Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kumho Ku36 Ist.Park Degerlendirmesi

Onrcn
02-09-2013, 16:00
Cumartesi gunu 235-45 R17 KU36 larimi offsetli jantlarin kusursuz durusu yuzunden almak durumunda kaldim :D Aslinda hic gonlum yoktu ama Cem agabey de aklimi aldi :)
Normalde Istanbul Park da Ralli tipi moulded lastikleri kullaniyorum, eh memnun da sayilirim. Eski bir arkadasim uyguna verdigi icin tercih sebebi oldu, yoksa hem sert hemde bekledigim kadar performans vermedi.

Gelelim Ku36 a;

Bekledigim gibi yanaklari yumusak kaldi, tutunmasi cok guzel. Yurt disi forumlarinda da okudum, yanlis hava basinci ile cok kotu oldugunu duydum ve belkide ben de bundan muzdarip olabilirim baya esnedi lastik ozellikle isindiginda. Fakat lastiklere baktim yanaklara hic yatmamis bu da guzel bir +

Kullandigim moulded lastiklere gore tepkisi daha az(yanak yumusakligindan) fakat limitlerde oldugunu cok guzel gosteriyor, kayabilecegini cok guzel hissettiriyor ve bu da guven veriyor. Mouldedlar gibi aniden kopup gitmiyor pek. Bu bana guven verdi ve trail brake leri deneme firsatim oldu bu sayede.

Asinmasi gayet guzel, 1 saat ciktim istanbul parka. Kullandigim diger lastiklere gore asinma durumu baya az ve sevindirici :D

Genel degerlendirme; Pist icin lastik arayip bulamayanlar bu paraya bu lastigi almayani doverler o kadar net soyleyeyim. Muhtesem degil ama 250+-50tl bu tip bir lastik icin para degil. Ah Kumho muhendisleri ah.. Su yanagini da yapaydiniz ya ! Fiyat/performans olarak cok cok cok iyi bir lastik ;)

Yol degerlendirmesi yapamam, yolda hep 70-80 gidiyorum. Nasil tutunur ne olur o konuda birsey soyleyemem. Tek soyleyebilecegim gayet konforlu ;)

Umut melek
02-09-2013, 16:15
Bende aracımda ecsta ku31 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum ısındıktan sonra acayip iyi bi şekilde yol tutuyor bende gerek Türk sitelerinde gerek yabancı forumlarda falan lastik alırken cok araştırdım ve kumho da karar kıldım yorumlarınızı okudum zaten bu lastik grubu ultra high performans kategorisinde summer ( yazlık ) adı altında satılıyor fiyat ve performans olarak bende tavsiye ediyorum arkadaşlar ıslak performans olarak da denedim gayet iyi .... Bi kaç konu daha açılmıştı kumho hakkında ordada yazmıştım fiyat ekonomi performans vs mükemmel ... Lastik almayı düşünen arkadaşlara şiddetle öneriyorum

Onrcn
02-09-2013, 17:37
Bende aracımda ecsta ku31 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum ısındıktan sonra acayip iyi bi şekilde yol tutuyor bende gerek Türk sitelerinde gerek yabancı forumlarda falan lastik alırken cok araştırdım ve kumho da karar kıldım yorumlarınızı okudum zaten bu lastik grubu ultra high performans kategorisinde summer ( yazlık ) adı altında satılıyor fiyat ve performans olarak bende tavsiye ediyorum arkadaşlar ıslak performans olarak da denedim gayet iyi .... Bi kaç konu daha açılmıştı kumho hakkında ordada yazmıştım fiyat ekonomi performans vs mükemmel ... Lastik almayı düşünen arkadaşlara şiddetle öneriyorum

Ku31 ile hic bir alakasi olmayan bir lastik Ku36.

kemal_koker
02-09-2013, 17:48

KU36

http://www.volvopower.de/yabbfiles/Attachments/ku36.jpg

KU31

http://www.tyrereviews.co.uk/images/tyres/ECSTA_KU31.jpg

markadan bahsedilmiyor. tabanlarda kel alaka :confused:

President
02-09-2013, 18:57
Stlegal kanıma girdi alacağım bir takım Ku36 ama bu aralar fena sıkıştım nakite, bekliyorum. Ebatta biraz kararsızım sadece.

M3CSL
02-09-2013, 20:33
Yorumların ıcın tesekkurler onurcan
neden235 45 tercıh ettın aracta yukselmeolmadımı yanakyuksek oldugu ıcın esneme ondan dolayıda olmus olmabılır

Onrcn
02-09-2013, 21:11
Yorumların ıcın tesekkurler onurcan
neden235 45 tercıh ettın aracta yukselmeolmadımı yanakyuksek oldugu ıcın esneme ondan dolayıda olmus olmabılır

Yukselme oldu, baska ebat yoktu mecburen son dakika ona gittik malesef. Esneme ondan da olabilir, yakin zamanda yolda arka lastigi gosterecek sekilde go pro takip bir gozlemleyecegim. Yinede fazla ama esneme, belkide benim araba cok rijit ondan da olabilir o esneme, yada basinc az kacmis olabilir. Yurt disi forumlarinda hep hava basincinin dogru ayarlanmasi gerektiginden bahsetmisler, yanlis ayarlanirsa jole gibi oluyor yorumlari vardi onlari gorunce biraz da hatayi kendimde aramaya basladim. Bakalim baska bir gunde biraz daha yukseltecegim basinci bakalim neler olacak.

Burada beni merakta birakan, o kadar esnemeye ragmen yanagi hic ama hic altina almamis...

Ama tekrarliyorum, bu fiyata boyle bir lastik yok :D Omru ne kadar olacak vs bunlar hep bilinmeyenler. Tecrube edindikce konuyu update edecegim

Umut melek
02-09-2013, 21:48
Alakası var veya yok anlamında söylemedim ben , sadece kumho kullandığım icin marka bazında iyi olduğunu anlatmaya çalıştım arkadaşlar kullandığım lastiği yazdığım kurduğum cümlelerde de zaten ecsta ku31 diye anlattım memnuniyet acısından

M3CSL
02-09-2013, 22:55
225 45 ını gordum ben meganda lastık olması geregınden daha yanaklı ama yanaklar sert oldugu ıcın altına almamıstır belkıde
215 45 ten 225 45 ı denedım ben %1lık cap buyumesı bıle yana yatma.dıreksıyon tepkısı yukseklık olarak zaten yuksek hız stabılıtesı olarakhep - olarakdondu bana... 225 45 yanagı bıle yuksekken (normal araclar bıle o lastıkler cıkıyor artık) 235 e ondan dolayı yorum yaptım. zorunluluk geregı ıse yapacak bısey yok tabı

Onrcn
02-09-2013, 23:19
225 45 ını gordum ben meganda lastık olması geregınden daha yanaklı ama yanaklar sert oldugu ıcın altına almamıstır belkıde
215 45 ten 225 45 ı denedım ben %1lık cap buyumesı bıle yana yatma.dıreksıyon tepkısı yukseklık olarak zaten yuksek hız stabılıtesı olarakhep - olarakdondu bana... 225 45 yanagı bıle yuksekken (normal araclar bıle o lastıkler cıkıyor artık) 235 e ondan dolayı yorum yaptım. zorunluluk geregı ıse yapacak bısey yok tabı

Simdi tekrar kontrol ettim en fazla 5 yanak asagi veriyor cogu semi slick... o 5 yanak da dunyalari degistirmemesi lazim gibi geldi bana ? Cap buyumesi bana sikinti degildi, hatta yukseklik ayarim tam buna imkan tanidi, bir de kisa bir ayna mahruti var buyumesi isime geldi biraz.

Sartlar cok kotu degildi ama videolar daha net gosterecek

phantom
02-09-2013, 23:34
KU36'yı hep mi kullanıyorsun?

Onrcn
02-09-2013, 23:40
KU36'yı hep mi kullanıyorsun?

Su an devamli ustunde.. Pirelli lerde devamli ustunde fakat gercek asfaltta test edecek hareketler pek yapmiyorum. Sadece forumda paylasmak icin vantusu baglayip, guzel asfaltta reaksyonunu inceleyecegim.. Keske el verse 2-3 go pro olsa pistte de paylasabilsem

997TT
03-09-2013, 09:39
Standart olcunuz nedir?
Suanki jantin genisligi ve capi nedir?
Bende suan clio ya bakiyorum lastim,en kotu 225/45 e gecicegim ancak janti 8" yapacagim yoksa yanak tutmuyor...

Kahn23
03-09-2013, 09:44
Standart olcunuz nedir?
Bende suan clio ya bakiyorum lastim,en kotu 225/45 e gecicegim ancak janti 8" yapacagim yoksa yanak tutmuyor...

Clio'yu aldın mı Murat abi sonunda :soru:

poşetçay
03-09-2013, 09:57
Cem abiye jant bakmaya gittimde gormustum 3takim aldik ayri marka ve cekis araclar pist rolling gunluk kullanimda kullaniyoruz bi sorun cikarmadi dogru hava basinci cok onemli kumhonun sitesinden bakalirsiniz ep3te 5k gecti genelde sert kullanim hala guzel kis baslayinca bi sure test edip kullanip kullanmicamiza karar vercez ilk alirken 200 tl slick lastikten ne olur demistim ònyargim yanlismis cem abi zam yapma bunlari yazdik die :)

997TT
03-09-2013, 10:05
Aldim,eksiklerini giderecegim insallah ;)

Onrcn
03-09-2013, 10:10
Standart olcunuz nedir?

235/45 17 jantin genisligini hatirlamiyorum

MECOO
03-09-2013, 10:18
bende ku36 kullanıyorum, pilot3 ten sonra çok tatminkar geldi bana.

997TT
03-09-2013, 13:19
235 fabrika verisi ise jantiniz 8J olmali ve yanak sorunu olmamali.
Bende Cem Bey den Ku lari ismarladim,pazar gunu Korfezde feedback yazarim. Testlerde hep son sirada kalmis ama bakicaz artik ;)

Serhat Y.
03-09-2013, 13:23
Yukselme oldu, baska ebat yoktu mecburen son dakika ona gittik malesef. Esneme ondan da olabilir, yakin zamanda yolda arka lastigi gosterecek sekilde go pro takip bir gozlemleyecegim. Yinede fazla ama esneme, belkide benim araba cok rijit ondan da olabilir o esneme, yada basinc az kacmis olabilir. Yurt disi forumlarinda hep hava basincinin dogru ayarlanmasi gerektiginden bahsetmisler, yanlis ayarlanirsa jole gibi oluyor yorumlari vardi onlari gorunce biraz da hatayi kendimde aramaya basladim. Bakalim baska bir gunde biraz daha yukseltecegim basinci bakalim neler olacak.

Burada beni merakta birakan, o kadar esnemeye ragmen yanagi hic ama hic altina almamis...

Ama tekrarliyorum, bu fiyata boyle bir lastik yok :D Omru ne kadar olacak vs bunlar hep bilinmeyenler. Tecrube edindikce konuyu update edecegim

Onrcn kanka şu hava basınçları ile ilgili biraz konuyu açalımmı, ne olmalı ne olmamalı, hava şartlarına bağlı olarak nasıl değişiklikler yapılmalı gibigibi:) slick lastikler üzerinden tabi :)

ragıp
03-09-2013, 19:18
Ku36'larla suya girdiğiniz takdirde problem oluyor mu ?

Onrcn
03-09-2013, 19:20
Onrcn kanka şu hava basınçları ile ilgili biraz konuyu açalımmı, ne olmalı ne olmamalı, hava şartlarına bağlı olarak nasıl değişiklikler yapılmalı gibigibi:) slick lastikler üzerinden tabi :)

Biraz deneyim kazanmak lazim ama hangi slicklerden bahsediyorsun o da onemli Cup lardan mi ?

Okudugum kadariyla olmuyor, tabiki tutunma azaliyor ama normal lastiklerin islak kuru farki kadar oldugunu dusunuyorum. Daha suya girmedim.

neothenew
03-09-2013, 19:55

Mayıstan beri megane'da kullanıyorum, yağmurda da kullandım, aşırılıklar yapmadığım sürece herhangi bir sıkıntısını görmedim. Yağmurda pistte de kullandım, kurudaki kadar olmasa da tatminkar bir tutunma sağladığını düşünüyorum.

Serhat Y.
03-09-2013, 20:26
Biraz deneyim kazanmak lazim ama hangi slicklerden bahsediyorsun o da onemli Cup lardan mi ?

kendi adıma konusursam tabiki cup lardan bahsediyorum ama genel anlamda konuyu takip eden arkadaşlarla da ilişkilendirirsek basınçlar kaç olmalı acaba? tüm semi slickler için.
yol lastiklerine ***** 32 basıyoruz, geçenki pist organizasyonunda ben biraz azaltmıştım 28 bastım ama çok tecrübe edemedim araçta yakıt sıkıntısı çıkınca.

Onrcn
03-09-2013, 21:16
kendi adıma konusursam tabiki cup lardan bahsediyorum ama genel anlamda konuyu takip eden arkadaşlarla da ilişkilendirirsek basınçlar kaç olmalı acaba? tüm semi slickler için.
yol lastiklerine ***** 32 basıyoruz, geçenki pist organizasyonunda ben biraz azaltmıştım 28 bastım ama çok tecrübe edemedim araçta yakıt sıkıntısı çıkınca.

Lastigin hamuruyla alakali bu. Lastik ne kadar isinirsa basinc o kadar artacaktir. Mesela sogutma turu atmayacaksan biraz daha dusmek gerekir.

Hava sartlarina gore 28 iyiydi bence, simdi biraz daha isilar dusmeye basladi 29 olabilir.

Ben ralli tipi moulded kullaniyorum, 26 basiyorum. Bana biraz yuksek geldi bir dahakine 24 e cekip ne olacagina bakacagim. Bu isin en sagliklisi, deneyerek gormek. Yada Wireless isi ve basinc olcer takip isilari ve basinclari takip edeceksin. O zaman karar vermek cok daha basit olur.

http://www.amazon.com/Orange-Electronic-P409S-Retrofit-Monitoring/dp/B002DYH586/ref=lp_2201763011_1_4?ie=UTF8&qid=1378235843&sr=1-4

Ama bu sorunun cevabini aslinda pistte surekli yarisanlar daha rahat verir. Ben kumho lara 30 bastim ve fazla olabilir, 28 e indirecegim bende bir sonrakinde eger havalar boyle olursa. Ama su wireless zimbirtiyi almayi dusunuyorum, baya saglikli ve teknik olur.

997TT
04-09-2013, 00:11
Bende aldim,pazar gunu korfezde kullanip yorumlarimi yazarim.
Ancak testlerde geride kalmis :(

Onrcn
04-09-2013, 07:40
Bende aldim,pazar gunu korfezde kullanip yorumlarimi yazarim.
Ancak testlerde geride kalmis :(

Muhtemelen yanaklar iyi puan kirmistir.. Daha duzgun lastik x2 fiyattan basliyor..

997TT
04-09-2013, 08:39
İyi yol tutsun,supriz yasatmasin ama X3'e raziyim ;)

Onrcn
04-09-2013, 09:51
İyi yol tutsun,supriz yasatmasin ama X3'e raziyim ;)

x3 e ragziysan almasaydin abi :D Ben ragzi olmadigimdan aldim. Yoksa 600e gidip neova yada Advan 048 alirdim ; )

Butcesi uygun olan bir lastik, semi slick deniyor ama aslinda semi slick degil bu. Sadece yol lastiginden bir kademe ust ve pist kullaniminda normal lastikler kadar agir asinmiyor

hasan çağri
04-09-2013, 11:45
Aldim,eksiklerini giderecegim insallah ;)

Konu dışı olacak ama Kızıltoprakta ki siyah mk3 Clio Sport'u mu aldınız?

Birde Ku36yı günlükde dahill kullanırken (şehir için haftada 40-50km) ömrü ne civarda olur? kışında kullanılmayacak?

Onrcn
04-09-2013, 11:52
Konu dışı olacak ama Kızıltoprakta ki siyah mk3 Clio Sport'u mu aldınız?

Birde Ku36yı günlükde dahill kullanırken (şehir için haftada 40-50km) ömrü ne civarda olur? kışında kullanılmayacak?

15.000km gibi bir omur bicmisler ama 10.000 gibi bitme ihtimali cok yuksek bence.

hasan çağri
04-09-2013, 12:01
15.000km gibi bir omur bicmisler ama 10.000 gibi bitme ihtimali cok yuksek bence.

O zaman 1-15 sene ancak dayanır benim kullanımıma ki özelliklerine göre normal duruyor.

Peki benim orjinal ebat 205/55/16 bunun yerine 18" jant ile 225/40/18, 17" jant ile 215/45/17 (bi çıt küçük ama güzel duruyor :) ) kullanıyorum. yanak genişlik farkı durumu var mı konuda bahsi geçtiği gibi yani 225/40/18 alsam büyük olmaz değil mi?

Onrcn
04-09-2013, 12:04
O zaman 1-15 sene ancak dayanır benim kullanımıma ki özelliklerine göre normal duruyor.

Peki benim orjinal ebat 205/55/16 bunun yerine 18" jant ile 225/40/18, 17" jant ile 215/45/17 (bi çıt küçük ama güzel duruyor :) ) kullanıyorum. yanak genişlik farkı durumu var mı konuda bahsi geçtiği gibi yani 225/40/18 alsam büyük olmaz değil mi?

Isler biraz hafiflesin asagida olcecegim lastikleri, net bilgi veririm

997TT
05-09-2013, 00:43
Lastik yok ki :(
Trofeo R alicaktim 205/45 var.
Yoko yok,Toyo yok,Mich cup yok,P Corsa yok,yok oglu yok!
Janti 8x17 yapinca 225 lere gecicegim,onda lastik var...
Pirelli orta hamur slik kullanayim diyorum ama korfezde sok tak yok...

Firat.M3
05-09-2013, 03:45
ben de Ku39 aldım ankara'dan. m5'in üzerindeki lastikler facia durumdaydı çok zor geldim istanbul'dan ankara'ya. daha fazla devam etmemek için o şekilde lastik alayım dedim fakat iftar vakti conti bulamayınca Ku39'a kaldım :)

Fren mesafesi dışında fena görünmüyor. Islakta çok test edemedim ama yakın zamanda ederim. Kumhoları bitirin ve bırakın bence. mecbur kalmadıkça alınacak lastik değiller. Fren böyleyse, virajı düşünemiyorum.

Dou
05-09-2013, 05:11
Bende 7000 km günlük olarak kullanmıştım 215/45/17 ebadını typerda, söylediğin gibi yanak yumuşaklığı haricinde hiç bir problem yoktu hatta yanakların yumuşak olması günlük kullanımda konforuda arttırmıştı.

Yeni sahibi halen aynı lastikleri kullanıyor hiç bir problem yok, tutunma 450+ hp fwd bir arabada bile yeterince başarılıydı.

neothenew
05-09-2013, 06:01
ben de Ku39 aldım ankara'dan. m5'in üzerindeki lastikler facia durumdaydı çok zor geldim istanbul'dan ankara'ya. daha fazla devam etmemek için o şekilde lastik alayım dedim fakat iftar vakti conti bulamayınca Ku39'a kaldım :)

Fren mesafesi dışında fena görünmüyor. Islakta çok test edemedim ama yakın zamanda ederim. Kumhoları bitirin ve bırakın bence. mecbur kalmadıkça alınacak lastik değiller. Fren böyleyse, virajı düşünemiyorum.

Ku39 ve ku36 birbirinden cok farkli lastikler, gerek desen olsun gerek hamurlarinin yumusakliklari ve treadwear degerleri olsun. Ku36 kullanin emin olun cok farkli gelecektir size.

AEAlmas
07-09-2013, 04:29
Ku36 gercekten başarılı 360 hp civic vti turbom da denemiştim sarmadan eser yok :D

M3CSL
07-09-2013, 22:45
bende bugun taktım dığer konudakı yorumu kopyalıyım

omuzları kesınlıkle cok saglam ve sert yatma yok,aynı ebatta normal lastıkten yanagı azıcık daha genış ona ragmen dıreksıyon tepkılerınde azalma yok,araba her sekılde duz basıyor yere yatma hıssı azalıyor
konforda sertlıge ragmen degısmedı onun nedenıde yanak yukselıgının azıcık artması ve yumusak lastk olması

tutunması ise test edemedım daha ama kayma sınırına yaklasamadım temde:)

evrenalpar
10-11-2013, 22:48
Arkadaşlar merhaba, yeni kasa a3 1.6tdi sportback s-tronic aracım için 18" janta geçtiğim için jinyu ya da landsail marka lastik takacak iken son anda ku36'ları takmak zorunda kaldık. Aracı eşim de kullanıyor ve ufak bir kızımız var. Bulastikle ilgili olarak hiç bilgim yoktu. Semi silik olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Yağmurda çamurda sıkıntı Yaşar mıyız? Bir de gerçekten ömrü 10bin kadar kısa mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

M3CSL
10-11-2013, 23:22
Abartilmazsa sorun olmaz, birde ilk islaga gecis aninda dikkatli olunmali..
normal kullanimla 15 bn kmyi gecer..

semsialtunbas
10-11-2013, 23:28
elimde 225-40-18 var benimde ku36, ihtiyacı olan varsa tek tek satabilirim (lastiği yaran balon yapan vs)

ozans
11-11-2013, 01:57
Ben de aldım KU36, Istanbul Park'ta 6-7 saniye farkettirdi. Eski lastiklerim 2. el 205/50/16 Pilot Supremacy idi, 2.40 dönebilmiştim onlarla. 215/45/16 KU36'lar ile 2.33 döndüm.

Soğutma turu gibi çok zorlamadan tur atayım dediğimde 2:40 altında dönmüşüm KU36'lar ile :)

Arkalara 32, önlere 34 bastım. Benim araba'nın yanağa yatma huyu var, daha fazla bile basılabilir belki önlere. Sağ ön yine yanaktan yedi biraz. Pilot supremacy'ye göre çok daha az yedi ama michelinler ile çıktığımda acemilikten fena understeer de kaldığım birkaç an olmuştu, onun da etkisi olabilir.

Yine KU36'ları arkadaşın Mitsubishi Carismaya taktık. Nankang semi-slickler ile 2.51 dönmüştü. Önleri kilitleyip semi-slickleri düzledi, balans edilemez hale geldiler. Önlere KU36 aldı.

Önde KU36, arkada daha yumuşak NS2R ile önden çeker Carisma deli gibi understeer'da kalıcak diye tahmin ediyoduk. Tam tersi oldu. Çok daha tail happy bir hal aldı araba. Yağmurda 2.50 döndü önler KU36 arkalar Ns2r'li halde. 2.51 kuru bir günde idi. Ciddi bir fark bence.

Özet: öneriyorum :)

evrenalpar
11-11-2013, 07:36
Ben de aldım KU36, Istanbul Park'ta 6-7 saniye farkettirdi. Eski lastiklerim 2. el 205/50/16 Pilot Supremacy idi, 2.40 dönebilmiştim onlarla. 215/45/16 KU36'lar ile 2.33 döndüm.

Soğutma turu gibi çok zorlamadan tur atayım dediğimde 2:40 altında dönmüşüm KU36'lar ile :)

Arkalara 32, önlere 34 bastım. Benim araba'nın yanağa yatma huyu var, daha fazla bile basılabilir belki önlere. Sağ ön yine yanaktan yedi biraz. Pilot supremacy'ye göre çok daha az yedi ama michelinler ile çıktığımda acemilikten fena understeer de kaldığım birkaç an olmuştu, onun da etkisi olabilir.

Yine KU36'ları arkadaşın Mitsubishi Carismaya taktık. Nankang semi-slickler ile 2.51 dönmüştü. Önleri kilitleyip semi-slickleri düzledi, balans edilemez hale geldiler. Önlere KU36 aldı.

Önde KU36, arkada daha yumuşak NS2R ile önden çeker Carisma deli gibi understeer'da kalıcak diye tahmin ediyoduk. Tam tersi oldu. Çok daha tail happy bir hal aldı araba. Yağmurda 2.50 döndü önler KU36 arkalar Ns2r'li halde. 2.51 kuru bir günde idi. Ciddi bir fark bence.

Özet: öneriyorum :)

Son kelime yeterli. Teşekkürler..

Honda Type_R
19-11-2013, 20:40
Bende sanirim mayis ayindan beri gunluk olarak kullaniyorum sanirim 5000 km olmustur. 2 kere istanbul parka girdim ve ondeki lastiklerimin bitmek uzere oldugunu farkettim. Eger sert bir kullanim yapiniz varsa tahmini 3 kere istanbul parka girerseniz lastikleriniz bitebilir.

Onun disinda lastiklerin fiyatina gore tutunmasi cok guzel ama yanaklari cabuk asinma yapiyor.Eger araciniz gucluyse ve tutunma probleminiz varsa bu lastikle cozum bulma ihtimaliniz yuksek

Onrcn
19-11-2013, 21:20
Bende sanirim mayis ayindan beri gunluk olarak kullaniyorum sanirim 5000 km olmustur. 2 kere istanbul parka girdim ve ondeki lastiklerimin bitmek uzere oldugunu farkettim. Eger sert bir kullanim yapiniz varsa tahmini 3 kere istanbul parka girerseniz lastikleriniz bitebilir.

Onun disinda lastiklerin fiyatina gore tutunmasi cok guzel ama yanaklari cabuk asinma yapiyor.Eger araciniz gucluyse ve tutunma probleminiz varsa bu lastikle cozum bulma ihtimaliniz yuksek

Katiliyorum, fiyatina gore performansi zaten inanilmaz.

Sizin durumunuza deginmek gerekirse, videolari izlemedim ama yanlis birsey yapmis olma ihtimaliniz cok yuksek. 60 dakika istanbul parktaydim lastiklerde gozle gorunur acaip asinma yoktu

Honda Type_R
19-11-2013, 22:07
Yanlis birsey derken demek istediginizi anlamadim ama ilk ciktigimda cok fazla bir asinma gormemistimki ondada 40 dk cikmistim.2. Cikmamdada yine 40 dk ciktim ama onlerde ciddi derecede asinma gordum ama dersen evet bi 80 dk kadar cikarir on arka yaptim bugun ondan dolayi cikarir diyorum ama yinede fiyat ve performance acisindan guzel

M3CSL
19-11-2013, 22:18
Asinma konusunda evet benimde bekledigimden fazla asindi, ortasindaki cizgi saga dogru erimis, birde omuizlardan asiniyor, arkalarda nerdeyse birsey yok:D
bu kuruda ciktigimda daha kendini gosterdi basariliydi ozellikle yuksek hizda hissettim 3, virajda daha once 105 110 arasi bir hizdaydim bu sefer 110 ustunu gordum,

evrenalpar
29-11-2013, 23:36
Normal yol kullanımı için çok korkarak aldım bu lastiği ancak yol tutmuş bence hem kuruda hem ıslakta çok iyi. Umarım ömrü de en azından 20bin falan olur.

997TT
29-11-2013, 23:46
Ben mutlu olamadım kendılerıyle...

ecz_murat
30-11-2013, 00:20
Murat,contilerden daha şyi değilmiydi piste

997TT
30-11-2013, 00:30
Ayni diyelimama Conti gunluk hayatta da rahat kullaniliyor ;)

evrenalpar
30-11-2013, 07:13
Ayni diyelimama Conti gunluk hayatta da rahat kullaniliyor ;)

Günlük kullanımda olumsuz neler hissettiniz merak ettim? Tecrübenize güvendiğim icin soruyrm..

997TT
30-11-2013, 08:21
Sert-isinmadigi zaman bizim ultra kaliteli asfaltimizda hissiz-su drenaji semi slick gibi zayif...

Onrcn
30-11-2013, 09:01
Bana kalirsa tek problemi yanak yumusakligi, onun disinda bu fiyata alinabilecek en iyi lastik. Bayadir yolda kullaniyorum ancak cok soguk hava sartlarinda ilk yola ciktiginizda biraz temkinli olmak gerekiyor

Görkem
30-11-2013, 11:31
Sert-isinmadigi zaman bizim ultra kaliteli asfaltimizda hissiz-su drenaji semi slick gibi zayif...

açıkcası bende günlük kullanmak için düşünüyorum ku 36 ları ama sizin gibi kullananlardan gelen yorumlar yeni bir adrenalin re 001 vakası yaratır gibime geliyor :) onlarıda kullanırken sizin yazdıklarınızın aynı tepkilere sahipti ve bezdirmişti beni,,,neredeyse ilk 15 km hiç hayat yoktu lastiklerde ;)

pasha34
22-03-2014, 16:49
ben de çarşamba günü aldım taktım.. ciddi tutunma sorunum vardı.. simdi 2nci vites de az pati gerisinde patinaj cekme olayı kalmadı.. ancak hala tam olarak lastik basınclarını cözemedim biraz gec ısınıyor sanki .

xcel
22-03-2014, 19:14
2.0 atmosferik aracımda tamamı yaz ve bahar şartlarında yol kullanımında 17.000 km bitti. Lastiklerde bitti. :D ancak sert kullandım. Kışlıklardan sonra Son 2 haftada 1500 km yaptım. Yola Zamk gibi yapışan aracım 17k sonrasında tehlikeli olmaya başladı. Deli gibi kayıyorum ama kontrolü henüz kaybetmiyorum. 15.000 bence Limit. İlk 7-8bin çok keyifli. Soğukta kararsızlık adrenalin kadar kötü değil. Yol sesi aşırı değil. Islakta ön yargım nedeni ile çok zorlamadım ancak normal kullanımda sıkıntı yaratmadı. Burda kışlar hardcore geçtiği için Kış deneyimim yok.

Fakat kış lastikleri diğer lastiklere göre yumuşaktır denir ya işte ku36 Kışlıklardan dahi yumuşak. Öyleki trim sesleri dahi kesildi. Ömrü sıkıntı değilse kışlık takım var ise tercih edilebilir.

pasha34
17-04-2014, 04:27
arabanın patinaja dusmemesı vs konularında evet basarılı ama bu gece cıktım bıraz yol yaptım ettim .. cıkmadan once de sogukken onler 34 arka 33ayarladım.. arkalar 30 du...

vırajlarda cok cabuk yanaga cıkıyor tutunamıyor vs gibi geldi anlamadım tam olarak acıkcası..
yarın gunduz zemın sıkcakken tekrar bakacagım..