Orijinalini görmek için tıklayınız : Arkadan yazılan egzoz cezasına itiraz
2. ayın 13ünde yazmışlar cezayı şimdi geldi eve 166tl açıklamada abart egzoz takılı diyor ama o sırada arabada abarth egzoz falan yoktu hava fltresi vardı oda çok gürültü bile yapmıyordu sizce ne yapabilirim itiraz etmek istiyorum bu duruma
bişey yapamazsın eve gelen cezayı postacıdan imza karşılığı teslim aldığın anda cezayı kabul etmiş olursun.
ramco 06
03-09-2013, 12:31
ispat etmen zor görünüyor
Alla alla ya arabada egzoz oldugu zamanlar çevirmeye bile girdik kaç kere hiç bişey olmadı egzoz olmadığı zaman yazmışlar sinirimi o bozdu sabah sabah
kemal_koker
03-09-2013, 12:33
valla bu ara iyice bokunu çıkardılar bu ceza işinin. birer hafta arayla babamla banada 166 lira itelemişler :D seve seve yatırdık. bari indiriminden faydalanalım diye :D
124,5 lirayla vedalaş :D
ne diyelim sağlık olsun bari egzoz varken yazsalardı :D
blumenberg
03-09-2013, 13:02
Arabanda egzos olduğu zamanlara say :)
17.07.2013 tarihinde bende kardesımde 4-12 calısıyorduk arabada garajda durdugu halde gece saat 23.17 de ceza kesmişler.... babamda bizim arabaya kesınlıkle bınmez vede arabayı kımseye vermeyız.... gittik pasa pasa odedık....
Arabanda egzos olduğu zamanlara say :)
oda doğru abi :D şimdi korkumda şu oldu egzoz varkende arkadan yazdılar mı acaba eğer öyleyse s.çtık :D
17.07.2013 tarihinde bende kardesımde 4-12 calısıyorduk arabada garajda durdugu halde gece saat 23.17 de ceza kesmişler.... babamda bizim arabaya kesınlıkle bınmez vede arabayı kımseye vermeyız.... gittik pasa pasa odedık....
bu nasıl olmuş ya mümkün mü böyle bişey :confused: nasıl bi ülke burası
esmerhan
03-09-2013, 13:10
degişikkk :) gecmıs olsun
17.07.2013 tarih ve 23,17 saati mimar sinan cad. yaya devriye görevlilerinin tutanaklarına istinaden tanzim edilmiştir(gürültü çıkarma) yazmıslar...
ayrıca 7 ayda tam toplam 500 tl ceza yedım... toplamda 50 km bile kullanmamısımdır arabayı..
crazydog
03-09-2013, 13:57
geçen bana da itelediler yalovada 166 tl cik egzozum çok bağırıyormuş abartı bu abartı diye söleniyodu polis amca :D
kanqoo55
04-09-2013, 00:11
Arkadaşımın 206 Sına haftalık 166 tl gelıyor aracı cıkarmadı halen geldı :) Plakayı almış canı sıkıldıkça yazıyor anlaşılan.. Aynı şekılde banada oldu aracım park halınde sanayı bölgesınde oldugu halde kamuyu rahatsız edecek şekilde araç kullanmak 77 tl(58tl) hayırlı olsun :)
benim bildiğim şu yanlışım varsa düzeltin cezada gelen miktarı ödeyip daha sonrasında bi dilekçe yazıp bunu mahkemeye vermek zorundasın oda cidden çok zıttırı pıttırı işler. yardımcı olacak bi link atıyorum sana pmden bi bakıver ver fikir edinirsin :)
antalyadaki bir arkadaşın aracının üstünde motor yokken arabaya ceza yazmışlar sebeb bir kaç hafta önce araca çekim yapılmış orda görmüşler araçta ne var ne yok yazmışlar diye duydum arkadaşımdan
GokhanRS
04-09-2013, 09:58
yazan polisi bulursan rica et, delikanlı olun arkadan cezamı yazılır, önden yazın diyin. :)
dbahadir
04-09-2013, 11:20
Polisler prim mi alıyor ceza üzerinden acaba...
Trafik cezasına faiz affı geliyor - Milliyet (http://ekonomi.milliyet.com.tr/trafik-cezasina-faiz-affi-geliyor/ekonomi/detay/1758327/default.htm)
ceza affı falan diyolar ama.
Emre Akçay
04-09-2013, 13:37
Ptt memuru imza karşılığı sana tebligatı tebliğ ettiğinden itibaren 7 günlük itiraz süren var. Bunu ceza yazılan mevkiide bulunan Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne hitaben dilekçe ile başvuru yapmalısın. Herhangi bir ücreti yoktur. Aracında egsoz olmadığını, hava filtresi olduğuna dair fotoğraf, belge ne varsa dilekçene ekler, hakime havale ettirir, Sulh Ceza Mahkemesi kalemine verirsin. Millet nelere itiraz ediyor bir görseniz.
ilgi gösteren herkese teşekkürler , sağolsun OguzU nickli abi bi itiraz belgesinin örneğini gösterdi ona uygun olarak itiraz edicem yarın
kemal_koker
04-09-2013, 14:12
ilgi gösteren herkese teşekkürler , sağolsun OguzU nickli abi bi itiraz belgesinin örneğini gösterdi ona uygun olarak itiraz edicem yarın
itiraz dilekçeni Sulh Ceza Mahkemesine mi vereceksin ? yaş kurtarmaz imza için :D bir büyüğünü almayı unutma
araba abimin üzerine abimle beraber gideriz bakalım inşallah bi sonuca varabiliriz bide şey sormak istiyorum şimdi ben itiraz ettikden sonra cezayı ödesem hak idda etme durumumuzu kaybetmıs olur muyuz %25 indirimden olmayalım bari
kemal_koker
04-09-2013, 14:15
hayır kaybetmemiş olursun. itirazın neticesinde haklı bulunursan verilen karar gereği yatırdığın parayı geri alabilirsin.
ama ne zaman alırsın Allah bilir :D
babam uğraşacagına degmez ben ödiyim dedi az önce :D itiraz vazgeçmiş bulunuyorum babam sağolsun
Polisler prim mi alıyor ceza üzerinden acaba...
Evet alıyorlar
kemal_koker
04-09-2013, 14:32
babam uğraşacagına degmez ben ödiyim dedi az önce :D itiraz vazgeçmiş bulunuyorum babam sağolsun
valla Gürhan bende baban gibi düşündüm :) 2 temmuz da otoyolda trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmekten fahri müfettiş amca ceza yazmış.
ceza 20 ağustos'da geldi eve.
ilk başta bende itiraz falan fistan diye kendi kendime hırs yaptım. sonradan amaan ne uğraşacam dedim. gittim paşa paşa yatırdım :D
hayırlısı olsun ne diyelim inşallah bundan sonra haksız yere ceza yemeyiz :D
Usulsüz kesilen ceza mahkemeden döndü - Medyabar (http://medyabar.com/haber/60177/usulsuz-kesilen-ceza-mahkemeden-dondu.aspx)