Orijinalini görmek için tıklayınız : L p g
SOMEONESPECIAL
06-09-2013, 10:08
Katkılı LPG Markaları
Katkısız LPG Markaları nelerdir ?
Katkılı LPG nin zararı varmıdır ? Katkısız olarak siz ne kullanıyorsunuz ?
Çekiş, Menzil, Performans hangisinde iyi....
opet ten alıyorum sürekli çok ta memnunum...
gkngny541
06-09-2013, 10:45
benim bildigimde opette satilan aygaz iyi gerci her opet aygaz satmiyor bazilarinda mogaz var..
aygaz piyasadaki diger lpglerden daha fazla propan iceriyor yani icindeki yag orani diger markalardan daha fazla
buda diger markalardan 1 adim onde demek
metin_1989
06-09-2013, 10:47
ben opetten ne zaman alsam sureklı devır dusme az km ve stop etme gıbı sorunlar yasıyorum opetten aldıktan sonra ıkı fıltre degıstırdım ben shell bp ve po gaz kullanıyorum sıkıntı yok benım bıldıgım opet katkılı katkısız olanları bılmıyorum
Onur Fatih
06-09-2013, 10:55
Ben aygaz alıyordum menzil düşüktü fakat bi problem yaşamadım performansta çok fark yoktu alt devirlerde daha istekliydi hatta
asmisinsan
06-09-2013, 10:58
aygaz dan alıyorum sürekli bi problem yaşamadım 3 senedir
BAHADIR24
06-09-2013, 11:02
soruyla çok alakalı değil ama lpg ile yürüttüğümüz sonradan turbolanan civic te şunu farkettim: en iyi performans shell de, opet in lpg ile araba yürümüyordu
Shell iyidir ben bir önce ki aracımda kullandım
bence opet son bir yıldır kaliteyi bozdu
en uzun menzili ve en güzel performansı shellden alıyordum
timucintt
06-09-2013, 11:20
Shell iyidir... EXENde fena değildir bide deli gibi menzili oluyor...
vtec powe®
06-09-2013, 11:25
PO dan alınca çekişi daha iyi gibi geliyor bana.
ama ucuz diye hep milangazdan alıyorum.
bknz:basın expres milangaz :)
bknz:sefaköy sanayideki milangaz :)
BAHADIR24
06-09-2013, 11:44
Shell iyidir... EXENde fena değildir bide deli gibi menzili oluyor...
EXEN de shell performansını aratmıyor timu başkan;)
tolgaaydın
06-09-2013, 12:38
shellden aldıgınız zaman performaslı oluyor fakat menzil düşüyor
opet aygazdan alındıgı zaman performans biraz daha düşük oluyor fakat menzil uzuyor.
aliburma
06-09-2013, 12:40
abi en iyisi gerçekten shell. ben sürekli shell'den alıyorum. şehirler arası EXEN denk gelmişti, o da İpragaz'a aitmiş. bu zamana kadar aldığım en iyi LPG Shell ve İpragaz. zaten shell'den önce sürekli İpragaz alırdım, ancak evin yakınlarında hem gidiş hem de geliş istikametinde shell var ve 3 senedir clup smart kart ile alışveriş yapıp birkaç depoda bir indirimli yakıt alıyorum ve yakıt meselesini sektirmemeye çalışıyorum. LPG'nin sonunda + (artı) varsa katkılı oluyor. ne zaman AYgaz veya euro LPG benzeri isim verilen LPG'lerden aldıysam hep sıkıntı olmuştur. enjektörleri tıkadığını çoğu ustadan duymuştum...
EDIT: Performans için Shell'i. Daha uzun menzil için İpragaz (EXEN)'ı öneriyorum.
opetin lpg si güzel fakat sürekli opettden aldınmı filtreleri bozuyor dediklerine göre yağlı gazmış , ben o yüzden bigün shell bigün opetden alırdım :D
bir pompacı akrabam piyasada üç çeşit gaz var demişti.. biri en ucuz olan milangaz diğeri normal fiyata satılanlar :D sonuncusu da opet aygaz.. opet aygaz daha iyi demişti.. zira ben önceden un ucuz gazı alırdım ala artık opet kullanıyorum menzilde çok aşırı fark yok ucuz aldığın için çok giden milangaz pahalı olan ama biraz daha performans açısından iyi olan aygazı telafi ediyo.. arada çok fazla oynamıyor benim aracta..
birde kötü gazda stop etme problemi yaşayan bazı araçlar iyi gazda bu sorunu yaşamıyor.. şu iyidir bu kötüdür demiyorum ama iyi gaz kötü gaz zaten arabada kendini belli ediyor..
SOMEONESPECIAL
06-09-2013, 13:34
Katkılı yani yağlı gazın zamanla enjektörleri tıkadığı şehir efsanesi mi ?
Nette bu konuda oldukça yazılıp çizilen konu var. ***** sitelerde
millet birbirine girmiş 2-3 sene önce... Aygaz ı çok kötüleyen var...
Alıntıdır.....
Bu; katkılı gaz, filtre, enjektör, balçık olaylarını araştırdım...
Olay şu;
Aygaz, Mogaz Lipetgaz bezeri katkılı lpg'ler içindeki katkı, balçık oluşturan, katı bir madde değil.. Peki neden filtreler tıkanıyor, enjektörler yapışıyor.. ?
Cevap şu; Bu katlı bir nevi çözücü; bir nevi Wd40.. Ya da deterjan.. Yaptığı ise şu; Depo içindeki yada rekorlardaki, kurumlaşmış, ya da yapışmış atık yada kirleri çözüyor.. Bu kirler, kurumlar, depodan çözülürken filtreyi veya enjektörleri geçemiyor... Daha pis bir hal alarak, enjektörlere yapışıp kalıyor..
Çözüm filtre değişimi ve enjektörlerin temizlenmesi.. Bir defa bu durum başınıza gelir de, filtre değişip, enjektörleri de temizleyerek kurtarabilirseniz, sonrasında da sürekli katkılı lpg kullanmaya devam ederseniz, bu durum bir daha başınıza gelmiyor..
Eğer arada mecbur kalıp, kalitesiz bir lpg almak zorunda kalırsanız, akabinde alacağınız katkılı lpg'de aynı sorunları yaşamanız mümkündür..
Yeni bir lpg kiti taktırır, ilk günden katkılı lpg kullanmaya başlarsanız, bu katlı sizde olumlu etkiler oluşturuyor..
Aygaz ve Mogaz ile görüştüğümde; Bu durumu bildikleerini, şu ana kadar katkısız lpg kullanan birinin katkılı Aygaz ve Mogaz veya benzeri lpg'ler kullanmaya başladığında bir kereye mahsus olmak üzere sorun yaşamasının muhtemel olduğunu söylüyorlar..
t-jet ali
08-09-2013, 09:53
aygaz ,üst devirlerde diğer markalarda silkeleme,titreme sorunu yaşıyorum,aygaz da olmuyor
Katkılı gaz kullanın ve filtre değişiminde kontrol edin sonucu görüceksiniz
Sheel,Bp tavsiye ederim
metin_1989
08-09-2013, 10:05
evet merterdekı bp ve onun ılerısındekı shellden alıyorum genelde cok ıyı hem cekıs hemde mesefa cok cok ıyı ama opet berbat 5ten 4e cekerken bıle yolda stop ettırdı aracı ama dıger gazlarda boyle bırsey olmuyor devırım hep sabıt kalıyor opetı yada aygazı bedava verseler almam
h.guroglu
08-09-2013, 11:58
aygaz yağlı gazdır genelde karbüratörlü araçlar için iyidir bizzat denedim gördüm karbüratörlü araca aldığımda diğer gazlara oranla açık derecede performansı iyidi aygazın
yanlız enjeksiyonlu araca yaramıyor arkadaşların dediği gibi araca tekleme stop ettirme rolanti düşmesi vs. sorunları oluyor ayrıca gaz filitresinide çok erken tıkıyor içindeki yağ oranının fazla olmasından dolayı
totalin gazı iyi diğer gazlara göre 10-15 km fazla yol yapabiliyorsun gazlı bir araca bindiğimde genelde totalden alıyorum
Bir suru yer denedim, EN IYI gaz Aytemiz'in :) Koztayagi ve Bostanci yanyoldakiler. Baska da Bursa'ya gittigimde almistim, ayni tepkileri aldim Istanbuldakilerle.
Shell'in kendi oz istasyonundan bile alsam arada 30-40 km fark oluyor, Opet BP vs her yerden denedim, yok abi Aytemiz kadar gitmedi hic birisi :D
Benzini de oradan aliyordum bir sorun yasamadim hic ama simdi yine de 97'ye karsi bi "acaba?"m var, deneyip gorecegiz :)
Bu arada sali-cumartesi gunleri halk gunu LPG'de, normalde 2.76 yerine 2.64'tu bugun zaten, halk gunlerinde 2.43 falan.
Alpet Aytemiz BP bunlar candır :)
Bugün depodaki bütün lpgyi dibine kadar bitirip(içinde olan gaz opetten aldığımgaz) bu konuyu okuduktan sonra,çekmece shelle gidip 50tl gaz aldım.İlk görüşlerim araba rölantide daha sarsıntılı çalışmaya başladı,devri dalgalanmasıda biraz arttı diyebilirim bilmem nedendir ama opetten aldığım gaz daha başarılıydı ;)