Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic 06-11 için ekstra güç.
2008 model otomatik sanzuman fd6 kasaya turbo uygulamak istiyorum fakat her kafadan bir ses cikiyor kafam iyice karisti.
1- Oto sanzumanda turbo sıkıntı cıkarır mı?
2- Fren sistemi vs degisecek biliyorum bunun gibi ekstra olaylari cikarirsak maliyeti ne olur?
3- Kimileri takma sanayiden cikamazsin diyor kimileri hicbirsey olmaz diyor. Takan ve taktigina sahit oldugunuz sorun yasayan var mi?
4- Turbo takma olmaz senin aracina diyenler lutfen bana fikir verebilir mi? En az 25 hp guc artisi istiyorum hangi yola basvurmaliyim?
Cevaplariniz için simdiden tesekkurler.
fd 6 da fiyat ve performans olarak yapılması gereken tek sey dediginiz gibi turbo takmak . fd 6 icin direk turbo kitleri var onlardan alırsanız sıkıntısız kullanırsınız ... zage nin turbo kiti var belki tr de ikinci el olarakta bulabilirsin . otomatik viteste bir arkadasım uyguladı bilgidim kadarıyla bir problem cıkarmamıstı
Jeandan-R
01-09-2013, 14:31
Zagenin kitindeki aem fic'i kullanmazsan çok iyi olur. Sıkıntılı sistem. Ben bekliyorum acaba kim r16'yı r20 yapıp turbolayacak :)
fd 6 da fiyat ve performans olarak yapılması gereken tek sey dediginiz gibi turbo takmak . fd 6 icin direk turbo kitleri var onlardan alırsanız sıkıntısız kullanırsınız ... zage nin turbo kiti var belki tr de ikinci el olarakta bulabilirsin . otomatik viteste bir arkadasım uyguladı bilgidim kadarıyla bir problem cıkarmamıstı
Zage turbo kitini biliyorum yurtdısındanda getirtebilirim buradanda ikinci elde alabilirim fakat sanzuman olayi kafami karistiyor otomatik sanzumanda sıkıntı cıkarmadi mi? Eger cikarmadiysa ciddi olarak bu işe girecem ama sanzumani elime almaktan korkuyorum sonucta oto sanzuman eger inerse turbo masrafinin iki katini cikarir bana.
Zagenin kitindeki aem fic'i kullanmazsan çok iyi olur. Sıkıntılı sistem. Ben bekliyorum acaba kim r16'yı r20 yapıp turbolayacak :)
Hocam bunlar daha sonra ki olaylar once karar vermeliyim :)
Emrecan-R
01-09-2013, 15:32
şanzuman sıkıntı çıkarırmı bilmem ama otomatik vites eğlenceli olmaz
şanzuman sıkıntı çıkarırmı bilmem ama otomatik vites eğlenceli olmaz
Su an malesef otomatik devam etme mecburiyeti var o yuzden alternatifim yok. Yoksa turbo masrafina bi typer almak daha mantıklı tabii.
Emrecan-R
01-09-2013, 16:24
Su an malesef otomatik devam etme mecburiyeti var o yuzden alternatifim yok. Yoksa turbo masrafina bi typer almak daha mantıklı tabii.
ama bence o şanzuman 160 hp leri fiilan kaldırır
Jeandan-R
01-09-2013, 16:27
Hocam bunlar daha sonra ki olaylar once karar vermeliyim :)
Özgün abi otomatik turbo civice yazılım yapmıştı. Yanlış hatırlamıyorsam 0.5 bar civarı şanzıman sapıtmaya başlıyordu, yağ ısısından dolayı.
http://www.techturkey.com/forum/videolar/106881-r16-civic-turbo-istanbul.html
soğutmanın da yolu varmış bakın :)
http://www.techturkey.com/forum/2933268-post31.html
Ozgun abi bunu demiş. Ozgun abiye ulaşmam lazım hemen :))