Orijinalini görmek için tıklayınız : Hondamla ilgili sıkıntı var bi bakın abiler arkadaşlar...
Risendark
09-09-2013, 19:51
öncelikle forum sorumlusu admin abilerden özür diliyırum ama biraz telaşlandığım içln konuyu aktarma frenler bölümüne açmadım...
Sıkıntım şu bugün yolda gidiyordum 6o km hızla lamba kırmızı yanınca frene biraz daha sert bastım normalden abs falan devreye girmedi girecek kadarda basmadım zaten ama vonggg vonngg bi ses geldi yine hızlanınca aynı sertlikte bastım yine aynı sesi yaptı allahallaaa dedim noluyoruz dedim ordan devam ettim 10 km kadar eve geldim 2 saat sonra tekrar bindim arabaya gidiyordum bi baktım ABS ışığı yandı öylece kaldı şimdi sönmüyor fren yağına baktım tam... arabayı stop ettim tekrar marşa bastım ne biliyim freni pompaladım geçermi diye nafile sizce problem ne olabillr?? Evdekilerde bişey der diye sanayiyede gidemedim bi kaç problem olmuştu geçen gün kızdılardı bu sefer araba elimden uçar :D
By_HaNNibaLL
09-09-2013, 19:55
Kardeşim fren balatalarin bitmesin arabanin ?
Risendark
09-09-2013, 20:02
Kardeşim fren balatalarin bitmesin arabanin ?
yok abi mümkün değil yeni değişti sayılır 15 gün oldu takılalı takıldığı günden beride kullanıyorum hiç sıkıntı yoktu bgn bişeyler oldu valla delirecem...
aynı araçtan benim arkdsmdada vardı oda aynı şeyden şikayet ediyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam çukurdan yada kasisden hızlı geçince abs ışığı bi süre yanık kalıyodu bir kaç kere yaptırdık fakat araba düşük olduğu için birçok defa abs ışığı yanıyordu :)
Risendark
09-09-2013, 20:19
aynı araçtan benim arkdsmdada vardı oda aynı şeyden şikayet ediyordu hatta yanlış hatırlamıyorsam çukurdan yada kasisden hızlı geçince abs ışığı bi süre yanık kalıyodu bir kaç kere yaptırdık fakat araba düşük olduğu için birçok defa abs ışığı yanıyordu :)
valla abi araba 2.5 yıldır bizde hiç böyle bişey yoktu ilk defa oldu senin dediğin gibi öyle çukura girince faln yanmadı abs ışığı valla delirecem :Deli: arkadaşınz nasıl söndürtmüştü ?
tdipower
09-09-2013, 20:21
öncelikle forum sorumlusu admin abilerden özür diliyırum ama biraz telaşlandığım içln konuyu aktarma frenler bölümüne açmadım...
Sıkıntım şu bugün yolda gidiyordum 6o km hızla lamba kırmızı yanınca frene biraz daha sert bastım normalden abs falan devreye girmedi girecek kadarda basmadım zaten ama vonggg vonngg bi ses geldi yine hızlanınca aynı sertlikte bastım yine aynı sesi yaptı allahallaaa dedim noluyoruz dedim ordan devam ettim 10 km kadar eve geldim 2 saat sonra tekrar bindim arabaya gidiyordum bi baktım ABS ışığı yandı öylece kaldı şimdi sönmüyor fren yağına baktım tam... arabayı stop ettim tekrar marşa bastım ne biliyim freni pompaladım geçermi diye nafile sizce problem ne olabillr?? Evdekilerde bişey der diye sanayiyede gidemedim bi kaç problem olmuştu geçen gün kızdılardı bu sefer araba elimden uçar :D
işte o vongg vongg sesi senin ön takımın ters dönüp frenlere sıkışmasından olmuş kardeşim geçmiş olsun
Risendark
09-09-2013, 20:37
işte o vongg vongg sesi senin ön takımın ters dönüp frenlere sıkışmasından olmuş kardeşim geçmiş olsun
nasıl yani abi biraz daha açık anlatabilir misin ? Frene sert basmassam ötmüyor vonngg diye yanlız...
Engebeli yerlerde frene basinca lastik bir bosa bir yola tutundugunda vong diye ses cikar. Ayni yay titresimi bigi bir ses. Muhim bisey degil aslinda ama isik yandiysa sanayiye gidip bir jant arkasindaki abs kablolarina baktirt gevsemis olabilir.
Kardes senin baba foruma uyeydi di mi? Evdekiler hakkında duygularını cok iyi anlıyorum, Allah yardımcın olsun. :)
Risendark
09-09-2013, 21:01
Engebeli yerlerde frene basinca lastik bir bosa bir yola tutundugunda vong diye ses cikar. Ayni yay titresimi bigi bir ses. Muhim bisey degil aslinda ama isik yandiysa sanayiye gidip bir jant arkasindaki abs kablolarina baktirt gevsemis olabilir.
anladım abi biraz para geçerse elime sanayiye giderim artık :)
Risendark
09-09-2013, 21:06
Kardes senin baba foruma uyeydi di mi? Evdekiler hakkında duygularını cok iyi anlıyorum, Allah yardımcın olsun. :)
aynen öyle abi üyede yeni amerikaya gitti ordada foruma girmez sıkıntı yok :D
cerkez_kral
09-09-2013, 22:39
kutup başını sök 5 dk sonra tak belki düzelir
sorunun ne olduğu hakkında bilgim yok fakat aileden kızıcaklar diye sanayiye gitmemek çok yanlış bi durum.. arabadadır bozulabilir sen bilerek yapmıyosun sonuçta.. kızmasınlar diye yarın bigün daha kötü sonuçlar çıkmasın sonra aileni bilinçlendirmelisin :)
Risendark
10-09-2013, 09:39
sorunun ne olduğu hakkında bilgim yok fakat aileden kızıcaklar diye sanayiye gitmemek çok yanlış bi durum.. arabadadır bozulabilir sen bilerek yapmıyosun sonuçta.. kızmasınlar diye yarın bigün daha kötü sonuçlar çıkmasın sonra aileni bilinçlendirmelisin :)
aynen haklısın abi arabanın bozulmasına kızmıyolar sıkıntı şurda araba hep bana geçince ben kullanırkrn bişey oluyor kızmalarının sebebi bu hor kullandığımı düşünüyorlar... anneme söyledim şimdi biraz para verdi gideceğim sanayiye bakalım ne çıkacak...
Risendark
10-09-2013, 09:42
kutup başını sök 5 dk sonra tak belki düzelir
sanayiye gitmeden bi deneyim abi teşekkürler...
Ön takım nasıl ters döner:soru:
Fren dediğimiz tertibatın hareketli parçaları olan balata ve disk 2'lisi arasına nasıl sıkışır:soru:
frenleri yeni değiştiyse değiştirdiğin yere bir göster kardeşim, şakaya gelmez, bende fren hortumları yerine takılmadığı için jant fren hortumlarını parçalamıştı. ışık kutup başını söküp takınca silinmesi lazım, ama fren hortumlarında kaçak maçak olmasın bi baktır.
Ön takım nasıl ters döner:soru:
Fren dediğimiz tertibatın hareketli parçaları olan balata ve disk 2'lisi arasına nasıl sıkışır:soru:
Allah muhafaza bööle elleri ayakları ters :eek:
:eek::eek:
Acaba değiştirdiğin disk/balata orjinal değilmiydi? Ölçüleri vs.. sebeple ABS sensörü okuyamıyor olabilir, bilgisayara bağladıklarında söylicektir zaten.
bu konuyu neden sohbete açtınız sorabilir miyim?
Hemen baar adama hemen :D:D:D
Risendark
10-09-2013, 11:57
abi en başa yazdım biraz telaşlandığım için sohbet bölümünde daha çabuk sonuca ulaşacağımı düşündüğümden dolayı açtım eğer problem teşkil ediyorsa konu taşınabilir...
Risendark
10-09-2013, 12:04
frenleri yeni değiştiyse değiştirdiğin yere bir göster kardeşim, şakaya gelmez, bende fren hortumları yerine takılmadığı için jant fren hortumlarını parçalamıştı. ışık kutup başını söküp takınca silinmesi lazım, ama fren hortumlarında kaçak maçak olmasın bi baktır.
sanayiye gittim bi makineye bağladı usta ışık söndü bi problem olmadığını söyledi sonra frenleri falan taktırdığım ustaya gittm söktü baktı bi terslilk yok kardeş dedi frenlerde cama yapıştıracak kadar iyi tutuyo :D absde devreye giriyo sıkıntı yok şimdilik :)
Risendark
10-09-2013, 12:08
Acaba değiştirdiğin disk/balata orjinal değilmiydi? Ölçüleri vs.. sebeple ABS sensörü okuyamıyor olabilir, bilgisayara bağladıklarında söylicektir zaten.
mümkün değil abi gittim en kalitelil arabaya uyanını aldım zaten sanayiye gittm usta cihaza bağladı kendi baktı herşey yolunda sıkıntı yok dedi