Orijinalini görmek için tıklayınız : acil yardım ( Zift )
emre yeşil
26-06-2008, 14:17
arkadaşlar il dışından bi akrabam geldi araç komple zift içinde temizlemek için yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Ferhat_V
26-06-2008, 14:22
mazot üstüne cila..
Sheyhzade
26-06-2008, 14:22
bi yıkamacı kolayca halledebilir gaz yağı veya mazot ile berk'in dediği gibi :)
bir de sonax'ın vb firmaların zift sökücüsü varmış, deneyebilirsin.
ErayCerit
26-06-2008, 14:24
gazyazğı weya mazot ile Üstübü denilen saçaklı bez parçası ;) Üstüne tanımam :icon_tup:
emre yeşil
26-06-2008, 14:25
teşşekürler arkadaşlar şimdilik bi mazot denemesi yapıyım haberdar ederim sizi
eldiven tak :) temiz olsun, cildimiz en değerli giysimiz :D
eldiven tak :) temiz olsun, cildimiz en değerli giysimiz :D
ahahha berk :D.
en iyisi gaz yağı. arabayı fazla fazla ıslat deterjanla yıkama sakın dağılır iyice , ıslat tozunu al gazyağını dök fazla ovalama kendisi çözüldükçe ovalamaya başlarsın ;) sonra deterjan. geçmesse bidaha uygula ;) 2 defa yıkasan iyi olur iz bırakır silerken yağı.
1.3 cdtı
26-06-2008, 14:33
mazot ve benzini karıştır bak ne oluyo ziftten eser kalmaz
(denenmiştir)
sintaş, glasurit yada akzo farketmez, silikon silici alıyorsun, pırıl pırıl yapıyosun arabanı.
Sonaxın zift temizliyici ürünü var onu bulamazsan carpex inkini al kesinlikle cok memnun kalırsın.Diğer kullanacağın maddeler boyayı yıpratır.
nerden duydum bilmiyorum bildiğimiz yemeklik margarin şahane çözüyormuş..
Direk gazyağı....:) en etkili yöntem....her tatil dönüşü temizliyoruz...
Bizim eski arabamıza bulaşmıştı petrole götürdük oradaki adam gazyağı ile yıkadı diyebilirim komple :D
emre yeşil
26-06-2008, 17:47
beyler gaz yağıyla süngerle bi kat sildim yumuşadı sonra bi kat daha derken 20 dakkada pırıl pırıl oldu bilginize sağlık 2000 km araba tekrar sıfır gibi oldu çok şükür hepinizden ALLAH razı olsun.