Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracımla ilgili sorunlar
Herkese mrb bırcok sorum olacagı ıcın farklı farklı konular acmak ıstemedım
1.aracımla gıderken aracı bosa attıgımda anlık yakıt tuketımı 2.0lıtre yazıyor bu normal mı bırde yokus asagı vıtes de gıtsem bıle anlık yakıt tuketımı2.0lt yazıyor bu normal mı?
2.aracımın aynalarını kaplatmak ıstıyorum ancak bı kere kaplattım bı yıkatmada attı buna nasıl cozum buluruz
3.Gp puntolarda aracın ıc aydınlatmalarını degıstıren arkdaslar var gayette guzel olmus evo punto da degıstırmek ıstıyorum anlayan arkadas var mı veya yapan bı yer ucret karsılıgında sadece gogusu degıstırmek ıstıyorum
4.aracıma cıla atmak ıstıyorum kendım hangı urunu onerırsınız
5.arkadasımın aracı 1.4 90bg 2010 bravo bu aracın trıger degısımı ne zaman arac suan 65 bınde (bnm aractan farklı yenı konu acmayım dedım)
Araç:1.3muttijet evo punto 45bınde
Birkan61
08-09-2013, 14:22
1) Araç vitese takılı halde gazı bıraktığın zaman yakıt tüketimi 0 yazar, sebebi gazı bıraktığında araç vitesteyken cutt of sistemi devreye girer ve yakıtı keser. Boştayken bu sistem devrede olmaz.. Zaten aracı boşta kullanmak iyi birşey değildir esasında her anlamda. Özellikle frenlemede..
2) Kalitesiz malzeme kullanmışlardır.. Benim aynalarda piano black folyo kaplı fırçalı yıkamaya kadar girdim gram sıkıntı yok :)
3) Bartına gidersen bizim hüsamettin abi halleder belki ama vakit bulursa o da :D
4) Kullandığım cilanın ismini bilmiyorum ama benim hoşuma gidiyor akşama yazarım :)
5) Tam emin olmamak ile birlikte 5 yıl ve 90,000 km olması lazım
1) Bir anormallik var bence
4) FK1000P
tayreep_john
08-09-2013, 14:34
aynaları boyatırsın cila için de thurtle wax kırmızı kutulu olanı öneririm :)
Yol pcsinde anormallik yok. Fiat gp ve doblo kullandın 2sinde de aynıydı. Min 2.0 lt gösteriyor.
tolga_55
08-09-2013, 15:11
fiatlarda cut off yok galiba
İbrahim Erdem
08-09-2013, 15:35
rampa aşağı gazdan ayağı çekerek cut off yapıyorsanız 0 göstermesi lazım.
Ama fiyat grubunda 2 litreden aşağı göstermiyormuş sıfır olmasına rağmen hatta genel bölümde cut off la ilgili baya mesajı olan bir konu da vardı orda da konuşulmuştu.
2- kaliteli folyo ve iyi bir işçilik tabi basınçlı suyu tutarken de dikkatli olmak lazım
4- collinite 915 :)
i-vtec07
08-09-2013, 15:39
3- sonax hızlı(ıslak) cila atvsiye ederim kendiniz de uygulayabilirsiniz 30 dk nızı alır :)
Birkan61
09-09-2013, 14:18
Cutt of sistemo fiatlarda mevcut. Hele hele punto evo gibi yeni bi aracta olmamasini dusunmek bile hata :)
Grande punto,punto evo ve normal puntolardada cutt of mevcut. Denenmistir :)
fiatlarda 2.0 litre altını göstermez, bi problem yok bahsettiğiniz durumda "0" litre yakıyorsunuz.
1- 0 yakarken 2 litre göstermesi çok saçma . ortalama düzgün gösteriyomu yani sizin hesapladığınızla yol bilgisayarı ortalama aynı gösteriyormu ?
2- aynaların kapağını söküp kaplamak lazım başka türlü hicbisekilde olmaz
1- 0 yakarken 2 litre göstermesi çok saçma . ortalama düzgün gösteriyomu yani sizin hesapladığınızla yol bilgisayarı ortalama aynı gösteriyormu ?
2- aynaların kapağını söküp kaplamak lazım başka türlü hicbisekilde olmaz
evet dediğin gibi saçma ama bir firma saçma olan bişeyi yapmıcak diye de bişi yok :)
satacam en kısa zamanda ama memnunum aracımdan:D cıla attım super oldu arac
ANIL ERCAN
10-09-2013, 09:14
1. Araçta fabrika cıkısı ebatında jant lastik yoksa sonradan takılmıs jant lastik varsa kesinlikle anlık sapma yapıyor, Mesela bende fabrika cıkısı ebatım 205 55 16 ve BBS 8.5 OFsetli jant takılı anlık BBS'lerden sonra asırı sapmaya basladı Bendede boşa atınca önce 6 litrelere cıkıyor sonra düserek 1 0.7 felan gösteriyor. Ama vitesteyken 0 Gösteriyor. Jant / Lastikle alakalı bi durum.
2. Tekrar kaplatıcaksınız ve tanzik yakından vurmayacaksınız aynalara olacak bitecek.
3. İç aydınlatmaların ampül tipini ögrenirseniz büyük ihtimal Dipsizdir, Aksesuarcılardan Dipsiz led alıp siz bile değiştirebilirsiniz.
4. Cila olarak 3M'in sıvı cilasını tavsiye ederim tam adı 3M Quick wax olarak geciyor.
5. Onu maalesef bilmiyorum arkadasının arabasında servis kitapcıgı varsa ona bakın orda yazar.
kardeşim benim arabada punto 1,3mjet boşa attığımda da 2,0 yazıyor vteste gaza basmadığımda da 2,0 yazıyor. Ben puntolarda cut off yok diye biliyorum. Olsa zaten viteste yokuşaşşağı inerken anlık tüketime 0,0 yazması lağzımdı.
dördüncü soruna gelecek olursak, benim arabanın kini yetkili servis 100,000 km de değiştirmiş.
birmodtan (fiat yetkili servis) bilgi alabilirsin.