KA®ANLIK
26-08-2013, 08:33
Kafama takılan bir soru var, bir türlü idrak edemedim olayı :)
öncelikle belirtiyim, kesinlikle performans kullanımından bahsetmiyorum, avans ve benzin değerlerini görüp, performansa göre yorum yapmayalım lütfen, zaten performans için GÜÇ esastır ve konumuzla alakası yoktur :)
Misal;
x bir araba, benzinli, standart...
aynı şartlarda aynı araba, normal kullanımda iki haritaya sahip varsayalım...
1. haritanın avans değerleri 2. haritaya göre yüksek iken
(rolanti ve hatta normal kullanım alanlarını da dahil edebiliriz sanırım)
yine 1. haritanın benzin değerleri 2. haritaya göre "düşük" iken;
yani, kısaca;
bir haritada avans yüksek, benzin düşük,
diğer haritada avans düşük, benzin yüksek;
bu iki haritada da araç aynı şartlarda rolantide aynı AFR yi tutturabilir mi ? ( hatta normal kullanımı da dahil edersek, normal kullanımdada haritaların aynı özelliklerde olduğunu varsaysak, normal gezi modunda da iki haritada 14.7 AFR yi tutturabilir mi)
eğer tutturabilir ise,
hangi map o araç için daha doğru olan map dir ?
yüksek avans değerleri ve düşük benzin değerleri ile 14.7 tutturulması mı daha doğru,
düşük avans değerleri ve yüksek benzin değerleri ile 14.7 tutturulması mı daha doğrudur ?
biraz karışık gibi oldu ama, toparlayabildiğim kadar toparladım :)
umarım anlatabilmişimdir...
teşekkürler,
öncelikle belirtiyim, kesinlikle performans kullanımından bahsetmiyorum, avans ve benzin değerlerini görüp, performansa göre yorum yapmayalım lütfen, zaten performans için GÜÇ esastır ve konumuzla alakası yoktur :)
Misal;
x bir araba, benzinli, standart...
aynı şartlarda aynı araba, normal kullanımda iki haritaya sahip varsayalım...
1. haritanın avans değerleri 2. haritaya göre yüksek iken
(rolanti ve hatta normal kullanım alanlarını da dahil edebiliriz sanırım)
yine 1. haritanın benzin değerleri 2. haritaya göre "düşük" iken;
yani, kısaca;
bir haritada avans yüksek, benzin düşük,
diğer haritada avans düşük, benzin yüksek;
bu iki haritada da araç aynı şartlarda rolantide aynı AFR yi tutturabilir mi ? ( hatta normal kullanımı da dahil edersek, normal kullanımdada haritaların aynı özelliklerde olduğunu varsaysak, normal gezi modunda da iki haritada 14.7 AFR yi tutturabilir mi)
eğer tutturabilir ise,
hangi map o araç için daha doğru olan map dir ?
yüksek avans değerleri ve düşük benzin değerleri ile 14.7 tutturulması mı daha doğru,
düşük avans değerleri ve yüksek benzin değerleri ile 14.7 tutturulması mı daha doğrudur ?
biraz karışık gibi oldu ama, toparlayabildiğim kadar toparladım :)
umarım anlatabilmişimdir...
teşekkürler,