Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa 1.7 dti blow off
standart 1.7 ye blow taksak ses çıkartırmı ? zararı olurmu ?
ses çıkartır, belli bi zaman sonrada zararı olur diye biliyorum
35AR5226
27-08-2013, 12:09
zararı yok ses cıkartır düğmeli yaparsan performanstanda kaybın olmaz özelden görüşebiliriz blow off için
bugra1945
30-08-2013, 22:13
bende zararı olmaz diye biliyorum.
bektas_talay
31-08-2013, 00:23
zararı yok sadece ses yapar istersen elimde var bitane sıkıldım satıyorum :)
akucukdogan
31-08-2013, 01:05
Bence performans olarak geriye düşürür.. Zaten turbon fazla bi basınç basmıyor sende o fazla olmayan basıncı geri atıcaksın gazdan ayağını çekince.. Bence gereksiz bi uygulama olur.
Blow 2-3 boy geriye düşürüyo kardeşim. Bende takcaktım sırf o yüzden vazgeçtim. :)
ANIL ERCAN
31-08-2013, 09:19
Ufaktanda olsa arabayı cekişten düşürüyor bastıgı tüm basıncı bırakıyor blow. Dizel arabalarda Son Derece gereksiz benim aracımdada 1.5 senedir takılı ilk 1 2 ay caf cuf gezdim sonra sıkıldım kapalı konumda duruyor hep egzozsuz bi anlamı yok yani. Ses cıkarmaktan baska bi artısı eksiside yok motora turboya.
KM'si yüksek arabalarda yag tükürür. Benim KM düşük oldugundan Yağ tükürme problemi yok, Aracımda chipli oldugundan cekişten düşme problemimde yok. Ama dedigim gibi son derece gereksiz ve yapay bi sistemle calısıyor gaz pedalının altına swich vs. koycaklar. Ve sırf montajına 200 tl verdim ben. Deymez yani 200 lira vermeye sırf montaja.
35AR5226
31-08-2013, 16:35
blow düğmeli olduktan sonra bir gram bile performans düşürmez . yağ atma olayına gelince turboya giren hava yağ buharı ile yağlanır bu yüzden hafif bi yağ atma olur bu sorun olcak şekilde birşey değildir eğer şeklin olsun istersen yap sonuçta sen yarışırken bunu açmıcaksın onun içinde performansında düşüklük olmıcak
Blow 2-3 boy geriye düşürüyo kardeşim. Bende takcaktım sırf o yüzden vazgeçtim. :)
hahaha kafamda deli sorular kardeşim :D takmıyorum vazgeçtim ya 2-3 boy dediğin bizim nimetimiz :D
bektas_talay
03-09-2013, 00:02
Zaten turbon fazla bi basınç basmıyor .
benim araç 1.6 dizel 2.2 basıyor ? dizel basıncı benziliden kat kat yüksektir :) dizelden daha çok ses çıkar blow da
bendede öyle bir on-off tuşum var şehir içi keyif yaptığımda açık roll modda kapalı :)
akucukdogan
03-09-2013, 00:07
standart 1.7 ye blow taksak ses çıkartırmı ? zararı olurmu ?
Bence performans olarak geriye düşürür.. Zaten turbon fazla bi basınç basmıyor sende o fazla olmayan basıncı geri atıcaksın gazdan ayağını çekince.. Bence gereksiz bi uygulama olur.
benim araç 1.6 dizel 2.2 basıyor ? dizel basıncı benziliden kat kat yüksektir :) dizelden daha çok ses çıkar blow da
bendede öyle bir on-off tuşum var şehir içi keyif yaptığımda açık roll modda kapalı :)
Standart olarak sormuş arkadaş bende standart olarak cevap verdim :) Standardında 1.7 corsanın turbo basıncını bi araştır bence :)
ANIL ERCAN
03-09-2013, 09:15
Dizel arabaya takılan blow off dedigin cok daha siddetli cufflar cok daha fazla ses cıkar benzinli turbolulara gore. Nedenide dizelin bastıgı fazla basınc degil kardesim bunu düzeltmek istedim.
Nedeni şudur; Dizelde Yapay sistemle calıstıgı için Blow turbonun bastıgı bütün basıncı bırakıyor, Benzinli turboda ise Bastıgı fazla basıncı bırakıyor bu yuzden Turbo dizel arabada Blow daha siddetli cufflar :)
35AR5226
03-09-2013, 10:28
1.7 de şiddetli cuflamaz çünkü turbosu az bar basıyo araştırın bencede. benim 1.6 basıyo turbo acayip çufluyo ancak şöyle bişi var benzinli araçlarda gaz kelebeği olduğu için 1.6 bar basan bir benzinli 1.6 bar basan dizelden şiddetli çuflar. çünkü dizellerin genelinde gaz kelebeği yoktur
bektas_talay
03-09-2013, 17:17
1.7 de şiddetli cuflamaz çünkü turbosu az bar basıyo araştırın bencede. benim 1.6 basıyo turbo acayip çufluyo ancak şöyle bişi var benzinli araçlarda gaz kelebeği olduğu için 1.6 bar baan bir benzinli 1.6 bar basan dizelden şiddetli çuflar. çünkü dizellerin genelinde gaz kelebeği yoktur
yok kardeşim burda herkez burnunun dikine konuşuyor anlatmak istediğimizi kimse anlamıyor ne biliyorsa laaak araştırmadan yazıyor olmaz böyle vallaha foruma giresim kalmıyor biraz olsun saygı sevgi hiiç yok