Orijinalini görmek için tıklayınız : corsa opc yardım..
ffserkan
09-09-2013, 13:53
opel corsa opc kullanıyorum.. 10 gün içinde arabaya vmax yazılım yapılacak. blow off takıp birazda ses almak istiyorum.. forge marka dump valve seçeneğimiz de var, lakin ses alamıyacağım bilgisini aldım.. bu konuda bilgisi tecrübesi olan paylaşım yaparsa sevinirim.. teşekkürler..
VoodooRush
09-09-2013, 14:21
Sırf ses çıksın istiyorsan açık herhangi bir filtre işini görecektir.
ffserkan
09-09-2013, 14:24
açık filitreyi denedim.. performans düşüp yakıt artıyor..
Forge un valflerinin sesli tipleri mevcut onu tercih edin bence
ffserkan
09-09-2013, 14:37
dump valve elektronik olmadığı için sesli tip takamıyoruz.. tsi motorlar için mevcut ses çıkartan valve..
dostum sessiz dump valve die birşey yok , filtre taktığın zaman hepsi sesli olur , filtresiz hepsi sessizdir, ayrıca turbo arabada atmosferik gibi filtre sesi alamazsın sadece bi emiş sesi alırsın , boşuna zamanını kaybetme , youtube a cold air intake voice yazarsan ne demek istediğimi anlarsın ;)
ffserkan
09-09-2013, 15:26
dostum sessiz dump valve die birşey yok , filtre taktığın zaman hepsi sesli olur , filtresiz hepsi sessizdir, ayrıca turbo arabada atmosferik gibi filtre sesi alamazsın sadece bi emiş sesi alırsın , boşuna zamanını kaybetme , youtube a cold air intake voice yazarsan ne demek istediğimi anlarsın ;)
teşekkür ederim.. forge dump valve den sonra filitreyle birlikte deneyeceğim..
kelalper
09-09-2013, 19:06
Eger yazilim yaptiracaksan filtre koydurmani tercih ederim. Agzina da onden soguk hava cekebilecegi bir genis boru.
dizel araclardada o intake kit takilsa emis sesi belli olurmu
ffserkan
10-09-2013, 10:06
Eger yazilim yaptiracaksan filtre koydurmani tercih ederim. Agzina da onden soguk hava cekebilecegi bir genis boru.
kesinlikle deneyceğim :)
VoodooRush
10-09-2013, 10:41
açık filitreyi denedim.. performans düşüp yakıt artıyor..
Kaç derecelik bir yerde biniyorsun ki o araca? Performans düşüşü neye göre var? Birde yakıt tüketiminde ne kadar fark gördün?
ffserkan
10-09-2013, 12:25
Kaç derecelik bir yerde biniyorsun ki o araca? Performans düşüşü neye göre var? Birde yakıt tüketiminde ne kadar fark gördün?
aracı denizlide kullanıyorum.. hava sıcaklığı kışın 10-0 derece aracı yazın ise 30-40 derece arası değişim gösteriyor.. yakıtta ise şehir içi 100km de 2 litre civarı bir artık söz konusu olmuştu..
aracı denizlide kullanıyorum.. hava sıcaklığı kışın 10-0 derece aracı yazın ise 30-40 derece arası değişim gösteriyor.. yakıtta ise şehir içi 100km de 2 litre civarı bir artık söz konusu olmuştu..
yanlış hatırlamıyorsam aracın kırmızı opc DBS serdar abiyle geldiğimizde tanışmıştık :heyoo: bence kit olarak al hava filtresini bütün işler bittikten sonra yazılım yaptırmak en mantıklısı çünki aracın çektiği hava ve back pressure önemli tabi egsoz yapıcaksan
ffserkan
10-09-2013, 15:46
yanlış hatırlamıyorsam aracın kırmızı opc DBS serdar abiyle geldiğimizde tanışmıştık :heyoo: bence kit olarak al hava filtresini bütün işler bittikten sonra yazılım yaptırmak en mantıklısı çünki aracın çektiği hava ve back pressure önemli tabi egsoz yapıcaksan
evet kırmızı opc.. hatırladım seni : ) araçta 60mm downpipe ,ara boru, son susturcu mevcut.. filitreyi yazılımla birlikte takıp deneyeceğim..
http://img593.imageshack.us/img593/5016/3gvy.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/3gvy.jpg/)
aslında böyle birşey yaptırabilirim dersen bu senin için çok iii olur :)
ffserkan
11-09-2013, 10:55
böyle birşeyi benden canı gönülden isterim ama ülkemizde zor hatta imkanısza yakın bi kit.. :)
VoodooRush
12-09-2013, 13:17
Kit demişsiniz de dbilas dışında alınacak kit yok benim bildiğim, ki dbilas takanlarda söküyor sürekli. Fotodaki de custom muhtemelen. Ayrıca çıkış yoluda 3-4 katına çıkmış. Çok verimli olmaz gibi geldi bana.
ffserkan
12-09-2013, 13:35
Kit demişsiniz de dbilas dışında alınacak kit yok benim bildiğim, ki dbilas takanlarda söküyor sürekli. Fotodaki de custom muhtemelen. Ayrıca çıkış yoluda 3-4 katına çıkmış. Çok verimli olmaz gibi geldi bana.
peki sence filitre orjinal mi kalmalı yoksa açık bir filitremi kullanılmalı ?