Orijinalini görmek için tıklayınız : 17 milyon aracın plakası değişiyor.
Az once Ntv'de okudum haberi ve alinti yaptim.
Yeni bir masraf daha acacaklar vatandasa..
Hadi hepsini gectim arac alim satimlarinda durmadan ciplere yeni bilgiler girilecek vs. Faydali olabilir ama isguzarlik oldugunu dusunuyorum.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Muammer Güler, araç plakası ile cam etiketine yerleştirilmesi planlanan çiplerde sadece güvenlik seri numarası ile plaka bilgisinin yer alacağını, kişisel bilgileri içermeyeceğini belirtti.
Kısa adı AKSİS olan Araç Kimliklendirme Sistemi'nin gelişmiş ülke örneklerinde olduğu gibi trafik kural ihlallerinin en çok yapıldığı güzergah ve noktalara kurulacağını vurgulayan Muammer Güler, çalıntı araç ve benzeri adli olayların takibinin daha kolay olacağını belirti.
İçişleri Bakanı Güler, sistemin maliyeti konusunda bilgi vermedi. Projeyle 17 milyon 350 bin aracın plakası değiştirilecek
GokhanRS
29-08-2013, 20:03
para lazım oldukça eller yukarı bu bir soygundur deseler daha az uğraşırdık.
darkmoon
29-08-2013, 20:04
2020 ye kadar bütün araçların plakası çiplenicekmiş.. bir yandan çok iyi'de.. bir yandanda özel hayata müdahele kısmı var..
hırsızlarda aptal değil kendilerini her tür modern teknolojik önleme karşlı onlarda güncelliyor yeni modern teknolojik çözümler buluyorlar arabayı çaldılarmı ilk işleri o plaka ile diğer camdaki stickerdan kurtulmak olucakdır..
heryere kurdukları kameralarla okusunlar çalıntı kayıp suçlu araçları.. sırf insanlara zarar masraf çıksın başka hiç bişe değil.. görende diycekki tek eksiğimiz çipimiz plakamız Allahım akıl fikir ver sen...
edit:yeni bi fişleme taktiğide olabilir tabi kim nereye ne kadar gidiyo çıkar ortaya sonra bi olayda hopp sen böle bölesin... padişahım çok yaşa.....
mechanic
29-08-2013, 20:35
hep diyorum yıllık bir bedel belirlesinler eski çağlarda olduğu gibi aylık ödeyek. ben kendime çalıştığımı sanıyordum ama devlete çalışıyormuşum onu öğrendiğim. vergi cenneti ve gereksiz işler üretgeni Türkiye.
hep diyorum yıllık bir bedel belirlesinler eski çağlarda olduğu gibi aylık ödeyek. ben kendime çalıştığımı sanıyordum ama devlete çalışıyormuşum onu öğrendiğim. vergi cenneti ve gereksiz işler üretgeni Türkiye.
kesinlikle katılıyorum yıllık belirlesinler taksitle ödeyelim ya uğraşmayada gerek yok ölene kadar devam yaşıyosan ödiceksin sorma ver vergisi
Risendark
29-08-2013, 21:42
bana biraz saçma geldi mesela birisi arabayla giderken yayaya çarpsa başka bi yayada çarptığını görse arabayı nasıl tarif edecek plakası yok en garanti yer plakası arabanın napcak adamlar arabada çip vardı mı diyecek ? ilk aklıma gelen bu oldu... Zaten Türkiye gereksiz işlerde 1 numara bundada yine en önde gidiyoruz...
imprezaWRC
29-08-2013, 21:44
Oldu olacak birde dinleme cihazı taksınlar, rahat etsinler.
bu gıdısle ayagmızdakı dahı donumuzu alcaklar :D
Hep aynı girizgah: gelişmiş ülke örnekleri. Tüküreyim gelişmiş ülkelere
mehmetRS
29-08-2013, 22:07
bıktık be bu işlerle ugrasmaktan, verdiğin para şu yana dursun, git emniyetlerde orada burada bu işlerin peşinde koştur, gerçekten boşa zaman harcamışım gibi geliyor. Paramı istiyorlar, açıkca söylesinler, kardeşim para lazım ve biz sizden bunu bir şekilde alacaz, kendiniz güzellikle şu hesaba yatırın diye.. daha neler çıkaracaklar kimbilir, Allah belalarını versin.
Saçma sapan şeyler bulmak yerine ekonomi vs ülke yararına birşeyler yapsalar şaşırırdım zaten Hey Allahım.
mert_leon
29-08-2013, 22:14
Para lazım hacı sökül desinler veriyim yeter yav bide abuk subuk şeylerle uğraştırcaklar.
izmirlicem
29-08-2013, 22:20
ulan yeter yeter anasını s......... ülkenin yeter valla yeter allah belanızı versin ya yeter ya doymadınız bi aq bunlara oy verenlere dencek bşy bulamıoyurm ztn yuh artık ya, benzine zam yok o yok bu ulan doyun artık aç itler doyun bi doyun
erturul çiçek
29-08-2013, 22:35
bana biraz saçma geldi mesela birisi arabayla giderken yayaya çarpsa başka bi yayada çarptığını görse arabayı nasıl tarif edecek plakası yok en garanti yer plakası arabanın napcak adamlar arabada çip vardı mı diyecek ? ilk aklıma gelen bu oldu... Zaten Türkiye gereksiz işlerde 1 numara bundada yine en önde gidiyoruz...
Ben anlamadım şimdi plakaları komple mi kaldırıyorlar yoksa plakaya çip mi takıyorlar :confused:
Sen çok yanlış anlamışsın. Plaka yerine çip takılmayacak, plakaya çip takılacak.
boş işlerde gelişmiş ülke örneklerindeki gibi, olması gereken işlerde 3.sınıf ülke gibi davranıyorlar.
Risendark
29-08-2013, 23:18
Sen çok yanlış anlamışsın. Plaka yerine çip takılmayacak, plakaya çip takılacak.
yav mobil giriyorum telefonun ekranı küçük ordan oraya geçeyim derken biraz karışmış yanlış anlamışım... şimdi pc den baktım tekrar plaka üzerine çipmiş :) ama yine hertürlü gereksiz işler müdürü bizim ülke :D sürekli bi para koparma sevdası ... ne lüzümü var çipin durup dururken :ofk:
Risendark
29-08-2013, 23:20
Ben anlamadım şimdi plakaları komple mi kaldırıyorlar yoksa plakaya çip mi takıyorlar :confused:
kafanızı karıştırdım biraz kusura bakmayın :rolleyes: ben yanlış anladım plka üzerine çip takılacakmış direk çip değil...
Acaba bu çip işine kim bakıyor
excalibur
30-08-2013, 00:00
ulan memleketin yolları bitti, terör sona erdi, suriyeyi ırak ı abd işgal etti. bizimkiler çipli plaka yapacaklarmış. önce onların taşıtlarına yapalım bakalım ne kadar geziyorlar nerelere gidiyorlar?
nerelere harcıyorlar bu canım memleketimin insanının paralarını?
Amk gazetesi okutasım geliyor böle insanlara...
1.8 turbo
30-08-2013, 07:29
en guzelı dınleme yapabılen elektronık kelepce taksınlar olsun bıtsın.insanları fişlemekten baska hıc bır ıse yaramıycak. hırsızlar falan bahane. mınareyı calan kılıfını uyduruyor
coolvtec
30-08-2013, 08:35
dikkat ederseniz projeler hep yüksek maliyetli. Ne kadar yüksek iş, o kadar yüksek cukka. Boşuna değil...
Her zamanki gibi allah belalarını versin çoluğundan çocuğundan çıksın
Ali Burak Şık
30-08-2013, 09:32
"ÇİPLİ APP YAPILIR TAKIM 300TL" Yakında...
o kadar hak hukuk peşindelerse eğer, önce davaların aylarca sürmesinin ertelenmesinin önüne geçsinler. chipi yazılımı eksik kalsın
darkmoon
30-08-2013, 09:48
aslında fantastik düşünülse bu çiplerin içine minik bir mikrafon koyulsa bize bir zararı olmaz arabanın içindeki konuşmaları dinlyemezler ama misal çevrede bir operasyon yapılıcakdır yada şüpheli birilerinin peşindedirler o şüphelilere yakın araçlardaki mikrafonlar açılıp şüpheliler dinlene bilir misal.. :D Fantastik ama mümkün şeyler zor değil yazılımlık işler şu andaki teknolojide çok basit yapılabilicek işler.. :)
alperkirman
30-08-2013, 11:00
arabayı trafikten çekesim var
Onur Fatih
30-08-2013, 11:02
Tam da app sipariş ettiydim :D
bisiklete binicem en sonunda hııamınna..
SubieGuy
30-08-2013, 11:39
Çipli plaka ile istedikleri aracı istedikleri zaman takip edebilecekler.
Şu andaki optik plaka tanıma yazılımı hem pahalı, hem de arada kaçırabiliyor, sahte plaka bastırıp devam edilebiliyor. Plakaya otomatik ceza başladığından beri plaka klonlamalar çoğaldı, çakallar kendilerininkine benzer araçların plakasını basıp sağda solda radara giriyor, kırmızıda geçiyor, araç sahibine ceza aylar sonra geldiği için itiraz da edilemiyor.
Çipli plaka, hgs etiketi gibi, yola kurulan alıcılar ile araç ne zaman nereden geçti takip edebilecek, iki nokta arasını hızlı geçerse ceza yazılacak, vergisini ödemediyse, hacizli ise bir noktadan geçtiği an çevirmeye takılacak, ışıklara pahalı kamera yerine basit bir RFID anteni takıp hatalı geçişler cezalandırılacak, ayrıca da her aracın yerini, gittiği yeri bilmenin istihbarat olarak değeri var.
Kameralar ve sanal dünyada başlayan "büyük birader" dünyası, bu gibi icatlarla devam ediyor, korkarım ki bundan sonra sırada, hepimize "çipli fitil" var...
darkmoon
30-08-2013, 11:49
Çipli plaka ile istedikleri aracı istedikleri zaman takip edebilecekler.
Şu andaki optik plaka tanıma yazılımı hem pahalı, hem de arada kaçırabiliyor, sahte plaka bastırıp devam edilebiliyor. Plakaya otomatik ceza başladığından beri plaka klonlamalar çoğaldı, çakallar kendilerininkine benzer araçların plakasını basıp sağda solda radara giriyor, kırmızıda geçiyor, araç sahibine ceza aylar sonra geldiği için itiraz da edilemiyor.
Çipli plaka, hgs etiketi gibi, yola kurulan alıcılar ile araç ne zaman nereden geçti takip edebilecek, iki nokta arasını hızlı geçerse ceza yazılacak, vergisini ödemediyse, hacizli ise bir noktadan geçtiği an çevirmeye takılacak, ışıklara pahalı kamera yerine basit bir RFID anteni takıp hatalı geçişler cezalandırılacak, ayrıca da her aracın yerini, gittiği yeri bilmenin istihbarat olarak değeri var.
Kameralar ve sanal dünyada başlayan "büyük birader" dünyası, bu gibi icatlarla devam ediyor, korkarım ki bundan sonra sırada, hepimize "çipli fitil" var...
konuyla alakası yok ama şu fitil esprinin gerçek boyutu var. Dünyanın pek çok ülkesinde türkiyedede vardır belki bilmiyorum hayvanlara kaybolmalarına karşı deri altına çip yerleştiriliyor sadece kaybolma değil hayvanın sağlık durumunuda o çip veri olarak yolluyor merkeze.. aynı modüller araştırmacılar balıklar diğer hayvanlara falan takıyorlar..
ilerde belki biz görmeyiz ama her doğan çocuğa doğar doğmaz daha hastanedeyken yada doğdukdan belli bir süre sonra tırnak kadar insanı rahatsız etmiycek ömrü bou ölene kadarda taşıycağı çiplerden koyucaklar.. o çipler kimlik hatta içine para falan yüklenicek şeyler yerine geçicek.. ütopik geliyor ama bunun ön hazırlıkları var dünyada şu anda..
devil_berk22
30-08-2013, 12:05
sizinde yapıcagınız isınde ta AQsis
ilerde belki biz görmeyiz ama her doğan çocuğa doğar doğmaz daha hastanedeyken yada doğdukdan belli bir süre sonra tırnak kadar insanı rahatsız etmiycek ömrü bou ölene kadarda taşıycağı çiplerden koyucaklar.. o çipler kimlik hatta içine para falan yüklenicek şeyler yerine geçicek.. ütopik geliyor ama bunun ön hazırlıkları var dünyada şu anda..
Yeni dünya düzeni zımbırtısı bu.. Garip işlerin döndüğü bi dünyadayız :)
arifozcelik
31-08-2013, 10:04
yakında böyle olmuyor sizede takacaz diyecekleri çipi