Orijinalini görmek için tıklayınız : Double din (in-dash) android sistemler?
kenwood -pionner birçok tanınmış markanın ürünleri var piyasada
fakat son zamanlarda gördüğüm kadarı ile çekik gözlü kardeşlerimiz bu sistemleri 1 adım ileriye götürdü.
artık android yüklü indash sistemler var
detaya gerek yok, android sayesinde neler yapabiliyorsunuz heralde anladınız.
yada ne yapamıyoruzmu demek lazım?
fakat
bana göre bu tip sistemlerde en büyük özellik EKRAN kalitesi, sonra SES, sonra gerisi gelir.
çok şey yapabiliyorken, gündüz arabada boş silik ekrana bakmak istemem.
bu tip sistemler hakkında detaylı tecrübesi olan arkadaşlar var biliyorum
biraz tecrübelerinizi paylaşırmısınız? birşeyler öğrenelim
hakan876
25-08-2013, 10:46
gzl bı konu.bana gore bu tarz sistemleri 3 grupta degelendırmek daha akıl karıı mekanık kısmı..( sesıi yanı amppılı kısmı kı cok onemlı)ekran ve ısletım sistemı sıze ne kadar cevap verebıldıgı Ekran kısmı sızın ıcın onemlı olan kısmı aslına bakrsanız uretıcı kaynaklı daha ıyı bı ekran konula bılırmı evet konulur. zaten konulması da lazım elındekı mevcut teknolojıyı bıtırıp yenı teknolojı ekranlara gecıs yapcaklarına ınanıyorum...bugun cep tellefonunda bu ekranlar yada dısplay ler kullanılıyoo ıse bunlardada kullanılmaması ıcın hıc bır sebebp yok. samsung gıbı bı fırma ufak bı el atsa mukemmel olurdu acıkcası ..işletım sısıtemı androıt olması guzel hal boyle ıken eger ındahsa yanı ana unıteye bırebır baglanıp ıcıne ıstedıgım prog atıp ıstedıgımı sıle bılıyo ısem zaten benım ıcın olay cozulmustur dıye bılırım.. o zaman tamamen benım konturolumda demektır hersey .. kaldıkı icine baska seylerde yuklene bılır..sadece muzık kaynaklı olarak dusunulmemelı gogel play store bır suru program var :).
hakan876
25-08-2013, 10:52
ses sıstemi genel de degıl hemen hemen buyuk fırmalar harıcı uzaka dogu mallarında hepsı kotu hıc bırı ıyı degıl. ampılı kısımları yaramaz.gelen ses sınyalını ıyı ıslıyemıyoo setreyo tadı hıc yokk cogu flat cogu metal dogallıktan cok uzak calıyolar bır canlılık yok hıc yok ındash lar arasında dunya kadar fark oluyoo sırf bu ampılı konusnda.. burda da markalar one cıkıyoo alpıne pionner gıbı olanlar tabıkkı daha cok tercıh sebebı
darkmoon
25-08-2013, 11:00
android teypler şahsi fikrimdir gereksiz.. şu an piyasada olan teyplerde tamamen göz ihtiyacını doyurmak için çıkmış teypler hepsinde android 2.3 falan var hoş 4 olsada fark etmez..
eğerki multimedia sistemli bir araç düşünülüyorsa gene akıllı üniteli bir teyp olsun ama işletim sistemi isteniyorsa bence onun yeri amacı farklı onun için kaliteli 30-40 dolarlık bir tutacakla güzel 7 inçlik kaliteli bir tablet bu tablete entegre araçda obd soketi varsa ona elm cihazı bir aux kablosu kaliteli onuda teybe bağlarsınız dört dörtlük sistem olur..
Bunun dışında teypde androdoidin olmasının bence bir mantığı işlevselliği yok oyunmu oynıycaksınız teypden internetemi giriceksiniz yada ne yapabilirsiniz kaldıki normal double din teyplerde zaten işletim sistemlidir win ce yüklüdür aslında bu konuda meraklı olan birisi olsa teybin rootuna girse yani işletim sistemi olan kısmına genelde her firma çünkü kendi frame programını kuruyor win ce üstüne win ce dede aklınıza gelebilicek her tür şey yapılabiliyor youtube bunu yapan insanlar var.. internete girmekden tutunda oyun oynamaya v.b .. ama bence şahsi fikrim yıllanmış tecrübelerime dayanarak diyorum kaldıki tr de sanırım ilk car pc olayını yapan insanlardan biriyim bence teypde android gereksiz.. :)
hakan876
25-08-2013, 11:01
mekanık kısmı..bır cd veya hut bır klıp dondurmek ıstedıgınızde uzak dogu malları daha cabuk bozluyu dıslı ve cark sısıtemlerı bıraz daha uzun omurlu olabılırler cark sısıtemıni uretırkken adı plastık ten yapılıyoo daha kalıtelı plastık kullansa daha uzun omurlu olabılır yada demır gıbı bır matteryalden uretkı omru uzun olsun ıkı gunde bozulan mekanıgı ben ne yapayım buyuk fırmalar burda gene one cıkıyo alınma sebebı olarak ayrıca mekanızmaya konula lazer gozlerde cok onemlı onlarında kalıtelı olması lazzım evde degıl yolda kullanılıyoo.. netıcede..
darkmoon
25-08-2013, 11:09
şunuda ekliyim ilerde fabrikalar oem teyplerine fabrika çıkışı android koyucaklar..
bunun sebebi millet oyun oynasın internete girip gazeteleri okusun diye değil tabikii :) Fabrikalar kazaya meyil edici hiç bir şeyi koymazlar araca.. kaldıki bugün fabrikasyon tv si film oynatma özelliği olan araçların bile araba hareket etmeye başladığında görüntü hemen kapanırki sürücünün dikkati dağılmasın..
tamamen kendi araçlarına ürettikleri app lerle kullanıcıya kaza yaptırmıycak şekilde özel geliştirilmiş yani baya bir kısıtlı romları ile koyucaklar kendi teyplerine..
onların android kullanmasının esas nedeni obd verilerini kullanıcınında ana ekrandan ulaşabilmesi belki biraz daha şekilli grakfili süslü püslü yaparlar inernet varsa youtube vari sitelerden müzik klip erişimi, gps konum veri bilgilendirme türkiyede olmaz ama avrupada amerikada online assist yardımı ilk yardım v.b olur.. online işletim sisteminden bu tür şeyler çok daha hızlı anlık ve pratik olur çünkü..
https://www.youtube.com/user/MrCureshot?feature=watch
bu arkadaş android teyp hakkında herşeyi biliyor.
Gereksiz kelimesi bence saçmalık Android WiFi dahili olan bir teyp ile neler yapılabilir burda herkes telefonundan bilir ayrıca obd den veri okuyarak araç bilgilerini digital ortama aktarmanın en kolay yöntemi.
OBD hakkında 04:00 sn
http://www.youtube.com/watch?v=O2pcIRAGvW8
darkmoon
25-08-2013, 11:27
https://www.youtube.com/user/MrCureshot?feature=watch
bu arkadaş android teyp hakkında herşeyi biliyor.
Gereksiz kelimesi bence saçmalık Android WiFi dahili olan bir teyp ile neler yapılabilir burda herkes telefonundan bilir ayrıca obd den veri okuyarak araç bilgilerini digital ortama aktarmanın en kolay yöntemi.
obd dışındaki son kullanıcının android teybin ne faydası var .. obd dışnda diyorum çünkü normal bir kullanıcınında obd ile aslen ilgisi olmaz..
yolda giderken internetemi giricek.. arabayı sürerken bir yandan chatleşicekmi.. yada yolda giderken okey falanmı oynıcak.. kaldıki bazı araçların ekranları dashboardda çok üstte ve geridedir yani yolda giderken devamlı kurcalamaya ekranda bir şeylerle uğraşmaya gelmiycek bir pozisyondadır.. direk kazaya sebebiyet verir ...
Kaldıki avrupada yolda giderken bu tür şeylerle uğraşırsan adama ceza keserler bizde hemen makbül mübah olur değere biner :)
kusura bakma mantıken gereksiz.. obd faktörü ayrı..
zaten verdiğin linkde bile izlememişsin herhalde normal bir teypden farklı ne yapıyor bir ara google a giriyor o kadar.. gerisi normal teyplerdede olan şeyleri yapıyor radyo navigasyon v.b
Oynatamayacağı video formatı yok. Trafik durma noktasına geldiğinde sıkılma şansı yok.
Navigasyon için harita ile uğraşma derdi yok. Android telefonunu modem özelliğini açarak cihazı internete bağlayabiliyorsun.
Yolda ne yapmak istiyorsan LİG TV den tut Haberine kadar okuyabiliyorsun.
Yolda giderken tehlikeli deniyor kullanan mal olursa o teyp olmasada kaza yapar zaten
Ekran kalitesine gelince İPS özellikli olanlar çok başarılı güneş ışından etkilenmeyen gerçeğe yakın renk sunan panel kullananlar tercih edilmeli
4*50W çıkış zaten yeterli ses için
darkmoon
25-08-2013, 11:35
Oynatamayacağı video formatı yok. Trafik durma noktasına geldiğinde sıkılma şansı yok.
Navigasyon için harita ile uğraşma derdi yok. Android telefonunu modem özelliğini açarak cihazı internete bağlayabiliyorsun.
Yolda ne yapmak istiyorsan LİG TV den tut Haberine kadar okuyabiliyorsun.
Yolda giderken tehlikeli deniyor kullanan mal olursa o teyp olmasada kaza yapar zaten
benim teybimde andorid yok benim teybiminde oynatamadığı format yok flac dahil..
navigasyon için farkı yok haritalar öyle ayda bir güncellenmiyor aynı haritalar hatta oflline teypde yüklü harita çok çok daha online göre hızlı veri akışı sağlıyor çünkü veri kendinde.. mesela benim teybimd igo var en son mayıs güncellemeli ve özel modifiye edilmiş eds radarlara kadar gösteren harita..
yolda okuma işi sakattır mantıken bile hatalı bir şey okumaya başladığın an beyninin belli bir kısmı teybe kanalize olucak dikkatin Allahın emri dağılıcak mantık dışı..
yasal değildir avrupada buna izin vermezler sen öyle masumane normal bir şey olarak anlatıyorsunki bunun mallıkla alakası yok iki saniyelik işdir kaza sadece iki saniyeye bakar..
benim teybimde andorid yok benim teybiminde oynatamadığı format yok flac dahil..
navigasyon için farkı yok haritalar öyle ayda bir güncellenmiyor aynı haritalar hatta oflline teypde yüklü harita çok çok daha online göre hızlı veri akışı sağlıyor çünkü veri kendinde..
yolda okuma işi sakattır mantıken bile hatalı bir şey okumaya başladığın an beyninin belli bir kısmı teybe kanalize olucak dikkatin Allahın emri dağılıcak mantık dışı..
yasal değildir avrupada buna izin vermezler sen öyle masumane normal bir şey olarak anlatıyorsunki bunun mallıkla alakası yok iki saniyelik işdir kaza sadece iki saniyeye bakar..
Sana teybinle iyi yolculuklar o zaman. Konuya istinaden bilgilerimi paylaştım.
hakan876
25-08-2013, 11:42
teknolojı gzl bı seydır yurdum ınsanın hepsınden sebeblenmelı bence.arabamda kaset calar dınledıgım zamanları da ıyı bılırdımm. hıc bır seyden mahrum kalmasın bızım ınsanımız..yeterkı neyı ne zaman ne sekılde kullanıcagını bılsın..
darkmoon
25-08-2013, 11:43
Sana teybinle iyi yolculuklar o zaman. Konuya istinaden bilgilerimi paylaştım.
ben bu işlerin içindeyim dediğim gibi 2006 da türkiyede belkide ilk car pc olayını yapmış insanım wireless internetli sistem..
http://www.techturkey.com/forum/makaleler-amp-teknik-bilgiler/115503-eski-aracimdaki-car-pc-uygulamasi.html
şu anki aracımıda android yapıyoruz ama bu tip değil banada getirdiler bu teplerden. hemde baya baya bir ucuz direk hongkongdan gelme en iyisi.. bakdım düşündüm benim mantığıma yatmadı. yoksa alıcakdım.. ama şuda var eğer şu anki teybimi almasam teyip yuvasına özel bir çerçeve uygulaması ile 7 inçlik bir tablet takmayı düşünebilirdim.. teybi aldık 800 tl ye tablet alsam en kral 7 inç lik 200-250 tl .. parasal açıdan daha mantıklı.. :)
darkmoon
25-08-2013, 11:49
teknolojı gzl bı seydır yurdum ınsanın hepsınden sebeblenmelı bence.arabamda kaset calar dınledıgım zamanları da ıyı bılırdımm. hıc bır seyden mahrum kalmasın bızım ınsanımız..yeterkı neyı ne zaman ne sekılde kullanıcagını bılsın..
Aynen bizde olayın biraz suyu çıkıyor misal avrupalı yolda giderken kesinlikle aracında film tv izleyemessin devreden çıakrtır araba bizde hemen ilk onu iptal ederler :) gerçi bende yolda giderken klip izliyorum :)
ama okuma yazma yada birebir etkileşimli bir işlerle uğraşmak çok başka bir şey..
bir şeyi okumaya yada yazmaya kalkarsan olay araba sürmekden çıkar artık :)
artık trafik kazalarında beyannamelerde sıkçana okuruz okey oynuyordum arabada birden önümdeki araba ani fren yapınca yada messengerdan arkadaşımla yazışıyordum bir anda kendini bayırda bulu verdim falan :) yada gazete okuyordum dalmışım panpa falan diye trafik beyannameleri :)
murat_ileri
25-08-2013, 12:58
bence daha oturmamış bir teknoloji cihazların tamamına yakını uzak dogudan geliyor ne derece geri dönüşü var muhatabınız ne derece alakalı olacak bunların hepsi kafa karıştırıyor. özellikle cihazın arayüzü olsun kendi malzeme kalitesi olsun bana pekte ileriye yönelik cihazlar gibi gelmiyor.
darkmoon
25-08-2013, 13:37
ben bakdım bir tanesine bana getirilen 1.kaliteydi andorid 4 de yüklüydü fena değildi ekranı capacative ekran kullanmışlardıki genelde doublelardaki ekran ressitive halk tabiriyle kanırtmatik ekrandır :)
bana geliş fiyatıda acayip ucuzdu..
obd li araçda aslen güzel olabilir bir tane elm cihazı alınır yanında torq gibi bir app kurulur..
bir kaçtane gps hud app leri kurulabilinir parayla navigasyon satın alınabilinir online storedan.. bunlar olur güzelde olur bence.. ama ben tüm bunları teypden düşününce teybin konsoldaki konumunu yerinide düşününce bana gereksiz geldi devamlı oraya doğru uzanıp bir şeyler yapmak araba sürerken..
fiyat konusuda biraz tuzludur sanırım normal dükkan satış fiyatı.. türkyie satış fiyatlarını bilmiyorum ama 1500 tl den aşağı olucağınıda sanmıyorum..
o fiyatlara androidli diye öyle teyp alınıcağına 600-700 tl ye normal navili tvli v.b full donanımlı bir double alınıp yanınada o teypden daha kaliteli işlemcisi rami olan ve malzeme kalitesi iyi olan 600/700 tl ye ipad mini yada 500/600 tl ye samsung tablet hatta 200-250 tl ye gayet kaliteli 3g li dark ,codegen v.b tabletler var onlardan alınıp sağlam bir tutucu ile takılabilinir..
bu arada normal double larda androidli yapılabilinir yani androide çevrilebilinir .. illa androidli teyp isteniyorsa ve imkan güç yetmiyorsa mevcut indash yada double din de androide çevrilebilinir..
her doublein arkasında rca av in çıkışları var genelde bu çıkışlara kamera takılıyor ama buraya başka bir şeyde bağlıyabilirsiniz.. misal minik android tv aparatları var onlardan takılabilinir sokunmatik ekran çalışırmı bilemem ama yanında klavye uzakdan kumandasıda veriyorlar kullanışlı en azından teybe uzanmanıza gerek kalmaz oturduğunuz yerden sırtınızı koltuğa yasyarak işlerinizi yaparsanız..
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v0/738465476_1/NEW-UG007-Mini-PC-Android-TV-Box-Dual-Core-Cortex-A9-WiFi-1080P-RAM-1GB-ROM.jpg
tablet tutucularda en iyisi kröpssöndür .. ağırlık testi vardı kropssonun 30 kilo asıyorlar banamısın demiyor..
9FDNxdrTYkg
http://cfile233.uf.daum.net/image/1372A34D5125FEB6227FB4
http://img.tarad.com/shop/l/ladpraowdotcom/img-lib/spd_20111216145456_b.jpg
GokhanRS
25-08-2013, 14:08
sana göre mantıksız olan başkası için bulunmaz nimet olabilir. sana mantıksız diye diğer bilgisini paylaşan arkadaşa ısrarla bunun saçma olduğunu aşılamaya çalışmana gerek yok.
en basitinden bir firmanın aracında gördüğüm android teyp sayesinde adam siparişlerinden notlarına herşeyini bu cihazla hallediyordu. hatta merkezden sipariş android cihazının ekranına geliyor ve rotada otomatik çıkıyor. (hatta teybi akıllı telefonuylada yönetebiliyor)
anlayacağın navigasyon kendi kendine açılıyor adresi tarif ediyor teslim edilcek malı v.s hepsini ekranda bildiriyor.
aynı cihaz bir şirket için böyle güzel ve başarılı bir teknoloji oluştururken son kullanıcı bir aile içinde ekran başlıklarıyla iletişim kurdurularak arkadakilerin multiplayer oyun oynamasını, fim v.s izlemesini internetten izlemeyi, facebookta gezinmeyi birçok imkanı sağlayabiliyor.
yani androidle çok fazla sistem geliştirilebiliyor. yeterki merak olsun. bence android teypler geleceğin teknolojisi ve şimdiden takip etmek hepimizin yararına faydasına diye düşünüyorum...
not: şahsi fikrimdir,
dayı nasılsın ;)
Android OS çalıştıran bir bilgisayarın (bilgisayar demekten çekinmiyorum) arabada varlığı sayesinde arabanın elektromekanik kısımlarını kontrol için neler hayal ettiğini tahmin edebiliyorum.
araba içi elektronik; bilinen/bilinmeyen işletim sistemleri çalıştıran ve entegre (müzik, navigasyon, inet erişimi, telefon kiti, kamera, gece görüş vsvsvs.) bir noktaya gidiyor.
ilk duyduğum Android OS teyp Parrott'tan çıktı. galiba 2 yıl oldu.
ama abi, maalesef AMA diyorum, bu iş bin tane smartphone yapalım altından girip üstünden çıkarak millete iteleriz stratejisinden parçalar taşıyor.
Pecot 208 Allure'deki sistemi kullandım; fiziksel tasarım çok şık ama LCD kalitesi kötü, interface çok kötü, ses kalitesi uyduruk. touchscreen dokunma algısı iPad kadar hassas değil. ama içinde DSP var, listening position seçebiliyorsun (ön sağ, ön sol gibi). sistem bu;
http://www.carskings.com/wp-content/uploads/2013/04/Peugeot-208-interior.jpg
benim öncelik sıralamam da seninkine benzerdir, Android falan derken araya itelenmiş amfi, player vs. istemem.
kore ve çin firmalarından gelen double-DIN headunit'lerin elektronik kalitesi profesyonel ses sistemi için maalesef yeterli gözükmüyor. Alpine ve Pioneer'da işletim sistemi çalıştıran, daha universal, senin düşündüğün gibi temelden farklı bir sistem üretme gibi bir hareket görmüyorum. ancak A&P'da DSP teknolojilerine bir sürü yatırım var, geliştirme var. yani bilgisayarlaşmayı ses kalitesi için uyguluyorlar.
bugün itibariyle araba içi bilgisayar uygulamalarını ayrı ses sistemini ayrı kurmayı daha doğru buluyorum. ancak bu durumda da arabanın içi çarşamba pazarına dönüyor :) !
her stratejinin avantajları ve dezavatajları var...
darkmoon
25-08-2013, 14:55
sana göre mantıksız olan başkası için bulunmaz nimet olabilir. sana mantıksız diye diğer bilgisini paylaşan arkadaşa ısrarla bunun saçma olduğunu aşılamaya çalışmana gerek yok.
,
sen sanırım yazdıklarımı tam okumadan bana yazmışsın arkadaşını savunma psikolojisi iç güdüsü ile..
yazdıklarımı okusan şunları yazmazdın..
kimseye bir şey aşılama niyetim derdim yok kaç yaşında insanlar benim dememlemi bir şey alıcaklar yada yapıcaklar..
ben bana gereksiz geldi dedim ve nedenlerinide yanında açıkladım uzun uzun keza arkadaşıma audi a6 sı içinde düşündük ama onada gereksiz geldi vazgeçdik..
Kaldıki illa android istiyenlerede pratik çözümler gösterdim illa androidli teypler almalarına gerek yok normal double dinide androidli teybe 50-60 dolara çevirebilirler...
Ve gene kaldıki android teyp de yapılabilicek faydalı şeyleride yazdım sıraladım ama bana gereksiz geliyor bence gereksiz dedim... kimseye aman almayın tukaka demedim dememde haddim değil ..
yeni nesil araçlarda teypler iki parça zaten ekran ve teybin ana ünitesi ayrı ayrı ekranlarda konsolların uzağındadır eski nesil araçlar olmadıkça artık yeni nesil araçlarda konsolların üstüne veya gerisine yapıyorlar hatta s classelerde falan dash in içine gömmüşler ekranları... yeni nesil bmw , audi mercedes bunlarda android de yapsan yolda giderken teype ulaşıp kurcalaman sakat bir durum oluşturabilir ben bundan bahsettim o yüzden gereksiz bence dedim..
kafalıklara gelince öyle garip işlere icatlara gerek yok zaten androidli kafalıklar var navstar getirtiyor.
keza kaldıki bende yukarda dedim okumamışsın sanırım ilerde bütün araçlarda android olucak dedim geleceğin teknolojisi falan değil bunun teknoloji ile bir alakası yok isteseler fabrikaar 3 sene öncede android koyarlardı araçarına bu bir popüler kültürün bir gereksinimi diyelim yoksa şart bir şey değil.. ama fabrikalar bunuda kendi menfaatlerine kullanıcaklar ama sanmayınki sizin tellerdeki gibi bir android olucak sınırlı limitli android romlar olucak belirli temel işleri yapabilicez gene gerçi hoş ona root da atar bizim millet yeni rom yükler :)
android sistemler baya uzun zamandır doubledinlerde mevcut hakan abi, en baba sistem ise parrotun aestroid smart modeli...
android doubledin alırken dikkat edilmesi gereken nokta ise şu...
kimi ünitelerin redyo dc usb vs vs gibi özellikler için kendi içinde ayrı bir sistemi mevcut, yani şöyleki ünitede bir ana menü ekranı var buradada özellikler listelenmiş vaziyette, örneğin cd, aux, radio, gps, android gibi liste halinde sıralanmış durumda, siz android sisteme bu menüden ayrıca giriyorsunuz, cd aux vs vs gibi özellikler ayrıca bir sistemden çalışıyor, kimi ünitelerdede radio cd vs vs gibi özellikleri androd sistemi kendi bünyesinde barındırıyor, tercih edilmesi gereken ünite bu bahsettiğim 2. tip ünite...
ek olarak parrotun ünitesine cd falan takamıyorsunuz...
darkmoon
25-08-2013, 15:05
android sistemler baya uzun zamandır doubledinlerde mevcut hakan abi, en baba sistem ise parrotun aestroid smart modeli...
android doubledin alırken dikkat edilmesi gereken nokta ise şu...
kimi ünitelerin redyo dc usb vs vs gibi özellikler için kendi içinde ayrı bir sistemi mevcut, yani şöyleki ünitede bir ana menü ekranı var buradada özellikler listelenmiş vaziyette, örneğin cd, aux, radio, gps, android gibi liste halinde sıralanmış durumda, siz android sisteme bu menüden ayrıca giriyorsunuz, cd aux vs vs gibi özellikler ayrıca bir sistemden çalışıyor, kimi ünitelerdede radio cd vs vs gibi özellikleri androd sistemi kendi bünyesinde barındırıyor, tercih edilmesi gereken ünite bu bahsettiğim 2. tip ünite...
ek olarak parrotun ünitesine cd falan takamıyorsunuz...
audilerdeki genelde ikinci yazdığın tip.. ama sürüm eski android 2.3 mü ne vardı. birde çok pahalı gerçi bana o fiyatı veremezler hayatta ama satış rakamları 1500 euro dediler audi için.. şimdi değmez diyicem o fiyata gene birileri laf edicek demeye çekiniyorum :)
murat_ileri
25-08-2013, 15:07
aslında emrenin bahsettigi de benim yazdıklarıma yakın, şuan için android teknolojisi takip edilir ama para yatırılmaz. ticari bilgileri vermem dogru olmayacağı için üstü kapalı olarak bahsedeyim; bugün aldıgınız cihazları direk uzak dogudan getirdiginizde aradaki farka inanamayacaksınız! bugün türkiyede günlük ortalama 1000 adet oem grubunda cihaz satılıyor bunun %25 lik kısmı arıza memnuniyetsizlik vs. vs. gibi nedenlerle geri dönüş, kalan %75 in hepside memnun oldugu anlamına gelmiyor bu grubun (ne yazık ki) %90ı aracımda navigasyonlu teyp var diyebilmek için alıyor. bunları şuanda bu pazarın %70ine mal satan adamların kendi sözleridir.
yapmak isteyenlere hiçbir şekilde yapmasın yada beklesin gibi bir düşünceyi kabul ettirmeye niyetim yok ama kesinlikle türkiyeden cihaz almasınlar
darkmoon
25-08-2013, 15:11
evet şu an için biraz beklemek lazım yoksa altını çize çize söylüyorum heleki obd li bir araçda android işletim sistemi çok keyifli bir sürüş sunar ama bunu şimdlik tabletle giderse insanlar çok verimli stabil olur hemde ucuz olur hemde ekonomik olur işçilik kesme delme yapmassınız hemde çalınmaya karşı alıp evinize götürürsünüz avantajlarını say say bitmez.. bir aux kablosu alırsınız altın uçlu onuda tabletten teybe bağlarsınız aracın kolonlarıda tablette kullanabilirsiniz..
cla larda bile adamlar tablet gibi ekranı ortaya koymuşlar.. :)
android sistemli bir araç multimedya ünitesinin üstünlüğü tartışılmaz
canın ne isterse yap, müthiş
fakat sıkıntı var
çok esnek, çok çeşitli seçenek var diye *** gibi müzik dinleyip osuruk gibi ekrana bakmak canımı sıkar.
işte çoğu çin uzakdoğu ürünlerin problemi bu
adamlar sadece görünüşe odaklanıyor
iyi görünen herşey satar (gerçek bu)
siz etrafınızdaki herkesin çok bilgili, çok sağlam kulağı olduğunumu sanıyorsunuz?
hala vcd seyreden milyonlarca insan var
yada orta dalga radyo kalitesinde müzik dinleyen
sorun bakalım, distorsiyon ne demek diye?
adam kitlenir orada kalır, ambulans çağırman lazım.
ama halinden memnun hepsi?
ne zaman büyük bir alışveriş merkezine gitsem otomobil müzik bölümünde dolanırım
artık pionner-kenwood-alpine bilmem ne marka ürün yok, neden?
çünkü kimsenin kaliteden anladığı yok
herkes 3 katı daha ucuz olan premier vs vs marka oto teybi almıyormu?
ee adam, o da ses çıkarıyor bu da a.q demiyormu?
o yüzden kimse marka ürün satmıyor, satamıyor çünkü.
artık marka ürünleri belli yerlerde bulabiliyoruz.
tanınmış markaların neden bu tarz düzgün ürünlere yönelmediğini anlamıyorum
neden pionner androidli ve ekranı cam gibi gösteren ürün çıkarmıyor?
aslında nedeni belli
gene millet gidip ucuz olanı almayacakmı?
klasik, buda android o da android a.q :)
birde marka oldunmu telif ücretinden kaçamazsın
çinli ürettiği hiç bir ürüne 1 kuruş ödemez heralde
peki şimdi daha net bir soru sorayım
android sistemli in-dash
ses kalitesi iyi
görüntü kalitesi iyi
gündüz arabada ekranı görünebilen
bir ürün bilen-kullanan varmı aramızda ??
murat_ileri
25-08-2013, 19:36
peki şimdi daha net bir soru sorayım
android sistemli in-dash
ses kalitesi iyi
görüntü kalitesi iyi
gündüz arabada ekranı görünebilen
bir ürün bilen-kullanan varmı aramızda ??
abi ayıp ne küfrediyorsun, yakıştıramadım sana :D:D:D
one din (in-dash) mi yoksa double din olarak mı soruyorsun fiyat aralıgı ne civarda olacak.
gündüz ekran okumak bir nebze ama oled ekranlarda bile zorlandımız oluyor, onuda göz önünde bulundurmak lazım.
darkmoon
25-08-2013, 19:54
Bu işlere kalkışıcak adam az çok bu işlerden anlayan bilgili adamdır yoksa gider sıradan bir teyp alır özellikle androidli aramaz..
büyük markaların neden üretmediklerini bilmem ama büyük markalarda adam gibi full+full normal double teyp bile yok.. hepsinin bir eksiği var tam donanımlı her şeyi olan teyp alıyım desen ikinci el 3-4 bin tl lik araba parasına satıyorlar..
androidli teyp üretmek için büyük markaların yazılım işinede girmeleri lazım çinli gibi gidip fason bir rom atamazlar kendi teyplerine özel kendi romlarını yapmak zorundalar ayrıca birde ara ara bu teyplere güncelleme hizmeti vermeleri gerekir kısaca bunlar hep firmalara ek masraf..
işletim sistemine girildimi sadece teyp üretmekle biticek bir iş değil..
insanlar amerikada avrupada araçlarına ipad entegrasyonu yapıyorlar.. samsung tabletleri entegre ediyorlar.. banada deseler teyp mi tabletmi tablet derim neticede teypde yapabiliceğim her şeyi tablettede yapabilicem ama ekranı kaliteli retina ekran olucak yada amoled ekran olucak işlemcisi sağlam çift çekirdek yada dört çekirdek olucak rami adam gibi ram olucak.. üstündeki ios yada android her tür güncellemeyi alıcak.. kısaca dört dörtlük kaliteli iş olucak üstüne üstlük teyp dende kat ve kat ucuz olucak tabiki androidli teybe göre tercih ederim.. belki büyük firmalar bu açıdanda düşünüyor olabilir..
bu gün ipad mini almaya kalksan 600/700 tl civarında bulunuyor.. samsung galaxy tab alsan oda 600/700 lere kadar bulmak mümkün..
bu gün piyasadaki fason çin malı androidli teypleri almaya kalksanız rahat fiyatını bilmiyorum ama rahat diyorum 1500 tl civarında vardır..
psikolojikdeli
25-08-2013, 23:09
bu konuyu okuduktan sonra ufaktan araştırmaya başladım eğer çin işi değilse pionner in da androidlisini varmış, araştırmaya devam ederken böyle bir ürün buldum benim hoşuma gitti fonksiyonel gözüküyor hem tablet hem 2din tabi konu ile ilgili ve bilgili arkadaşlarda yorum yaparsa bende ona göre aracımda tercih etmeyi düşünüyorum
NEW Double DIN CAR Radio DVD Player 3G Wifi GPS Ipod RDS 7 Inch Android Tablet | eBay (http://www.ebay.com/itm/New-Double-Din-Car-Radio-DVD-Player-3G-WIFI-GPS-Ipod-RDS-7-Inch-Android-Tablet-/140894921185?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item20cdfde1e1&vxp=mtr)
psikolojikdeli
25-08-2013, 23:20
buda 150 dolar + gumruk.... garip
Android 4 0 CAR Radio DVD Player 3G Wifi GPS Navigation Double DIN Free Camera | eBay (http://www.ebay.com/itm/Android-4-0-Car-Radio-DVD-Player-3G-WIFI-GPS-Navigation-Double-Din-Free-Camera-/130974877258?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item1e7eb6064a)
bu konuyu okuduktan sonra ufaktan araştırmaya başladım eğer çin işi değilse pionner in da androidlisini varmış, araştırmaya devam ederken böyle bir ürün buldum benim hoşuma gitti fonksiyonel gözüküyor hem tablet hem 2din tabi konu ile ilgili ve bilgili arkadaşlarda yorum yaparsa bende ona göre aracımda tercih etmeyi düşünüyorum
NEW Double DIN CAR Radio DVD Player 3G Wifi GPS Ipod RDS 7 Inch Android Tablet | eBay (http://www.ebay.com/itm/New-Double-Din-Car-Radio-DVD-Player-3G-WIFI-GPS-Ipod-RDS-7-Inch-Android-Tablet-/140894921185?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item20cdfde1e1&vxp=mtr)
e tamam iste bizde ayni seyi konusuyoruz.
full fonksiyonel , fiyatida guzel
peki ses kalitesi?
peki ekran kalitesi?
buda 150 dolar + gumruk.... garip
Android 4 0 CAR Radio DVD Player 3G Wifi GPS Navigation Double DIN Free Camera | eBay (http://www.ebay.com/itm/Android-4-0-Car-Radio-DVD-Player-3G-WIFI-GPS-Navigation-Double-Din-Free-Camera-/130974877258?pt=US_Video_In_Dash_Units_w_GPS&hash=item1e7eb6064a)
garip birsey yok hocam, satis acik arttirmada.
sevindin degilmi ucuz olunca?
al hemen bir tane
abi ayıp ne küfrediyorsun, yakıştıramadım sana :D:D:D
one din (in-dash) mi yoksa double din olarak mı soruyorsun fiyat aralıgı ne civarda olacak.
gündüz ekran okumak bir nebze ama oled ekranlarda bile zorlandımız oluyor, onuda göz önünde bulundurmak lazım.
aslinda bilmiyorum
daha dogrusu boyle bir secim yapabilmek icin gormek gerektigini daha once ogrendim.
hic bir cin mali oto teybinden kaliteli ses cikabilecegine inanmiyorum aslinda.
bende takipteyim konuyu eğer uygun rakamlı iyi bir android double bende alıcam . toptan alıma girebilirik :)
PiscocuK
25-08-2013, 23:51
bende aracım için double yada indash düşünürken birden hediye samsung tab3 8.0 geldi.
sıfır kutusunda.açıp kullansam mı internetini tlfdan alırım diye düşünüyorum.yada açmadan note pad tarzı bir ürünlemi takas etsem en azından bir kart takar istediğim yerde maçımı izlerim seside auxtan alırım diye düşünüyorum.
psikolojikdeli
26-08-2013, 00:08
garip birsey yok hocam, satis acik arttirmada.
sevindin degilmi ucuz olunca?
al hemen bir tane
okadar zamanımı ebayde geçirim dikkat etmemişim açık arttırmada olduğunu eğer kullanan arkadaşlar varsa onların kalite hakkındaki yorumlarını bekliyorum ondan sonra uygun görürsek alıcaz elbet
murat_ileri
26-08-2013, 02:00
aslinda bilmiyorum
daha dogrusu boyle bir secim yapabilmek icin gormek gerektigini daha once ogrendim.
hic bir cin mali oto teybinden kaliteli ses cikabilecegine inanmiyorum aslinda.
hakan abi aynen ses kalitesi biraz fazla kulak tırmalıyor, sisteme ek olarak cross-over girsekte bazen düzeltmenin imkansız oldugunu gördügümüz oluyor.
şuanda double din olarak piyasada var.
bende aracım için double yada indash düşünürken birden hediye samsung tab3 8.0 geldi.
sıfır kutusunda.açıp kullansam mı internetini tlfdan alırım diye düşünüyorum.yada açmadan note pad tarzı bir ürünlemi takas etsem en azından bir kart takar istediğim yerde maçımı izlerim seside auxtan alırım diye düşünüyorum.
samsung yeterince iyi bir ürün hem hediyenizi degerlendirmiş olursunuz hemde ekran kalitesi ve işlevselliği yeterli bir ürün.
okadar zamanımı ebayde geçirim dikkat etmemişim açık arttırmada olduğunu eğer kullanan arkadaşlar varsa onların kalite hakkındaki yorumlarını bekliyorum ondan sonra uygun görürsek alıcaz elbet
ithalat yapan bir tanıdınız varsa uzak dogu fiyatları bu civarda, ama özellikle belirtmek isterimki seneye bu cihazlar hem kalite olarak çok daha iyi olacak hemde fiyatları tr bazında çok fena düşecek :D
@maxi
senin istediğin gibi Android OS double-DIN teyp yok.
Pio & Alp'in son modellerinde sadece smartphone ekranının double-DIN display'de çıkması (yani AirPlay vari birşey) ve smartphone ile ses sistemi arasında çift yönlü iletişim kurulması var.
arabayı Android OS'e entegre etmek istersen smartphone ile bağlantı yapılması gerekir, yazılacak app'lar da tabii ki smartphone'da çalışacaktır. bu durumda teyp (gerçi teyplikten çıktı artık hepsi) sadece user interface görevi görüyor.
yukarıda birkaç tane Android OS DD headunit vermişsiniz; ses, görüntü ve imalat kalitesinin yerlerde olduğunu tahmin ederim.
darkmoon
26-08-2013, 04:37
bu işi ciddi yapmak isteyen varsa kaliteli bir şekilde kafayı fazla yormaya gerek yok bence..
gider bir ipad yada samsung tablet alır 7 inç lik.. orjinal teybini çıkartır aracın onun yerine özel bir çerçeve uygulaması ile tableti takar bir tane ses işlemcisi alır onuda tablete takar olur biter.. şahsi fikrimdir tabii..
dışardan arabanın içine bakan double din zanneder görüntü olarak bir şey değişmez teyp gibi görünür..
Stp nickli arkadaşlar bir tane x5 e yapmışlardı sanırsam ipad den.. Alpine ses işlemcisi kullanmışlardı çok güzl olmuşdu araç.
o yukarda verilen ebaydaki üründe double teyp değil client receiver tarzı bir ürün çok eskiden beri var eskiden normal wince liydi şimdi çinliler androidlisini yapmışlar aynı mantıkda... şu anda vestelinde tabletli televizyon satıyor onun teyp versiyonu gibi bir şey..
Bu arada interneti dert etmeyin onu telinizden alabilirsiniz yada benim aracımda ben 3g modem aldım veri hızı telefona göre çok daha hızlı ve kendinden bataryalı öyle bir şey alabilirsiniz.. internet en kolay..
özel çerçeve uygulaması ve tablet entegrasyonu dediğim olay bu youtube daki gibidir..
soundman kullanıcısını aratırsanız youtube'da o adamlar çok fazla araca ipad,samsung, nexus 7 entegrasyonu yapdılar..
adam güzel çerçeve uygulaması ile nexus 7 yi araç teybine dönüştürmüş.
http://www.youtube.com/watch?v=MZY4DfLs94s
soundman in yapdığı bu işe bayıldım adamlar portatif tak çıkar tarzı çerçeve uygulaması yapmışlar.. araba chrsyler 300c
http://www.youtube.com/watch?v=j7oFwrERQCM
buda adam motorize yapmış aracına galaxy tab
http://www.youtube.com/watch?v=rmaBP6mLEzQ
buda x5 e entegre yapmışlar nexus 7
http://www.youtube.com/watch?v=kSXZVNCbbYg
Bu tip binlerce uygulama bulabilirsiniz youtube da..