Orijinalini görmek için tıklayınız : DSLR foto makınesi
herkese merhaba yeni başlangıç olarak makine almak istiyorum ancak çokta kötü birşey olsun istemiyorum aklımdan geçen ürünler
1.canon 1100D ama bu urunu bı kere alcam yanı 720p vıdeo cekıyormus
2.nıkon d3100 makınesı guzel ancak bunlarda sanırım af yokmus yanı lenslerınde olanlarından almak lazımmıs bu lensler canon ve nıkon arasında cok fıyat farkı var mı acaba?
butcem 1.200 cıvarı taksıtlı almayı dusunuyorum bırde hb sıtesınde 150 tl world puan verıyor ztn 1000 lıra uzerı alısverıse yanı avantajı var ztn klıksa sıtesı de aynı sekılde 100 tl puan verıyor yardımcı olursanız sevnırım
suan aklıma nıkon 3100 yerlestı kullananlar varsa nasıldır dıye acıklarsa sevınırım
bırde hafıza kartında class4 ıle class 10 arasındakı fark nedır?
son sorum lens cesıtlerı yanında lens verıyolar ama bazılarında vr, dc, ıs 2 dıye tabırler var tam acıklarsanız sevnırım
Sana orta sinif, profesyonel makinalar icerisinde "yari profesyonel" basligi altindaki ciftli rakamlarin oldugu makinalari oneririm; nasil kullanmayi ogrendikten sonra 1100D'nin cekimleri hem basit gelecek, hemde sklacaksin.
Tavsiyem 40D, 50D, 60D, 70D, 7D gibi makinalardan yana. 40D ve 50D'nin fiyatlari senin butcene uygun daha profesyonel makinalar.
Octavia RS
09-09-2013, 18:39
110D veya 3100 almak yerine kesinlikle EOS 550D,600D tipi makinalara bakın
Hafiza kartlarındaki class ve yanındaki sayı değeri fotoğrafın işlenme hızıdır o sayı ne kadar büyük olursa fotoğrafın hafızaya işlenmesi o kadar hızlı olur.
VR lens tipi Nikon'da kullanılır ve sabitleyici anlamına gelir buda sizin fotoğrafınızda çok daha az bulanıklık demektir.
DC,IS,IS II ise Canon'un lenslerinde kullanılan terimlerdir DC lens görüntü sabitleyici yok demektir IS var demektir IS II ise IS lensin merceğinin biraz daha geliştirilmiş versiyonudur ama bana sorarsanız ha IS ha IS II al birini vur ötekini.
600d ile arasinda 700 tl var bi makina daha alinir teknosada kampanya var su an canon 1010d 1300 lira cift lensli nikon d3100 900 tl idi herhalde o tek lensli. 600d de teknosada cift lens 2000 tl
kullandığım makine için yorum yapayım. az bir zaman önce 600d aldım. gün geçtikçe, çekim seviyemi yükselttikçe inanılmaz kalitede fotoğraflar alabiliyorum canon'dan. yavaş yavaş öğreniyorum pozlamayı, iso'yu... makro çekim, yetersiz ışıkta çekim, gece çekimleri falan buların nasıl pozlanacağını bilen insan 650d ile de 3100 ile de dehşet verici kareler elde edebilir. daha önce de söyledim, mesele fotoğraf çekme kabiliyetini ilerletmekte kardeş. yoksa bu makinelerin üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. bunların eşit şartlarda ve ayarlamalarda çektikleri fotoğrafların detaylarındaki kaliteyi algılamaya insan gözü yetmez. 600d'nin gücü bana bi ömür yeter gibi geliyo. zira daha net ve pikselli fotoğrafları seçecek göz yok bende. :)
bunlardan geriye de ufak donanımsal artılar/eksiler kalıyor; onlara da alışveriş sitelerinin özellik karşılaştırma kısımlarından kendi tercihlerinize göre göz atabilirsiniz. bana kalırsa yok sosyal medyada paylaşım yapabiliyormuş, yok video çekebiliyormuş, yok bilmem ne... fotoğraf makinesinin asıl yerine getirmesi gereken görev kaliteli fotoğraflar çekebilmesidir kardeşim.
ha nikon mu canon mu derseniz; birisi mercedes, diğer bmw derim. :)
not: ben de 3-5 ay önce senimn gibiydim, bu soruları soruyordum her yerde. :)
makina alırsanız sirkecide hayyam pasajında bakabılırsınız.d600 1300 lira civarı bulunur.
ankaradaymıssınız. internetten bakabılırsınız
Bad-Fast
09-09-2013, 21:21
Canon EOS 600D tavsiye edilir mi , prof. bişey istiyorum bende , konu nun takibindeyim ...
kullandığım makine için yorum yapayım. az bir zaman önce 600d aldım. gün geçtikçe, çekim seviyemi yükselttikçe inanılmaz kalitede fotoğraflar alabiliyorum canon'dan. yavaş yavaş öğreniyorum pozlamayı, iso'yu... makro çekim, yetersiz ışıkta çekim, gece çekimleri falan buların nasıl pozlanacağını bilen insan 650d ile de 3100 ile de dehşet verici kareler elde edebilir. daha önce de söyledim, mesele fotoğraf çekme kabiliyetini ilerletmekte kardeş. yoksa bu makinelerin üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. bunların eşit şartlarda ve ayarlamalarda çektikleri fotoğrafların detaylarındaki kaliteyi algılamaya insan gözü yetmez. 600d'nin gücü bana bi ömür yeter gibi geliyo. zira daha net ve pikselli fotoğrafları seçecek göz yok bende. :)
bunlardan geriye de ufak donanımsal artılar/eksiler kalıyor; onlara da alışveriş sitelerinin özellik karşılaştırma kısımlarından kendi tercihlerinize göre göz atabilirsiniz. bana kalırsa yok sosyal medyada paylaşım yapabiliyormuş, yok video çekebiliyormuş, yok bilmem ne... fotoğraf makinesinin asıl yerine getirmesi gereken görev kaliteli fotoğraflar çekebilmesidir kardeşim.
ha nikon mu canon mu derseniz; birisi mercedes, diğer bmw derim. :)
not: ben de 3-5 ay önce senimn gibiydim, bu soruları soruyordum her yerde. :)
abı bu konuda yardımcı olursa sevınırım aklım suan d3100 den yana alıyım mı sence
kardeşim illa ki şunu al dersem yanlış söylemiş olurum. sonuçta fotoğrafçılık ve fotoğraf makineleri konusunda aşırı bilgi sahibi değilim. ancak şundan adım gibi eminim ki çekim özellikleri ve kalitesi olarak her iki makineden de pişman olmazsın. d-slr olarak nikon veya canon demek; kalite demektir, bunu bilirim. :) sana şu an yapabileceğim en iyi yardım şu olur. aşağıdaki linkte bahsi geçen iki makineyi de kıyaslamışlar. incele ve hangi konular sende ağır basıyorsa tercihini yap derim.
Fiyat ve Özellik Karşılaştırması - Fotoğraf Makinesi - Nikon D3100 vs Canon EOS 600D kıyaslaması (http://kiyas.la/tr/fotograf-makinesi/karsilastir/Nikon-D3100-vs-Canon-EOS-600D)
bu link'ten benim anladığım 600d, 3100'den daha üstün bi alet. ha d3100 kötü müdür, asla değildir. ayrıca fiyat olarak da d3100 çok daha ucuz 600d'den. şurada da d3100 ile çekilmiş kareler var. çekim kalitelerine bakarsan gerçekten de çok kral işler çıkardığını görürsün d3100'ün.
Nikon D3100 ile çekilmiş fotoğraflar. 1. Sayfa (http://www.netfotograf.com/dijital-fotograf-makineleri/nikon/nikon-d3100/fotograflar-1.html)
dedim ya, olay sende bitiyor. d-slr olsun ya da slr olsun; fotoğrafçılığı bilirsen gerçekten istediğin fotoğraf kalitesine ulaşırsın. ha zaman ister orası ayrı konu. hayırlısı kardeş... ;)
Risendark
10-09-2013, 13:13
bende canon 550d var çok memnunum aynı sizin alacağınız modellere bakıyordum sonra herkes manyakmısın git 55oD al diyince ona döndüm 1500 tl verdim ama deydi :)
canon 600d tavsiye derim ama kit lens ile alma sadece body al yanınada tammron 17-50 vc siz olanından al ilerde zaten 50mm 1,8 de alıcaksın işi çözmeye başladınmı onlar yeter zaten saygılar
tek bildiğim şeye cevap veriyim :) class4 ıle class 10 arasındakı fark class 10 da aktarım hızı fazladır pc ye taktığınızda falan fark eder
Canon'da 550-600-650D ve 60D-7D serileri aynı sensörü kullanırlar. 60D ve 7D Pertapizm vizör diğerleri Pentamiror vözör kullanır. 60D Temiz 2.el 50mm f1.8le belki bulunur ancak 50mm sabit ilk etapta çekim yapacağınız kompozisyonları daraltır. Portre falan acak çekersiniz. 190Tl ye sıfır 18-55 IS bulunuyor. üstüne oda alınabilir. 600D 1200-1300 Civarı bulunabiliyor.
1100D den falan uzak durun hiiç gerek yok. Yanında vereceği incik boncuk 70-300 lerde bir halta yaramaz. 300TL ye alacağınız sıfır tamron 70-300 daha faydalıdır.
Sanalpazar, GET vs. şekilde taksitli 2.el body bakın max 1000TL bütçe ile. kalan 200TL ilede 18-55is alınıyor zaten.
Nikon konusunda ise; 3100 giriş seviyesidir. Pek anlamam nikondan ama yeşil rengi ve keskinliği çok iyidir. D90 Tavsiye ederim onda da pentaprizma vizör var.
Canon
-60D
-50D
-600D
-550D
Nikon
d90
D5100
Pentax
k20D
k10D
seçeneklerden 2.el yada sıfır hangisine gücünüz yetiyorsa alın...
Vizöre neden mi çok takıldım.
Pentaprizma vizörde ışık daha iyi içeri girer, daha aydınlık ve renkler daha canlıdır pentamiror a göre.
nıkon d3100 de karar kıldım ama bu makınlerıdne otomatık ayarlama ozellıgı yokmus lenslerınde varmıs
Octavia RS
10-09-2013, 22:41
nıkon d3100 de karar kıldım ama bu makınlerıdne otomatık ayarlama ozellıgı yokmus lenslerınde varmıs
Hayırlı olsun.
Yanlış hatırlamıyorsam beraberinde gelen 18-55'de AF vardı ama sonra lensi değiştirmek isterseniz AF motorlu lens almanız gerekecek buda biraz tuzlu olabilir
Bad-Fast
11-09-2013, 22:55
peki arkadaşlar photoshop da bişeyler katmak için ders vs. gibi öğrenebilceğimiz site , video bulabilceğimiz bi yer tavsiye edermisiniz , evde ufaktan uğraşmak geliştirmek için .
ramco 06
11-09-2013, 23:02
ben usd den getırttım cok memnunum yılı aşkındır kullanıyorum
guncel dıyelım 600d hb sıtesınde uygun fıyatlı
Hepsiburada.com - Günün Teklifi (http://www.hepsiburada.com/liste/GununTeklifi-FTSLRKOMP600DDC)
worldcardı olana 150 de worldpuan 1100 e gelıyor nasıl sızce?
o lens adamı kanser eder abi cihazdan tat alamazsın alırsan güzel fiyat bence ama aldıgında muhakkak lens degiştir
Bu arada elimde 0 gibi 50D var dusunurseniz, orjinal battergrip'te var. Nakit ihtiyacindan satiyorum, degerlendirmenizi oneririm.
o lens adamı kanser eder abi cihazdan tat alamazsın alırsan güzel fiyat bence ama aldıgında muhakkak lens degiştir
neden kı? tıtresım onleyıcı yok mu?
Octavia RS
12-09-2013, 20:29
Kanser falan etmez merak etmeyin,bileginize guveniyosaniz gunduz sorun olmaz.En ustteki mesajimi okumamissiniz galiba hepsini aciklamistim..100 lira daha verip İS almaniz daha iyi ama
Yahu bu VR,IS takıntısı nedir herkeste ki ?
CCD sensör kalmadı piyasada zaten alayı CMOS ve Iso başarıları güzel bu aletlerin kısacası illa Titreşim engelleme olsun diye inat edeceğinize İso'ya abanın biraz..
Ayrıca titreşim engelleme daha çok tele lenslerde işinizi görür,18-55mm gibi bir lenste fotoğraf kurtaracak bir işlevi yoktur..Kaldıki sabit 300mm lens kullanıyorum daha IS özelliğini aramışlığım yok yani..