Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum siyaset o bu şu üzgünüm ....
Beyler bayanlar ,
Yoruldum face de sevdiğim insanların yorumlarını okurken kustukları nefretten yoruldum .
Yoruldum techte sevdiğim insanların işin içine siyaset girdiğinde birbirine girdiğini görmekten yoruldum .
Bukadar senelik hayatımda ilk defa bukadar kutuplaşan halk görüyorum .
Bu hayra alamet değil mantıklı değil ...
Bizler bunu yaşamamalıyız sağı solu ortası kenarı umrumda değil kendi siyasi görüşüm kendi dinim sadece beni ilgilendirir sizler içinde bu böyle olmalı artısıyla eksisiyle kimse kimseyi ilgilendirmez ...
İnsanların gözüne sokarak yaşanan siyasetinde dininde samimi olduğuna inanmıyorum Özellikle din konusunda çok daha hassasım ki bence doğru olan da bu ...
Bu ülke hepimizin özgürce yaşadığı bir ülke halinden kutuplara bölünmüş bir hal alıyor üzülüyorum bunu yaşatan herkezdende ap açık nefret ediyorum .
Ama nefret ettiğim bu kutuplaşma ortamını sunanların aleti haline gelip, benden farklı düşünenlerden çıkartmıyorum hırsımı, ben bu kutuplaşma planının piyonu olmuyorum ...
Sizlerden de bunu rica ediyorum .
Galatasaraylı fenerbahçeli Çerkezi Lazı kürdü Vatanını Seven herkez benim için aynı .
Bence hepiniz piyon olmayı tercih etmeyecek kadar zeki insanlarsınız .
Vatanınızı milletinizi seviyorsanız rica ediyorum bu kutuplaşmaya Alet olmayın .
Sevgilerimle
K.Buğra YILDIRIM
Buğra abi Allah razı olsun senden
Hep orta yolu insani değerleri öncelikli kıldım.. Siyaset herkese göre değil pisliğin içine sürükleniyor herkes farkında olmadan.. İnsanlar biririni sosyal ortamlardan siliyor falan.. Lan salako düşünemiyor musun, sen yoksan bu vatanında, hiç bir değerinde var olmasının faydası yok.. Uzun uzun makale yazasım varda bu konu hakkında 4 satırdan fazlasını okumayan bir topluluğuz genel olarak.. Acısı sonra çıkacak bunların ki çıkmaya başladı bile..
slowmotion
25-08-2013, 01:38
Gercekten bu ayriliga bende uzgunum, bir yandan kriz ortami bir yandan siyaset gercekten beni dusunduruyor. Bence bize bise olmaz ama ilerdeki cocuklarimizin Allah yardimcisi olsun
Beyler bayanlar ,
Yoruldum face de sevdiğim insanların yorumlarını okurken kustukları nefretten yoruldum .
Yoruldum techte sevdiğim insanların işin içine siyaset girdiğinde birbirine girdiğini görmekten yoruldum .
Bukadar senelik hayatımda ilk defa bukadar kutuplaşan halk görüyorum .
Bu hayra alamet değil mantıklı değil ...
Bizler bunu yaşamamalıyız sağı solu ortası kenarı umrumda değil kendi siyasi görüşüm kendi dinim sadece beni ilgilendirir sizler içinde bu böyle olmalı artısıyla eksisiyle kimse kimseyi ilgilendirmez ...
İnsanların gözüne sokarak yaşanan siyasetinde dininde samimi olduğuna inanmıyorum Özellikle din konusunda çok daha hassasım ki bence doğru olan da bu ...
Bu ülke hepimizin özgürce yaşadığı bir ülke halinden kutuplara bölünmüş bir hal alıyor üzülüyorum bunu yaşatan herkezdende ap açık nefret ediyorum .
Ama nefret ettiğim bu kutuplaşma ortamını sunanların aleti haline gelip, benden farklı düşünenlerden çıkartmıyorum hırsımı, ben bu kutuplaşma planının piyonu olmuyorum ...
Sizlerden de bunu rica ediyorum .
Galatasaraylı fenerbahçeli Çerkezi Lazı kürdü Vatanını Seven herkez benim için aynı .
Bence hepiniz piyon olmayı tercih etmeyecek kadar zeki insanlarsınız .
Vatanınızı milletinizi seviyorsanız rica ediyorum bu kutuplaşmaya Alet olmayın .
Sevgilerimle
K.Buğra YILDIRIM
keşke herkes böyle düşünebilse, keşkee
mhmtsrtp
25-08-2013, 01:40
Tüm siyasi konuları takip edip ama hiçbirine yorum yapmayan biri olarak şahsım adına bu yazınız için özellikle teşekkür ederim. Siyasetin yasak olduğu bir forumda gerilim sürekli siyasi konulardan çıkıyor. Belki birçok kişi birbirini tanımıyor ama tanımadığı kişilerin düşünceleri hakkında rahatlıkla yorum yapıp hatta fazlasıyla saygısızlaşıyorlar. Ayrıca site yönetiminede konuları sürekli takip eden adminlerede ALLAH kolaylık versin ne diyelim.
cemsultan
25-08-2013, 01:42
Yüreğine sağlık.
Bugra sen yorulmamasi gereken insanlar sinifindasin bu konuda.Neden mi?Cunku sen ticari yonunden ziyade hobin olarak yaptigin,kendinden surekli birseyler kattigin isinle aslinda genclere ilgilenecekleri,kutuplasmayacaklari,yardimlasmayi on plana cikaracak sosyal bir aktivite planlamasi yapiyorsun.Demek istedigim ulke genclerini faydali bir ise yonlendiriyorsun birlik ve dostlugun one ciktigi belki bazen tatli rekabetlerin girdigi bir konu motorsporlari.Bu bile senin su biktgin kutuplasma karsisinda dimdik bir durus bir fayda biz orda piste cikarken senin dinin su irkin su gorusun su demiyoruz kimseye ortak bir amacla toplaniyoruz yuzlerce genc(hatta genc kalanlar),olaya bu acidan bakabilenler anlarlar ne demek istedigimi.Bu yuzdendir ki yine soyluyorum sen gibi insanlar bikmamali bunlardan.
Cok dogru tespitler, guzel yazmissin eline saglik abi...
bilalasmali
25-08-2013, 06:26
Buğra abi ellerine sağlık
Buğra güzel konuştun
fakat, keşke herkes bunu fark edebilse
keşke herkes, kendi her dediğinin-istediğinin OLAMAYACAĞINI anlayabilse.
Maxiboost
25-08-2013, 07:03
Buğra güzel konuştun
fakat, keşke herkes bunu fark edebilse
keşke herkes, kendi her dediğinin-istediğinin OLAMAYACAĞINI anlayabilse.
İkinizede katiliyorum abi
+ forumda yazarak kimsenin siyasi ve dini fikrinin degismeyecegini aksine daha da cok kutuplasma olacagini farketmeli insanlar.
ghibli06
25-08-2013, 09:34
Buğra hocam, gerçekten demokrasi ile yönetilen bir ülke olsaydık, yazdıkların doğru yerlere giderdi... ama şu anda benim görüşüme göre, demokrasiyi daha doğrusu 'seçim sandığı' nı, memleketin rejimini değiştirmek için kullanmaya çalışanlara bazen tepkide ayar kaçabiliyor...
ben de eskiden çok fanatik cimbomluluk yapardım, son Gezi olaylarından sonra vaz geçtim her türlü fanatiklikten, şu anda birlik beraberlik zamanı...
Buğra hocam, gerçekten demokrasi ile yönetilen bir ülke olsaydık, yazdıkların doğru yerlere giderdi... ama şu anda benim görüşüme göre, demokrasiyi daha doğrusu 'seçim sandığı' nı, memleketin rejimini değiştirmek için kullanmaya çalışanlara bazen tepkide ayar kaçabiliyor...
ben de eskiden çok fanatik cimbomluluk yapardım, son Gezi olaylarından sonra vaz geçtim her türlü fanatiklikten, şu anda birlik beraberlik zamanı...
harfi harfine katılıyorum.
Sayın
K.Buğra Yıldırım.
Dediklerine ilk defa tam anlamıyla katılıyorum ve bende aynı duygular içindeyim. Görüşü ve düşüncesi farklı olan kardeşin abisini öldürdüğünü kendi gözleriyle gören biriyim. Üstünden 30 sene geçti bu yüzden yeni nesil birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunun farkında değil.
Zeki nin dediği gibi biz burda piste cikarken senin dinin şu, ırkın şu, görüsün şu demiyoruz ortak bir amaçla toplaniyoruz yuzlerce genc (hatta genc kalanlar ve dahi genç olupta kendini yaşlı hissedenler ) bu yaptığın bile bir faydadır toplumun bütünleşmesi için.
Barış Manço - Hemşerim Memleket Nire - YouTube (http://youtu.be/VzaYwhzliM4)
Abi elinize saglik. Gunluk hayatta bikmis durumdayiz siyasetten bolunmelerden kutuplasmalardan. Forumda fitilin ateslenecegi konulari, postlari az cok anladigim anda konuyu terkediyorum.Cunku biliyorum birazdan kiyamet kopacak herkez birbirine girecek. Insanlarin birbirine bukadar dusman olmalarini gorusu ne olursa olsun kabul edemiyorum uzuluyorum acikcasi.
BilalAkbayır
25-08-2013, 11:41
Herkesin siyasi görüşü kendini ilgilendirir. Allah razı olsun Buğra abi.
Buğra abi sonuna kadar katılıyorum sana ve şunu da söylemek istiyorum;
Adam tüm akpartiye oy verenleri sövüyor burda herkezin eşi dostu annesi babası oy vermiştir bu partiye bu post silinmiyor ama ben küfürlü bir kelime yazdım diye siliniyor.
Ben kesinlikle ettiğim küfürü savunmuyorum ben pkkyı sövdüm. Postum silindi doğrusuda yapıldı ama kalkıp kendini bilmez bir herif öyle bir kelime edip öyle birşey yazdığı post silinmiyorsa yanlış bu bence.
Elinize sağlık. Düşüncenizden ötürü kutlarım, keşke herkes böyle düşünse.
ALPER-VNS
25-08-2013, 12:57
valla ben böyle düşünmüyorum.. o olaylarda polisin şiddetini destekleyen adam hayatımda da olmasın istiyorum özellikle de unutmamaya çalışıyorum o insanları.. ya da yol yaptık bak yol var mıydı diyen araştırmayan okumayan insanı..
bi de bu konuya helal abi çok iyi düşünmüşsün yazanlardan bi iki kişi farkettim diğer konularda gelip çemkirip linç edilenler.. E orda da çemkirmiycektin o zaman madem her görüşe saygı var..
boyle bir konuyu ben acacaktim
forumdan atilirim ceza alirim yasim itibariyle gurur yaparim diye acamadim
ozellikle bu yil buradan cok insanla yuz yuze tanistim
insanlarimizi cok daha fazla bolmek icin yapilan organizasyonlarin forumda da basarili oldugunu goruyorum
kimseyi elestirmek istemiyorum, yazanlar samimi olarak yaziyor, onlar da kotu niyetli degil
ama hic tahammul yok artik
digeri ni cok net olarak dusman gorme durumu var son zamanlarda
keske en uc dusunceler bile gulumseyerek konusulsa...
ama biz bunu basaramiyoruz
o zaman daha sessiz olup birbirimizi kabul etmemiz gerekmez mi ??
hic olmazsa forum da.... burasi bir otomobil forumu deyip: sadece bu konuda devam etsek daha iyi olmaz mi
konu icin kendi adima cok tesekkur ederim
President
25-08-2013, 13:24
Hayatım boyunca iki şeyi anlayamadım, iki şeye anlam veremedim.
1. Futbol yüzünden birbirini kıranı,
2. Siyaset yüzünden birbirini kıranı,
Farklı düşüneni düşman görme zihniyeti değişmedikçe, bu ülke 1 adım ileri gidemez. Bizler bölündükçe, birlik olanlar kazanıyor görmüyor musunuz?
Türk milleti piyon olmayacak kadar zekidir.
Bazı eylemler yanlis noktalara gidiyor. Birlesecegimiz yer bayragimizin golgesidir. Gerisi herkesin ozel hayatidir. Bayragimizin ve Ata'mizin biraz hatri varsa, vatansever olalim; birbirimize sahip cikalim. Unutmayalim, karsi goruste oldugumuz insanla en azindan paylastigimiz ortak bir tarih ve ortak bir avuc toprak var. Bunun hatrina, birbirimize karsi anlayisli olalim. Disaridan gelecek adalete de, isiga da ihtiyacimiz yok. Onlar degil mi bizi bize kirdiran, gelisemeyelim diye gundem yaratip bizi bize dusuren.
Konu isabet olmuş abi eline saglik...
Bence forumun yönetim kadrosunda bi kutuplasma var. Evren öz bir konu aciyor veya bir yorum yapiyor millet de adminler bole demis bizde bole diyek dogrudur vs. diyerek kutuplasmayi hat safhaya cikiyor. Bazilarin msjlari siliniyor bazilari kaliyor buda silen kisinin veya kisilerin görüşüne göre oluyor.
Öncelikle yönetimin bu konuda daha hassas olmasini isterim...
Bence forumun yönetim kadrosunda bi kutuplasma var. Evren öz bir konu aciyor veya bir yorum yapiyor millet de adminler bole demis bizde bole diyek dogrudur vs. diyerek kutuplasmayi hat safhaya cikiyor. Bazilarin msjlari siliniyor bazilari kaliyor buda silen kisinin veya kisilerin görüşüne göre oluyor.
Şimdi Evrenoz ile ne alakası var, çok saçma bir örnek oldu. :)
Eline sağlık abi..
Yalnız evet klavye ile memleket kurtarılmaz ama benim attığım her post o konulara ülkemi sevdiğim içindir; cebimi, statümü vs. değil. Siyasetten çok tartışma bu yüzden aslında. Ülkenin ne tarafa gittiğini biliyoruz ve insanlara doğruyu yanlışı göstermeye çalışıyoruz.
Üşenmeyip bu yazıyı yazmışsınız helal olsun.
Taksim olayları işin rengini ortaya koydu aslında.Nedense herkes birbirine destek çıkıp kaostan kurtulmak yerine taraf olup gruplar oluşturdu. Keşke omuz omuza yürünseydi,keşke uzaktan bakıp nabıyoruz biz denilseydi. TUZAĞA düşmeyelim...
Şimdi Evrenoz ile ne alakası var, çok saçma bir örnek oldu. :)
Sacma bi tarafi yok acikca kendi görüşünden olmayan kişileri aşalayıcı sözler kullanmasi ve ona göre davranması cok yanlis illaki posttan scren flnmi koyalim.
Benim tek istedigim daha adaletli olunmasi zaten konunda amaci bu..
Sacma bi tarafi yok acikca kendi görüşünden olmayan kişileri aşalayıcı sözler kullanmasi ve ona göre davranması cok yanlis illaki posttan scren flnmi koyalim.
Boş konuşmuşsun..
İlla, karşı görüşten birinin yazdığı yorumları, ettiği küfürleri ( haklıdır değildir orası ayrı, ki bence haklıdır ) noktasına dahi dokunmadığımızın screen shootını mı koyalım? O varsa öbürü de var? Kime ne ceza verildiğini biliyor musun ki ahkam kesiyorsun? Ayrıca nerde hangi konuyu açmışım ben?
Bu konunun amacı daha adaletli falan olunması değil, önce konuyu oku idrak et. Burası adalet bulma makamı değil.
M_PROJECT
25-08-2013, 14:01
:D Evren effect diyelim ozaman , adam asmis zihin kontrolune baslamis .
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/160730-ecu-fast-kimse-yokmu.html
Burdaki ilk msji ne amacla yazdiniz acaba? Burda bi ön yargı var konun amaciyla alakasi olmayan sacma sapan bi msj. Her dedigine eyw deseydim ayni düşünce olsaydik belki özgün abiyi arayip bana yardimci olabilirdin ama dalga gecmeyi tercih ettin...
Burasi adliye degil bende biliyorum. Konun amaci forumdaki kutuplasmayi önlemek degilmi? Öyleyse basta bunu yöneticilerin dikkat etmesi gereklimi degilmi? Okudumu idrak edemesem zaten size cevap veremem ;)
GokhanRS
25-08-2013, 14:18
burda bari saçmalamayın. evrenozun yanlış yazdığı birtane post yoktu. doğruları sölediği için alınıyorsunuz.
bu konuda bari susun. adam siyaset yüzünden kutuplaşmayın bu forumda diye konu açıyor sen admini kutupçu başı ilan ediyorsun.
valla ben böyle düşünmüyorum.. o olaylarda polisin şiddetini destekleyen adam hayatımda da olmasın istiyorum özellikle de unutmamaya çalışıyorum o insanları.. ya da yol yaptık bak yol var mıydı diyen araştırmayan okumayan insanı..
bi de bu konuya helal abi çok iyi düşünmüşsün yazanlardan bi iki kişi farkettim diğer konularda gelip çemkirip linç edilenler.. E orda da çemkirmiycektin o zaman madem her görüşe saygı var..
yumuşak karın sendromu tamamen,
etliye sutluye karismam diyenler simdi gelip burda magdur edebiyati yapmasin bosuna, sadece kendilerine dokunulduklarida sesleri cikiyor nedense...
Her görüşe saygım var deyişi kadar yalan bir deyiş yok. İyi ülkeni senden alcam, karına kızına tecavüz edicem diyenle aynı görüşte olunabilirmi?
ben gittiği yere kadar saygılıyım. Otomobil konuşaxaksak eyvallah. Diğer konularda fikir beyan ediliyorsada kutbum belli. Vatan millet sakarya.
_muhaRRem
25-08-2013, 14:52
Cok yerinde bi baslik olmus , artik gina gelmisti. Yazdiklarina bastan sona hepsinr katiliyorum ve boyle bi konu actigin icinde cok tesekkurler.
Eline sağlık abi..
Yalnız evet klavye ile memleket kurtarılmaz ama benim attığım her post o konulara ülkemi sevdiğim içindir; cebimi, statümü vs. değil. Siyasetten çok tartışma bu yüzden aslında. Ülkenin ne tarafa gittiğini biliyoruz ve insanlara doğruyu yanlışı göstermeye çalışıyoruz.
Sana bana mı düşüyor bunu öğretmek diyeceğim yine kalp kırılacak belkide :) Bırakın lütfen ya insanlar varsa kendi yanlışını kendisi bulsun, herkes aynı sosyal medyayı aynı kamusal alanı, aynı platformu kullanıyor, birlikte yaşamaya mec-bur-sun.. Mec-bur-uz.. Var mı aksini iddia eden? Senin doğun sana kalsın, onun doğrusu ona.. Kimse kimsenin fikrine set kurmaya çalışmazsa daha mutlu mesut bir toplum olur kanısındayım.. İyiler hala çok fazla ülkemizde ama kötü düşünceliler daha çok ses çıkartıyor.. Bence mevcut dururum bundan mütevellit..
Arkadaşlar lütfen yazdıklarımı anlamaya çalışın..
Hiç bir parti ve siyasi görüşü kendinizin üstünde görmeyin..Siyasi parti ve görüşler halka, bize hizmet için vardır..
Herhangi bir parti ve görüşleri kendinizden üstün görüp onları korumaya kollamaya kalkışırsanız parti ve görüşlerin esiri olursunuz.
Geçmişten bu yana baktığınızda kaç tane parti ve değişik siyasi görüş gelmiş halkı peşinden koşturmuş bu dönem içinde parti ve siyasi görüş uğruna ölen binlerce insanımız olmuş fakat parti liderleri uzun uzun ömür yaşamışlardır ve bu dökülen kanlardan çıkar sağlamışlardır. Geriyede bu partilerden eser kalmamıştır ve bu dönence hep olacaktır. Birileri gelecek birileri gidecektir.
Siyasetçiler siyaseti meslekleri olarak yaparlar ve bu mesleklerinden kazanç sağlarlar. Hiç bir siyasetçi siyaseti vatan kurtulsun diye sizi bizi kurtarmak için yapmaz. Bizler onların esiri oyuncağı olmadığımız sürece demokrasinin gereği oylarımızı kullandığımız sürece ve bizler onları ilahlaştırmadığımız sürece bir sorun olmaz Patron hep biz oluruz.
turbo&quattro
25-08-2013, 16:14
Forumdaki siyasi konulari takip eden ama genelde yazmamaya calisan biri olarak bende boyle dusunuyorum. Kusura bakmayin ama Mumkunse bana uzak Allaha yakin olsunlar.
metinalan
25-08-2013, 16:20
yine çoğu kavga forumda oluyor bi kaç ay önce akp tartışması sonucunda forum üyesi sevdiğim bi arkadaş ile tekme tokat kavga eşiğine geldik oda sanayinin ortasında
Armageddon
25-08-2013, 16:46
Buğra'nın yazdıkları aslında ülkemizin ne hale geldiğinin en açık göstergesidir... Şu an Türkiye'de yaşananlar siyaset üstüdür ve olan biteni buraya yazmamızın nedeni duyarlı olmamızdır, başka birşey değil.
Son olaylardan sonra ülkemizde 5 kişi ölmüşken, 8000den fazla yaralı varken bununla ilgili insanlara başsağlığı dilemeyi bırak, polise saldırırken öldüler (onlara müstehak) diye konuşan bir başbakan eleştirilirse bunun adı "siyasi görüş" olmaz... Milliyetçilik siyasi görüş değildir, pkklılar ülkenin doğusunu komple ele geçirmişken buna sessiz kalmamak siyasi görüş değildir. Stadyumlara "Mursiye selam direnişe devam" pankartı rahatça asılırken çarşının BJK maçında asacağı pankartları polisin didik didik incelemesini görüp "işine gelmeyenin yasak" olmasını kabullenememek ve serzenişte bulunmak siyasi görüş değildir. O yüzden burada bazı arkadaşların yazdığı "herkesin siyasi görüşü kendini ilgilendirir" sözü ne yazık ki konumuz bile değil.
Peki nerede yanlış yapıyoruz? Çoğu konuyu benim açmış olmama ve çok sert yazılarım olmasına rağmen benim kimseye hakaret ettiğimi görmemişsinizdir. Karşıdaki insan kim olursa olsun ona saygı göstermemiz gerekiyor ve onun fikirlerini dinlememiz gerekiyor; bu demokrasinin gereğidir. Buradaki kimse "bence ülke bölünsün", "bence polis gezi parkındaki herkesi öldürebilirdi, onun hakkıdır" demedi. Buradaki problem bence ülkede olan biteni ve çok kötü gidişatı bazı arkadaşların görememesi (samimi olanlardan sözediyorum, maddi çıkarları yüzünden iktidara yakın duranlar bu sözlerin dışında) ve bunun yolu bu arkadaşlara saldırmak, hakaret etmek, dalga geçmek değil, onları dinleyip onların yanlışlarını görmelerini sağlamaya çalışmaktır. Diğer türlü ne yapılırsa sadece ters teper, başka bir işe yaramaz.
Ülkeyi kutuplaştırmaya götürmek isteyen zaten "%50yi evde zor tutuyorum, komşunuzu polise şikayet edin, Gezi'yi dolduranlar Kazlıçeşmeye baksınlar, diktatör diyeni sallandırırlar" vb şeklinde konuşup kendi yandaşlarını kışkırtmaya ve muhalifleri korkutmaya çalışan başbakandır ama bizim bu oyunlara gerçekten gelmememiz gerekiyor, o yüzden lütfen birbirimize karşı saygımızı kaybetmeyelim, hepimiz kardeşiz ve başka Türkiye yok. Ben güzel günlerin geleceğine inanıyorum.
Ülkemizde %40 veya %50 arası oy alıp iktidara gelen DP, AP, CHP, ANAP bunu bir veya iki veya üç dönem devam ettirmiş başarılı veya başarısız çalışmaları olmuş ve hala devam eden hangi parti ve görüş kalmıştır..Ya parti kapanmış veya taşıdığı misyon lider görüş değişmiştir...
Bir zamanlar dünyanın yarısını etki altına almış siyasi görüş veya yaşam tarzları bile doğanın gereği yok olmuştur veya şekil değiştirmiştir misal SSCB..
Dünyaya hükmetmiş nice büyük hükümdarlar veya ülkeler bile zamanla değişmiştir veya yok olmuştur..
Önemli olan bir ülkede bulunan halkın birlik ve bütünlüğünü bozmamasıdır... Aksi takdirde hep beraber yok olmaya mahkumdur.. Hiç bir tecrübe yokturki ülkesi zor durumda olan veya yok olan halk rahat etsin sefa içinde yaşasın muhakkakki başka ülkelerin esareti altında yaşamaya mahkum olur..
Kurtuluş savaşını verenlerin siyasi görüşleri yokmuydu sanıyorsunuz vardı fakat birbirlerinin siyasi görüşüne bakmadan birlik içinde mücadele ettiler aksi takdirde yok olurduk..
Ülkemizde %40 veya %50 arası oy alıp iktidara gelen DP, AP, CHP, ANAP bunu bir veya iki veya üç dönem devam ettirmiş başarılı veya başarısız çalışmaları olmuş ve hala devam eden hangi parti ve görüş kalmıştır..Ya parti kapanmış veya taşıdığı misyon lider görüş değişmiştir...
Bir zamanlar dünyanın yarısını etki altına almış siyasi görüş veya yaşam tarzları bile doğanın gereği yok olmuştur veya şekil değiştirmiştir misal SSCB..
Dünyaya hükmetmiş nice büyük hükümdarlar veya ülkeler bile zamanla değişmiştir veya yok olmuştur..
Önemli olan bir ülkede bulunan halkın birlik ve bütünlüğünü bozmamasıdır... Aksi takdirde hep beraber yok olmaya mahkumdur.. Hiç bir tecrübe yokturki ülkesi zor durumda olan veya yok olan halk rahat etsin sefa içinde yaşasın muhakkakki başka ülkelerin esareti altında yaşamaya mahkum olur..
Kurtuluş savaşını verenlerin siyasi görüşleri yokmuydu sanıyorsunuz vardı fakat birbirlerinin siyasi görüşüne bakmadan birlik içinde mücadele ettiler aksi takdirde yok olurduk..
Baba büyüksün... Tartismalar hep bu sekilde gecse ozaman milletimiz biyerlere gelir sanırım.
Ama sen aksin sen boksun diye ayri muamele yapmak (sadece forumdan bahsetmiyorum) çok üzücü... 2 tane adam can ciğer arkadaş sayısız emekleri gecmis birbine ama sen aksin sen boksun diye bütün her seyi silip adamin kisiligine göre deil siyasi görüşüne göre yargılanmaya baslandi....
bence bu metni hepimiz alintilayip sosyal cevremize yaymaliyiz agziniza saglik.
Eline sağlık Buğra abi çok güzel özetlemişsin.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/160730-ecu-fast-kimse-yokmu.html
Burdaki ilk msji ne amacla yazdiniz acaba? Burda bi ön yargı var konun amaciyla alakasi olmayan sacma sapan bi msj. Her dedigine eyw deseydim ayni düşünce olsaydik belki özgün abiyi arayip bana yardimci olabilirdin ama dalga gecmeyi tercih ettin...
Burasi adliye degil bende biliyorum. Konun amaci forumdaki kutuplasmayi önlemek degilmi? Öyleyse basta bunu yöneticilerin dikkat etmesi gereklimi degilmi? Okudumu idrak edemesem zaten size cevap veremem ;)
Senin canın sıkılmış, saracak yer arıyorsun belli ki. Varsa benle bir derdin, bununla alakasız bir konuda çıkarma bunu. Adam gibi pm at alayım gazını, sıkıntını
Sen kimsin ki senin benim her dediğime eyw deyip demediğini bileyim? Sen kimsin ki düşünceni bilip benle aynı mı değil mi takibin yapayım? Pm atıp yardım mı istedin ki özgünü arayayım? Uşağın mı var senin burada? Saçma mesaj yazdıysam yazdım, bir daha istersem bir daha yazarım. O mesajın bu konuyla alakası ne? O mesajdan dolayı kutuplaşıp kutuplara giden varsa, penguen getirsin bana geri gelirken.
Bencede cok yerinde bir konu olmuş.facebook siyaset yuzunden kavga eden ve birbirini silen gerizekali bir ccok insan var.ben bu en son gezi olaylarinde lerek birkac sey yazdim.bakalim kim beni nasil tanimis.beni siyaset icin kim nasil gorucek diye.iclerinde 20 senelik arkadasim dahil bircok insanla iliskimi kesmek zorunda kaldim..bunlarin icinde forumdanda bir cok insan var.bu tarz seyleri yapanlarin dusutnmesi gerekn su var.nasil senin bir fikrin gorusun varsa bunu gorupde kimse sana niye boyle yapiyosun.yada dussunuyosun demiyosa seninde bunu demeye hakkin yok.kimse kimseye dsuncesini kabul ettiremez.inemli olan boyle oldugunu bilip onu osekilde kabullenmek.
:icon_tup::icon_tup:
millet>vatandas>devlet siralamasi diye gider once bunu anlamamiz lazim
milleti olusturan vatandaslar butun olucakki . millet olussun. devlet bize hizmet etmek icin vardir zaten..devletler kurulur yikilir, onemli olan o topraklari paylasan insanlarin refah, modern ve zenginlik icinde yasamasidir(temel amac)
Ama bizim yumusak karnimizi cok iyi bildikleri icin kurduklari plan devam ediyor maalesef..
Sana bana mı düşüyor bunu öğretmek diyeceğim yine kalp kırılacak belkide :) Bırakın lütfen ya insanlar varsa kendi yanlışını kendisi bulsun, herkes aynı sosyal medyayı aynı kamusal alanı, aynı platformu kullanıyor, birlikte yaşamaya mec-bur-sun.. Mec-bur-uz.. Var mı aksini iddia eden? Senin doğun sana kalsın, onun doğrusu ona.. Kimse kimsenin fikrine set kurmaya çalışmazsa daha mutlu mesut bir toplum olur kanısındayım.. İyiler hala çok fazla ülkemizde ama kötü düşünceliler daha çok ses çıkartıyor.. Bence mevcut dururum bundan mütevellit..
tabi ki bana düşmüş ben bu milletin yapı taşının minicik bir parçasıyım, boşuna mı adıma hitabe yazılmış? ben yanlış olanı herkese söylerim annem de yanlış yapıyorsa ona da söylerim, biri de ben yanlış yapıyorsam bana söylesin. Kimseyle yaşamama gibi bir lüksüm yok zaten bu dünyada 7 milyar insan geriye kalan tüm hayvan ve bitkilerle beraber mutlu huzurlu yaşasın. Ama göz göre üstümde oynanan oyuna sessiz kalamam, ben arkadaşlarımı insanları silip aşağılamam, elimdeki kanıtlarla doğrusunu gösteririm. İnanıp inanmamak ona kalmış, bu ülke kanla kazanıldıysa onun bunun oyunuyla kaybedilemez. Siz kendiniz diyorsunuz kötüler daha çok ses çıkartıyor diye, kendime iyi demek bana düşmez ama, iyiler şimdi kötülerin sesini bastırmazsa hiç bir zaman sesimizi duyan olmayacak.
baymustang
26-08-2013, 09:47
elinize kalbinize saplık abi;
önemli olan üstler kalır gider, ama biz hep BURADAYIZ!
bizler bir elim parmakları gibiyiz uzun kısa, ince tombul, pis yada temiz, kopmuş yada yaralı olabiliriz ama her parmağımız birbiriyle uyum sağlar ki el vazifesini görsün!
kendi adıma bana küfür edenler hariç herkesten allah razı olsun sohbetine, insanlığına saygısına.
bir kusurum olmuşsa affola...
arkadaslar, hep yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim.
Siyasi görüşünüz bizi ilgilendirmiyor!
- Bu forumun bir siyasi görüşü yok!
- Bu forumun bir dini yok.
KENDİ DOĞRULARINIZ BURADA GEÇERLİ DEĞİL.
Ne düşündüğünüz, ne yaptığınız bizi hiç ilgilendirmiyor,PKK yanlısı da olabilirsiniz, ülkücü de olabilirsiniz. İnsanları politik görüşleri, yada dinlerine göre ayırmıyoruz.
Burası otomobil teknik bilgi paylaşım forumudur, fazlası değil.
Dindar olmayan, hükümet karşıtı olmayan, milliyetçi olmayan dışlanır gibi bir algı oluştu, bu tamamen gerçek dışıdır.
Ben agnostik düşünceye sahibim, ayrıca anti-milliyetçi liberalim ama bunu kimseye belli etmek zorunda değilim. Bırakın bana kalsın.
baymustang
26-08-2013, 09:59
arkadaslar, hep yazıyorum ve yazmaya devam edeceğim.
Siyasi görüşünüz bizi ilgilendirmiyor!
- Bu forumun bir siyasi görüşü yok!
- Bu forumun bir dini yok.
KENDİ DOĞRULARINIZ BURADA GEÇERLİ DEĞİL.
Ne düşündüğünüz, ne yaptığınız bizi hiç ilgilendirmiyor,PKK yanlısı da olabilirsiniz, ülkücü de olabilirsiniz. İnsanları politik görüşleri, yada dinlerine göre ayırmıyoruz.
Burası otomobil teknik bilgi paylaşım forumudur, fazlası değil.
Dindar olmayan, hükümet karşıtı olmayan, milliyetçi olmayan dışlanır gibi bir algı oluştu, bu tamamen gerçek dışıdır.
Ben agnostik düşünceye sahibim, ayrıca anti-milliyetçi liberalim ama bunu kimseye belli etmek zorunda değilim. Bırakın bana kalsın.
yanlış anlamanızı istemem, baştan kusura bakmayın ama emin olun ki öyle bir algı var. hatta yönetimden biride çıkıp biz buyuz deyip baskın olundu her konuya.
siyasi ve görüş olarak her konuda katı olacağınızı temenni ederim...
lethaldoze
26-08-2013, 12:33
Bence günümüzde yaşananlar için pek geçerli değil malesef bu yazılanlar. Herkes beğenmiş, "budur" demiş ama tamam bende çok haklı buluyorum bu yazıyı ama mevzu zaten bu yazıyla hiç alakalıdeğil gibi. Bende yanılıyo olabilirim.
"Bende yanılıyor olabilirm" diyorum herzaman ve karşımdakine buyur doğrusu soyle dıyerek dınlemeye çalışıyorum.
Fakat karşındaki insan aklın almayacağı şeylerde bile ısrar edip, "ben bilirm." , "benim bildiğim doğru" diyip bide üstüne onu açıklayamaması insanı çileden çıkartıyor.
Arkadaşım; " tayyp bop eşbaşkanı oldu, ne oldu sonra" dedi. "Ortada bop falan kalmadı, adamın bir planı, bir bildiği var" dedi. Hiç birşey diyemedim. Hadi otur sabaha kadar ona boyle bıseyın ımkansız olduğunu anlat, tatlı tatlı tartış bakalım.
Zaten forumdakı konuları açanlar ve yazanlar bende dahıl, kımse karşı gruptan gelsın tartışalım dıye acmıyorkı. Gezi konularında burda gezıye gıdenler bırbırınden haberdar olsun dıye acılıyordu. Son konu olan Katliam günü bayram olarak kutlanırmı konusuda, aynı fıkırde olanlar tartışsın dıyeydı. Ama ne zaman bir hukumet tutan gelip laf atınca ortaya işler tartışmaya dönuyordu. Ben gidip bi hukumet lehıne konuya yazmam ortalığı germem. Asılsız iddialar sonuna kadar zorlayıp iddia etmem.
Sorun şu ki bu gun Türkiye'yi 2 kutuba böldüler evet.
Yalnız 1 grup okadar fanatıklık yapıyorkı ister istemez anlaşamayıp tartışıyorsun.
"Kurtuluş savaşını verenlerin siyasi görüşleri yokmuydu sanıyorsunuz vardı fakat birbirlerinin siyasi görüşüne bakmadan birlik içinde mücadele ettiler aksi takdirde yok olurduk" diyorsunuz fakat özellikle hiçbir hukumet taraftarı kurtulu savasının gerçekten olduğunu yada antiemperyalist savaş yerine batının kuklası olarak yapıldığını iddia ediyorken, tarihi sadece kendi bildikleriyle yorumlayıp o ortak tarih diye duşunmuyorken nasıl Atalarımıza bakıp ortak yol bulaağız ki. Bir kısam göre Atalar Osmanlı ve 1923 den sonra 1948 e kadar olan kısmı kabul etmiyorlar.
Bir kısımın ise Atası Atatürk.
Yani Laik ve Şeriatçi olarak ikiye yarılıyor ülke.
Ne yazıkki şuanda gerçek bu.
Yıllarca bi taraf Laiklik elden gidiyor dedi en ufacık birşeyde, diğer bır taraf din elden gidiyor diye.
Bi taraf sırf "ben dinime sonuna kadar inanıyorum" diyor ve "dınci kimseler tarafından yönetilmekten mutluyum, o halde ne yaparlarsa savunurum, haklıdır" diye düşünüyor. Ülke peşkeş çekiliyor, terör örgütü topraklarımızın bir kısmında ülke kururyor.... vs vs.
Herkesin takım tutar gibi parti veya lider tutmayı bırakması lazım.