Orijinalini görmek için tıklayınız : Susuz Araç Temizliği ve Oto Bakım Ürünleri Satış Yeri Açmak
umitkaragoz1988
12-09-2013, 20:36
arkadaşlar aklımda susuz araç temizliği ve oto bakım ürünlerini satabileceğim bir mekan açmak var. bir cadde üzerine bu tip bir şey açsam işlermi acaba. bu konu hakkındaki yorumlarınız nedir arkadaşlar.
aşağıdaki videoyu bir izleyin isterseniz.
DRY CAR CARE SUSUZ ARAÇ TEMİZLİĞİ TANITIM VİDEOSU 1.wmv - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=H94IDQfvpGI)
Diit yanlis cevap :D Susuz arac yikanmaz, yiknasada saglikli olmaz, maksimum cizersiniz. Bence tutmaz, tutsaydi zaten acilirdi, video yayinlanali 2,5 sene olmus.
umitkaragoz1988
12-09-2013, 20:49
bizim millet ön yargıyla bakıyor genelde ilk başlarda bu tür yeniliklere. bu işi tutturan tutturuyor ama nasıl başarabilirim bunu sizlerden olumlu olumsuz eleştiriler bekliyorum.
bu susuz araç yıkama tabiki biraz insana garip geliyor susuz araçmı yıkanır diye. ama oluyor işde. aracı yıkarken kullanılacak temizlik spreyin içinde illaki çok az bi miktarda su var. ama bu sprey kirle aracın yüzeyinin arasına girip kolaylıkla kiri çözüyor ve bezle aracı çizmeden bu kirleri çıkartabiliyorsun.
bizim millet ön yargıyla bakıyor genelde ilk başlarda bu tür yeniliklere. bu işi tutturan tutturuyor ama nasıl başarabilirim bunu sizlerden olumlu olumsuz eleştiriler bekliyorum.
bu susuz araç yıkama tabiki biraz insana garip geliyor susuz araçmı yıkanır diye. ama oluyor işde. aracı yıkarken kullanılacak temizlik spreyin içinde illaki çok az bi miktarda su var. ama bu sprey kirle aracın yüzeyinin arasına girip kolaylıkla kiri çözüyor ve bezle aracı çizmeden bu kirleri çıkartabiliyorsun.
Öyle bişey yok :heyoo:
Buharlı araç yıkamayı deneyebilirsiniz motor yıkamasını buharla yapan, dış yıkamayı buharla yapan çok nadir yerler var ki basınçlı su ile yıkamadan daha sağlıklı olduğu söyleniyor iyice bir araştırmakta fayda var derim
bu ürün yanlış bir ürün yani çizer arabayı, ama bu satamayacağın anlamına gelmiyor.
nano charger diye ürün bile satıldı bu memlekette
umitkaragoz1988
12-09-2013, 20:55
buharlı yıkamayıda denedim biraz araştırdım yalnız kimse yanaşmıyor bu tür temizliğe. aracın boyasını kabartıcağından şüpheleniyorlar ilerki zamanlarda
SekoLive
12-09-2013, 20:56
kendin yıkayacaksan okey ama millete satıp denetmen zor olabilir
zaman ve sermaya varsa denenebilir
onurcana katılıyorm kesinlikle cizicekdir ama herkes bizler gibi arabasının boyasına kılcal ciziğine dikkat etmiyor zaman ve fiyat makul olursa tutabilir.
bunu burda arkadasım açmıstı hatta videoda bahçehir apartmanım önü kapandı gitti eser yok 1-2 araba görmüştüm en fazla tabi bu olay 2 sene once falandı belki daha fazla tutma ihtimali cook zor
umitkaragoz1988
12-09-2013, 21:00
bu ürün yanlış bir ürün yani çizer arabayı, ama bu satamayacağın anlamına gelmiyor.
nano charger diye ürün bile satıldı bu memlekette
kesinlikle çizme gibi bir olay yok. hep böyle sanılıyor ama aracı yıkattıkdan sonra aracın normal yıkamadan daha temiz ve parlak durması insanı mutlu ediyor. bu susuz araç yıkamada aracım çizilir diye ön yargıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor ilk etapda. çamurlu araçlar bile bu ürünle temizleniyor.
morgy_drag
12-09-2013, 21:00
Yanlış anlaşılmasın fakat..
Neden susuz yıkatayım ki ?
umitkaragoz1988
12-09-2013, 21:05
isterseniz aracı park yerinde evinizin önünde vs. gibi yerinde de temizlik yapılabiliyor.
iç dış temizlik 17 tl ye yapıyorlar
umitkaragoz1988
12-09-2013, 21:12
Yanlış anlaşılmasın fakat..
Neden susuz yıkatayım ki ?
su israfını önlemek için ayrıca daha parlak bir görünüm için. özellikle iç temizlikde çok etkili
Risendark
12-09-2013, 21:14
Valla paranız emeğiniz çöp olur Türkiyede kimse yanaşmaz.En iyisi yer varsa su ile yıkama yapın eğer işinizi güzel temiz yaparsanız darphane gibi para basarsınız...
illa yıkama olacaksa kesinlikle su olmalı yoksa tutmaz malesef emeğinize yazık olur , el beceriniz varsa ufakda çevreniz varsa yıkamadan iyi para kazanabilirsiniz
Hakan Burak
12-09-2013, 21:25
Yaşadığım yerde var cadde üstünde ve gayet iyi iş yapıyorlar. Hatta sormuştum işler nasıl diye çok ilgi var demişlerdi.
Ama bana sorarsanız ben susuz yıkatır mıyım aracımı? Tabi ki de hayır.
Cizmemesi mümkün degil. Adamlar susuz zımpara bulmuş iste :D Acaba kaçlik :)
Cizmemesi mümkün degil. Adamlar susuz zımpara bulmuş iste :D Acaba kaçlik :)
:D:D:D bak bu guzel oldu susuz hayat olmaz araba mı yıkansın:heyoo:
kesinlikle çizme gibi bir olay yok. hep böyle sanılıyor ama aracı yıkattıkdan sonra aracın normal yıkamadan daha temiz ve parlak durması insanı mutlu ediyor. bu susuz araç yıkamada aracım çizilir diye ön yargıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor ilk etapda. çamurlu araçlar bile bu ürünle temizleniyor.
Nereden biliyorsunuz ? Kesinlikle hemde ? Diyelimki dediginiz dogru, kirle yuzeyin arasina girip kaldirdi. Uzerinden bezle silince ne oluyor ? O kir beze yapisip bezle beraber arabayi ciziyoruz guzel bir sekilde. Kusura bakmayin da ben bu isi yapiyorum ve mikroskopla bile inceledigim vernikler oluyor, lutfen boyle birseyi daha iddia etmeyin. Hele camur falan diyorsunuz.. Camuru o urun cozebiliyorsa direk yerinden kaldirabiliyorsa zaten ben icinde ne oldugundan suphe ederim ayrica.
Su ile yapilan yikamada bile, az birsey dikkatsiz olsaniz arabanizi cizersiniz.. Cizmeden arac yikamanin ne oldugunu biz Turkiye'de daha gormedik, ABD de kolleksyon yapan insanlarin bilmem kac yuz dolara bilmem nereden adam getirtip yikattiklarini bilir misiniz ?
umitkaragoz1988
12-09-2013, 22:00
eğer aracı çizme gibi bişey olsa bu olayı niye çıkartsınlar ve garanti versinler. senin bu işi yaptığına pek inanasım gelmiyor ve nasıl bir ürün kullanıyosundur kim bilir. temizlik spreyi var,birde kaliteli temizlik spreyi var.
GokhanRS
12-09-2013, 22:07
bende kılcal çizik yaptığına garanti veririm. hatta kalıbımı basarım.
çizmemesi imkansız. ne bilimsel olarak nede mantıksal olarak çizmeyeceğini kanıtlayamazsın.
al hatta yemin ediyorum. vallahide çiziyor billahide çiziyor.
öyle anahtarla çizer gibi değil. kılcal çizikler oluşuyor. boya koruma yapılmış araca uyguladık. spot vurduğumuzda en ufak kılcal olmayan araç tonla kılcal doldu?
hani çizmiyordu? boya koruması olan aracı bile kılcal doldurdu spotu yansıtınca.
iddialaşmayın kimseyle. çiziyor. çiziyor. çiziyor.
bende kılcal çizik yaptığına gara
...
seyle. çiziyor. çiziyor. çiziyor.
Konu kilitlenebilir :)
Kiri olduğu gibi yerinden kaldıracak mucizevi bir kimyasal olsa evet işe yararda sanmıyorum tazyikli su gibi olacağını... O yüzden klasik sistem+müşteri memnuniyeti+temiz işçilik üzerinden yol izlerseniz tutturabilirsiniz.
eğer aracı çizme gibi bişey olsa bu olayı niye çıkartsınlar ve garanti versinler. senin bu işi yaptığına pek inanasım gelmiyor ve nasıl bir ürün kullanıyosundur kim bilir. temizlik spreyi var,birde kaliteli temizlik spreyi var.
hocam 25 yaşındasın daha, onuda geçtim görülüyorki detailing konusunda en ufak bir tecrüben yok, hadi onuda geçtim bahsettiğin kişinin yaptığı uygulamalar vs hakkında hiç ama hiç bilgin yok. sana akıl veren insanların çoğu detailing işini amatör değil profesyonel olarak yapıyor. ama sen yinede ne olduğu belli olmayan bir videoya yada ürüne inanmaya devam edebilirsin körü körüne....
simdi bu yapilan uygulama bana teyemmum olayini hatirlatti,
Teyemmüm Nasıl Yapılır? : : : ... : : : Prof. Dr. Nihat HATİPOĞLU | www.nihathatipoglu.com (http://www.nihathatipoglu.com/dinibilgi-18-teyemmum_nasil_yapilir.aspx)
GokhanRS
12-09-2013, 22:20
hocam 25 yaşındasın daha, onuda geçtim görülüyorki detailing konusunda en ufak bir tecrüben yok, hadi onuda geçtim bahsettiğin kişinin yaptığı uygulamalar vs hakkında hiç ama hiç bilgin yok. sana akıl veren insanların çoğu detailing işini amatör değil profesyonel olarak yapıyor. ama sen yinede ne olduğu belli olmayan bir videoya yada ürüne inanmaya devam edebilirsin körü körüne....
ön yargılı olmayın dediği Ranthor detailingin dibine vurmuş insanlardan biri. forumu takip etse adamın yurtdışını ne kadar takip ettiğini. bir çok makaleler hazırladığını, hatta hobi uğruna dükkan tutup detailingle uğraştığını bilse :)
biz onun iyiliği için söylüyoruz, umarız dikkate alır. firmalara güvenmemesi gerektiğini anlar. çünkü firmaya sordunmu öyle şeyler söylüyorlarki insana, aha dersin bu adamlar atomu parçalamış, sonra bunu kimyasal yapmış dersin.
umitkaragoz1988
12-09-2013, 22:24
tecrübem tabikide yok. bende buradan öğrenmeye çalışıyorum az çok. sizin fikirleriniz sayesinde az çok yönleneceğim. sadece burada değil etrafdan ve yerinde gidip izlemeler gözlemler yapıcam. benim size verdiğim bilgiler belkide yanlıştır ben sadece internet üzerinden araştırmalarından bu sonuçları gördüm
umitkaragoz1988
12-09-2013, 22:28
adamlar çizik oluşturmayacağını garanti ettiğini söylüyor ama tabi illaki kılcal çizikler olucaktır benimde şüphelerim var. ama normal görülebilir çizikler olmaz. bu yıkamayı yapan bazı arkadaşlar memnun kalmış herhangi bir çizik oluşmadığını söylüyorlar. kılcal çizikler belkide olmuştur onlar görememişdir ama belkide olmamışdır.
GokhanRS
12-09-2013, 22:41
adamlar çizik oluşturmayacağını garanti ettiğini söylüyor ama tabi illaki kılcal çizikler olucaktır benimde şüphelerim var. ama normal görülebilir çizikler olmaz. bu yıkamayı yapan bazı arkadaşlar memnun kalmış herhangi bir çizik oluşmadığını söylüyorlar. kılcal çizikler belkide olmuştur onlar görememişdir ama belkide olmamışdır.
bak gene yabancılardan birinin hemde meguiarsın susuz yıkama spreyine yaptığı yorum :D
this is retarted for one your going to scratch the shit out of your car ..two that car they show wasnt dirty try doin this in the winter after driving through salt that they throw down for snow get some common sense people and get up off your asses and go wash your fu**ing car the way it was suppose to be .... FU**
yani anlayacağın bu kimyasallar bazı yerlerde sokakda v.s araç yıkamanın yasak olduğu yerlerde kullanışlı. türkiyede de o yasağa uyulan bir ilçe bilmiyorum ben.
cizer cizme o ayrıda tabiki ciziyoda bak bir onceki sayfada yazdıgma bidaha oku.
öle cok kar varmıs oymus buymusla olmuyo arkadasm acmasına ragmen tenezzül edip denettirmedim bile .he bide biyerde tutucak diye diger semtte tutucak diye bişey yok bahçeşehirde rabet bile görmedi senin semtinde tutar bişey diyemem ama akıl karı degil .17 lira diyosun 3 lira daha veririm sulu sabunlu yıkanır..benzinlikteki dönen zımbırtılar neyse bununda farkı yok
kelalper
12-09-2013, 22:59
Olm adam arabami yikatiim mi dememis bu ise para yatirilir mi demis. Bokta satsa musteriside varsa hazir yok satma mi diyeceksiniz. Haa bu arada evet cizer hem de perisan eder. Dusun ben kendi arabamda her 3 yikamada sunger degistiriorum. Arada kalan kumlar taslar bir sonrakinde cizmedin diye.
:D Hmm :) Kim bilir nasil bir urun kullaniyorum, bakabilirsin ; nanolex (http://www.nanolex.de) ,:: SCHOLL Concepts GmbH :: (http://www.schollconcepts.com) biz bu tarz kalitesini yillardir koruyan bilinen, detailingworld de var olan Alman firmalarinin urunlerini kullaniyoruz. Ayni zamanda da dunya uzerinde populer ve iyi olan neredeyse her firmayla baglantimiz var.
Neden garanti versinler ? Cok bos bir garanti de ondan, cizilmez diye garanti veriyor, eh diyor bu cizik mi.. Bin turlu cizik var, spesifik olarak kilcal cizik bile olusmayacak, arac hep ayna gibi olacak diye garanti vermiyorlarsa, o garanti ile hukuksal olarak hic birsey elde edemezsiniz.
Cuk buyutuculer var garanti ediyorlar, buyumedi diye etrafta kosturan adam gordun mu :D
GokhanRS
12-09-2013, 23:04
:D Hmm :) Kim bilir nasil bir urun kullaniyorum, bakabilirsin ; nanolex (http://www.nanolex.de) ,:: SCHOLL Concepts GmbH :: (http://www.schollconcepts.com) biz bu tarz kalitesini yillardir koruyan bilinen, detailingworld de var olan Alman firmalarinin urunlerini kullaniyoruz. Ayni zamanda da dunya uzerinde populer ve iyi olan neredeyse her firmayla baglantimiz var.
Neden garanti versinler ? Cok bos bir garanti de ondan, cizilmez diye garanti veriyor, eh diyor bu cizik mi.. Bin turlu cizik var, spesifik olarak kilcal cizik bile olusmayacak, arac hep ayna gibi olacak diye garanti vermiyorlarsa, o garanti ile hukuksal olarak hic birsey elde edemezsiniz.
Cuk buyutuculer var garanti ediyorlar, buyumedi diye etrafta kosturan adam gordun mu :D
ben gördüm la. şikayetvar.com da okuyup yarılmıştım. aldım büyümedi napıcaz şimdi diyordu? derdimi kime anlatıcam diyodu.
düşünsene tüketici hakem heyetine gidip al bak büyümedi diyip gösteriyormuş :D
Ümraniyede bir plazanın içine açıldı susuz araç temizlik yeri.
araç yeterince temiz görünmüyordu ve çok fazla şikayet aldıkları için sulu yıkamaya geçildi
Susuz yıkama olayı balon gibi çıktı ve söndü...
Şu an çoğu firma bu olaya yönelik ürün üretmeye başlasa bile pek tutacağına inanmıyorum. Tutsa elini sallasan susuz yıkamaya çarptığında tutardı.
Çizme olayına gelince açık ve net çiziyor. Her türlü yıkama çizer. Basınçlı suda çizer.
Artı adamlar üretiyor satıyor diye çizilmez diye bir şey yok. Piyasada ne ürünler var nelere zarar veriyor temizleyecek parlatacak diye.
Bu tip araç boya koruma gibi konularda ne kadar bilgin var? Hangi ürünleri ve markaları biliyorsun? Adamlar üretiyor olur mantığı olmaması lazım.
Bu kadar yorumu neye dayanarak yapıyorum dersen. İzmir'de oto yikama, buharlı temizleme ve boya koruma dukkanim var. Konuyu takipteyim yardımcı olabilecegim noktada olurum.
videoyu agzım acık ızledım şerefsizim bide yeni bi madde cıkmıs bitki özüymüş adı karnabuğa.
koca arabayı bezle sildiya adam :D
bartubasot
13-09-2013, 00:49
Gecen yıl bahcelievlerde vardı denemek için yıkatmıştık arabam siyah kesinlikle çiziliyo onun dışında camurluklar çamurlu kalmıştı ve burası neden temizlenmedi diye sordugumuzda benzinlikte su tutarsınız cevabı gelmişti. (Araç yıkma 20 tl idi yanlış hatırlamıyorsam)
Bezin giremediği noktaları neyle temizliyo acaba kulak çubuğuylamı?:D
Susuz temizlik olmaz.. Açık net.. Ön yargı değil, mantıklı bir gerçek.. Bu ürün çizer, anasını bile ağlatır boyanın..
tayreep_john
13-09-2013, 01:34
bez masrafından firma batar :D
mhmtsrtp
13-09-2013, 01:57
bez masrafından firma batar :D
zaten üründen deil bence sattıkları bezden kazanıyolar tek yıkama için 7-8 bez direk çöp :D
berkay_aydin
13-09-2013, 02:51
o bezi yere at ayağınla bas, ver tazyikli suyu, araba çizilirse detaylı yaparız, pasta cila 100 lira vs. vs. :D