Orijinalini görmek için tıklayınız : achilles lastik sorunsalı.
Satanael
03-09-2013, 23:18
Achilles atr sport marka lastik kullanmaktayım ve yaklasık olarak 2000 km civarı bi yol olmustur alalı. ilk zamanlar cok memnundum yola tutunmasından ve virajlardaki tepkilerinden. zaten kullandıgım arac 1.4 palio. cok fazla bi güc binmesine ve dirence maruz kalmıyor lastik. fakat su son 1 haftadır aracla ilk hızlanmalarda durdugum yerden kalkarken lastik cok fazla sarma yapıyor. sanki ıslak zeminde durmadan patinaj cekiyormusum hissine kapılıyorum ve ayagımı gazdan cekiyorum.(allahtan arac 1.4 yoksa gidemicezde.) hani ısınmıyordur falan diyorum da zaten okadar zorlıcakta bişi yapmıyorum. daha önceleri daha yüksek hızlarda girdigim virajlara bugün daha düşük hızda sanki arka taraf kendini komple salıcak korkusu ile ayrıldım virajdan. 1000 km öncesi mutlu mesut giderken şimdileri sanki buz üzerinde gidiyormusum hissine kapılıyorum. sanki ön tekerlekler basmıyor yere ve gaza bastıgımda hep bi patinaj durumu mevcut. Bu lastik markasından baska kullananlarda varsa onlarında bi yorumunu merak ettim. aracımda teknik bi sorun oldugunu düşünmüyorum fakat lastik karakterininde bu kadar az km de ve böyle bi aractada bukadar cabuk değişecegini düşünmüyorum... aranızda baska achilles kullanıcıları varsa onlarda da böyle bi sorun varmı?
tdipower
03-09-2013, 23:20
süspansiyon ne durumda peki kontrol ettinizmi? eğer amortisörler düzgün çalışmıyorsa bu durum görülebilir en kötü lastik bile o kadar kısa sürede kendini salmaz bence
Satanael
03-09-2013, 23:25
süspansiyon sistemi ön takım herşey kontrol edildi sorun yok orada.hatta baska bi durumdan daha yeni rot balans bile yaptırdım. en gıcıgıma gidenide arac sarmaya basladıgında bi lastik sesi gelsin oda yok ıslak zeminde dönüyor sanki. ayrıca önlerde degil arkalardada aynı durum söz konusu eskisi gibi yol tutmuyor.
131mirafiori
03-09-2013, 23:38
herhangi bir kimyasal sürüldümü lastiklere komple
onursumer
03-09-2013, 23:55
lastik basıncları ne durumdaydı ilk zamanlar şuan ne durumda belki farklı basınçlarda kullanıyorsunuzdur yakın zamanda değişiklik yaptıysanız
Satanael
04-09-2013, 02:06
herhangi bir kimyasal sürüldümü lastiklere komple
hayır hicbir kimyasal sürülmedi lastiklere.zaten bursa sehir icinde gezdi arac hep.
lastik basıncları ne durumdaydı ilk zamanlar şuan ne durumda belki farklı basınçlarda kullanıyorsunuzdur yakın zamanda değişiklik yaptıysanız
basınclar hep aynı önlerde 32 arkalarda 30 kullanıyorum. daha önce bu basınclarda hic bir sorun yasamıyordum. sıkıntı yaklasık olarak 1500 km den sonra basladı. lastiklerde yola tutunamama hissetmeye basladım ve su son bir haftadırda yol tutus kabus gibi oldu. virajlarda kafadan kaymalar ve arka tarafta yol tutmama hissi. eski kullandıgım michelin energylerde bile hic böyle sorun yaşamamıştım. artık lastiklerde imalatsal bi hatamı var onu düşünmeye bile başladım. :S
hani belki çok basit olacak ama, lastiklerin üretim tarihi çok eski olabilir mi?
Satanael
04-09-2013, 08:49
Achilles atr sport kullanan kimse yok mu hic? Az önce dısarıdan geldim sabaha karsı yagmur yagmış ve yolda giderken sanki buz üzerinde gidiyormusum gibi hissediyorum lastikte gram tutunma yok yolda. hani yagmurlu havada bişi beklemek gerekmiyor bu sınıf lastiklerden fakat biraz da olsa tutunsa.
Merak ettigim bitek benmi yaşıyorum bu sorunu yoksa diğer achilles kullanıcılarındada varmı bu durum?
lastik üretim tarihi 2011 in 6. ayından sonrası bu arada.
1.5 ay once 2 arka lastıge aldım bende achiles marka lastık aynı sekılde tutanma problemı var virajlarda fln hıc guven vermıyor
bektas_talay
07-09-2013, 00:46
ben kullanıyorum fakat ben ucuz diye tercih ediyorum arkalarda 225 40 18 var çamurluk yanağa oturduğu için 3000 de bir tekerlerin yerini değiştirip içi dışa getiriyorum sağ solun yerini değiştirerek
sorunun cevabı ise lastiğin hamurunun karışımı buda dandik markadan kaynaklı lastik özelliğini terk ediyor lastik sertleşiyor ama bir michelin pirelli conti vs 30.000 km içerisinde özelliğini kaybetmeden devam edebiliyor.
alınabilecek en iyi fiyat performans ku31 kar lastiğiniz yok ise ku39 bencesi budur yazın sümük gibi yapışıyor dediğim lastikler ki ku39 michelin ps3 ile aynı diş yapısına sahip sadece dediğim gibi lastiklerin hamurları farklı