PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orjinalliği bozmadan ne yapılabilir

barti
08-09-2013, 13:43
aracıma ses sistemi yapmayı dusunuyorum,öncelikle teyp kesinlikle degismicek sadece orta halli net bir ses istiyorum deyim yerindeyse ses sisteminde hd gibi:) ve bagajda bass biraz bakındım en fazla 20 cmlik dusunuyorum.diger seyler hakkında hic bir bilgim yok ne yapılabilir.sahibinden de paket sistemler gordum tavsıye edermisiniz.

serkanaygün
09-09-2013, 10:01
Konuyu takipteyim ben de aradığına benzer birşeyler düşünüyorum bakalım.

kemal_koker
09-09-2013, 10:04
teyp değişmeyecekse amfi çıkışı için çeviriciye ihtiyacın olacaktır.
max 20 cm lik bir subwoofer ve mono amfi gerekir.
aracın içinde ki hoparlörleri de mid takımı ile değiştirirsin ve stereo amfiye gereksinim duyarsın.

marka model olarak bütçeye bakar :)

Oznsrl
09-09-2013, 10:19
en temizi 5 kanal anfiler var 4 kanal midler için 1 kanalda bas için

öyle bi anfi alıp 2 takımda mid alırsın bide jbl in 20 cm bassları var çıtırdan istediğin gibi bi sistem olur

maliyette kabaca 2 takım mid 300 anfide 300 civarıdır bas ta 150 tl kablo ıvır zıvır işçilik 200-250 max 1000 tl ye biter :)

edit: daha uygun bişey istersen ben mesela öyle yaptım 4 tane kaliteli coax hoparlör alırsın bitane mono anfi bide bass yine başarılı bi sistem olur ben memnunum

d3n1s
09-09-2013, 10:51
Bu iş tamamen bütçeye bakar, 5 kanal amfi sesi açmayı seviyorsan sana yetmez, teybinin çıkışları uygun olmayabilir de zaten amfi için, muhtemelen soketli bir girişi vardır. Dinlediğin müzik, orjinal teybin ve bütçene göre bir sistem kurmak gerek sözün özü. Kişisel tavsiyem en azından ana üniteyi değiştirip, kalanında orjinalliği koruman yönünde olur, en azından daha kaliteli ses alırsın.

murat_ileri
09-09-2013, 15:32
oem teyp çıkışlarını dönüştürücü ile cross-over üzerinden ayarlarsanız gayet başarılı oluyor. kapıları mid takımı ile değiştirip sub içinde bulabilirsen band-pass kabinle kullanırsan sana fazlasıyla yetecek sese kavuşursun.

abdullahduymaz
09-09-2013, 15:58
aynı araba için aynı şekilde benimde bir dusuncem var butce izolasyon hariç 1500 civarı.. o paket sistemleri bir türlü sevemedim birşeyler ya eksik ya cok kotu oluyor fiyattan kısmak için..

ozankaya
09-09-2013, 18:15
aynı araba için aynı şekilde benimde bir dusuncem var butce izolasyon hariç 1500 civarı.. o paket sistemleri bir türlü sevemedim birşeyler ya eksik ya cok kotu oluyor fiyattan kısmak için..

okadar butceniz varsa onerecegim sistem su olur;

önler icin hertz esk 2 yollu mid takimi

amfi icin hertz ep4 modeli olabilir yada 75-100w rms cikis degeri verebilen bir amfi

sub ise gene hertz olcaksa es 250d veya es300 olabilir

abdullahduymaz
10-09-2013, 00:07
okadar butceniz varsa onerecegim sistem su olur;

önler icin hertz esk 2 yollu mid takimi

amfi icin hertz ep4 modeli olabilir yada 75-100w rms cikis degeri verebilen bir amfi

sub ise gene hertz olcaksa es 250d veya es300 olabilir

hertzin eskları bir türlü dinleyemedim tonları nasıldır?

EREN34
10-09-2013, 00:12
Dikilitaş'taTeknovol. Kevork abinin dükkanını tavsiye ederim. Orj. bozmadan acaip kaliteli sistemler kurabiliyorlar. Tecrübesi ve esnaflığı bence tartışılmaz.

Technovol oto müzik sistemleri,oto ses sistemleri,oto müüzik merkezi,ses ve görüntü sistemleri,navigation,alarm,oto alarm,park sensorları,xzenon far,vip otomobiller,vip dizayn,iç dizayn,elektronik donanım,oto elektrik,car audio,auto sound,car speaker (http://www.technovol.com)

omerta.
10-09-2013, 09:33
stp tunıng -- 05443089330
numaranı Onur'dan aldım dersenız yardımcı olur her konuda. :)

sansar34
10-09-2013, 11:21
2 takım focal arkaya 4 kanallı bır anfı subwoofer ıstersenız 4 kanallı anfının ıkı kanal cıkıs gucunde mono bır anfı ıle subwoofer besleyerk guzel sesler alabılırsınız ama sunu soylıyım kesınlıkle sesı veren unsurlardan en onemlısı kabındır anfıymıs yok teyıpmıs bunları gecın 42.000€ ses sıstemlerındekı anfılerın sadece tanesı 1.000€ kabınlerı 20.000€ bunu sadece bı ornek olarak verdım eger cok ıyı bısy olsun dıyorsanız kapıdakı ses yalıtımını yaparak baslayabılırsınız sonucunda guzel sesler elde edebılırsınız (subwoofer olmadan) kolay gelsın konuyu takıpteyım.

not: extrem bısy olsun ıstersenız el yapımı anfı yapıyrum en azından sıze bır kac sıte onerebılırım orada daha tecrubelı abılerım var yardım ıstersınız onlarda.