğunuz ülke çıkışlı araçlara bakın.

turci
25-08-2013, 11:39
onura katılmakla birlikte alacağınız aracın muayenesinin uzun olmasına da dikkat edin.
aracın yerli malı olması bakım ve satış anlamında + sağlar.
genelde küçük araçlar satış konusunda avantajlıdır,
Almanya'da int. aracılığı ile şahıstan almak fiyat olarak hesaplıdır ve pazarlık orada da var.
italyanın da aynı olduğunu tahmin ediyorum.