PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iphone 5 ile denize girdim yardım...

başalp
25-08-2013, 21:34
Akadaşlar dün telefon cebimde 20 dakika filen yüzmüşüm, deniz biraz dalgalıydı o yüzden cebimde olduğunu fark etmemişim. çıkınca hemen temiz suda yıkadım. sonrada pirinç alıp içinde 1 gün beklettim. sonuç olarak telefon açılmıyor tabiki. tamir edilebilirmi? edilmese bile içindeki bilgileri nasıl kurtarabiliim. bide 5s ne zaman çıkacak acaba?

By_emre
25-08-2013, 21:38
Pirinç'in içinde beklettiniz ve açılmadı anlaşılan bazı parçalar zarar görmüş , apple tamir eden yerler var oralara göster derim.

edit: Arka kapağı açıp yeni batarya takılsa sorun çözülür mü acaba ? denebilir bence açması basit bataryanında fiyatı uygun

Evrenoz
25-08-2013, 21:40
Normalde,

Bu gibi sıvı temaslarında cihazı anında sudan çıkarmak, bataryayı sökmek, kurutup pirinç içinde bekletmek gerçekten işe yarar, ki birebir tecrübe etmişimdir yaradığını.. Burada en temel nokta, sudan anında çıkarmak ve bataryayı sökmek..

Ancak 20 dakika suda bekledikten sonra, cihaz iphone olduğu için pilini çıkaramadan yapılan "yıkma, pirinçte bekletme" gibi eylemler pek işe yaramayacaktır. Cihazın servise gitmesi gerek, gidince de hatrı sayılır bir meblağ istemeleri olası..

Bilgilerin kurtarılması da biraz zor. İçindeki disk bu kadar su içinde kalmada zarar gördü mü görmedi mi muallak, servis eli değmeden de öğrenmek zor..

Octavia RS
25-08-2013, 21:41
Aynı şey havuzda başınıza gelseydi kurtarırdınız ama deniz oldugu icin cok zor.aynısı benimde basıma geldi cünkü bende telefonla denize girdim cebimde unutmustum..deniz suyu tuzlu oldugu icin telefonun ici v.s hep cürümüs tuz yüzünden..tamiri bi telefon parası kadardı

dirk
25-08-2013, 21:47
Abi tamir ettirmeyi düşünmez isen kasayı satarsan ben alırım ;( geçmiş olsun sıvı teması büyük sıkıntı

Zero
25-08-2013, 21:52
Sivi temas ettimi asla eskisi gibi olmuyor.Servise goturmek lazim yinede.

Burak
25-08-2013, 21:54
Tuzlu su olduğu için icinin açılıp temizlenmesi gerekir. Bu gibi durumlarda elinizden geleni yaptığınızdan emin olana kadar cihazı açmayı denememek lazim.

başalp
25-08-2013, 21:55
tamir konusunda bilgisi olan varmı? cihaz yurt dışından alınma o yüzden servis olayını geçtik. yada yinede iphone servisi bakar mı? tabi var mı böyle bir servis

By_emre
25-08-2013, 22:04
.... pm gönderdim

kelalper
25-08-2013, 22:04
tamir eden yerler var. İlla servis olmasına gerek yok ama 20 dakika deniz suyu ciddi sıkıntı.

A.Cem
25-08-2013, 22:17
Tamir ihtimali tuzlu su olduğu için çok zor. Olsa dahi randıman vermeyebilir, tekrar arıza yapabilir. Geçmiş olsun.

ALERER
25-08-2013, 22:30
tuzlu su olduğu için oksitlenme yapmıştır, işiniz zor gibi gözüküyor.

alpeRS
25-08-2013, 22:43
Geçmiş olsun,Parçalamayı düşünürseniz kasaya talibim.

onursumer
25-08-2013, 22:57
20dk uzun bir sure kurtarılma ihtimali tuzlu su olduğundanda çok duşuk diye düşünüyorum

elektronikten anlayan iyi bir teknik servis incelerse uğraşmaya değer veya değmez diye yonlendirebilirsizi

istanbulda olsaydınız cumhur abi veya mustafa abi yardımcı olabilir bu konuda

individual
25-08-2013, 23:08
Arkadaşın telefonu denize düşüyor ve düştüğü gibi hemen sudan çıkartıyor.Servise gitti servis bu kullanılmaz yenisini alın dedi fotoları yollamıştı tuzlu su main board mahvetmiş.sizinki bide 20dk suda kalmış çok zor çalışması.

yiğit205
25-08-2013, 23:16
aklınızda olsun bu gıbı durumlar telefon sıvıyla temas ettıgınde telefonu alıp ıçı su dolu bı kaba koyun.cunku oksıjenle temas edınce anında oksıtlenme baslar.en ıyısı sıvıdan cıkartmadan mumkunse bataryayı sokup servıse goturun.sızın ıcın bunlar artık cok geç.hem tuzlu su hemde havayla temas etmıs.umarım az bı masrafla kurtarırsınız.gecmıs olsun.

korkmazz
25-08-2013, 23:18
Ayni olay gecen ay basima geldi telefon yaklasik yarim saat deterjanli suda kaldi servis dokunmatigin bozuldugun soyledi tahmini 500 tl civari masraf cikardi servis harici telefoncuya 100 tl ye tamir ettirdim dokunmatigini suan sikintisiz kullaniyorum .telefon galaxy s3.insallah sizinki de kurtulur cok gecmis olsun

tayreep_john
26-08-2013, 01:39
iphone 4s im 8 gün evimimin bahçesinde kar altında kaldı serviste yaptılar ama eskisi gibi olmadı 3 ayda 1 problem çıkardı inşallah sizin ki okadar zarar görmemiştir ...

Caesar
26-08-2013, 02:27
Gecmis olsun telefon gg. Yeni tel arayisina badla bence

mertbm
26-08-2013, 03:23
Gecmiş olsun öncelikle . Bu yaşadığınız olay 2 ay önce hem kardeşim hemde arkadaşımın başına aynı gün içerisinde geldi .Kardeşim'in telefonu havuza arkdaşımın telefonuda denize düştü. Kardeşim'in telefon tam 4 - 5 saniye kaldı havuzda , hemen pirinç'in içine koyduk 3 gun kaldı ve kesinlikle telefon açılmadı ve telefoncu yapımına 600 lira istedi bizde kasayı satmıştık . Arkadaşımın telefonu ise denizde 1 gün kaldı ikinci gün aldık o zaten tamamen pert olmuştu :) Bu arada iki telefonda iphone 4

Evrenoz
26-08-2013, 07:18
Gecmiş olsun öncelikle . Bu yaşadığınız olay 2 ay önce hem kardeşim hemde arkadaşımın başına aynı gün içerisinde geldi .Kardeşim'in telefonu havuza arkdaşımın telefonuda denize düştü. Kardeşim'in telefon tam 4 - 5 saniye kaldı havuzda , hemen pirinç'in içine koyduk 3 gun kaldı ve kesinlikle telefon açılmadı ve telefoncu yapımına 600 lira istedi bizde kasayı satmıştık . Arkadaşımın telefonu ise denizde 1 gün kaldı ikinci gün aldık o zaten tamamen pert olmuştu :) Bu arada iki telefonda iphone 4

İphone'larda pirinç yönteminin işe yaraması zor. Sebebi ise pilin çıkarılamaması.. Pirinç yönteminde pilin hemen çıkarılması, telefonun tam olarak kurutulduktan sonra pirince atılması çok önemli. Ayrıca denize düşmelerde kurutmadan önce pil çıkık halde iken temiz su ile çok iyi bir şekilde yıkamanın da faydalı olabileceğine dair yorumlar okumuştum, ki deniz suyunun buharlaştığında geride kalabilecek tuzlar düşünüldüğünde mantıklı bir durum..

facia
26-08-2013, 08:38
Xperia Z alın kafa rahat olsun :) benide tatilde havuza attılar elimde telefonla açtım video çektim :D

0M42
26-08-2013, 09:51
Bu gibi durumlarda cihazi komple pirince atmanin bir espirisi yok.Cihazi sokup icindeki anakarti gomebiliyorsan prince o zaman bir sans var.Ayrica anakarti pirince gommeden once dis fircasi ve alkol ile iyice uzun uzun temizlemek gerekir htc desire hd yi bu sekilde kurtardim kac aydir sorunsuz calisiyor.

SerkanKurt
26-08-2013, 09:55
30 dk denizde yüzmüş xperia telefonu kurtardık bundan 1 sene önce. Olmaz diye birşey yok. Bakmak lazım.

imprezaWRC
26-08-2013, 10:20
Geçmiş olsun, 1 gün bence biraz az olmuş, biraz daha bekletmek lazım. (Cem Yılmaz esprisi kıvamında olmuş, pirinçlere gösterip çekseymişsin :D )

semprimena
26-08-2013, 11:08
Şu konuyu bir okumanizi tavsiye ederim. Çözüldü: Tamiri mümkün olmayan cihazlarinizi ne yapiyorsunuz ? (http://www.iphoneyardim.net/showthread.php?t=50274)

Aktaş61
26-08-2013, 13:25
aynı mevzu kuzenimin başına geldi (fransada) o da denize düşürmüş telefonu apple storea götürmüş bişey yapılamamış. 250 euro farkla yenisini vermişler sizin cihazda yurt dışıymış eğer öyle bi imkanınız varsa değerlendirin bence

sansar34
26-08-2013, 14:20
bole durumlarda cıkarır cıkarmaz telefonu saf alkolun ıcıne koyun kolanyagı gıbı malzeme yan cunku tuzlu malzemeler oksıtlenmeye neden olur bır ıkı gunde bıle bordun ıcerısındekı lehımlerın curumesıne ve erezyona ugramasına saglıyor ıphone larda dedıklerı gıbı bataryayı cıkarmak mumkun olmadıgı ıcın en azından oksıtlenmeden kortarmak mantıklı bı cozum olur ıcıne atıp 15dk bekleyın ve cıkartın sonrasında pırınc ortamında yada gunes altında kurumaya bırakın alkol ucucu bır malzeme oldugu ıcın butun tuzlu suyu sokup atar

sızın telefonunuza gelecek olursak ıslemcıde sıkıntı cıkacagını sanmıyorum ama maın board uzerındekı eeprom devresı sıvı temesı sebebıyle kısa devre olup yanmısta olabılır entegre ıcerısındekı verılerı sılıp kendını korumaya almısta olabılır ne tur bı entegre kullanıldıgını bılmıyorum ama tahmınım kımse bu cıhazla ugrasmayıp dırek boardu degıstırecegıdır oda ortalama 250$ flndır forumda ıllakı benden tecrubelı abılerım bu ısle ılgılenenler fln vardır onlar gorurse yazarlar

mainboard ebay gibi yerlerden getırtıp ısı bılen bırısı tarafından burada yaptırtabılırsınız
http://www.ebay.com/itm/iPhone-5-Logic-Board-motherboard-16GB-SPRINT-/161089585141

gecmış olsun

başalp
26-08-2013, 15:35
Geçmiş olsun, 1 gün bence biraz az olmuş, biraz daha bekletmek lazım. (Cem Yılmaz esprisi kıvamında olmuş, pirinçlere gösterip çekseymişsin :D )

valla öyle oldu ama ne iphone 5 miş öyle ölüsüne bile 500 kağıt veriyorlar kıllandım iyice :)

erdemx
26-08-2013, 15:37
tuzlu sudan çıkar çıkmaz tatli suyla yıkayıp alkol ve pirinç olayı baya işe yarıyor ancak tuzlusu çok sıkıntı temiz suyla yıkanıp tuzun temizlenmesi gerekli ozaman bi şansınız olabilir

MCN21
26-08-2013, 16:07
tuzlu suda telefonun ici cok hızlı oksitlenme yapar , birde 20 dk gibi uzun bir süre durmussunuz :( gecmis olsun ...

twin
26-08-2013, 17:48
2 yıl önce telefonumu aldığım ilk gün nehire düşürmüştüm az kaldı ve serviste yapıldı ama bu tatlı su du geçmiş olsun