Orijinalini görmek için tıklayınız : köpek tuvalet eğitimi....
arkadaşlar yaklaşık 3 hafta önce bir alman kurdu evlat edindim, kendisi 10 haziran doğumlu yani aşşa yukaru 2buçuk aylık....
köpeğe evimizin bahçesinde bakıyorum, tuvalet eğitimi için kafes sistemini tercih ettim ve bir kafes yaptım, ilk gün gayet başarılı geçti ve tuvaletini tuttu... ancak ertesi günü herhalde dayanamadı ve kafese tuvaletini yapmış, şimdi ben bu kafeste tutma süresini ne şekilde ayarlamalıyım, gece kafese koyup sabah çıkarmak herhalde biraz fazla bi uzun süre, gün içinde bu uygulamayı neye göre yapmalıyım? mama miktarı ve yediği zamana göre ne gibi bi düzenleme yapsam iyi olur?
buda keratanın fotosu :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1237663_10152164043109348_525983600_n.jpg
freelife
01-09-2013, 19:03
köpeğin tuvaleti tutma olayı tamamen kasları ile ilgili, yavru köpekler tuvaletlerini tutamazlar ( kasları gelişmedeiğinden )o yüzden mamasını verdikten belli bir süre sonra dışarı çıkartmalısın ... tavsiyem bu şekilde devam edip büyüdükçe ( kasları geliştiğinden ) tutacağından zaten hep yaptığı yere yapacaktır.
63owen63
01-09-2013, 19:08
tuvalet olgunlaşmayla alakalı . Kasların olgunlaşması lazım. Egitim verilse bile cevap alınması imkansız yeterli olgunlaşma yoksa. Golden için 7 ay' falan gerekiyor takriben, sizin yavru kurt için de net bilmesem de yaklaşık olarak ona yakın bir süreye ihtiyac duyacaktır.
bu bilgiler iyi oldu fazla zorlamanın alemi yok yani hayvanı.... şuan sürekli yaptığı yer bahçedeki çimler yanlız... köpeği hiç bağlamıyorum çünkü bağladığım yer beton olduğundan busefer mecbur oraya yapıyor, şuan sürekli çimlere yaptığından ilerde bu alışkanlığından zor vazgeçireceğimden korkuyorum... bu konuda ne yapabilirim peki?
Bayrampaşalı
01-09-2013, 19:28
sen bakamazsın bana getır bana :D
sen bakamazsın bana getır bana :D
Olm bu köpek pimapenleri kemirio lan sende bakamazsn :D
dükkanda bizim sivas kangal kırmasını nasıl wc eğitimi verdim ? sıkı durun förmülü açıklıyorum.
her sağa sola yapışında ya da klubesine yapınca hortumla su tuttm. suyu sevmezdi bu.Zaten tek yıkanmazdı beraber banyo yapardık. Neyse :D en son toprak bi yere gider yapardı oradayken hiç betonun üstünde kalan tuğla ile yapılmış çicek miçek ekme alanı sanayide kim napsın ? :D oraya yapmaya başladı bende dokunmadım öyle devam ediyor.
birde pitbull'um oldu bunlaar eğitimli mi geliyor ? saldır diyince istediğin üzerine göndertebiliyorsun dur diyince duruyor gel demeden dükkana girmiyordu şimdi çiftliğe vermişler çoluk çorbaya karışmış oğlum :(