Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 dakikada kapında gelmez ise bedava çok cazip değil mi?
agresive
03-09-2013, 03:04
evlere servis elemanlarını hafife almayın trafikte etrafınızda dolananlar çok biliyorum fakat resmi kurumlar servis garantisi veren firma çalışanlarına atar gider yapmayın 1 dk geç kaldı diye bedava düşürmeyin siparişi ( yanlış anlaşılmasın yapıyorsunuz demiyorum yapanlar var ) trafikte canını dişine takan çok kurye var kimi 30 dk da yemek yetiştiriyor kimi ilaç kimi evrak kimi su kimi tüp ha kazma olanı çok ama 4 tekerliler de umursamıyor bende bu işi yapıyorum trafikte bizlere saydıran araç sürücülerinden çok biz araç sürücülerine saydırıyoruz çünkü küçümsüyorlar bizi bu konuyu açmamdaki neden motorsiklet kullanıcısnı küçümsemeyin hata yapanlar çok fazla kabul ama onlarıda affedin bizlerin bir emliyet kemerimiz dahi yok......
S.Özeren
03-09-2013, 03:19
kuryelerde doğru düzgün gitsin bi zahmet , ben motor görünce yol açarım gayet saygılıyım ve farkederim onları yani ama bazıları harbiden sopalık sanki altında 20 metrelik tır var gibi hareket yapıyolar
ceyhun737
03-09-2013, 05:47
kuryelerde doğru düzgün gitsin bi zahmet , ben motor görünce yol açarım gayet saygılıyım ve farkederim onları yani ama bazıları harbiden sopalık sanki altında 20 metrelik tır var gibi hareket yapıyolar
Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum
Bende bi motor sürücüsü olarak, özellikle pizza&kebap servis elemanlarını hiç anlayamıyorum.. sivrisinek gibi heryerden patavatsızca aniden önünüze düşebiliyorlar. Lafımı genel olarak algılamayın sakın.. ama istanbulda özellikle minibüs caddesinde tam olarak terör estirenler var.. kusura bakmasın bi emniyet kemeri yok ama kendini frenlicek veya napıyorumlan ben diyebilecek olgunluklarıda yok.. adam kendini düşünmüyorsa veya bir başka birey olarak trafikte beni düşünmüyorsa eğer bu bir arabaysa ben hiç düşünmem, he motor olursada biyere kadar düşunürüm sonrasında yine düşünmem. Koskoca kaldırımın üstünde akrabama çarpıp kolunun kırılmasına sebep verip kaçan kebapçı tanırım ben.. altındaki 150 lik Activa'yı S1000 R kafasında kullananlar var.. Adam yaşamak istemiyorki ben neyapsam boş, sonuçta 4-5 milyon araç sayısı var sadece İstanbulda. Bana patlamasa birine kesin patlayacak ve o adama vicdan azabı yaşatacak.. lütfen dediklerimi üstünüze almayın, beleşe getirme, azarlama ve özellikle farkedilirlik konusunda yerden göğe kadar haklısınız. Benim öfkem A2 ehliyeti ile street kasan 20 hp altındakilere..
Hala var mı o 30 dakika konusu?
En son 60 dakikaya çıkmıştı, 60 dakikada gelmeyince de "o özellik yogun saatlerde geçerli değil" cevabı alıyorduk.. Yoğun saatler de 11:30 - 14:00, 18:00 - 21:00 idi..
blumenberg
03-09-2013, 07:37
Geçen bana da geldi ilk defa 40 dakikada, bunu bildiğim halde bedava istemedim, çünkü hak var hukuk var, bana onu 30 dakikada getirecek diye ne kaliteden ödün vermek lazım ne de insanların hayatını tehlikeye atmak
burkaykalyon
03-09-2013, 07:45
Hiç umurumda değil. Eğer firma 30 dakikada garanti veriyorsa bir sürü şubesi olması lazım. Yani her semtte en az 2-3 şube olacak ki yetişecek. Bana bu garantiyi veriyorsa, bas bas bağırıyorsa reklamlarda 31. dakikada gelirse siparişim çıngar çıkartırım.
Kurye konusuna gelirsek. Düzgün giderseniz kimse size bir şey yapmaz. Siparişi yetiştirmek için gazlıyorlar demeyin. Kimse inanmaz size. Çoğunun ehliyeti bile yok. Trafikte katil gibi gidersen kimse saygı göstermez sana. Sen saygı göstereceksin ki saygı bekleyeceksin.
gurkanerkan
03-09-2013, 07:48
Kendini bilmez motosiklet sürücüleri yüzünden bir ön yargı oluşmuş halde. Görmeyenleri geçiyorum, gördüğü halde umursamayan, sinyal vermeden önüne kıran sürücüler var.
bi kebapçı kuryesinin kaldırımdan önüme atlaması normal bir durumdu demek ki, son anda durdum, sonra verdiği cevapta vur abi ne olacak ki oldu. vurmasına vurayım öyle cahil gerizekalıya ama kim uğraşacak karakoldu hastaneydi.
orhan_guney
03-09-2013, 08:08
insanca giden zaten yeşili kırmızıyı bekler önündeki aracı aynadan silme atmaz veya iki arabanın arasına sürtercesine girmez akıllı motorcuya herkes yol verir.
kemal_koker
03-09-2013, 08:25
ben akıllı - akılsız tüm motorculara yol veriyorum :) ben çarpmam o gelir bana çarpar. uğraşılacak işler değil. çekilirim sağa geçsin gitsin :D
GokhanRS
03-09-2013, 08:40
oç olduğundan emin bile olsanız yol vermek lazım. bazı sürücü arkadaşlarımız kendi trafikte kitlendi diye motorcuda kitlensin kalsın mantığıyla ara boşlukları inadına kapatıyor motor görünce.
ben hep yol veririm. çünkü bir gün bunalıp bende motora geçicem biliyorum.
Öncelikle A2 ehliyetin var mı?
Günahım kadar sevmiyorum kurye motorlarını, kaldırımdan gitmeler ara sokaklarda hız yapmalar arkalarına taktıkları hoparlörler, saymakla bitmez ... Önce siz trafikde motorlu bir araç kullandığınızın farkına varın ve diğer araçlar gibi kurallara uyun o zaman insanlar size saygı gösterirler.
Geçen sene bir akrabamıza Hoşdere Caddesinde çarptı ve öldürdü bir tanesi ne a2 ehliyeti var ne sgk si var.... Haa kaza dersiniz "öldürdü" ağır kaçıyor dersiniz ama kadına orta refujün üzerindeyken çarptılar...
Neyse çok dillendirmek istemiyorum ama mayın gibi nerde patlıcanız belli değil...
Bülent76
03-09-2013, 08:54
Bu tip motorlara kırmızı ışıkta geçmek serbest mi???
İzmir'deyim ve bugüne kadar bir kere kırmızı ışıkta duran kurye, pizzacı, kebapçı vs. motorcu görmedim.
evime 5dk'lık mesafedeki pizzacı bana 31. dk'da getiriyosa siparişimi alırım bedavmı yerim.
ayrıca bedava pizzanın ücreti kuryeden alınmıyor, yani bana denilen bu şayet alınıyorsa
buraya bize değil kuryelere bi konu başlığı aç "çalışmayın" diye.
sahip oldukları teknolojiyle zaten bir pizza max' 10dk'da hazır oluyor 20dk'da yakın yerde min 2 sipariş verebilir.
Kurumsal firma motorculari nispeten iyide mahalle arasi sucularin motorculari tam dayaklik. Egzozu sokuk o sacma motorlarla gazlaya gazlaya aksiyona girmiyolar mi bi de
Burak Mehmet
03-09-2013, 09:12
daha bu sabah sıkışık trafikte dururken sağ ön çamurluğuma ve ön tampon sağ köşesine cbf150 motorlu plakasının alt kısmını yukarı katladığı için plakasını alamadığımız bir kurye çarptı.daha sonrada orta refüje motorla tırmanarak kaçtı..
şimdi bana benim kaskoma benim arabama benim cebime zarar değilmi ?
huseyinturk
03-09-2013, 09:14
Trafikte canını dişine katan sırf o pizzayı yetiştirmek içinmi katıyor? 10 kuryeden 9u piskopat istanbulda. Bomboş yolda adam gibi solumdan geçebilmek varken illa girecek bariyerle arama, trafikt durmuş adam son sürat geçiyor aralardan, biri kapı açsa duman olacak. Kırmızı ışık, ters yön vsye gelince kendini araçtan saymıyor bir çoğu ama bizde trafikteyiz oluyor işlerine gelince. bir çoğunun plakası yok denilebilecek yerlerde zaten. Siz 10 kuryeden normal olan 1i olabilirsiniz ama malesef kalan 9u böyle...
kelalper
03-09-2013, 09:17
Kimse kusura bakmasın 30 dakikada gelmiyorsa bende aynen çatır çatır bedava yerim. Kuryenin söylediği abi bizden kesiyorlar lafına da kanmayın tamamen uydurma. İşçi kanununda öyle bir hakları yok. Yapamazlar yapmıyorlarda zaten. Trafikte düzgün gitmezler kırmızıda geçerler önüne atlarlar. Aralardan geçerken arabalara zarar verirler arkalarna dönüp bakmazlar. Ondan sonra saygı göster. Neyine saygı göstericem neresinden tutsan elinde kalıyor. Yaptıkları tek düzgün şey yok.
Çindeki motorsiklet sayısı bizim kaç katımız. Adamlar sıkışık trafikte elektrikli motorsiklet ve bisikletlere ayrılan şeride girmiyor. Trafikte aralardan geçmiyor. Araba gibi şeridinde bekliyor ayakları yerde. O beğenmediğiniz çinde oluyor bu. Paristede aynı şekilde.
PiscocuK
03-09-2013, 09:18
fark edilmek istiyorsanız fark yaratın
sen trafik kuralını hiçe sayacaksın.gönlüne göre gidip istediğin yere dalıp çıkacaksın sonra bizi görmüyorlar bize saygı yok.
lafım bu tarz zibidilere..cuma günü birini tokatladım..yine olsa yine yaparım.gelip bana bile çarpsa %100 suçlu olsa yine onun canına birşey olur kimseye derdimi anlatamam o vicdanla da yaşayamam
ulasoztas1
03-09-2013, 09:26
Kusura bakmasın kimse ama normalde yolda motorlara yol veririm kolaylık sağlarım ama kuryeler o haklarını benim gözümde yitireli yıllar oldu. Motorsiklet küçük diye trafikte her gördüğü deliğe girmek, motor ufak diye ters şeritlerden gitmek hatta kırmızıda geçmek için bir araç değil. Boşluk olduğunda trafiğin durumuna göre gidersin ama hem yukarıdaki yazdıklarımı hemde araçların arasında akrobasi yaparak gittikleri için şöförlerin gözünde kendilerini bu hale soktular.
Daha dün başıma geldi ki siparişini bırakmış boş pizza kuryesiydi, tek yön olan şeritte karşımdan geliyor bende yolu ortalamış gidiyorum diye bana el kol yapıyor? sen olsan ne yapardın?
SekoLive
03-09-2013, 09:29
motorluyla şaka olmaz allah korusun anlık sinirle vurursun sonrasında vicdan azabı bitmez.
hepsine uyuz oluyorum o ticari motor kullananların ama yapacak bişi yok yol veririm, yol açarım, arkasından gitmem kendimce kendimi ve onu kolluyorum .
bu arada o piizanın parasını o motorcudan kesme ihtimalleri var nasıl veznede acık cıkan parayı veznedardan kesiyorlarsa o pizzacıdanda kesebilirler.
işci kanıunı v.s. biliceklerinide sanmıyorm en güncel olan trafik kurallarından haberi olmayan bir tayfanın.
emre yeşil
03-09-2013, 09:35
Ben de bir motor kullanıcısıyım o yüzden aynaya baktığım da motorsikletleri de görebiliyorum konuyu açmışsınız siz ama 5 parmağım 5i bir değil misali bu da öyle şahsen ben arabam çizilecek diye değil şerefsiz kendini öldürecek diye küfür ediyorum bu olaya dikkat çekmeniz daha çok bilinçlenmeye neden olur ama bence sadece motor değil bu insanların bir birine hoş görüsünü artıracak başka bir şey yapılmalı devlet tarafından reklamlar ile falan desteklenmeli ve yaptığınız işi savunmaktan ziyade bence motor kullanicilari kendine çeki düzen vermeli 30 dakika da gideceğiz diye zamanla bunu ihtiyaç dan zevke dönüştüren insanlar çok fazla ilaç kurye tamam abi Pizzacıyı kabul edecek değilim o kadar çalışanlar bor sikayet de bulunsalar bundan kurtulurlar
motor kullanıcıları önce çarptığı araçların yanında delikanlı gibi durup zabıt tutmayı beklesin ondan sonra konuşalım. Kebapcı pizzacı hamburgercilerden illallah ettim , kaldırıma çıkanı mı , yaya yolundan karşı şeride geçeni mi , yolu paralel alıp gideni mi.. kafa göz giricem bi gün bitanesine ama sabrediyorum ekmek parası diyip geçiyorum.
30 dakika muhabbetinde de kimse zaten 1-2 dk geç kaldı diye bedelsiz istemiyordur ürünü ama kalkıp almayın yazık günah demenin anlamı yok o zaman firmada boy boy tv reklamı vermeyecek, bunun acınacak sıkılacak bir yanı yok.
Gunes G.
03-09-2013, 09:56
Motoruna otomobiline otobusune kamyonuna yok veririm, gelip bana carptiklarinda haksiz bile olsalar ben ugrasacagim, ne gerek var buna.
Bu arada 30dk teslimat sozu veren sirket 31. dakikadan saniye alsa o pizzayi bedava yerim, hemde kapiyi acarken "dunyanin en tatli pizzasida geldi" diye acabilirim. Bu pizzanin bedavaya gelme mevzusu bir eglence konusu benim icin. Bedavaya gelen pizzadan zengin olan kimse yoktur heralde bu memlekette, ama eglencesi harika. Surekli dakika kontrolu, geldi mi gelecek mi, camdan disariyi kesmeler, arkadaslarla iddiaya girmeler yetisir mi yetisemez mi diye, yetisirse ayri yetisemezse ayri eglence, her turlu super bir hizmet yani :))
motora saygı duyarım herzaman bende kullanıyorum günlük..ama pizzacıdan sucudan kebapçıdan kuryeden gına geldi artık trafıkde bokunu cıkartıyorlar olmadık aralar girmeler kaldırama cıkmalar vs vs. çok gereksiz arabadayken bende uyuz oluyorum bu olaylara bunlar yuzunden efendı kullananlarada yazık oluyor onlarıda hiçe sayıyorlar.
bi gun tufegimi alicam cikicam atasehire egzozu sokuk ya da bagiran tum motorculari indiricem valla. adamin yanindan gecen ferrari o kadar ses cikarmiyo la.
Gordum mu yol veririm efendi gibi gidene hic lafim olmaz da sagdan soldan firlayan ayarsizlardan gina geldi artik. Daha dun basin ekspreste farkedip frene asilip sola kirmasaydim sag koltugumda kuryelerden birisi oturuyodu abuk subuk yerlere girmeye calisan motorculara da saygim olmaz kimse kusura bakmasin.
kaldırımda motor sürmeyi bıraktıkları gün trafikte gerekli saygıyı göreceklerini düşünüyorum
kuryelerden şikayet eden istanbullu kardeşlerimizi ankaraya davet ediyorum. esat tarafında bi parkta 15 dakika oturalım beraber:)
tüm kurye klasiklerinin yanısıra birde son ses bunu dinliyorsun:)
gereksiz neşe amk:D
8-AW4GmjxgI
Kurye ya da pizzacı değildi ama..
Geçen hafta bir gün toplantıya gidiyorum, 2. köprü yolundan 1. köprü çamlıca yoluna sapmam gerekiyor. En sağ şeritte ilerliyorum, sapağa yaklaşırken sıra beklemek istemeyen biri soldan önüme daldı. Ben de adam bana çarpmasın diye hafiften sağ yapıp emniyet şeridine çeyrek ya da yarım boy kaçtım.
Tam o esnada bağrış çığrış korna.. Bir baktım motorun teki yanımda.. Bir artistlik, bir kabadayılık.. Sinyal ver diye yırtınıyor.. Bir an durdum, o şerit ne şeridi dedim? Cevap veremedi.. Emniyet şeridinden sağlıyorsun, ne konuşuyorsun dedim cevap veremedi.. Hemen akabinde kaskını çıkardı, baktım kadın.. Başladı sövmeye analı bacılı, bağıra çağıra durmadan... Yürü git kaltak dedim, daha da muhattap olmadım..
Şimdi buna saygı mı göstermem gerekiyor? Kimse kusura bakmasın, yok o kadar medeniyetim benim... Saygı bekliyorsan önce insan olacaksın..
ontheair
03-09-2013, 11:52
Motosikletli dağıtım elemanları saygı istiyorlar. Eyvallah en doğal haklarıdır. Trafikteki sorumluluk oranları teker sayısına göre dağıtılmıyor ama. Yani benim iki tekerim var kaldırımdan da giderim parkın içinde de gazlarım diye birşey yok. Sıkışık trafikte iyi niyet çerçevesinde yol veriliyor. Ama eğer iki aracın arasından geçerken birine zarar verirse sorumluluğunu da almak zorunda. Hiçbirinin önünü bilerek kapatmadım. Hiçbirini sıkıştırmadım. Ama aynı anda bir sağımdan biri solumdan geçmeye çalışırsa ikisinede yol vermem.
Açık söylemek gerekirse adam olsunlar, saygıyı hak etsinler bizde gösterelim. Böyle at hırsızı gibi takılarak saygı göremezler.
Bedava pizza olayına gelince de Dominos'un sitesinde 'Domino's Pizza 30 dakikadan geç yapılan teslimatlardan dolayı eve servis elemanlarına ceza vermez veya maaşında bu bedel kesilmez.' diye bir ibare mevcut. Buna kendileri uymuyor ve bedeli servis elemanından kesiyorlarsa bu onların şerefsizliğinden başka bir şey değildir.
mert_can 41
03-09-2013, 11:59
Ben bu kasap kuryeler yüzünden eve sipariş vermiyordum yolda gelirken kaza yaparlar vicdan azabı çekerim diye kasklarını bağlamadan bazen takmadan üzerlerinde hiç bir koruma olmadan çarşı içinde tam gaz gidiyorlar madem motorlu kurye koyuyolar bu önlemleride almaları lazım geçende bir tanesini motorcu olmama rağmen dövüyodum yayaların yürüme yoluna girip araba yolunu konturol etmedn geçip üzerime geldi kaçamadım sert fren yaptı özür dilemek yerine birde diklendi :D
1 ay once birini patakladim, cok ta mutlu oldum. Beylikduzu migrosun orada motor genisligi kadar bosluk olan bir yer var saga sinyal vermisim donecegim. Oradan da motorla gecebilecegi hic aklima gelmemisti, ben saga donunce tabi bu dengesiz carpiyordu korna bilmemne durdu onumde. Kufur bilmemne, hic konusmadim kafasinda kaskiyla guzel yuvarlaniyorlar tavsiye ederim.
Normal her motora yol veririm, e5 te isikta falan arkamda kalmissa ara acarim ama bu Dominos tur bilmemnedir acimam.
motor kullanicisi var, bir de kurye var.
arada daglar kadar fark var. kuryeler tum halkin gozunde oldugu gibi benim gozumde de artik ne yazik ki bitik.
Motoristlerden bende çok korkuyorum,
sinek gibiler nerden çıkacakları belli değil...
Ters yol, kaldırım, ışık falan hiç umurlarında değil...
Kuryeyi bosverde bugun , baba ogul motorla gidiyolar arada takip mesafesi birakti sofor, bu adam en olmuyacak yerde 2 arabanin arasindan gecmeye kalkti dustu motordan. Okadar yavaski trafik ondeki iki aracda durdu ozur diledi adami kaldirdilar, motoru kaldirdilar, ama bizim motorcu biner binmez motora sanki valentino rossi ruhuna girdi makaslaya makaslaya gitti. Simdi bu adami biri dovse hic sebep sormam.
GokhanRS
03-09-2013, 12:12
Motoristlerden bende çok korkuyorum,
sinek gibiler nerden çıkacakları belli değil...
Ters yol, kaldırım, ışık falan hiç umurlarında değil...
yılların makascı kasabı sen mi diyon trafik kuralı :D ahahahha
senin yanına her oturanın söylediği laf, yavuzmu? allah korusun ben yanına binmem aga :D
ramco 06
03-09-2013, 12:30
valla ankarada bunların çetesi bile var arkalarda koca koca hoparlorler ellerınde içki şişeleri tek teker yapmaya çalışarak geziyorlar muzık son ses mavi serit led kolmple,hepside farklı lokanta komileri düzgün gidene kimse bişi demiyor yani doğru durana tekme yok,trafikte farkedilmek hakkı motorcuların ama bu tarz davranısları goren herkes motorlara karsı iyi gözle bakmıyor,kurunun yanında yaşda yanıyor yani
Kurye ya da pizzacı değildi ama..
Geçen hafta bir gün toplantıya gidiyorum, 2. köprü yolundan 1. köprü çamlıca yoluna sapmam gerekiyor. En sağ şeritte ilerliyorum, sapağa yaklaşırken sıra beklemek istemeyen biri soldan önüme daldı. Ben de adam bana çarpmasın diye hafiften sağ yapıp emniyet şeridine çeyrek ya da yarım boy kaçtım.
Tam o esnada bağrış çığrış korna.. Bir baktım motorun teki yanımda.. Bir artistlik, bir kabadayılık.. Sinyal ver diye yırtınıyor.. Bir an durdum, o şerit ne şeridi dedim? Cevap veremedi.. Emniyet şeridinden sağlıyorsun, ne konuşuyorsun dedim cevap veremedi.. Hemen akabinde kaskını çıkardı, baktım kadın.. Başladı sövmeye analı bacılı, bağıra çağıra durmadan... Yürü git kaltak dedim, daha da muhattap olmadım..
Şimdi buna saygı mı göstermem gerekiyor? Kimse kusura bakmasın, yok o kadar medeniyetim benim... Saygı bekliyorsan önce insan olacaksın..
o değilde 10 numara erotik film girişi gibi olmuş...
valla ankarada bunların çetesi bile var arkalarda koca koca hoparlorler ellerınde içki şişeleri tek teker yapmaya çalışarak geziyorlar muzık son ses mavi serit led kolmple,hepside farklı lokanta komileri düzgün gidene kimse bişi demiyor yani doğru durana tekme yok,trafikte farkedilmek hakkı motorcuların ama bu tarz davranısları goren herkes motorlara karsı iyi gözle bakmıyor,kurunun yanında yaşda yanıyor yani
abi ne güzel yazmışşın kocaman egzozlar o arkaya hoporlerler hepsinden nefret ediyorum bide kız mız görünce ön falan kaldırıyorlar ya Allah akıl fikir versin
Diğer forumdan bir arkadaşımzıın açtığını konu '' 8 Şubat günü canımdan çok sevdiğim Abim evine gitmek için caddede(sokak her neyse) karşıdan karşıya geçerken (yolun ortasına varmışken) 40 - 50 km hızla gelen pizza dağıtım motorunun çarpması sonucu ağır yaralandı. O günden beri yoğun bakımda bilinci kapalı şekilde yatıyor ve hayati tehlikesi devam ediyor. ''
İşin ilginç tarafını kaza raporunu okuduğumda gördüm; Abim karşıdan karşıya geçtiği için asli kusurlu; sebebi ise araçların geçiş üstünlüğüne uymaması, çarpan motor ise hava,yol v.s. şartlarına uymayıp hızlı gittiği için hatalı... Polise "abime yolun neredeyse ortasında, ve hiç frensiz çarpıyor? Yurtdışında yaya yola adımını atınca durur bizde gelip çarpsa bile asli kusurlu yaya oluyor ne mantık?" diye sorduğumda aldığım cevap kısa ve öz idi: "Burası Türkiye"...
Son olarak konuya mesaj attı
Abim 8 şubat 2012 den beri sürdürdüğü yaşam savaşını bugün (20.08) kaybetti.
Özetle yolda görürsem pek iyimser yaklaşmıyorum korna çalmadan sağımdan aniden geçmesi felan 1-2 kere az daha kaza yapıyordum bu pizzacılar yüzünden artık aynamda görürsem yol vermiyorum illa geçicek arkadaş bir kerede sakince takip ettiğini görmedim !
esmerhan
03-09-2013, 13:06
trafık her sanıye dıkkat ısteyen bıseydır,,sagına soluna dıkız aynana bakıcaksın her zaman kardesım,ben bı araba kullanıcısı olarak herzman pızzacısından racıng motorcusuna kadar trafıkde her zaman yol verır gecmesı ıcın butun olanagı saglamaya calısırım,sonucta ekmek parası,,
arabasının ıcınde telefonuyla mesaj cekecegıne kadar dıkız aynasına baksınlar (bunu yapan cok)
Yiğit Ş.
03-09-2013, 13:10
Tüm konunun dışında TR'de yemeğinin bile 30dk da kapına gelme garantisi varken ambulansın saatlerce gelememesi çok trajikomik değil mi ?
poseidon
03-09-2013, 13:10
Trafikte ayrıcalığı olan araçlar belli onun dışındakiler için kurallar aynı.
Kimseye motorsikletli diye ekstra bir öncelik tanınması gerekmiyor.
Kurallara uyulursa motorlu da sağ salim gider binek araç da...
Bu da demek oluyor ki 30 dakikada pizza götüreceğim diye hiçbir motorlunun trafikteki masum insanları tehlikeye atmaya hakkı yok.
esmerhan
03-09-2013, 13:14
herkez kendı gotunun derdıne dusmus arkadas, zıhnıyet degısmedıkce bı *** olmaz bu ulkede :ofk:
Kırmızı ışıkta dururken aralardan gelipte motorun ön tekerini benle önümdeki araba arasına sokup çapraz beklemelerine ayar oluyorum. Ben o boşluğu özellikle bırakıyorumki öndeki araç geri gelirse vs.. durumlarda kurtarabileyim diye. Birde yeşil yanınca paşamın aradan geçip gitmesini beklemek zorunda kalıyoruz. Ama kurunun yanında yaşıda yakmam. Trafikte yaşıda yakmak gibi bir lüksümüz yok. Önümdeki 50 lik scooter bile olsa ve sinyal verip yol istediyse yavaşlar yolunu veririm.
vallahı dun 60 kusur lıralık bı sıparıs verdım domınostan. 1 saat 40 dakıkada falan geldı eleman kendı dedı, efendım ucret odemeyeceksınız bızım hatamız dıye
SekoLive
03-09-2013, 13:51
vallahı dun 60 kusur lıralık bı sıparıs verdım domınostan. 1 saat 40 dakıkada falan geldı eleman kendı dedı, efendım ucret odemeyeceksınız bızım hatamız dıye
sezgin okadar gecikmeye kuryeyi alıkoysaymıssın onlar seni aramak zorunda kalsayms :)
Motor kullanıcısıyım. Yinede 35. dk yı geçtimi bakmam gözünün yaşına. Kuralı zaten şirket koymuş. Ben değil. Bu kuralın olmadığı lahmacuncudan alabilirmisin 40. dk? :) alamassın. O halde bana verilmiş hakkı kullanırım arkadaş.
trafikte aralardan gecmeler , ara sokaklarda tersten gelip tam dönerken önünüze atlamalar , sıkısık trafikte sagdan soldan milimetrik gecme cabaları tek araba gecme uguruna !! Tamam dikkat ediyoruz sagımızıa solumuza bakıyoruzda adam zank diye bir anda sagında beliriyor refuj ile aranda bir anlık dalgınlıgımıza gelse hayatımız kararacak , sonucta yanınız refuj oldumu her dk aynayı kotrol etmessiniz , yada tek yön olan her gün gectiginiz bir sokaga ektra bir dikkkatle girmessiniz ! yarım saat olayına gelince , acelem oluyor zamanım olmadıgı cok oluyor sırf yarım saat garantisi var diye sevmedigim halde yemek siparisi verebiliyorum ve evet yarım saatte gelmesse bedava yemek benim hakkım !
imprezaWRC
03-09-2013, 14:21
Kimse kusura bakmasın 30 dakikada gelmiyorsa bende aynen çatır çatır bedava yerim. Kuryenin söylediği abi bizden kesiyorlar lafına da kanmayın tamamen uydurma. İşçi kanununda öyle bir hakları yok. Yapamazlar yapmıyorlarda zaten. Trafikte düzgün gitmezler kırmızıda geçerler önüne atlarlar. Aralardan geçerken arabalara zarar verirler arkalarna dönüp bakmazlar. Ondan sonra saygı göster. Neyine saygı göstericem neresinden tutsan elinde kalıyor. Yaptıkları tek düzgün şey yok.
Çindeki motorsiklet sayısı bizim kaç katımız. Adamlar sıkışık trafikte elektrikli motorsiklet ve bisikletlere ayrılan şeride girmiyor. Trafikte aralardan geçmiyor. Araba gibi şeridinde bekliyor ayakları yerde. O beğenmediğiniz çinde oluyor bu. Paristede aynı şekilde.
Katılıyorum, en az 3 kere pizza siparişim gecikti, her seferinde de getiren adama sordum, sizden kesmiyorlar değil mi; yok efendim bizden kesmiyorlar.
Zaten 30dk'yı geçince o pizza bir acaip birşey oluyor, yenmiyor ki, enayimiyim bedava hakkım varken de durduk yere birader sen üzülme senin kabahatin değil, olur böyle diyerek geç ve buz gibi gelen yemek için para vereyim ...
kemal_koker
03-09-2013, 14:24
kırmızı ışıkta beklerken önünde 10 sıra araç var. her sırada 3 araç olsa 30 araba eder.
30 arabadan yarısını yani 15 tanesini teğet geçe geçe öne geçerken bize otomobil sürücülerine saygısızlık olmuyor mu
ontheair
03-09-2013, 14:26
Buarada 30 dak. siparişin teslim edilmesi için gereken asgari personel sayısı bellidir. Sen maliyeti düşürmek adına üç yerine iki motorcu çalıştırırsan, mutfak personeli beş kişi olması gerekirken dört kişiyle idare edersen bunun faturasını da ödemek zorundasın.
yılların makascı kasabı sen mi diyon trafik kuralı :D ahahahha
senin yanına her oturanın söylediği laf, yavuzmu? allah korusun ben yanına binmem aga :D
Hahhaaah :D
2 dakikada ifşa ettin beni utandım Gökhan pampa... :D
Yok be kardeşim o yanıma oturanlar biraz fazla abartıyor, yoksa yaptığım çok bişi yok... :)
Ben motorların aniden sağdan soldan çıkmalarından korkuyorum, Allah korusun yanlışlıkla birine vururum, bi tarafına birşey olur ondan korkuyorum, sonuçta motorun bi koruması yok...
ontheair
03-09-2013, 14:42
Hahhaaah :D
2 dakikada ifşa ettin beni utandım Gökhan pampa... :D
Yok be kardeşim o yanıma oturanlar biraz fazla abartıyor, yoksa yaptığım çok bişi yok... :)
Ben motorların aniden sağdan soldan çıkmalarından korkuyorum, Allah korusun yanlışlıkla birine vururum, bi tarafına birşey olur ondan korkuyorum, sonuçta motorun bi koruması yok...
Motosikletiçinin koruması zeka seviyesidir. Donanım satın alırken fiyat değilde kalite odaklı araştırma yapsalar - kaliteli her zaman pahalı demek değildir- kırık bir kafa ile çıktıkları kazadan küçük bir baş ağrısı ile kurtulabilirler.
Araçlarının bakımlarını yapsalar, kullandıkları araçların kapasitelerini bilseler ve kurallara uysalar emin olun ölümlü motor kazası oranı farkedilir ölçüde azalır.
agresive
03-09-2013, 15:39
Öncelikle A2 ehliyetin var mı?
Günahım kadar sevmiyorum kurye motorlarını, kaldırımdan gitmeler ara sokaklarda hız yapmalar arkalarına taktıkları hoparlörler, saymakla bitmez ... Önce siz trafikde motorlu bir araç kullandığınızın farkına varın ve diğer araçlar gibi kurallara uyun o zaman insanlar size saygı gösterirler.
Geçen sene bir akrabamıza Hoşdere Caddesinde çarptı ve öldürdü bir tanesi ne a2 ehliyeti var ne sgk si var.... Haa kaza dersiniz "öldürdü" ağır kaçıyor dersiniz ama kadına orta refujün üzerindeyken çarptılar...
Neyse çok dillendirmek istemiyorum ama mayın gibi nerde patlıcanız belli değil...
A2 ehliyetim var zaten konuyu acmamdaki asil neden duzgun motor kullananlara da haksizlik eden suruculerin olmasi yoksa piyasada ki motor suruculerin cogunun ne yaptigini ne kullandigini idrak edemeyen tipler oldugunu bende biliyorum onlara lafim yok benimde. Basima durmadan gelen olaylar yuzunden doldugum icin actim konuyuda adamin arkasinda gidiyorum farim yaniyor aksam gormemesi fark etmemesi imkansiz sol seritten sag serite gectim hizlandim onum bos arabanin yanina geldim ustume kirdi serite gecmek icin korna caldim basladi bagirmaya cagirmaya hatam yok sonucta benim gun icinde buna benzer cok sey yasiyorum getirisi guzel olmasa yapilcak is degil ama mecbur simdilik cekiyoruz cefasini konuyu acmamdaki asil neden bu ha tabi bide 30 dk gecince musterilerden yedigimiz azarlarda var 30 dk muhabbetine sitemimde bu yuzden
evlere servis elemanlarını hafife almayın trafikte etrafınızda dolananlar çok biliyorum fakat resmi kurumlar servis garantisi veren firma çalışanlarına atar gider yapmayın 1 dk geç kaldı diye bedava düşürmeyin siparişi ( yanlış anlaşılmasın yapıyorsunuz demiyorum yapanlar var ) trafikte canını dişine takan çok kurye var kimi 30 dk da yemek yetiştiriyor kimi ilaç kimi evrak kimi su kimi tüp ha kazma olanı çok ama 4 tekerliler de umursamıyor bende bu işi yapıyorum trafikte bizlere saydıran araç sürücülerinden çok biz araç sürücülerine saydırıyoruz çünkü küçümsüyorlar bizi bu konuyu açmamdaki neden motorsiklet kullanıcısnı küçümsemeyin hata yapanlar çok fazla kabul ama onlarıda affedin bizlerin bir emliyet kemerimiz dahi yok......
Dün bi arkadaşımla konuştum d*mi*nsta çalışıyor. Kurye, 30 dkdan geç gidince, bunu şirket karşılıyor. Bize giren çıkan birşey olmuyor dedi.
Onurkk06
03-09-2013, 17:28
Napalım yani paketçilerin trafikde dehşet saçmasının suçlusu bizmiyiz şimdi ?
Aykut106
03-09-2013, 17:42
Koprude bariyerin dibinden geliyosunuz tamm yansıyoruz gec..
Trafiktede bi tarafa yapısıyoruz rahat gecin diye tesekkur bile ediyorlar eyvallah.
Bos yolda seridi ortalayıp bu serit bizim de hakkımız diyen trafık oluncada o serite beklesin o zaman.
Bende surekli arkadan motor varmı diye kollamak zorunda degilim.Bazen cukurdan kacıyosun.. reflex yada aniden farkedemeyebiliriz veya sansız olabilir 2 kisiden biri.
Bi kere bna da gec geldi istemedim zorla verdi :D
gokhankenar
03-09-2013, 17:45
Bi gün bu motorlu kuryelerden biri elimde kalacak. Özellikle bu dominosculardan biri ;)
Ne zaman trafik kurallarına uyar, kendinizi taşıt olarak görürsünüz.
O zaman diğer araç sürücülerinden saygı görürsünüz.
MazdaSpeed
03-09-2013, 18:24
Çok fazla pizza sipariş eden biri değilim ama bir kaç sefer geç getirdikleri olmuştu ondada parasını vermiştim nolursa olsun içime sinmez öbür türlü
ontheair
03-09-2013, 18:35
A2 ehliyetim var zaten konuyu acmamdaki asil neden duzgun motor kullananlara da haksizlik eden suruculerin olmasi yoksa piyasada ki motor suruculerin cogunun ne yaptigini ne kullandigini idrak edemeyen tipler oldugunu bende biliyorum onlara lafim yok benimde. Basima durmadan gelen olaylar yuzunden doldugum icin actim konuyuda adamin arkasinda gidiyorum farim yaniyor aksam gormemesi fark etmemesi imkansiz sol seritten sag serite gectim hizlandim onum bos arabanin yanina geldim ustume kirdi serite gecmek icin korna caldim basladi bagirmaya cagirmaya hatam yok sonucta benim gun icinde buna benzer cok sey yasiyorum getirisi guzel olmasa yapilcak is degil ama mecbur simdilik cekiyoruz cefasini konuyu acmamdaki asil neden bu ha tabi bide 30 dk gecince musterilerden yedigimiz azarlarda var 30 dk muhabbetine sitemimde bu yuzden
Hayatında takip mesafesi diye bir şey duydun mu? Öndeki araçla aranda ne kadar mesafe bırakıyorsun?
Adamın sağından geçmeye çalışıp bir de görmedi diye şikayet etmek de oldukça gereksiz.
o değilde 10 numara erotik film girişi gibi olmuş...
eyleme geçmedim :D:D
o değil de dominosun pizzası bi ..ka benzemiyor... nasıl yiyorsunuz valla :) .
ben bu tür uygulama yurt dışında varmı merak ediyorum
mesela almanyada varmı?
yani 30dk geçerse 2. pizza bedava
bence türkiye bu tür bir uygulama için mükemmel memleket
nasılsa duygusal bir toplumuz ya
yazııık, diyerek bir çok kişi sesini çıkarmıyordur buna..
almanya? ingiltere?
adamın donunu alırlar valla
yok öyle duygusallık falan oralarda
benmi dedim sana 2. pizza bedava diye?
kendi kendilerine artislik yapıyorlar
blumenberg
03-09-2013, 20:05
Az önce pizza sipariş verdim 43 dakikada geldi, süre de 30 dakika değil 45 dedi, sordum kuryeye, o da evet bizden kesiyorlar dedi o parayı.. O yüzden hiç gerek yok, geç de gelse ödemek lazım, hakka girmeye gerek yok diye düşünüyorum hala, zaten kazandıkları ne ?
Aykut106
03-09-2013, 20:10
Az önce pizza sipariş verdim 43 dakikada geldi, süre de 30 dakika değil 45 dedi, sordum kuryeye, o da evet bizden kesiyorlar dedi o parayı.. O yüzden hiç gerek yok, geç de gelse ödemek lazım, hakka girmeye gerek yok diye düşünüyorum hala, zaten kazandıkları ne ?
Bizden alıyolar diyip cebede atıyor olabilirler ihtimal sonucta..
Yukarda bikac kişi çalısanlarla alakası olmadıgını solemis.
M_PROJECT
03-09-2013, 20:18
ben bu tür uygulama yurt dışında varmı merak ediyorum
mesela almanyada varmı?
yani 30dk geçerse 2. pizza bedava
bence türkiye bu tür bir uygulama için mükemmel memleket
nasılsa duygusal bir toplumuz ya
yazııık, diyerek bir çok kişi sesini çıkarmıyordur buna..
almanya? ingiltere?
adamın donunu alırlar valla
yok öyle duygusallık falan oralarda
benmi dedim sana 2. pizza bedava diye?
kendi kendilerine artislik yapıyorlar
amerikada var ama orda da motokurye diye bisi yok , aracla ..
turbo&quattro
03-09-2013, 20:46
@ maxi Hakan abi .. Bir sure pizza dagiticiligi yapmistim bende . Asiri gec kalan siparisler haric ( ~1.5 saat ) kimseye bedava pizza vermezdik kimsede istemezdi zaten. Sozumuz 1 saat ama ortalama ~45 dk idi .
Almanya'da 30 dk gelmezse bedava diye birşey yok, adam işin yoğunluğuna göre söylüyor ne kadar sürede geleceğini.
Türkiye'de adamlar resmen kuryelerin hayatını tehlikeye atıyor böyle iddialarla,
ne alaka arkadaşım sen 30 dkda pizza yetiştireceksin diye millet sana yolu mu açacak başbakan gibi?
trafik olur, kaza olur yol tıkanır gibi birçok şey yüzünden geç kalabilirsin doğaldır bu.
kurallara uyacaksın,saygı göstereceksin ki saygı bekleyesin,bu her taşıt sürücüsü için geçerli.
Türkiye'de ki kurye ve benzeri sürücüler gördüğüm en saçma sürücüler diyebilirim, ölmeleri an meselesi ve resmen trafiği parkta oyun sanıyorlar.
bu yaz birkaç tanesini eziyordum resmen,sıkıntılı konu kısaca.
HarunToprak
03-09-2013, 21:19
Geçenlerde ben düz yolumda giderken sapaktan çıkıp tam onüme atladı fren yapıp kornaya asıldım el kol yapıp birde önüme kırdı motorunu. Uğraşmak istemedim fakat ışıkta falan denk gelsek o kornayı ölmesin diye çaldığımı sölicektim fakat ne fayda cahil insan anlıcağınıda sanmıyorum.
sanctuary35
03-09-2013, 21:33
motorlular saygı görmek istiyorsa önce saygılı gitmeyi öğrencek
Ben motorculara hak veriyodum ta ki emanet kullandığım arabanın aynasını kırına kadar. İki teker üstünde gidiyolar kask bi yere kadar korur ekmek parası napsınlar diyodum ama 1200RR gibi gitmenin de bi manası yok. Sen gelip geçilmicek yerden geçmeye çalışırsan üstüne aynamı da kırarsın iner kafasını patlatırım. Onun yüzünden o günüm karakollarda geçti. Kusura bakmayın herkezin aklı eriyo insan gibi gidilebilir başkalarının hayatını, malını tehlikeye atmaya gerek yok sokarım 30 dakikasını canın kıymetliyse gir Snoppy Pizza`ya Hacıoğlu Lahmacun`a sakin sakin hallet..!!
Bu vaatler yüzünden kaç kurye hayatını kaybetti merak ediyorum. Yasaklanması gerektiğini düşünüyorum.
Gimifayf
03-09-2013, 22:31
Konuyu yarısına kadar okudum dayanamadım yazacam.
Bende aşırı derecede ayar oluyorum o kendini bilmez motorculara küçük şehirde yaşamama ve sizlerin bahsettiğinin 10da 1i kadar motor olmasına rağmen.
Ama her motor gördüğümde babamın uyarısı geliyo aklıma '2 tekerin şakası olmaz yaklaşma bile vicdan azabı çekmektense geç gidiver gideceğin yere!' diye.
Her türlü kolluyorum sinirden ölsem bile. :mad:
ontheair
03-09-2013, 22:32
Yalnız şöyle bir durum var. Pizzayı 30 dakikada teslim etmek tüm ekibin görevi. Yani süreç siparişin alınması ile başlıyor ve teslim edilmesi ile sona eriyor. Yani tek sorumlu motorcu değil. Fırında çalışan adam da en az motorcu kadar sorumlu teslimattan.
Yani motorcuların bizden kesiyorlar demesi tam bir palavra...
sanctuary35
03-09-2013, 22:39
sadece trafikte değil, sevgi yolu gibi sadece yaya acık yollarda bile canavar gibi kullanıyorlar. nefret ediyorum kuryelerden
Kimse kusura bakmasın 30 dakikada gelmiyorsa bende aynen çatır çatır bedava yerim
Valla bana haram etti 1 saate yaklaşmıştı gecikmesi.. Ya o 30 dk. işini bırak, insanları kandırma gitsinler adana-urfa söylesinler yada karşılığına katlan .. Haram zıkkım olsun dedi gitti sktr git dedim yediğim en lezzetli pizzaydı.. :D
individual
03-09-2013, 22:45
Bu scooter kullananlar neden düm düz gidemiyor sokaklarda S yaparak sağlı sollu gidiyorlar bu bir racon mu kendi aralarında bir artislikmi ? Hep merak etmişimdir ?
freelife
03-09-2013, 23:00
geçenlerde sağımdan bir kurye geliyor bende haliyle biraz sola alayım arabayı dedim rahat geçsin diye ( e-5 'de ) soldakini biçiyordum nerdeyse , ....ler yarışıyormuş biri sağdan biri soldan , böylelerinede acımam kimse kusura bakmasın ..çarpsaydım iner birde tekmelerdim yeminle.
blumenberg
03-09-2013, 23:01
Bizden alıyolar diyip cebede atıyor olabilirler ihtimal sonucta..
Yukarda bikac kişi çalısanlarla alakası olmadıgını solemis.
Kredi kartını nasıl cebe atacak ?
eraslanb
03-09-2013, 23:48
Kredi kartını nasıl cebe atacak ?
Nakit aldığı bir yeri cebe atacak sizin çektirdiğinide oraya aktarabilir zor değil.
agresive
04-09-2013, 00:01
Dün bi arkadaşımla konuştum d*mi*nsta çalışıyor. Kurye, 30 dkdan geç gidince, bunu şirket karşılıyor. Bize giren çıkan birşey olmuyor dedi.
evet bende parası benden kesiliyor demedim ki sadece size 30 dakkada o pizzayı vs getirene kadar motor kullanıcısının zorluk cektiğini belirtmek için zevkinden geç kalmadını bilmeyenler oluyor üstüne fırça atan bagıran atar yapanlar olduğu için yazdım. sinirliydim dün o yüzden yazarken kestirip açıklamadan yazmısım yanlıs aktarmısım.
agresive
04-09-2013, 00:08
Hayatında takip mesafesi diye bir şey duydun mu? Öndeki araçla aranda ne kadar mesafe bırakıyorsun?
Adamın sağından geçmeye çalışıp bir de görmedi diye şikayet etmek de oldukça gereksiz.
duydum mesafemi de korurum zaten dibinde sehir halinde olsaydım yanından hızlandım da geçer giderdim serit değiştirip hızlandım oda üstüme kırdı 2 şerit yolda ilerliyoruz sol şeritte arkasındayım sağ serit boştu sağ şerite geçtim yanlış bir şey göremiyorum burda.
Bizim burda eve gerçekten yaklaşık 4km mesafedeki pizzacı 1saatte getirdi heralde bedava yiyeceğim benim onu tercih etmemdeki sebep 30dakika iddiasında bulunması ve bu iddia sayesinde iş yapıp diğer firmanın kazanabileceği ekmeği yiyor saygılı olacak.Kaza vardı ona baktım diyor kötü uçmuş otobüs diyor zaten saatler önce ben o yoldan geçtiğimde ambulanslar falan ordaydı merak yani bununki yardım değil.Dedim geçmiş olsun onlarada sanada ver bedava ki o para o kuryeden çıkmıyor zaten.Yolda özellikle duran trafikte bile öne yana hamle yapar yol veririm.
buraaktas
04-09-2013, 01:59
domi.. ismi başlayan firmayla ben buyüzden çok şikayet ettim.Sipariş veriyorum evime yürüme mesafesi 15 dk olan yerden pizza 45 dk önce gelmiyo çoğu sefer ısıtıp yedim sonunda canıma tak etti ve şikayet ettim bana geri dönüşü sipariş verdiğim şube dönüş yaptı ve çok lakayıtbi konuşma tarzıyla yeniden şikayet ettim bu sefer merkezden geri dönüş oldu bu seferde mah agızla bagırarak konusan bi bayanla konuşmaya başladım bana sürekli bedava pizza istiyosanız yollıcam diyip durdu ben bu aşamalara gelmeden önce kaç dk getiriyosalar getirsinler yeter ki sıcak pizza yemem mi şikayetim ne yazıkki benimle konuşan yetkililer bedava pizza yemek peşinde olan insan muhamelesi yaptılar ve ve ben her fırsatta domi..paşlayan firmanın %100 müşteri memnuniyeti konusundaki şikayetimi yeniliyorum böyle reklam ve promasyon yapmyı biliyolarsa dediklerinin arkasında durmaları gerekiyo...
overblack
04-09-2013, 02:04
yemeyin kardeşim pizza :)
1 senedir pizza yemeyi bıraktım hala reklam mesajları geliyor telime gıcık oluyorum. günde 7 tane pizza şirketi sürekli taciz ediyor
Konuyu yarısına kadar okudum dayanamadım yazacam.
Bende aşırı derecede ayar oluyorum o kendini bilmez motorculara küçük şehirde yaşamama ve sizlerin bahsettiğinin 10da 1i kadar motor olmasına rağmen.
Ama her motor gördüğümde babamın uyarısı geliyo aklıma '2 tekerin şakası olmaz yaklaşma bile vicdan azabı çekmektense geç gidiver gideceğin yere!' diye.
Her türlü kolluyorum sinirden ölsem bile. :mad:
özet geç baba diyemedin mi?:) bu kadar uzun nasihat mı olur:)
Gimifayf
05-09-2013, 01:27
özet geç baba diyemedin mi?:) bu kadar uzun nasihat mı olur:)
Yok abi demeye kalksam bi ışık belirir sanırım. :)
Saygımız sonsuz her lafını sonuna kadar dinleriz...
dominosun sözleşmesini okuyun bu 30 dakika ile ilgili para asla sürücülerden yada ekipten kesilmiyor..
Yola çıkıyorum gayet efendi saygılı kurallara uygun şekilde , e bi bakıyorum o üstüme kırıyor, bu sinyal vermeden dalıyor , öteki sıkıştırıyor en sonunda sabır taşıyor katil kurye moduna geçiyorum.Doğru mu değil ama insanda bi yere kadar dayanabiliyor.
Bu işin tek çıkar yolu karşılıklı saygı hoşgörü.
Şunuda belirtelim motorsikletin emniyet şeridinden gitmesi yasak değildir , emniyete giriyorsak sinyal verip kontrol edip girmemiz lazım sırf motorsiklet için değil... hastası olan biride süratle emniyet şeridini kullanıyor olabilir ,ambulansda ,itfaiyede..
öğrenciyken İzmit'te pizza siparişi verdim bekliyorum gelmiyor bir saati geçti aradım şirketi dedim pizza gelmedi dedi tabi gelmez kuryeye ışıkta kaza yaptı:) yakındı mesafe gittim baktım birşey yokmuş arada bizim pizza kaynadı:D
Bolu'da sipariş verdiğim adamlar sesimden tanıyor artık telefon numarasından adres bulamıyorlarsa adres söylemiyorum kendileri getiriyor:D bazılarıyla baya samimi oldum artık gelince abi tuvaleti kullanabilirmiyim diyen çıktı iki sefer, restauranta gittiğimde çay ısmarlıyorlar ahuauh:D
küçük şehir olmasına rağmen yalnız bahsedilen firmanın birinin kuryeleri aynı şekilde kullanıyorlar geçen sokak arasında çarpıyordu bana yürürken kovalamaya çalıştım yetişemedim garip kullanıyorlar
trafik kural işi kurala uymayan herkes ölmeye öldürmeye mahkumdur. sonuçlarına katlanmayada.
mümkün olduğunca bulaşmadan şikayetçi olmak faydalı.