PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Amfisiz Ses Sistemi Önerileri

tuzemen
05-09-2013, 18:00
Öncelikle herkese selamlar :) ,

2004 citroen c2 aracıma hem orjinal hoparlörlerinin artık tatmin etmemesi hemde sol arka hoparlörümün patlak olması sebebiyle bir ses sistemi kurmak istiyorum.Aracıma sene başında pioneer mvh-1400ub teyp aldım.
Şimdi bana uygun fiyatlı bass ve ses kalitesi orjinallerine göre daha iyi olacak bir ses sistemi lazım.Öncelikle amfi ve kutu bass(sanırım woofer deniyor) istemiyorum.:)dediğim gibi fazla para harcayamayacağım.kaldı ki bagajım çok küçük arkaya woofer koyduğumda bana sorun çıkaracaktır.
İnternetten araştırdığım kadarıyla c2'nin önler 16-17 cm arkalar ise 13 cm.Fakat dediğim gibi aracın orjinalliğinin bozulmasını istemiyorum.yani hoparlörler dışarıdan felan gözükmesin.:)direk alıp takayım, "cuk" otursun tabiri caizse.:)

Çok fazla şey istedim ama önerebileceğiniz bir sistem varsa çok sevinirim.Herkese iyi forumlar.:)

devil_berk22
05-09-2013, 19:40
anfisiz bas sesi alman zor biraz ancak şu şekilde yapabilirsin. cam içindeki pandizotuna 1 takım pioneer 6x9 coaxial takarsın, kapılarada yine aynı şekilde 16 veya 17cm coaxial takarsın ve orj. sisteme göre 1 adım kaliteli bir müzik dinlersin.

onursumer
05-09-2013, 19:50
slim bas kullanabilirsin

kia picantoda bagaj yok gibi birşey ses sitemide çok kotu 1-2 haftadır ne yapabilirim diye araştırıyorum slim bass kullanmaya karar verdim az yer kaplıyor

1 takım mid 4 kanal anfi ve slim bass la tatmin edici bir ses alırsın rahatlıkla

ki ben getzde benzer şekilde 1 takım mid anfi ve 25cm ufak bir bass kullanıyorm çok memnunum

darkmoon
05-09-2013, 19:52
anfisiz ses sistemi olmaz :) ona sistem denmez kolonum patlamış değiştiricek demen daha doğru olur :)

darkmoon
05-09-2013, 19:53
slim bas kullanabilirsin

kia picantoda bagaj yok gibi birşey ses sitemide çok kotu 1-2 haftadır ne yapabilirim diye araştırıyorum slim bass kullanmaya karar verdim az yer kaplıyor

1 takım mid 4 kanal anfi ve slim bass la tatmin edici bir ses alırsın rahatlıkla

ki ben getzde benzer şekilde 1 takım mid anfi ve 25cm ufak bir bass kullanıyorm çok memnunum

slim alma 16 lık 2 tane woofer al yada 20 lik bir tane woofer al :) bir tane ufak bir mono anfide işini görür stepnenin oraya koyarsın. :)

tuzemen
05-09-2013, 20:19
biraz araştırınca bu iş için woofer ve amfi lazımmış öğrenmiş oldum.:)şimdi sorularıma geçeyim o zaman.yazdıklarınız çok karışık geldi.midler,mono amfiler,coaxialler pek anlayamadım.:)

-benim aldığım pioneer mvh1400ub teyp amfi ile uyumlu mu iş görür mü?
-şimdi benim anladığım kadarıyla bir anfi bir slim bass önlere 2 ad arkalara 2 ad. hoparlör almam lazım?önerileriniz nedir?dediğim gibi bütçe sıkıntılı.
-son olarak dikkatimi birşey çekti ürünlere bakarken tek yollu çift yollu vs. yazıyor hoparlörlerde o ne anlama geliyor?

darkmoon
05-09-2013, 20:23
ufak bir şey yapıcaksan 4+1 bir anfi al önlere compenant al arkalarada iki tane coax al bir tanede 20 lik yada 30 luk bagajına göre bas al tamamdır.

ozankaya
05-09-2013, 23:00
coaxları amfiye bağlamadan kullancaz dimi

banada 13 cmlik coax önerirmisiniz ana unite pioneer avd-2550bt öndeki complarda vibe lite air 6

darkmoon
06-09-2013, 09:16
yukarda dediğim sistemde 2 çıkış zaten boşda kalıcak compa köprüleme yapılmadığı sürece ister anfiye bağla ister teybe direk çıkış ver..

coax da düşük rms li bir şey alnıcaksa fark etmez her tür marka olan kaliteli şey olur.. kenwood ların genelde fiyatları güzel ve kaliteli oluyor.

onursumer
06-09-2013, 12:03
slim alma 16 lık 2 tane woofer al yada 20 lik bir tane woofer al :) bir tane ufak bir mono anfide işini görür stepnenin oraya koyarsın. :)

bagaj çok küçük yer kalsın istiyorum slimden hiçmi verim alamam ? :)

stepneyi hiç duşunmedim daha doğrusu bakmadım bile oraya uygunmu diye ufacık yer zaten bir incelerim :)

darkmoon
06-09-2013, 12:53
bagaj çok küçük yer kalsın istiyorum slimden hiçmi verim alamam ? :)

stepneyi hiç duşunmedim daha doğrusu bakmadım bile oraya uygunmu diye ufacık yer zaten bir incelerim :)

16 lıkla 20 de ufacık bas zaten :) ama güzel ses verir 16 lıkdan sağlı sollu karşılıklı iki atne takarsan yada bir tane jblgto20 lik sub ını alırsan güzel ses alırsın. birde çıtırdan bir mono anfi alırsın onlarda büyük olmaz fazla 150-200 rms lik bir mono işini görür aracın her yanına sığar en kötü senaryoda arka koltuk altına montajlarsın anfiyi.. aarbayı görmeden konuşuyorum ama bunlar fiks yerlerdir. :)

murat_ileri
06-09-2013, 15:06
slim bass için vereceğin paraya emre'nin dediğini yaparsan çok daha iyi olur. slim bassı 1 tane kapı hoparlörü gibi düşün.

yavuz364
06-09-2013, 15:46
peki arkadaşlar bu bahsettiğiniz kaliteli hoparlörler irili ufaklı 8 tanesi ne civar fiyatlara geliyor ?
Ben de biraz daha iyi bi ses istiyorum şimdilik orjinal teyp var. ilerde belki değişirim ama orjinal teyp ile bile daha iyi olur die düşünüyorum..
orjinal Ses sistemi komple Bose. teyp kalcak hoparlörler eskimiştir die değişcem

darkmoon
06-09-2013, 15:51
peki arkadaşlar bu bahsettiğiniz kaliteli hoparlörler irili ufaklı 8 tanesi ne civar fiyatlara geliyor ?
Ben de biraz daha iyi bi ses istiyorum şimdilik orjinal teyp var. ilerde belki değişirim ama orjinal teyp ile bile daha iyi olur die düşünüyorum..
orjinal Ses sistemi komple Bose. teyp kalcak hoparlörler eskimiştir die değişcem

Boseleri sökün göbklerine bakın içeri çökme yapmış olabilir düzeltin biraz çalın tekrar çökmüyorsa bırakın kalsın masraf yapmayın.. benim a5 de sol kapı çökmüşdü mesela düzelttip yerine takmışdım..

eğer bitikse yada kasti değiştirmek sitiyorsanız o zaman araçda kullanılan tam sistemi söylemeniz lazım önlerde 3 yollumu var arkalarda 2 yollumu var yoksa normal kolon girişimi var.. anfisiz olmaz zaten anfi almanız lazım.. Teyp orjinalde kalsa normal sistemin baya baya üstünde kaliteli bir ses yakalarsınız..

murat_ileri
06-09-2013, 16:03
yavuz ankarada bu işle ugraşan tanıgın insanlar varsa sana marka model şeklinde önerebilirim. uygun fiyata bulma şansın olur.