Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo yüksek devirde boost düşürüyor?
mehmet767
25-08-2013, 17:46
arkadaşlar araçda 1 2 ve 3. viteslerde 1.3 peak yapıp 4000 rpm den sonra boost 0.5 lere kadar düşüyor sizce neden olabilir.inlet yırtık olabilir diye düşünüyoruz.turbom sağlam onda sıkıntı yok diğer opsiyonlar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim..
Birinci sebep vesgate tir. İkinci sebep yazılımdır. Üçüncü sebep gözle görülmeyen kaçakdır.
araç üstündeki turbo intercooler yazılım vs vs gibi şeyler bahsedersen daha net yardımcı olurum
mehmet767
25-08-2013, 18:15
araç subaru impreza wrx stock tamamen up pipe ve ekzoz var başka wesgate ilede denendi yazılım da güncel (korhan tork) kaçak inlette var sanırsak afr de salınım yapıyor rolentide.dedim ya inlet yırtık olabilir.ama hala bulamadık açıkcası.
wastegate bakın birde egzozunuza bakın tıkanmış yada vuruk ezik vs olabilir
kaçak testi yapın birde en başta
bunları söylüyorum öncesinde düzgün olduğunu düşünerek
mehmet767
25-08-2013, 18:17
kaçakta hem fikiriz anlaşılan teşekkürler.
intercooler ı sökün y pipe da iki adet conta olucak önce onları bi yenileyin kelepçeleri kontrol edin, subarunun intercooler yolları kısacık olduğundan kaçağı bulmak kolay olacaktır, özellikle blowof un contasınıda kontrol edin, bunun dışında sennanın egzos ile ilgili söylediklerine katılıyorum onuda bi kontrol edin derim, ancak şurası varki stoc olduğunu söylediğiniz motoru kastederek söylüyorum, üstünde muhtemelen td04 turbo mevcut, herşey düzgün olduğunda dahi 0.8 lere doğru düşmesi muhtemel olabilir...
bunun dışında bukadar fazla bir düşüş pek normal değil, ciddi bi kaçak var gibi görülüyor, ufak tefek kaçakları wastegate bi nebze olsun absorbe eder aynı basıncı araca bastırır...
afr de dalgalanma var yamışsınız bununla birlikte tam gazlamada değilde boost gelince yarım gazda falan araba herhangibir silkeleme mevcutmu? eğerki mevcut ise kaçağı egzos değil emiş kısmında arayın....
Bilenler yanitlar rolantideki afr dalgalanmasinin sensorlerle bir bagi olabilirmi?
rolantideki afr dalgalanmasını atlamışım, kaçağı emme tarafında arayın....
turboyla boğaz kelebeğin dışında akışmetre sensöründen turboya kadar giden borularıda gözden geçirmenizde fayda var...
mehmet767
25-08-2013, 20:40
yorumlar süper teşekkürler:)