Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet sigorta ücreti hakkında
Yakin zamanda Ankarada Burdur plakali 100 cc alti bir cub motosiklet/scooter almayi planliyorum.
Bu aracin zorunlu trafik sigortasi icin fiyat belirlenirken hangi kriterler göz önüne alinir? Bu konuda güncel ve dogru bilgiyi verebilecek arkadaslar var mi?
1800 liralik motosiklet icin yıllık 400 lü fiyatlar vermeyi istemedigim icin böyle bir arastirma yapmayi uygun buldum.
Motosiklet sahibinin yaşı dahi bu duruma etkenmis. Eger dogruysa motosikleti aile büyükleri üzerine satin almayi düsünebilirim.
güneş sigortadan fiyat alin kendilerince uyguladigi kampanya var herkese 150 lira cikiyordu gecen ay ve 6 taksit kredi kartina, ( cinsiyet, yas, gecikme cezasi , hasar durumu ) fark etmiyor demisti sigortaci
güneş sigortadan fiyat alin kendilerince uyguladigi kampanya var herkese 150 lira cikiyordu gecen ay ve 6 taksit kredi kartina, ( cinsiyet, yas, gecikme cezasi , hasar durumu ) fark etmiyor demisti sigortaci
günesi de listeye ekledim.
internette ergodan da iyi fiyat alindigindan bahsedilmis.
ilk önce kesinlikle aile büyüklerinin birinin üstüne almaya bakın. Allianz sig. şuan en uygun veriyor motorsiklete bildigim kadarıyla. axa sigorta 200 civarı çıkartır noter satışlı motorsiklete.
ilk önce kesinlikle aile büyüklerinin birinin üstüne almaya bakın. Allianz sig. şuan en uygun veriyor motorsiklete bildigim kadarıyla. axa sigorta 200 civarı çıkartır noter satışlı motorsiklete.
Bu yas dilimleri bilgisine ulasmak gerek esasinda. Arac sahibi yasi ilerledikce indirim orani nereye kadar artiyor?
Sözgelimi, -uc örnek olmasi acisindan- 50 yasinda arac sahibi ile 80 yasindaki arac sahibi arasindaki fark ne kadar?
Acikcasi evin ücüncü araci olacak ve trafikte cok cok dolasmayacak. Bu sebeple sigorta niteliginden cok fiyatiyla ilgileniyorum.
Allianz ve axa yi da ekledim listeye.
ontheair
01-09-2013, 12:42
Bu yas dilimleri bilgisine ulasmak gerek esasinda. Arac sahibi yasi ilerledikce indirim orani nereye kadar artiyor?
Sözgelimi, -uc örnek olmasi acisindan- 50 yasinda arac sahibi ile 80 yasindaki arac sahibi arasindaki fark ne kadar?
Acikcasi evin ücüncü araci olacak ve trafikte cok cok dolasmayacak. Bu sebeple sigorta niteliginden cok fiyatiyla ilgileniyorum.
Allianz ve axa yi da ekledim listeye.
Artık kimlik numarasına göre yapıldığı için hiç kazası olmayan30 yaşındaki birinin sigortası iki otomobil pert etmiş 60 yalındaki birinden daha düşük çıkabiliyor.
29 agustos gunu internet ve cevre sigorta sirketlerinden izmir de kymco agility 125 cc icin en uygun 210 tl yaptirdim.
darkmoon
01-09-2013, 13:43
benim 250cc lik gv250 için saçma sapan fiyatlar çıkarttılar 400 tl 500 tl gibi motorun fiyatı ne ki o paraları veriyim halk sigörtayada bak makul fiyatlar veriyorlar..
Gunes, axa, ergo, allianz olarak güncelledim listeyi.
yas konusuna ek olarak "ikametgah adresi"nin fiyata etkisini merak ediyorum. Almayi düsündügüm motosikletin plakasi Ankara degil. Plakasinin bulundugu ilde ikametgah göstermem zorunlu trafik sigortasinda fiyata olumlu etki eder mi? Dahasi ikametgah adresimi baska ilde gösterebilir miyim?
EmrahErdogan
02-09-2013, 07:18
Sizin sicilinize ve yaşınıza göre 80-250 tl arası çıkıyor motor sigortaları .
tc numaranı girdiğinde adresin neresi çıkıyorsa orasının plakasını alabilirsin. sabit plaka dersen üzerindeki plaka kalır ve o ilin fiyat aralıgına göre fiyat belirlenir.
tc numaranı girdiğinde adresin neresi çıkıyorsa orasının plakasını alabilirsin. sabit plaka dersen üzerindeki plaka kalır ve o ilin fiyat aralıgına göre fiyat belirlenir.
Plaka degistirme amacim zaten yok. Plakasi üstünde kalirsa plakasina göre belirlenmesi benim "uygun fiyatli trafik sigortasi" amacima hizmet ediyormus zaten. Tesekkürler.