Orijinalini görmek için tıklayınız : Geleceğime yön vermem için ne yapmalıyım?
Onur Fatih
13-09-2013, 10:13
Artık bişeyler yapmanın vakti geldi herşey için çok geç kaldım biliyorum ama bundan sonra geleceğimi çizmeliyim diye düşünüyorum.
Lisedeyken çalışmadık hep bi kovalama içerisinde geldi geçti 3 yıl dersaneye gittim yine sonuç değişmedi 300 puan aldım. Bu puanla bu sene dış ticaret tuttu aslında 2 yıllık iyi bir bölüm istiyodum sağlık bölümlerinden ama olmadı.
Şimdi kafam çok karışık bu sene adalet okumayı düşünüyorum açıktan. Dış ticareti okumayı düşünmüyorum. 2 yıl adalet okuduktan sonra dgs ile hukuk fakültesine geçmeyi düşünüyorum. Özelde okumayı istiyorum aileminde iyi kötü imkanları var okutur şükür.
Bi yandan da diyorum ki bu sene sınava bir daha hazırlanıyım çalışıyım güzel bi yer kazanıyım.
Şimdi bu yollardan gelip geçenler konu hakkında bilgisi olanlar siz olsanız ne yapardınız
Veya açıktan okuyup örgünle devam edebileceğim daha iyi bi bölüm var mı yardım edin şu kardeşinize :)
sadece adalet ya da sadece tekrar hazırlanmak yerine ikisini bir arada götür ztn adalet 1. sınıf aöf kasan bişi deil
bendede aynı kararsızlık var ben hem adalet okuyacam hemde alese girip yüksek lisansa başlicam artık hangisinde devam edebilirsem ona yönelicem
önce "ya da"lardan kurtularak kendine tek hedef koymanı,
yani hukuksa hukuk sağlıksa sağlık olarak birini seçip planlarını o yönde yaparak çalışmanı öneririm.
19 yaşındasın, herşey için çok geç değil. başarılar
onursumer
13-09-2013, 10:24
3 yıl dershaneye gittim sonuç değişmedi dediğin için bence 2 yıllığı once bir bitir cebine koy
sonra dgs ye hazırlan derim
ayrıca 19 yaşında nesi geç olcak onu anlamadım :D
Onur Fatih
13-09-2013, 10:26
sadece adalet ya da sadece tekrar hazırlanmak yerine ikisini bir arada götür ztn adalet 1. sınıf aöf kasan bişi deil
bendede aynı kararsızlık var ben hem adalet okuyacam hemde alese girip yüksek lisansa başlicam artık hangisinde devam edebilirsem ona yönelicem
Ygs ye yine girerim ama çalışır mıyım bilmem :)
Hayırlısı olsun hepimiz için :)
önce "ya da"lardan kurtularak kendine tek hedef koymanı,
yani hukuksa hukuk sağlıksa sağlık olarak birini seçip planlarını o yönde yaparak çalışmanı öneririm.
19 yaşındasın, herşey için çok geç değil. başarılar
Avukat olmak var hedefimde.
Teşekkür ederim :)
Onur Fatih
13-09-2013, 10:28
3 yıl dershaneye gittim sonuç değişmedi dediğin için bence 2 yıllığı once bir bitir cebine koy
sonra dgs ye hazırlan derim
ayrıca 19 yaşında nesi geç olcak onu anlamadım :D
Yaşıtlarım üniversiteli oldu 2. sınıftalar ben daha kayıt bile olmadım :D
Ygs ye yine girerim ama çalışır mıyım bilmem :)
Hayırlısı olsun hepimiz için :)
Avukat olmak var hedefimde.
Teşekkür ederim :)
İyimiş valla....
SekoLive
13-09-2013, 10:30
adalet okumanı tavsiye etmem ülkenin durumu ortada.
bi yandan cıkdan bölüm bitir birde işe gir... ikisini aynı anda yürütmek sana hem sorumluluk hem tecrübe verir.
yarın okulu bitirdiğinde bu sefer iş tecrüben yok v.s. olaylarıyla karşılaşırsın.
İyimiş valla....
Benimde doktor olmak vardı hedefimde :D:D:D
Onur Fatih
13-09-2013, 10:32
İyimiş valla....
Aöf adalet okurken ygs ye amaçsız çalışmanın bi anlamı yok zaten adaleti bitirip dgs ile hukuk fakültesine geçmeyi düşünüyorum ;)
Onur Fatih
13-09-2013, 10:33
Gerek yok böyle geyiklere hedefinizde başarılar
ola ola baytar oldun..
Neyse, çalışmayı sevmiyorsan avukatlığı düşünme.. Okuman, çok okuman, çok çalışman lazım avukat olmak için. İşletme gibi daha sosyal ve nispeten kolay bölümleri tercih et.
Yerleri silerek başladın yükseldin dimi doktor yok ben yardımcı olayım diye diye :D:D:D
Gunes G.
13-09-2013, 10:37
Sen kendin kasinmissin ama moruk :) Doktorluk cok acayip bir meslek ya, gunduzu gecesi yok valla
doğanda çalışmak yoksa , özelden hukuk bitirmek yada senın avukat olman başarılı olcagın anlamına gelmez , asıl fakülte hukuk fakültesi bittikten sonra başlıyor,tanıdığın avukat birisi varsa fikir al nasıl çalışıyorlar?
Madem okumayacaksın neden yazıp kazanıyorsun! Senin gibiler yüzünden kontenjanlarımız yapboz tahtasına dönüyor :D
Özel bir üniversitede öğretim görevlisiyim. İstediğin bölümler şuan çok revaçta olan bölümler. Bazen veliler "parayla değil mi, 13 yerine 20 verelim alın Hocam" diyorlar tercih merkezlerinde falan... Bizim adalet 170lerle falan kapatmış YGS puanına göre, sen hangi puan türünden aldın 300ü? Yada neden yazmadın?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi)
Bir çok üniversite açılıyor, paralılarıda genelde düşük oluyor. Şansını dene istersen ama DGS olayları falan öyle tıkır tıkır işleyemeyebiliyor. Bir hoca olarak sana söyleyeceğim şey ise şu...
Ders çalışmayı seviyorsan adalet seç, sevmiyorsan tam paralıda okusan öyle yata yata geçme şansın yok...
Sağlık bölümleri zaten uçmuş durumda puan olarak...
Gunes G.
13-09-2013, 10:44
Yerleri silerek başladın yükseldin dimi doktor yok ben yardımcı olayım diye diye :D:D:D
Cay ocagindan basladi diye duymustum ben :D
Onur Fatih
13-09-2013, 10:47
Madem okumayacaksın neden yazıp kazanıyorsun! Senin gibiler yüzünden kontenjanlarımız yapboz tahtasına dönüyor :D
Özel bir üniversitede öğretim görevlisiyim. İstediğin bölümler şuan çok revaçta olan bölümler. Bazen veliler "parayla değil mi, 13 yerine 20 verelim alın Hocam" diyorlar tercih merkezlerinde falan... Bizim adalet 170lerle falan kapatmış YGS puanına göre, sen hangi puan türünden aldın 300ü? Yada neden yazmadın?
(İstanbul Gelişim Üniversitesi)
Bir çok üniversite açılıyor, paralılarıda genelde düşük oluyor. Şansını dene istersen ama DGS olayları falan öyle tıkır tıkır işleyemeyebiliyor. Bir hoca olarak sana söyleyeceğim şey ise şu...
Ders çalışmayı seviyorsan adalet seç, sevmiyorsan tam paralıda okusan öyle yata yata geçme şansın yok...
Sağlık bölümleri zaten uçmuş durumda puan olarak...
Ygs 3 puanım 300.
Onur Fatih
13-09-2013, 10:48
doğanda çalışmak yoksa , özelden hukuk bitirmek yada senın avukat olman başarılı olcagın anlamına gelmez , asıl fakülte hukuk fakültesi bittikten sonra başlıyor,tanıdığın avukat birisi varsa fikir al nasıl çalışıyorlar?
Bi sorayım avukat tanıdığımız var.
Gerek yok böyle geyiklere hedefinizde başarılar
Valla şimdiye kadar başarılı olduğumu düşünüyorum.
ola ola baytar oldun..
Etrafımda bu kadar HAYVAN olunca normal ööle olması :D:D:D
Pansuman odasından başladım o yüzden cerrahim iyidir :D
Sen kendin kasinmissin ama moruk :) Doktorluk cok acayip bir meslek ya, gunduzu gecesi yok valla
Kanka peder yaktı beni *** var özendik küçükken :p
Cay ocagindan basladi diye duymustum ben :D
Çay ocağında hastanın ne işi var hacı :D
Ygs 3 puanım 300.
İstanbul Gelişim Üni. İstanbul Gel. MYO Adalet (%50 Burslu) YGS-3 24 300,06264
U. Kıbrıs Üni. Adalet MYO Adalet (Tam Burslu) YGS-3 20 298,71239
Girne Amerikan Meslek YO Adalet (Tam Burslu) YGS-3 5 298,43158
İstanbul Aydın Üni. Adalet MYO Adalet (%25 Burslu) YGS-3 5 297,35920
Onur Fatih
13-09-2013, 11:08
İstanbul Gelişim Üni. İstanbul Gel. MYO Adalet (%50 Burslu) YGS-3 24 300,06264
U. Kıbrıs Üni. Adalet MYO Adalet (Tam Burslu) YGS-3 20 298,71239
Girne Amerikan Meslek YO Adalet (Tam Burslu) YGS-3 5 298,43158
İstanbul Aydın Üni. Adalet MYO Adalet (%25 Burslu) YGS-3 5 297,35920
Aöf adalet okuyu dgs ile hukuk fakültesine geçmek istiyorum :)
Kendim son sınıf hukuk öğrencisiyim, sana hukuk alanına yönel veya yönelme diyemem. Tamamen kendini geliştirme ile alakalı bişey ama doktorluk, öğretmenlik gibi tam belirli bir meslek değil. Eğitim Fak. arkadaşların önünde sadece KPSS'yi kazanıp atanma amaçları varken, ben hala mezun olduktan sonra ne yapsam diye düşünüyorum. Seçeneklerin bol olması avantajlı olduğu kadar dezavantajı da var.
Şu anlık için ALES ve IELTS sınavlarını verip, MEB yüksek lisans bursunu alarak yurtdışında master hedefim var. Umarım başarırım.
Senin de yolun açık olsun kardeş.
yurtdışında ya uni ya da master, orda iş bulup yerleş orda evlen bi de tamamdır. en mantıklısı
emre.ates
13-09-2013, 11:27
Öncelikle oturup iyice düşünmen lazım gördüğüm kadarıyla ne okusam hangi bölüm okusam daha bunun karmaşasını yaşıyosun.2 yıllık 4 yıllık dıye düşünme kendini hangi meslek dalına yakın görüp ilgi duyuyorsan ona yönelmelısın
Tek bir sey hatirlatacagim.
Universite'nin hayatin geri kalaninda olan basarina etkisi maksimum %10. Is kafada bitiyor. Calismakta bitiyor.
Sen sadece ilgi duydugun alani belirleyip onunla ilgili birseyler oku ki 4 sene canin sikilmasin. Gerisi hikaye.
Emre Akçay
13-09-2013, 13:49
Adalet Bakanlığı'nda çalışıyorum. Senin durumun gibi bir durumum vardı benimde. Benim görüşüm aöf'den Adalet bölümüne gir. Zor bir bölümdür. Ağır dersler var. Ama çalışırsan geçersin. Daha sonra DGS'ye hazırlanırsın. Zaten çok zor bir sınav değil fakat Hukuk bölümlerinin puanları dehşet yükseldi. Artık herkes bu yola başvuruyor. Bir yandan da KPSS'ye girer katiplik, mübaşirlik, infaz koruma, şoförlük için denersin. Ben şuan işletme mezunuyum. DGS ile 4 yıllık üniversiteyi kazadım. Artı olarak Adalet'e başlayacağım. Okumanın yaşı başı yok. Nereye gidersek kardır bizim için.
okuma boşver ya, ben okudum pişmanım :) dünyanın en zenginleri arasında sayılan adamların bir çoğu ya üniversiteye gitmemiştir yada üniversite terktir :D benim sana tavsiyem açıktan işletme oku, iyi bir şirkette pazarlama işine gir kendini bu konuda geliştir daha sonra piyasada bir yerden tutunup iyi paralar kazanmaya bak.
Sana yakın olan sağlık sektörü varsa onları dene.Ben lisede kolay yolu seçip dil okudum.Ne oldu bitti bilmiyorum bi sinav tercih derken şimdi Çin de burslu dil egitimi alıyorum. Herkes cince zor dedi yaparım dedim. Ha kendim seçtiğim için zor zamanlarda ben seçtim s.. s.. yapicam diyorum :D
Başarılar
İlk seferde hukuk kazanamadıysan, 2 sene açıktan okuyup devamında hukuk bitiremezsin. Kazanabilecek adam ilk girişte zaten kazanırdı hkuğu. Çok zor bölüm ayrıca. Kafasında saç kalmayan arkadaşlarım var benim.Bence öncelikle daha gerçekçi hedefler belirlemelisin kardeşim.
Yazdıklarım incitmesin seni. Bende 3 senede zor bela kazandım. Başkent üni. Uluslararası ticaret bitirdim. Bu söylediklerimin kat ve katını duydum. O yüzden hedeflerini daha gerçekçi koy ve sağlam adımlarla o yolda ilerle.
M_PROJECT
13-09-2013, 14:49
paran varsa , kafan alirsa , yaparim dersen , pilot ol !
paran varsa , kafan alirsa , yaparim dersen , pilot ol !
Buna kesinlikle katılırım. Benim ossye girdiğim vakitte pilotaj bölümü yoktu, bugün girecek olsam thk pilotaja giderdim. Çıktığında da is garantisi var. Mis.
muhammet.325
13-09-2013, 15:38
herkes adeletten hukuga geçerim dio sankı cok kolaymıs gıbı yanlış anlamayında bıraz mantıklı düşünün hukuga geçmek ıcın dgs sınavından ılk 500e gırmenız lazım sınavada 150.000 kişi giriyo okdar ınsan ıcınden ılk 500e gırecek kadar çalışırım dıosanz hukuga geçersınız :) yoksa hayalde kalır ıkı yıl sonra pısman olmayın onun yerıne oturup bı sene ders calssanz zaten hukuk kazanırsınız.
ghibli06
13-09-2013, 16:01
hayatta hiç bir şey için geç değildir... 2 sene kazanamamakla bir şey olmaz, ama anladığım kadarıyla sen çok çalışmayı sevmiyorsun... seveceksin, kuralları sen koyacak durumda değilsin, ileride hayatı kendi kurallarınla yaşamak gibi bir hayalin varsa, önce seve seve çalışacaksın... az çalışayım, önce 2 senelik girerim oradan hukuğa atlarım falan, asıl bu hayaller seni gerçek hayattan uzaklaştırır... kimisi astronot olmak ister, bunda bir sakınca yok... önemli olan astronot olmak için 20 sene harcayıp uzay müzesinde bekçi olmak mı yoksa astronot olamayacaksa başka hangi dala kanalize olması gerektiği mi?
benim babam da hukukçu, hem de toplamda 50 tane olanlardan, ne mi oldu? emekli olunca emeklilik işlemlerini bile ben yaptırdım kaçtı gitti şimdi muz yetiştiriyor, adamın hayali oymuş meğersem :)
üniversite okumak illa ki zorlanmalı, ama iyi bir üniversite olmalı, kusura bakmayın ama şimdiki gecekondu üniversitelerini bitirdiğinizde dünyanın kapıları önünüze açılmayacak, üni. mezunu benzin pompacısı çok gördüm... adam gibi bir üni. okuyamayacağınızı düşünüyorsanız, elinizle becerinizle sahip olabileceğiniz işlere yönelin... ne bileyim, kaynak öğrenin, iyi bir kaynakçının aldığı paraları tahmin edemezsiniz... diş protezi yapmayı öğrenin, terzilik öğrenin, deri öğrenin vs... bunlar sizi meslek sahibi yapar, 2 sene adalet okuyup sonrasında avukat olamazsan mübaşir olarak ne kazanacaksın vatana millete ne faydan olacak...
bazı yorumlar sözler seni kızdırmasın, konuyu açtın madem, sorduğun sorunun ne yazık ki tek bir cevabı ya da doğrusu yok, herkes ancak kendi hayat tecrübesinden sana örnekler verip yönlendirmeye çalışıyor, ve de maalesef hayat hiç de toz pembe değil...
Gunes G.
13-09-2013, 16:30
Çay ocağında hastanın ne işi var hacı :D
Hastahanenin cay ocagi yok mu hani hastalarin beklerken takildiklari, orayi diyorum :D
Artık bişeyler yapmanın vakti geldi herşey için çok geç kaldım biliyorum ama bundan sonra geleceğimi çizmeliyim diye düşünüyorum.
Lisedeyken çalışmadık hep bi kovalama içerisinde geldi geçti 3 yıl dersaneye gittim yine sonuç değişmedi 300 puan aldım. Bu puanla bu sene dış ticaret tuttu aslında 2 yıllık iyi bir bölüm istiyodum sağlık bölümlerinden ama olmadı.
Şimdi kafam çok karışık bu sene adalet okumayı düşünüyorum açıktan. Dış ticareti okumayı düşünmüyorum. 2 yıl adalet okuduktan sonra dgs ile hukuk fakültesine geçmeyi düşünüyorum. Özelde okumayı istiyorum aileminde iyi kötü imkanları var okutur şükür.
Bi yandan da diyorum ki bu sene sınava bir daha hazırlanıyım çalışıyım güzel bi yer kazanıyım.
Şimdi bu yollardan gelip geçenler konu hakkında bilgisi olanlar siz olsanız ne yapardınız
Veya açıktan okuyup örgünle devam edebileceğim daha iyi bi bölüm var mı yardım edin şu kardeşinize :)
Açıktan okurken para kazanmaya başlarsın. Tatlı gelir okul bitmez.
Ailemin de durumu var çok şükür diyorsan bir sene daha dersaneye git ve 4 yıllığa gir. 2 yıllık okursun ne çabuk bitti der üzülürsün açığa tamamlamak için ayrıca kastırırsın uzar da uzar. Yaşın daha çok genç ve 1 sene hayatında bu yaşta pek birşeyi değiştirmez. Dershaneye gidip sadece 1 sene biraz asosyal olucaksın hepsi bu. 4 sene üni de zaten süper geçer her türlü.;)