Orijinalini görmek için tıklayınız : çevirmeden kaçmanın cezası
çevirmeden kaçmanın cezası
320tl olması lazım 2 farklı cezadan.
JosephuS
26-08-2013, 21:06
77 TL dur emrine uymamak..
Ayrıca kırmızı ışıkdan dolayı MOBESE yazarsa bilmem..
Çünkü daha yeni yazdım.. :D
77 TL dur emrine uymamak..
Ayrıca kırmızı ışıkdan dolayı MOBESE yazarsa bilmem..
Çünkü daha yeni yazdım.. :D
Mobeselerden ceza mi yaziliyor? Trafik polisi misiniz?
PROMINENT
26-08-2013, 21:13
takip demi çalışıyorsun :)
bilgilendirme için teşekkürler
Kacin polis geliyor:heyoo:
yaklaşık bi 430 gelir, kırmızı ışık hariç
cerkez_kral
26-08-2013, 21:19
320 civarı geliyor bi ara typer varken kaçmıştım ordan biliyorum
ghibli06
26-08-2013, 21:29
tamamen ekiple alakalı, eğer şüpheli bir durum görür ve rapor ederse, aracın plakasına göre araç sahibinin evinden sorguya alınması bile mümkün... olayı sadece trafik cezası olarak görmeyin...
ghibli06
26-08-2013, 21:32
6-7 sene önce çevirmeden kaçan bir aracın sahibi vurulmuştu İzmir'de... vuran polis beraat etti bilginize...
JosephuS
26-08-2013, 21:36
Sadece durmadığından dolayı ceza yer.. 77 TL
Ayrıca kırmızı ışıklarda plakaya ceza yazan sistemlerden varsa geçmeniz halinde bi ceza daha yersiniz..
JosephuS
26-08-2013, 21:38
bilgilendirme için teşekkürler yol bildiğim yoldu ışıkların birinde kesin mobese olduğunu biliyorumda diğerini bilmiyorum peki şimdi biraz daha araştırdım polisseniz bilirsiniz 2 farklı cezanın birinden tehlikeye düşürmekten mahkeme vs olayları yaşarmıyım birde bu ceza kağıdı ne zaman gelir yada internette ne zaman çıkar?
Plakanıza yazarlar cezanızı..
çıkar 1 hafta içerisinde..
Mahkemeye falan vermezler çünkü yakalamaları ve tespit etmeleri lazım ben polis değilim.. jandarmayım ben Trafik ekipleri cevirmeden kaçan birisine daha yeni yazdı 77 TL plakasına gönderdi.
6-7 sene önce çevirmeden kaçan bir aracın sahibi vurulmuştu İzmir'de... vuran polis beraat etti bilginize...
insan canı bu kadar değersiz bu ülkede ne hakkı var niye vurmuş
Emre turgut
26-08-2013, 21:48
benım bır arkadasımın basına geldı boyle bır olay tophane de oda cevırmeden kacııyor fakat aracın plakası alınıyor ve 370 cıvarı bır ceza gelıyor ve aracın trafıkten men edıldıgını bılıyorum.
ghibli06
26-08-2013, 21:49
adam senin azılı bir suçlu mu yoksa çevirmeden alkol için mi kaçtığını plakaya bakıp anlayamıyor ne yazık ki!
Bana net olarak 382tl gelmiş, tek ceza dur ihtirana uymamak gibi, 1'i bilerek 1'inde sucum yoktu.
Camlica giseleri ogs' den gectim, en sola yakin yer adam orada durabilecegimi nasil dusndu bilmiyorum :) 60-70le otoyolda bir anda durucam bide 5 serit gecip saga cekicem :) ustelik hicbir uygunsuz durum yok.
ghibli06
26-08-2013, 22:04
ekip asayişse?
orhan_guney
26-08-2013, 22:18
evden alır bir arkadışımı gece 4 aldılar üsküdarda dur ihtarına uymadığı için aslında cocuk trafık sanıyor arkasında gelıyor anos edıyor bızımkı trafık sanıyor basıyor gıdıyor
3 saat sonra evden alıyorlar karakol sonrada ifade sabah seberst bırakıldı ceza fılan ödemedi. yıl 2011 de.
ekip asayişse?
ilginiz için çok teşekkürler inşallah bana ve herkeze ders olur bu olay alkollü trafiğe çıkmamak lazım sanırım trafikten men vs gibi bi durumda olmuyor sadece bi kişi yazmış onu oda arkadaşıymış herneyse yöneticeler konuyuda silerlersede sevinirim
Emre turgut
26-08-2013, 22:23
ilginiz için çok teşekkürler inşallah bana ve herkeze ders olur bu olay alkollü trafiğe çıkmamak lazım sanırım trafikten men vs gibi bi durumda olmuyor sadece bi kişi yazmış onu oda arkadaşıymış herneyse yöneticeler konuyuda silerlersede sevinirim
ben olan olayı soyledım sızede aynı olay olmustur dıye bır kelıme kurmadım.
anladım sağolun yazdığınız için ben uzatmamak için burdaki yazıları herneyseyi kullandım.
trafikten men olma durumu yok o an plakanı eğer görüp akıllarında tutabilirlerse duruma göre 77 den 320 ye kadar ceza yazabiliyorlar hatta bunuda ödemek istemiyorsanız ogün için yakın olduğun bi karakola aracının çalındığını söyle aracını garajına koy 2-3 gün sonra bulduğunu söylersin o sırada eğer arkandan ceza yazmışlarsa mahkemeye o sürede çalındığını karakol belgesiinide verirsen ceza iptal olur ...
yukarıda yazılmış ya, çevirmeden yani polisten kaçmış
polisten kaçmış diyorum anlaşılmıyor galiba? bakkaldan kaçmış değil.
siz kimsinizki polisten kaçıyorsunuz?
sonra insan hayatı değersizmi oluyor?
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
polis çevirmesinden kaçıyor
ve 10 dakika sonra kaldırımda yürüyen senin anne ve babana çarpıyor, ölüyorlar
al sana insan hayatının değersiz oluşu nasıl oluyormuş gör.
not: çarpan o herifte 3-5 ay sonra hapisten çıkıyor.
nasıl?
olmaz değilmi böyle bir şey? senin başına gelmez..
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
nasıl?
Ek olarak,
Polis müneccim değil mi? İçinde kanun kaçağı mı var, terörist mi var, araç bombalı bir araç mı baktığı zaman şıp diye görüyor değil?
polisten kaçanları polis vursun hatta mermisini namluya ben koyayım yardımcı olayım sonra beraber pamuğu tıkarız tövbe estağfurullah
ghibli06
27-08-2013, 07:59
polisten kaçanları polis vursun hatta mermisini namluya ben koyayım yardımcı olayım sonra beraber pamuğu tıkarız tövbe estağfurullah
insan polisten neden kaçar?
altugkocer
27-08-2013, 08:38
5 sene önce tam bu aylarda çevirmeye girdim Ankara Çetin Emeç bulvarında 3 bira içmiştim 0.50 promili geçeceğini adım gibi biliyordum, kaçabilirdim ama kaçmadım 0.57 promille ehliyetime en konuldu tam da arabanın en çok lazım olacağı zamanda 6 ay ehliyetsizdim. Kaçabilirdim ama kaçmadım hatta tam bana ceza yazılırken 2 araç kaçtı sadece arkalarından ceza yazdılar. Benim ehliyetime el konulması iyi oldu çünkü 20-21 yaşındaydım tam kanımın deli aktığı çağ yani daha da çok alkollü olup kaza yapabilecek bir yaştaydım :) ders oldu bana, o olaydan sonra alkollü direksiyon başına geçmedim :)
Ayrıca 2 sene önce evime ceza geldi trafik görevlisinin ikazına uymamak tarzı bi maddeymiş yani çevirmeden kaçmak gibi halbuki alakası yok ya da görmedim... 250 TL civarıydı ceza.
darkmoon
27-08-2013, 08:45
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
nasıl?
ayrıca yarın öbürgün allah göstermesin ama terör olayları hortlar ve tavan yaparsa bombalamalar v.b bilhassa büyük şehirlerde olmaya başlarsa.. o zaman bir yasa çıkartırlar sessiz sedasız hiç birimizin haberi olmaz ama polise kaçanı vurun emri verile bilinir..
emre.ates
27-08-2013, 08:52
Alkollü olarak araç kullanmanın ne kadar tehlıkelı olduğunu daha anlayamayan arkadaşlar var bunların başında da kendi öz abim geliyor 5 yıllık işinden ve müdürlüğe terfi edecekken ehliyeti ni kaptırdı işinden düzenınden oldu 6 ay işsiz kaldı okadar iş teklifi vardı ehliyeti olmadığı için giremedi hiç birisine v.s v.s bir ton dert tasa gerek varmı kardeşim bunlara içiceksen bin taksıye git eylen iç kafana göre geri bin taksiye dön çok mu zor , hatadır yapılır falan demesın kimse birinin canına kasdetmek kendi hayatına kasdetmek o kadar basit bir hata değil bile bile lades olmayın.Baya bi içimi kustum kusura bakmayın.
ehliyeti yoktur alkol vardır fakat kaçınca yakalasınlar arabasına vursunlar tokatlasınlar(ufak çapta) ama silaha karşıyız..
SekoLive
27-08-2013, 10:50
ehliyeti yoktur alkol vardır fakat kaçınca yakalasınlar arabasına vursunlar tokatlasınlar(ufak çapta) ama silaha karşıyız..
öyle bi görev tanımı varmı bilmiyorumda ateş etmek daha kolaylarna gelebilir. nasıl kaçmak kişinin kolayına geliyosa herkes kolay yolu seçebilir.
öyle bi görev tanımı varmı bilmiyorumda ateş etmek daha kolaylarna gelebilir. nasıl kaçmak kişinin kolayına geliyosa herkes kolay yolu seçebilir.
Direkt olarak sahisa ates acma durumu yoktur. Durdurmaya yonelik ates acma yetkisi vardir. Tabi bu tarz Izmir'deki gibi kazalar olsada genel egilim bu sekildedir. Izmir olayi yine bizim muhtesem adalet sistemimizin bir nimetidir.
Dusunun, adam dibinde, kacmaya calisiyor hizi yavas.. Cikar lastiklerine 2 el at yani.
dragon07
27-08-2013, 11:12
antalyada yunuslar dur ihtarına uymayan motorlu 2tane genci kafalarından vurarak öldürdü .texas degil burası kendinize gelin dur ihtarına uymuyosa kovalıcaksın yakalayamıyosan tekerine lastigine bacagına sıkarsın hiçmi american filmi seyretmediniz.
ghibli06
27-08-2013, 11:59
antalyada yunuslar dur ihtarına uymayan motorlu 2tane genci kafalarından vurarak öldürdü .texas degil burası kendinize gelin dur ihtarına uymuyosa kovalıcaksın yakalayamıyosan tekerine lastigine bacagına sıkarsın hiçmi american filmi seyretmediniz.
kimse kimseyi öldürmesin zaten, herkes görevini yapsın buna katılıyorum... ama çevirmede kaçmaya çalışanı nasıl teşhis edecek? bunun ehliyeti yoktur, bu alkol almıştır ondan kaçıyordur diye yorumu nasıl yapacak? sonra da diyoruz ki, reyhanlı saldırısını yapan minibüs nasıl bulunamadı... polislerinki bazen işgüzarlıktan bile ileri gidiyor ama vatandaş da ne olursa olsun kurallara uyacak arkadaş, anarşi doğar yoksa...
emirarslan34
27-08-2013, 12:15
bende bi ara çevirmeden kaçtım neden kaçtım bende bilmiyorum 106 gti ya biniyordum o zamanlar. :D
Mersinde gözneden inerken alkollü jandarmadan kaçtığımızda arkamızdan havaya ateş açarak durdurdular.
Mersinde o işler biraz sıkıntı. Ha 207 varken 2 kere çevirmeden kaçtım sıkıntı olmadı ceza bile gelmedi.
Ama bazen öyle çevirmeler oluyorki asayiş trafik hepsi birlikte alkolünden arabanın içi aranmasına kadar öyle bi çevirmeden kaçmayada hiçbi zaman totom yemez sonuçta terör bölgesi gibi bişeyiz napacakları belli olmaz alkol yüzünden *** yoluna gitmeye değmez.
emrekuzdere
27-08-2013, 12:23
Ben bir kere kaçmıştım, hiç birşey olmadı ceza vs de gelmedi. Başka bir arkadaş kaçmıştı onun plakayı bir kaç gün ekiplerin elindeki kağıtlarda gördük yani galiba arama gibi bir durum oluştu. Niye kaçtığıma da gelirsek, burası büyük şehir değil, burada cam filminden araba bağlıyorlar ve yediğimiz cezalar artık çok can sıkar oldu. Neden kaçmayayım ki??
Can hic birseyden kiymetli degil polis hakli vurma yetkisi var hele teror olaylarin bu kadar cok oldugu donemlerde..malesef polislerin ates etme konusunda cok basarili olduguna inanmiyorum.kac kere poligonda egitim aliyor veya en soj ne zaman almistir ki 35 yasinda memur ? Sakat is.
rebeloghy
27-08-2013, 12:45
Kardeşim diyorsun kaçanı yakalasın işi ne , yok oraya sıksın yok yırmıh atsın silah çekmesin ? EE bu adamlar bize maymun olmak için mi maaş alıyor ?
Kanun var yasa var ? Alkol aldıysan araba kullanmayacaksın . Ehliyetin yoksa hiç hiç kullanmayacaksın . Probleminiz nedir anlamıyorum ki , sen iç iç millete makas at bin türlü maymunluk yap sonra neymiş vurunca polis vuruyomuş polis devleti olmuşuz. Bir gram sevmeyen insana polis koruttunuz helal olsun :D
Alkollü araba kullanan biri anneni babanı ezse ne hissedersin ? Bunu düşünün de alkollü kullanın.
Baban trafik polisi olsun , dur ihtarından kaçan birini kovalıyor. Hani yakalasın işi ne dedin ya , kovalarken altındaki ekip otosu yetmedi kaza yaptı takla attı bişey oldu , öldü ?
Yakalasın işi ne :) Ben içip sıçayım , ihtardan kaçayım. Yakalasınlar..
Emre Ekrem
27-08-2013, 13:01
370 tl gelmesi lazım, muhtemelen yazmamışlardır.
Lazarotti
27-08-2013, 14:33
Şile'den geliyorum İstanbul'a doğru.Çalışma vardı o zaman 3-4 ay önce ve tek şerit ilerliyor, emniyet şeriti boş ve jandarma çekmiş arabasını.
Kibarca araçla yanaşıp dedim ki, geride 3-4 km araç kuyruğu var bu şeriti açta insanlar geçsin.Karşılığında ne beklersin? *sen var bakim evraklarını.
:D beni bi sinir aldı, gel allan dedim delikanlıysan evraklarımı. *o zaman dedi fotoğrafını çekim dedi.
Çek dedim profiline koyarsın godoş.Bastım gittim peşime 270 civarı bi ceza geldi tamda bakmadım rakamına.
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
nasıl?
abi tamam haklısın da benim anlayamadığım neden direk adama sıkıyorlar giden arabada ki adamı vuracak kadar kabiliyeti varsa lastiğinede sıkabilir öyle değil mi
abi tamam haklısın da benim anlayamadığım neden direk adama sıkıyorlar giden arabada ki adamı vuracak kadar kabiliyeti varsa lastiğinede sıkabilir öyle değil mi
zaten latiklere sıkmıştır
daa, her polis clint easwood değilki attğını 12 den vurabilsin.
Kaçmayın siz de. Alkollü araç kullanmayın. Saçma sapan modlu arabalara binmeyin. Polis silahını da çıkarır evden de alır. Muneccim tassagi mı yiyorlar saniyorsunuz
Kacalim diye yazmadim ben onlari, normal insanlar da o an panik hali ne yapacagini sasirip ilerleyebilir. Kafasina sikmak diye birsey olamaz, bir suru sebep olabilir o an.. Kacalim demiyorum ama o an panikle gecen adaminda kafasina sikilamaz.
Nasil diyorsunuz iste terorist olabilir falan olabilir, e cok masum normal bir insan da olabilir. Adam o an isareti gormez birsey olur kim bilir.
ulasoztas1
27-08-2013, 15:46
Şile'den geliyorum İstanbul'a doğru.Çalışma vardı o zaman 3-4 ay önce ve tek şerit ilerliyor, emniyet şeriti boş ve jandarma çekmiş arabasını.
Kibarca araçla yanaşıp dedim ki, geride 3-4 km araç kuyruğu var bu şeriti açta insanlar geçsin.Karşılığında ne beklersin? *sen var bakim evraklarını.
:D beni bi sinir aldı, gel allan dedim delikanlıysan evraklarımı. *o zaman dedi fotoğrafını çekim dedi.
Çek dedim profiline koyarsın godoş.Bastım gittim peşime 270 civarı bi ceza geldi tamda bakmadım rakamına.
jandarmanın emniyet şeridine girenleri engellemesi mi sizi rahatsız etti? Haklısınız keşke engellemse ve her girene 1000tl ceza yazsa zaten öğreniriz girmemeyi..
ontheair
27-08-2013, 16:13
Bir gece işyerinden çıktıktan sonra ilerlerken arkamdan bir araç selektö yapmaya başladı. Sanayi sitesinde karanlık bir sokaktayız. Bir süre aldırmadım. Daha onra dikkatli bakınca ön kaputta polis yazısını gördüm ve kenera çektim. Memur indi araçtan yanıma gelip niye durmuyorsun diye sordu. Tepe lambaların kapalı bulunduğumuz yere bak sen olsan durur muydun dedim cevap vermedi. Ayrıca madem durmamı istiyorsun yukarıdaki tepe lambalarından tek kırmızıyı yakman gerekmez mi dedim hiç cevap veremedi. Çalıştığım yeri de söyleyince muhabbet uzamadı.
Şimdi gelelim konuya; eğer bu polis ben durmadım diye beni vursaydı görünürde haklı olacaktı. Dur dedim durmadı uyarı amaçlı ateş açtm ıskaladım (!) kafasına denk geldi diyecek ve görev icabı adam öldürmekten ceza bile almayacaktı. Bense ölmüş olduğum için olayın doğrusunu anlatamayacaktım...
Adam öyle ya da böyle çevirmeden kaçmış. Sen hazırlıksız yakalanmışsın takip edemiyorsun. Plakasını alır ekiplere bildirirsin yakalanır. Artık her yerde mobese var. Aracı tarif edersin saati ve yeri söylersin plakasını çıkartırlar. Ekiplere dağıtılır ve kaçan şahıs yakalanır.
Madem hepsi Clint Eastwood değil tekere sıkarken kafaye denk getirebiliyor ya yanlışlıkla oradan geçmekte olan annene babana denk getirse? Veya illa akraba olması gerekiyor herhangi birine denk getirse o zaman da böyle diyebilecek miyiz?
Hangi devirde yaşıyoruz, kaçtı diye arkasından sık öldür hangisi ya ? Polisler kurduğu çevirmenin 100 mt ilerisine yada kaçılabilecek noktaya bir ekip daha koyduğunda bu olay biter.Ordan kaçtıysa az ilerdeki çevirmeyi ayıktırırsın kapatır yolu çektirir sağa o zaman işte hesabı yediceddine kadar sorulur.O da olmadı mobese kamera dolu her taraf ordan plakası alınıp arkasından ceza yazılabilir ki amatör kaçanlar lambaları kapatmadan kaçtığı için plakasına arkadan yazılıyor.O da olmadı plakasını aldıysa asayişe devredip adresinden kendisine ulaşıp bulabilir,ha evindede yoksa bulamassa yakınlarına çöküp getirtebilir
SekoLive
27-08-2013, 16:32
siz olmaması gerekenleri yazıyorsunuz ama bu yazılanlar olmuş olay tabiki kimse kimseyi vurmasında günümüz türkiyesinde kaçmayan adama bile yanlslıkla ateş ediyorlar kaçarsanz ateş edilebiliceği aklnzda olsn işte.
Somalideki büyükelçiliğimize yapılan saldırı bomba yüklü bi araçla olmuştu
Dur ihtarına uymamıştı açılan ateşte saldırganlardan 2 si vurulmuştu ama bi tanesi aracı patlatarak 1 polisin ölümüne sebep olmuştu. Polisi savunmuyorum ama nerden bilicekler üzerinizde bomba yada silah olmadığını.
rebeloghy
27-08-2013, 19:37
Ben izmirde çevirmelere girip ne artistlik yapanlar gördüm.. Sis açık diye girdik çevirmeye 6 7 araba bekliyoruz ceza sırası, lavugun biri dur bak aricam şimdi benim babam halil öztürk amcam taşak dayım koşak vırt zırt etti , adamları canından bezdirdi 77 lira ceza için .
O vurulma olayındaki kişi adım gibi eminim öyle çevirmede ihtarı görmedi , dalgınlıkla devam etti , panikle duramadı şaşırdı sonra arkadan sıkıp vurdular değildir!!!!
Polise bin türlü artistlik yap , hem de bunu haksızken yap , sonra kaçarken sıkarlar tabi. Kural ihlali yapıp , polise hakaret artislik ıvır zıvır yapan adam ışınlasın kendini , ya kafadan vururlar ya kan alırlar :)
kalender61
27-08-2013, 19:50
ben kactım ve ruhsat adresıme 370tl geldi.daha sonra polıs bır arkadasıma sordugumda suphelı bı durum olursa adres tespıtıyle sorguya alınabılırsınız bu dogru ama buyuk ıhtımal hız yaparken kactıgım ıcın sadece ondan ceza yazdılar yanı 370tl
*yazı geneledir
durmamak sizin hakkınız öylemi düşünüyorsunuz?
yani polis çevirmesinde isterseniz durmazsınız yada kaçarsınız-kaçabilirsiniz.
bir adım ileriye gidin o zaman? sizi polis çevirmesin bu nasıl?
bilmiyorumda, kim olduğunuzu sanıyorsunuz acaba?
ben bugüne kadar yüzlerce çevirmeye yakalandım,
hiç kaçmadım kimsede bana ateş etmedi.
bu kadar basit.
2009 da bi kere çevirmeden kaçtım polis iş yerine gelmişti ertesi gün, savcılığa göndermişti. babamın adına kayıtlıydı araba 900 küsür lira bi ceza olmuştu ifadeden sonra.
Son olaylardan sonra polise olan saygım çok çok azaldı. Ancak polisten kaçmakta nesi ? Ne bilsin sen kimsin. Ozman bombalı arabayıda aa zamanın gençliği desin sallamasın.
ontheair
27-08-2013, 20:53
Olay kaçmak veya çevrilmemek değil ( bir gecede 5-6 kez çevirmeye girmişliğim vardır. Kullandığım otomobillerde hiçbir zaman en küçük bir eksik bulunmaz. Bulamazsınız ;) )
Olay polisin son zamanların moda deyimiyle 'orantısız güç' kullanması.
İzmir'dekji olay gece kulüplerinden çıkanların yoğun olarak kullandıkları bir güzergâhta alkol muayenesi sırasında yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Yani alkollu olduğu belli olan ve bu yüzden çevirmeden (onayladığımı söylemiyorum) 20yaşındaki bir çocuğun tamamen kazayla (!)kafasına ateş edilmesini bana kimse anlatamaz.
Bugüne kadar hangi çevirmede bomba yüklü bir araç yakalandı?
Bugüne kadar hangi dolmuşun, ticari taksinin çevirilip de arandığını gördünüz?
İçerisinde aile görünümlü dört kişinin otomobilinin arandığını hiç gördünüz mü?
Sakallı sarıklı/çarşaflı, türbanlı bir grup terorist olamaz değil mi? Gördünüz mü hiç aranırken?
Kimse polisin yaptıklarına bana mazur göstermeye çalışmasın. Eğer görevlerini tam anlamıyla yaptıklarını söylüyorsanız söyleyin bakalım
HSBC, İngiliz Konsolosluğu, Sinagog bombalamaları nasıl gerçekleşti? Alkol muayenesinden mi kaçmışlardı?
Halkalı da yola mayın döşendi. Askeri servis otomobili havaya uçuruldu. Dalgınlıkla olmuştur değil mi?
Reyhanlı'daki otomobil zaten Türkiye'de iç gezmedi. Geçerken uğramışlar patlattılar ve gittiler. Polis nereden bilsin değil mi?
Hanginizin evine hırsız girmedi?
Hanginizin otomobili soyulmadı?
Hanginizin bir yakını kapkaca uğramadı?
Polis önce yapması gerekenleri tam anlamı ile yapsın. Sonra bakarız çevirmedne kaçanlara ne yapacağını...
Bu arada bir de not: Eğer bir sürücü çevirmeden kaçabiliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu da kendi gerizekalılıklarından.
Olay kaçmak veya çevrilmemek değil ( bir gecede 5-6 kez çevirmeye girmişliğim vardır. Kullandığım otomobillerde hiçbir zaman en küçük bir eksik bulunmaz. Bulamazsınız ;) )
Olay polisin son zamanların moda deyimiyle 'orantısız güç' kullanması.
İzmir'dekji olay gece kulüplerinden çıkanların yoğun olarak kullandıkları bir güzergâhta alkol muayenesi sırasında yaşanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Yani alkollu olduğu belli olan ve bu yüzden çevirmeden (onayladığımı söylemiyorum) 20yaşındaki bir çocuğun tamamen kazayla (!)kafasına ateş edilmesini bana kimse anlatamaz.
Bugüne kadar hangi çevirmede bomba yüklü bir araç yakalandı?
Bugüne kadar hangi dolmuşun, ticari taksinin çevirilip de arandığını gördünüz?
İçerisinde aile görünümlü dört kişinin otomobilinin arandığını hiç gördünüz mü?
Sakallı sarıklı/çarşaflı, türbanlı bir grup terorist olamaz değil mi? Gördünüz mü hiç aranırken?
Kimse polisin yaptıklarına bana mazur göstermeye çalışmasın. Eğer görevlerini tam anlamıyla yaptıklarını söylüyorsanız söyleyin bakalım
HSBC, İngiliz Konsolosluğu, Sinagog bombalamaları nasıl gerçekleşti? Alkol muayenesinden mi kaçmışlardı?
Halkalı da yola mayın döşendi. Askeri servis otomobili havaya uçuruldu. Dalgınlıkla olmuştur değil mi?
Reyhanlı'daki otomobil zaten Türkiye'de iç gezmedi. Geçerken uğramışlar patlattılar ve gittiler. Polis nereden bilsin değil mi?
Hanginizin evine hırsız girmedi?
Hanginizin otomobili soyulmadı?
Hanginizin bir yakını kapkaca uğramadı?
Polis önce yapması gerekenleri tam anlamı ile yapsın. Sonra bakarız çevirmedne kaçanlara ne yapacağını...
Bu arada bir de not: Eğer bir sürücü çevirmeden kaçabiliyorsa kimse kusura bakmasın ama bu da kendi gerizekalılıklarından.
Kayseri'de patlama, Kayseri'de 'canlı bomba' saldırısı, Kayseri-En Son 3. Sayfa Haberleri-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/gundem/haber/745133-kayseride-canli-bomba-saldirisi-video)
Cevirmeden kaçan bombalı araç..
Kayseri'de patlama, Kayseri'de 'canlı bomba' saldırısı, Kayseri-En Son 3. Sayfa Haberleri-HABERTÜRK (http://www.haberturk.com/gundem/haber/745133-kayseride-canli-bomba-saldirisi-video)
"ilk olarak Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde fark edildi. " Fark edilmisler, durdurmak isteyen Jandarmaya carpmislar. Bunu direk vurabilirlerdi.. Simdi bu adamlarin kacisiyla normal birinin cevirmeden kacisi bir mi ?
Yoldaki polise carpip mi geciyorlar ? Bu normal vatandasla terorist arasindaki farkin belirgin bir ayrimidir.
SekoLive
28-08-2013, 08:21
"ilk olarak Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde fark edildi. " Fark edilmisler, durdurmak isteyen Jandarmaya carpmislar. Bunu direk vurabilirlerdi.. Simdi bu adamlarin kacisiyla normal birinin cevirmeden kacisi bir mi ?
Yoldaki polise carpip mi geciyorlar ? Bu normal vatandasla terorist arasindaki farkin belirgin bir ayrimidir.
işte o yüzden sıkmamışlar normal vatandaş olsa enseden vuruyorlar.
işte o yüzden sıkmamışlar normal vatandaş olsa enseden vuruyorlar.
: D Olmemisse de indirip doverler.
Onur Fatih
28-08-2013, 09:56
Plakayı görmemişlerdir inş arkadaşmın başına gelmişti bişey çıkmadı arayan soran olmadı
ClioRs182
28-08-2013, 10:33
384 tl cezacı var diye biliyorum ben :D
ontheair
28-08-2013, 10:57
Arada kaç km mesafe var? Ben hiç o tarafa gitmediğimden bilmiyorum.
Şehirler arası yolda çevirme yapıyorsun takibe hazır bir aracın yoksa bu da oradaki güvenlik ekiplerinin eksikliği değil mi? Aynı çevirmenin 1 km önce ve sonrasında birer tane ekip otosu bekletsen zaten kaçamaz yanlış mıyım?
Arada kaç km mesafe var? Ben hiç o tarafa gitmediğimden bilmiyorum.
Şehirler arası yolda çevirme yapıyorsun takibe hazır bir aracın yoksa bu da oradaki güvenlik ekiplerinin eksikliği değil mi? Aynı çevirmenin 1 km önce ve sonrasında birer tane ekip otosu bekletsen zaten kaçamaz yanlış mıyım?
Ben zaten polisi savunduğum için söylemedim 5 parmağın 5 ide aynı olmadığı gibi her poliste aynı değil hele ki canım ülkemde başı boş ve cahil insanların çok kolay polis olduğunu da düşünürsek her poliste aynı tepkiyi vermeyebiliyor. Sadece belki milyonda bir denk gelir ama çevirmeden bombalı araçta kaçabiliyor diye örnek verdim.
Zaten olay poliste bitmiyor ki adalet sistemi baştan yanlış, en basitinden geçenlerde bir arkadaşımın evine hırsız girdi kamera kaydı vs çaldıklarıyla beraber bulundu sonra karakoldan sabah mahkemeye sevk ettiler adam öğleden sonra çıktı.
Aynı çatıdan evin içine akan suyu eleştirmek gibi bişey bu yere damlayan suyun altına neden daha büyük kova koymuyoruz diye düşünüp aylar yıllar sonra kanun çıkarıp daha büyük kova koymak yerine birilerinin biz bu çatıyı tamir etmezsek ne yaparsak yapalım düzeni sağlayamayız diye düşünmesi lazım artık
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
nasıl?
:icon_tup: Ömür boyu vicdan azabı.
geçen sapancada 16 yaşında bir çocuk babasının kamyonetini alıyo ve çevirmeden kaçıyo resmen amerikan filmlerini aratmayacak bi kovalamaca oldu cocugun peşinde 3 4 polis arabası çocuk sapanca merkeze kadar girdi arkadaşlarına el sallayarak tekrar kaçtı :) sonunda yakaladılar güzel eskittiler ne kadar ceza yedi bilmiyorum. yani diyeceğim o ki bu sıralar çevirmeler baya sıkı kaçanın peşinden direk geliyorlar.
okanturan
30-08-2013, 09:18
499 tl geldi bana 3 ayri maddeden
turbo&quattro
06-10-2013, 04:00
Dur ikazına uymadı öldü - Milliyet (http://gundem.milliyet.com.tr/dur-ikazina-uymadi-oldu/gundem/detay/1773368/default.htm)
ghibli06
06-10-2013, 08:46
Dur ikazına uymadı öldü - Milliyet (http://gundem.milliyet.com.tr/dur-ikazina-uymadi-oldu/gundem/detay/1773368/default.htm)
normal sonuç...
ANIL ERCAN
06-10-2013, 09:02
Bende kaçtım 1 sene önce ama kaçma amacım tamamen cam filmi felan var arabada modifiyeden dolayı baktım ilerde tek tek alıyolar özellikle baktım filmli arabaları cekiyolardı önümdekiyle arama biraz mesafe koydum önümdekini alır almaz sağa yapıstırdım gaza bütün polisler dönüp arkamdan baktı ama siklemediler galiba ne ceza geldi eve nede polis düstü pesime.
ama tabi bu degildirki cevirmeden kacın. Yaptıgım yanlıs oldgunu farkına sonradan vardım ya ates etselerdi 154 tl ceza yicez diye canımızdan olsaydık diye günlerce düsündüm durdum.
siz siz olun kaçmayın çevirmeden.. Ben pişman oldum simdi her çevirmeyede gönül rahatlıgıyla girerim. yazarsa yazsın ceza napalım yapcak bişey yok.
VTec_king
06-10-2013, 13:06
380 kusur tl yedim bende dur dediğini bile görmedim mahkemeye vericem ama üzerinden 3 ay geçmiş!
ismailozkan_01
06-10-2013, 15:21
uygulamadan , polisin dur demesinden kaçmanın mantıklı açıklaması olmaz eğer kaçıyorsan bir sıkıntın vardır ve sonuçlarına katlanırsın...
duracaksın abi kabahtin varsa paşa paşa cezasını çek, haklıysan hakkını ara kaçmak ne demek oluyor.
ne olduğu belli olmayan , kafasında ne gibi fırlamalıkların olduğunu bilmediğimiz , kafasının neye takık olduğundan bir haber olduğumuz kendisini devletin sahibi sanan....... daha gidiyor laflar..... adamın dur işaretine uymak hiç akıllı gelmiyor işte...... devlet görevlisiymiş..........
onursumer
06-10-2013, 18:08
suçlu pontansiyeli varsa zaten linkteki gibi mudahalede bulunuluyor ki yetkileride var diye biliyorum
diğer turlu eksozdu filmdi gibi şeylerden kaçtığınızı farkederlerse eğer yoğunlarsa pek iplemiyorlar girdiğim birkaçkere normal çevirmede ben ehliyet ruhsat verirken arkadan gelip kaçan olmuştu hiç uğraşmamışlardı
ismailozkan_01
06-10-2013, 18:15
ne olduğu belli olmayan , kafasında ne gibi fırlamalıkların olduğunu bilmediğimiz , kafasının neye takık olduğundan bir haber olduğumuz kendisini devletin sahibi sanan....... daha gidiyor laflar..... adamın dur işaretine uymak hiç akıllı gelmiyor işte...... devlet görevlisiymiş..........
kendi düşünceniz tabi ki saygı duyarız ama genelleme yapmanız biraz abartılıdır saygılar...
kendi düşünceniz tabi ki saygı duyarız ama genelleme yapmanız biraz abartılıdır saygılar...
her durum ve ortamda olduğu gibi iyilere , doğru olanlara , asil olanlara söz yok , tam tersi haklarını korumada yardımcı olmak gerek , sözlerin kime dokunması gerektiği gayet açık.......