Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karter Koruma Hakkında

Kagan_KOÇAK
09-09-2013, 12:19
Merhaba arkadaşlar ***** alçak arabalara biniyoruz.Karter delme riskimiz biraz fazla karter koruma taktırmayı düşünüyorum ama biraz kararsız kaldım kaza sırasında motorun düşmesini felan engeller gibi bi takım yorumlar okudum,doğrumudur böyle birşey ? çok kararsız kaldım olumlu yada olumsuz bütün yorumlarınızı bekliyorum:)

emre55
09-09-2013, 15:21
yaptır bence, benim aracımın orjinalinde sağlam bi muhafaza var ve en az 10 kere kurtarmıştır beni :)

Kagan_KOÇAK
09-09-2013, 17:39
eyw benim de fikrim o yönde inş son anda vazgeçmem ;)

oğuz
09-09-2013, 18:32
kaza sırasında motorun düşmesini felan engeller gibi

motor öyle ha diyince düşer mi. hem kazada düşmesini engellese ne olacak ?
muhafaza gerekli bir parça taktırman gerekiyor kesinlikle

TigeR
09-09-2013, 18:55
muhafaza gerekli bir parça motor düşecek kadar sağlam kaza olursa zaten muhafazaya gerek kalmaz :D ama altını vurmada çok koruma sağlıyor orası ayrı

By_HaNNibaLL
09-09-2013, 19:01
muhafaza dediğin dökümden parça döktürüp 20cm civatayla sıkmayacaksiniz heralde ince bi saçtan alt saselere tutturabilirsiniz.
Cok etkili bişey değil aslinda ama güven veriyor.

Motor aşağiya düşme olayina gelince allah yaşatmasinda emme manifoldunda kafa tasi cıkmasi falan olur.

EREN34
09-09-2013, 19:36
Sağlam vurursan muhafazada bir işe yaramıyor. Benim sac muhafazaya rağmen karter çatlatmışlığım var mesela:)

Tugral
09-09-2013, 20:06
been peugeot 407'nin altına 7mm saç koruma taktırdım. Şimdi ota boka onu sürtyüyorum ama kafam rahat...

ef186
09-09-2013, 20:31
Merhaba arkadaşlar ***** alçak arabalara biniyoruz.Karter delme riskimiz biraz fazla karter koruma taktırmayı düşünüyorum ama biraz kararsız kaldım kaza sırasında motorun düşmesini felan engeller gibi bi takım yorumlar okudum,doğrumudur böyle birşey ? çok kararsız kaldım olumlu yada olumsuz bütün yorumlarınızı bekliyorum:)

kaza sırasında motorun düşmesini felan engeller gibi

motor öyle ha diyince düşer mi. hem kazada düşmesini engellese ne olacak ?
muhafaza gerekli bir parça taktırman gerekiyor kesinlikle

Yanlis bilgi vermeyin .
Yuksek suratle ciddi bir kaza yasarsaniz o motor kokpitten uzerinize gelmek yerine yerinden cikar . Altini saglamca kapatirsaniz onden kaza aninda nereye gelecegini siz hesap edin ...

tayreep_john
10-09-2013, 01:38
2013 fiestalarda yok bende basmayı düşündüğüm için karter koruma yapmayı istiyorm ama sert plastik malzemeden yapılıyomuş bunlar ne derece koruma sağlar acaba :/

ChtArdARSL
10-09-2013, 01:53
Cog arabalarda yok bzılarında ıse servısın isguzarlıgı. Kocaman fabrıkalar bunu dusunmustur ama bence buyuk bır guvenlık zafıyetı eger bırde kalın malzemeden yapılırsa.

Ne olcak dıye arkadaslar hıc buyuk kaza gormedıler sanırım.??

gokhankenar
10-09-2013, 05:02
Karter koruma çok güzel birşey. Benim aracımda da var zamanında aracı sıfır çıkartırken opsiyonel olarak satın almışlar servisten gayette kaliteli ve kalın malzeme. Aracımla zemin arası 20cm kadar olması lazım. Sürekli sürtüyorum mecburen ama kafam rahat birşey olmuyor ;)

Burak Mehmet
10-09-2013, 06:03
Yanlis bilgi vermeyin .
Yuksek suratle ciddi bir kaza yasarsaniz o motor kokpitten uzerinize gelmek yerine yerinden cikar . Altini saglamca kapatirsaniz onden kaza aninda nereye gelecegini siz hesap edin ...

aynen...

otomobil firmaları kendileri bilmiyormu bunun gerekliliğini 70 tl lik parçayı takmıyorlar araca..

ERY98
10-09-2013, 06:11
Aracım pug406 saçtan bi koruma var.. kesinlikle tavsiye ederim, varlıģını bilmek bile yeri geldiģinde güven veriyor :) tek eksisi gereksiz ağır.. nerdeyse onu söksem yarım boy daha gideceģim :p :D