Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Civic 1.6 vs VW Jetta 1.2 TSI
vanished
12-09-2013, 15:06
Arkadaşlar iş yerinden memur bir abimiz Peugeot 206 Sedan 1.4 Comfort aracını satacak.
Araç 2009 Model 30.000 km de. 2009 Yılının Yazında 0KM olarak bayiden aldığı aracı kapalı garajda muhafaza etmiş toz kondurmadan bakmış. Senede yaklaşık 7.000 - 7.500 km yol yapmış. Aracı hafta içi sık kullanmamakla birlikte sadece hafta sonları Tekirdağ' daki yazlığına gitmek için ve orada gezmek için kullanıyor. Aracı satma sebebi 75 beygir gücündeki motorun dik yokuşlarda kesilmesi arkada 3 kişi varken sağlam çekmemesi bundan çok rahatsız yeni alacağım araçta böyle birşey istemiyorum diyor. Şu anda birçok yerle konuşmuş ve kafası karışmış durumda fakat kafasında kesinlikle 2 tane araç var. Bunlar.
1. Honda Civic 1.6 Premium Eco Otomatik LPG Kitli (Fabrika Çıkışı) 56.500 TL fiyat almış.(CEM)
2. VW Jetta 1.2 TSI 105 hp DSG Şanzıman Comfortline Paket 56.500 TL fiyat almış. (TAMAS)
Abimizin şartları şunlar;
1. Kesinlikle otomatik olacak
2. Fiyat 56-57 yi kesinlikle geçmeyecek
3. Mutlaka 0 km olacak
4. Çok performanslı olmasına gerek yok ama çekişlerde sorun yaşamayacak.
5. Fazla km yapmıyorum ama yinede çok yakmasın memur adamım diyor.
Bu verilen bilgiler doğrultusunda öncelikle bu iki aracı kıyaslayıp (her ikisinin de avantajları ve dezavantajları ile) daha sonra şartları yukarıdaki taşıyan ve ikinci el değeri en az bu iki araç gibi olan alternatiflere sunmanızı istiyoruz. Sizce bu abimizin işine hangi araba daha çok gelir.
Not: (206 Sedan ı takasta VW 16.500 e Honda 16.000 sayıyor)
kardesim 206 yi o fiyata verecekse ben pesin para alirim o fiyata.boya vs var mi ?
i-vtec07
12-09-2013, 19:36
abi ben hondacıyımdır ama ;
bu karşılaşmada jatta çok daha mantıklı dsg den dolayı
ayrıca pug u bence kullanıcıya satın çok çok düşük fiyat vermişler bayiler ;)
az yaksın - otomatik olsun - yokusta kesilmesin -> jetta
Bu durumda jetta çok avantajlı durumda alıcak kişi için ama hakkaten 206 yı elden satmak daha iyi ;)
Kesinlikle turbolu motorun avantajı büyük olucaktır
skoda octavia 1.4 tsi 140 hp ambition veya 1.2 tsi elegance bakılabilir. Jettaya göre kasası daha yeni, daha bu yıl çıktı, elegance donanımdada yok yok.
16binden takasa vermek yerine 2-3 bin daha fazlasına satabilir. Hem peşinati olmuş olur, araba da hiç fiyatına gitmemiş olur. Hatta eğer takas yerine satmayı düşünürse, forumdan bile almayı düşünen olacaktır 1-2 üstüne.
Ben Jettanın avantajını göremiyorum.
Heleki Dsg gibi patlamaya hazır bomba olursa.
Öncelikle benzin olmış 5 lira Tsi sıkışık trafikte 8-9 litre yakıyor.
Buda 40-45 kuruşa tekabül eder.
Şehir dışında 5 litreye zar zor indirirsin o bile 25 kuruş yapar.
Civic ise 6 yıl 150 bin km garantili sorunsuz ve lpg montajı ile geliyor fabrikadan.
Şehiriçi 10 litre lpg ile Civic 25 kuruş yakacak.
Şehir dışında 19-20 kuruşa düşecek.
Ayrıca performansıda çok güzel atmosferik olmasına rağmen Tsi ile kafa burun yürüyor.
Tsi motorlardaki yağ eksiltme sorunuda var.
Bunları düşününce civic hertürlü daha mantıklı.
Bi yikamadiniz su tabulari yaa yag yakma dsg patlama vs :) bu bahsettikleiniz hep cenede zaten
Milletide varsayimlarinizla yanlis yonlendirmeyin.
vanished
13-09-2013, 08:51
Arkadaşlar, Dinçer abi elden verirsem 18.000 e arabayı bırakırım diyor.
(Benden duymadınız ufak bir pazarlık payı da var ;)).
Araç gerçekten kazasız boyasız temiz memur aracı. Pazardı ilandı uğraşmak istemediğinden takasa verecekti arabayı. Aracı görmek, almak isteyenler 0533 494 30 16 No'lu telefondan kendisine ulaşabilirler. (Dinçer IŞIK)
Alacağı arabaya konu gelince; iş yerinde herkes bir şey söylüyor kafası karışık. İnanın bayağı git gel yaşadı. Bu sabah yine her iki bayi ile de konuştu.
Hondacılar: 1.2 motora binilmez o gider mi çekmez o araba sen delimisin abi honda al mutlaka falan diyorlar. Şanzıman ve yol tutuş Honda da daha iyi diyorlar.
VW ciler: Honda ikinci elde değer kaybeder LPG güvenli değil Civic in şehir içi görüş açışı ve kullanımı zor diyorlar. DSG şanzıman Hondayı ezer Alman varken japona para verilmez diyor.
Şahsım adına ben VW ye biraz daha yakınım bana da sordu Ferhat bu 1.2 gider mi dedi ben dedim abi hacim değil beygir gücü ve tork önemli senin için dedim. 1.2 seni üzmez ama gönlün bilir forumu da takip edelim dedim. Her yorum bizim için çok önemli.
orhan_guney
13-09-2013, 09:04
56 bın TL ben Rapid alırım otomatik dizel dsg , elegance
arsenikli
13-09-2013, 09:04
Araçları bayide test etme imkanınız olmadımı ? Bence deneyin hangisi daha iyi gidiyo siz karar verin benim gönlüm jetta dan yana
cemsultan
13-09-2013, 09:06
Şimdi arkadaşın memur olduğunu düşünürsek 1.2 tsi aldığı zaman yarın öbürgün elbet benzin parası cebi yakmaya başlayacak, lpg taktırmak isteyecek , olmayacak, olsa da pahalı kitler gerekecek, garanti bozulacak vs. vs. uzar gider.
Honda alırsa lpg her türlü avantajına olacak, 5 ileri otomatik şanzıman da Honda'yı rollingler de koşturmayacağına göre hayli yeterli gelir. Ayrıca Honda'nın otomatik şanzımanından sıkıntı çıkardığı neredeyse görülmemiştir.
Bu Honda'yı şehiri içi ve uzun yolda kullandım, çekişi gayet iyi, rampada falan herhangi bir sıkıntı çektirmiyor, aracın sahibi arkadaşım yol bilgisayarını hiç sıfırlamamış aldığından beri, şehir içi şehir dışı karışık olmak üzere 8000 km'nin ortalama yakıt tüketimi 7,8 litre, bu benzinli değerleri, gerisini siz hesap edin artık.
Nightfish
13-09-2013, 09:06
DSG patlaması tabu falan değil ki. Bu sorunu yaşayan çevremde insanın haddi hesabı yok. Son kasalarda düzeldi, sorun yok dediler geçen hafta 2012 model dizel Jetta'nın DSGsi patladı 70.000kmde.
Motor açısından bakarsak Jetta öne çıkıyor ancak şanzımanına güvenmek zor.
Ben Jettanın avantajını göremiyorum.
Heleki Dsg gibi patlamaya hazır bomba olursa.
Öncelikle benzin olmış 5 lira Tsi sıkışık trafikte 8-9 litre yakıyor.
Buda 40-45 kuruşa tekabül eder.
Şehir dışında 5 litreye zar zor indirirsin o bile 25 kuruş yapar.
Civic ise 6 yıl 150 bin km garantili sorunsuz ve lpg montajı ile geliyor fabrikadan.
Şehiriçi 10 litre lpg ile Civic 25 kuruş yakacak.
Şehir dışında 19-20 kuruşa düşecek.
Ayrıca performansıda çok güzel atmosferik olmasına rağmen Tsi ile kafa burun yürüyor.
Tsi motorlardaki yağ eksiltme sorunuda var.
Bunları düşününce civic hertürlü daha mantıklı.
1.4 122lik tsi kullanıyorum yağ yakma falan herhangi bi sorun yok.
dsgde sorun olsa bile servisten garanti kapsamında işlem yapılıyo. 1.2 tsi şehir içinde 8-9 L anca kullanmayı bilmezsen yakar.
tsi'ın alt devirleri daha torklu civic tsi'la yürüyebilir ama kaç yaşında adam yarış yapmıcak sonucta.
vw almayın,
dsg patlıyor, yağ yakıyor, benzini içiyor. motorun patlaması an meselesi...
Kesinlikle Civic , Elegance donanımı olsaydı daha iyi olurdu aslında ne kadar fark var ki ?
i-vtec07
13-09-2013, 10:43
hondanın kasası değişecek bilginize :)
jatta makyaj görücek mi bilmiyorum ama bence onuda güncellerler yakında
en mantıklısı 2. el temiz bi gof6 tdı dsg alsın binsin,kafası esince aldığı fiyata satar
hiç uğraşmasın benzinli ile
hayırlı olsun şimdiden
Focus4171
13-09-2013, 10:48
Jetta daha ağır basıyo bana göre. Yakıt olarakta 9 10 litre 1.2 tsı için fazla. Bizim 600 kmdeki 1.4 tsı ın genel ortalaması 7.7 şu an. Kalite olarakta Jetta önde zaten
sinanbaysal
13-09-2013, 11:19
Her ıkısıde motor sanzuman yol tutusu ıcın ayrı ayrı avantajları var fakat jetta dıs gorunumunden dolayı bı gomlek uste cıkıyor . Octiva da dusunulebılır kasada yenı degıstı hem mantıklı
Wv firması kabul etti dsgnin problemi olduğunu fakat bizim millet kabul edemedi.
Hayır olamaz!! benim para verdiğim araç sorunlu olamaz modunda millet gurur yaptı.
Ortalık 5 binde komple motor yapılan 3 binde dsg patlayan araçlarla dolu.
Ama 2 kişide sorun olmayınca hepsi öyle zannediyor millet.
Geçiniz...
vanished
13-09-2013, 13:37
DSG şanzıman için şöyle bir yazı okudum ve alıntı yaptım ne kadar doğrudur bu ?
Almanca, Direkt Schalt Getriebe kelimelerinin baş harflerinden oluşan DSG yeni nesil otomatik vites sistemidir. DSG otomatikleştirilmiş bir manuel şanzıman sistemidir.
Çift debriyajdan birisi 1-3-5. vitesler için, diğeri ise 2-4-6. vitesler için kullanılır. Bunun sonucunda her vites geçişinden önce bir sonraki vites hazır bekletilmektedir. Yani vites geçişi yapacağınız zaman manuel performansını arada vites geçirirken yaşadığınız kayıp olmadan alabilirsiniz.
İlk üretilen DSG şanzıman 6 ileri ve ıslak / örtülü debriyaj paketine sahiptir. Bu şanzıman türü yüksek ısı üretmektedir, bu nedenle düzenli yağ değişimine ihtiyaç duyar. (Sorunlu Olan Sanırım Bu)
Yeni teknoloji 7 ileri DSG şanzıman yağ değişimine ihtiyaç duymaz çünkü "kuru debriyaj" kullanır. (Bunda bir sıkıntı yok herhalde)
DSG şanzıman çok hızlı vites geçişleriyle ünlenmiş bir şanzımandır.
http://www.remapstr.com/wp-content/uploads/DSG-592x361.jpg
Boost Up
13-09-2013, 13:45
Benim bildigim 7 iler sorunu olan
Şu zamana kadar 3 farklı DSG versiyonu üretildi.
1. si 6 ileri ıslak tip dedikleri
2. si 7 ileri kurular
3. sü ise 7 ilerinin revizyon görmüş T vites topuzu olanlardan joystick topuza geçtiklerinde ki güncellemedir.
3 ünde de öyle patlama çatlama olmaz bazılarında kavrama arızası verir bir kısmında da mekatronik değiştirilir. Peki kim değiştirdi de cebinden para çıktı:) Neredeyse tümü garantiden veya iyi niyet garantisinden değiştirilmiştir. Geri kalanı zaten kullanıcı hatasıdır.
O bayıldığımız Veyronda da DSG var unutmayın:) Audi nin S Tronic' i de aynı şekilde.
Birde motor yağ yakıyor ne demektir ya 47.000 km de 1.2 tsi leon sattım ilk bakıma gelene kadar süre hariç tek bir kere yağ eksiltmedi.
Ayrıca birisi bana lütfen gösterebilir mi "DSG sorunludur biz bu işi beceremedik" diyen resmi bir VW yazısı.
dsg şanzıman sorunları yaşayan baya bir insan olduğu doğru ama olaya şöyle bakmak lazım, dsg şanzıman türkiyede rakip firmaların otomatiklerine göre çok daha fazla satılıyor. Türkiyede satılan 4 markada dsg şanzımanı kullanılıyor ve bunlar türkiyede kendi kategorisinde en çok otomobil satan firmaların başında geliyor. 10 tanesinden 2 tanesi sorun çıkarsa sayısız arızalı sanzıman anlamına gelir ki buda piyasada dsg şanzıman arızalarının bu kadar çok duyulmasının sebebidir. Birde dsg lerde kullanımda çok önemli, düzgün kullanılırsa sıkıntısız ama hassas bir şanzımandır, ileri geri manevralarda araç tam durmadan şanzıman değiştiriyorsanız o şanzıman eninde sonunda bozulur, eğime park edip önce vitesi p ye getirip sonra el freni cekerseniz sanzımana yük bindirirsiniz, eninde sonunda bozarsınız. kullanımına dikkat ettikten sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Denk gelirde bir sorun yaşarsanız zaten garantisi var, garanti bittikten sonrada iyi niyet garantisine sokuluyor araç.
Wv firması kabul etti dsgnin problemi olduğunu fakat bizim millet kabul edemedi.
Hayır olamaz!! benim para verdiğim araç sorunlu olamaz modunda millet gurur yaptı.
Ortalık 5 binde komple motor yapılan 3 binde dsg patlayan araçlarla dolu.
Ama 2 kişide sorun olmayınca hepsi öyle zannediyor millet.
Geçiniz...
Dsg tamam da motor yapma olayını bi arastir istersen bilip bilmeden konusmaya gerek yok bana gostersene motor yapan 122 lik tsi ? Her tsi aynı degil ,hepsinin Adı tsi oldugu icin 180 lik olanların bazıları yag yakıyo diye bunu bütün tsilara yormanın anlamı yok..lpg dısında hondanın herhangi bir avantajı yok.bende var 62 binde dsgden yana en ufak sıkıntı gormemis leon diger yandan 18 binde dsg bozan leonum da var. Dsglerin bozulma oranı yuksek ama daha gecenlerde serviste bile bakıma girmemis garantisi bitik dsg bozan aracın 5 kurus odetmeden sanzımanını degistiler
Piyasada en çok satan benzinli araç tsi ise bu onun başarısını gösterir.Az yakmıyor kesinlikle ama en azından gaza bastığınızda atmosferiklere rahatlıkla bye bye diyebiliyorsunuz
vanished
29-09-2013, 22:09
Vw jetta ya karar verdi. 206 sedan 17500 den gitti. Şimdi jetta arıyoruz bayiler 3 ay bekle 4 ay bekle diyorlar. Siyah comfortline yok koskoca istanbulda nasıl iştir anlamadık.
onn_dear
29-09-2013, 22:24
Allah baska aci gostermeson :D saka bir yana cebinde paranla arac bulamamsk sacmaliktan baska bir sey degil. Arkadasim sirf bu 3 ay bekle 5 ay bekle muhabbeti yuzunden sinirlenip jetta yerine civic elegance almisti
Vw jetta ya karar verdi. 206 sedan 17500 den gitti. Şimdi jetta arıyoruz bayiler 3 ay bekle 4 ay bekle diyorlar. Siyah comfortline yok koskoca istanbulda nasıl iştir anlamadık.
bulunmaz hint kumaşı ya ondan. doğuştan bişey alınmaz . 56.000 lira vercen bide beklicen. ferrari sipariş edilio sanki.
vanished
30-09-2013, 13:26
Doğuş Otomotiv 1 Kuruş İndirim Yok Alıyorsan Ver Kapora nı listeye adını yazdır sıraya geç en az 3 ay bekle almıyorsan kapı orda modunda.
Sarper55
15-11-2013, 11:32
Civic tüplü düşünüldüğünden ve otomatik şanzımanından dolayı Jetta daha başarılı olmuş bence hayırlı olsun.
muzikantt
21-11-2013, 08:30
Doğuşun insanlara yansıtmak istediği zaten bulunmaz hint kumaşı satmak istediğidir.Alanda tonla nakit para verip uçak sipariş ettim sanıyor..