Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.8T T3 Manifold 'u sürekli gevşiyor

BreatHTaKinG
14-09-2013, 13:13
Arkadaşlar yazdığım gibi K04 turbosunun orjinal T3 manifold'u sürekli gevşiyor 1seneden beri bu böyle. Bazen 2 ayda bazen 1günde gevşiyor. Sıkıştırmakla alakası yok en sakin kullanımda bile gevşeyebiliyor. Dün baktığımda üzerinde 1 tane civatası yoktu düşmüş. Ustalar herşeyi yapıyor bir yapıştırıcı sürdüler 2 3 kere ama civatalar sürekli gevşiyor. Sizin bir tavsiyeniz olabilirmi bu konuda ?

0M42
14-09-2013, 13:26
Şayet manifold yüzeyinde yamukluk çarpılma vs. varsa bu gevşemeye neden olur.Aracımı turboladığım zamanlarda aynı sorun uzun bir müddet bendede vardı daha sonra takviyeli somun+civata sabitleyici ile bu sorunun üstesinden gelmiştim.

Uygun diş te takviyeli somun ve bir tane de civata sabitleyici sıvılardan al.Civata sabitleyiciden her saplamaya az miktarda sür ve takviyeli somun ile kuvvetlice sık tüm saplama ve somunlara bu işlemi uygula bir daha gevşemez manifoldun.Dikkat etmen gereken tek şey civata sabitleyici sıvının çeşitleri var sen "orta kuvvet" (sökülebilir) olanından alacaksın.

Civata sabitleyici korkutmasın seni zaten yüksek sıcaklıklarda özelliğini kaybedecek şekilde tasarlanmış sıvılardır bunlar manifolddaki sıcaklık istenildiğinde sökülebilecek ama aynı zamanda kendi başına sökülmeyecek bir kıvama getiriyor sıvıyı yani kontrol yine sende.Dediğim gibi ben sorunumun bu şekilde üstesinden gelmiştim ve hiç bir sorunda yaşamamıştım manifoldu sökmek istediğimde bile.

Spook
14-09-2013, 16:08
Bakır somun kullanırsan problem yaşamssın.
Bilgine

BreatHTaKinG
15-09-2013, 13:05
teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için