PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : dsg-stronic ler düz yolda ayağı frenden çekince hareket ediyor mu?

Ahmet Saraçoğlu
13-09-2013, 09:01
Geri kaçma çok önemli değil.Tork konvektörlüler de eğimin dikliğine göre bi nebze kaçırabiliyor.Ama asıl merakım dsg kullanan vag grup araçları ; tork konvektörlüler gibi düz yolda ayağı frenden çekince hareket eğilimli mi?yoksa vitesteyken debriyaja basılı araç gibi eğim yönüne doğru eylemsizlik isteğinde mi?

TaGo
13-09-2013, 09:05
hareket ediyor tabi.

TünayK
13-09-2013, 09:07
ibizada hill holder var. rampada bir kaç sn bekliyor ayağını frenden çekince sonra ileri doğru harakete başlıyor. duz yoldada aynı şekilde ayağını çekince araba harekete başlıyor...

volume81
13-09-2013, 09:07
DSG düz yolda ayağını frenden çekince gidiyor ama rampada felan baya baya kaçırıyor özellikle civic'den inip jetta'ya bindikden sonra çok farklı gelmişti dsg :)

rampa'da alışınca bişey olmuyor gerçi :)

bir kaç saniye frene bastığında sanki kendini boş'a alıyor gibi sonra frenden çekince vitese takıp gidiyor ama o arada rampadaysan geri kaçabilir veya düzde isen bikaç ms beklemen gerekir :)

ahmetbaha-drs
13-09-2013, 09:15
Ahmet sen gel birara kullan benim Jetta'yı test et, tüm soruların cevaplansın :D +Evet frenden ayağı çekince ilerlemeye başlıyor ağır ağır. +Ben yokuşlarda kalkışından memnunum hatta özellikle durduğum dahi oluyor :D

Tunacan
13-09-2013, 09:41
Scirocco da da hill holder mevcut galiba. Geri kaçırmıyor bir kaç saniye.

DOHC
13-09-2013, 13:20
Hill holder olmayan DSG'lerde ayağını hemen frenden çekersen geri kayıyor. Ama hafif hafif çekersen kendisi kavrama noktasını buluyor, kaymıyor.

yesil
13-09-2013, 13:26
dsg de ayağı frenden çekince devirin 800 den bin civarına gelmesi bir saniye civarı sürüyor. Devir bine geldikten sonra hareket etmeye başlıyor, ama klasik şanzımanlar kadar güçlü hareket etmiyor. Yani hill holder yoksa eğimi yüksek olan bir yolda her türlü kaydırır. Kavramaya zarar vermemek için el freniyle kalkmak en iyisi

timucintt
13-09-2013, 13:44
2 türlü hill holder var.. biri normal frene bastığında bir kaç saniyeliğine aracın geri kaçmasını önler bide 2 kademeli hill holder var frene basıpta pedali tam köklediğinizde ayağınızı frenden bile çekseniz gaza basmadan araç kendini bırakmaz.... tabi oda almanlarda opsiyoneldir o özellik kesin :D :D ama eğer hill holder hiç yoksa kavrama noktasını yakalayamazsa her otomatik gibi oda geri geri kayacaktır..

Ahmet Saraçoğlu
13-09-2013, 14:50
Hepsi faydalı bilgiler , teşekkür ederim.Ama asılsoru geri kaçmadan ziyade frenden ayağı çekince ileri gitme isteğinin olup olmadığı...
@ahmet bi müsait zamanda görüşelim.tam olarak istediğim gibimi değilmi sürmeden net bilgi edinemiycez galiba

SGTI
13-09-2013, 15:52
ileri gitme isteği oluyor.Yani şöyle siz gazdan ayağınızı çekiyorsunuz fakat fren bırakmıyor.Normal rölantide gider gibi yavaştan hızlanmaya başlıyor araba.Benimkinde durum böyle.Fakat vagcomdan farklı ayarlamalar yapabiliyorum hill holderla ilgili şu an ki hali benim için kafi ama.