Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Swap İşlemi Yardım
öncelikle selamlar, elimde 2 tane araba var bi ek vti bi eg hb. b16 yı eg ye montajlayıp işletmek istiyorum fakat hangi yolları izlemem gerekli bilmiyorum. kimisi vti ı perte ayırman gerekli falan diyor. nedir bu işin aslı ?
slowmotion
14-09-2013, 18:46
Eskiden o is kolaydi ancak su an zor, tam bilmemekle birlikte perte ayirip motoru bosa dusurmeniz gerekiyor. Bilen arkadaslar yardimci olurlar. Eskiden olsa bi arkadasim 2 aracinin motorlarini degisip, ruhsata isletip digerini satmisti.
Yada vti için başka motor işletirseniz diğer motoru satış yapabiliyosunuz.
Ya vti'a başka motor bulup onu işletip vti'dan çıkan motoru eg e işletirsiniz yada vti hurdaya ayırıp motoru eg e işletirsiniz.
slowmotion
14-09-2013, 20:23
Peki vti motor islettiginiz zaman otomatik digeri satisa hazir hale geliyormu?
Peki vti motor islettiginiz zaman otomatik digeri satisa hazir hale geliyormu?
Vti motor eg kasaya işlendiğinde eg'den çıkan d serisi motor satılabilir hale geliyor. Motor sökme yazısı alıp o yazı ile noterden satış yapılabilir. Alıcıda noter satış evrağı ile istediği kadaya işletir.
Ben bu işi yaparken en son yürürlükteki kanuna göre motor kasadan genç olmak zorunda idi.
boosted_pug
15-09-2013, 00:19
Bir kaç gündür aynı şeyi araştırıyorum öğrendiğim kadarıyla aktarayım
öncelikle vti a motor işletip b16 yı boşa çıkartıcaksınız ondan sonra istediğiniz hondaya takabilirsiniz yada aracı hurdaya ayırıp istediğiniz parçalarını satabiliyosunuz ama yetkinizin olması lazım öle kafasına esen hurdaya ayıramıyo, takıcağınız motor gücü aracınızdaki motor gücünden max %30 fazla olabiliyor ve motor kasadan yeni veya denk olmak zorunda değilse extradan yok motorun desibel ölcümü yok servis uygunluk belgesi vs. Gibi şeyler istiyorlar bunları halledip motoru taktınız makine mühendisleri odasına gidip proje çizdiriyosunuz ordanda tse ye gidip onaylarıyosunuz enson muayeneye gidiyosunuz ordanda emniyete gidip ruhsat ve motor numarası işlemlerini halledip tekrar muayenede kontrol ve enson ruhsat çıkartıyosunuz benim arastırıp öğrendiğim bu şekilde
Son mevzuat ta araca motoru taktığınız ve kulakları felan sağlam olmuş diye mekanik onayı veren kurum kim. Ve en son motor numarası kontrolünü yapan kurum kim. Elimizdeki noter satışlı motoru işletmemize daha var ama sanırım 2013 ocakta bazı işler değişmiş.
vti ı hurdaya ayırcam, üzerindeki motoru eg ye atıp diğer parcaları satıcam. motora fatura almak için ilk hurdaya ayırmak gerek anladığım kadarıyla. peki bu işlemleri nerede yaptırcam ? trafik ?