PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma çıkan garip yabancı bir müşteri,afganistandan satın almak istiyor anlamadım

hkkcn
15-09-2013, 18:05
Arkadaşlar merhaba dün arabam.com'daki e30'umun ilanına ingilizce bir mesaj geldi Rose Kibler İsminde bir bayandan.aracın kondisyonu nasıl ben aracınızı almak istiyorum dedi,euro bazında nekadar istersiniz dedi,bende cevap olarak araca 3k km önce sıfır motor yapıldı,resimlerde gördüğünüz gibi 7000Euroya veririm dedim :) 2tlden hesapladım euroyu meger daha pahalıymış :)...Neyse velhasıl kelam kadına telefon numaramı ve mail adresimi bıraktım ve ardından tekrar bana bir mail attı e posta adresime

maili Özet geçicek olursak kadın Afganistanda donanmada çalışıyormuş annesine doğum günü hediyesi olarak aracımı almak istiyor,anneside londra'da yaşıyor.7000 Euro teklifimi kabul ediyor ve adresimi hesap bilgilerimi telefonumu vs. istiyor.eğer uygun olursa banada gelip bir kargo şirketi aracıma bakıcak ve kamyona yükleyip İngiltereye götürüceklermiş.ödemeyide ya paypal'dan yada Banka hesap numarama aktararak yapmayı düşünüyormuşş..

Velhasıl kelam bu konuyu size danışmak istedim sizce böyle birşey mümkün olabilirmi? düşünücek olursak aracımı 13bine vermek istiyorken yaklaşık 19milyara vermiş olucam çok cazip bir iş olucak.ama düşündüren noktalar var bu araç ingilterede nasıl trafiğe çıkıcak? ve orda benim arabamdan daha ucuza daha temiizini bulabilir.pek inandırıcı gelmedi,face booktanda buldum kadını fake gibi geldi..kendisine geri dönüş yapmadım tekrardan henüz sizce iban numaramı vs yazsam bir sıkıntı çıkarmı? nasıl bir yol izlemeliyim?

Mailin Kopyası ;

Thanks for getting back to me! :-)

My name is Rose Kibler. I ** from United Kingdom. I ** serving in the Army. And right now i ** in Kabul, Afghanistan where i got deployed for a 4 years contract.

I contacted you because i want to purchase your Vehicle. I ** buying it for my mom as a surprise birthday gift.... I'd have liked to purchase it in London but due to some reasons i didn't instead i contacted you. You see how lucky you are and i hope that you will be sincere and cooperative in this transaction? I ** OK with the price, so you don't have to worry about that anymore, okay?

For the fact that i won't be able to come and inspect the Vehicle, I will therefore make arrangement with the Transport Company that will come to your address, inspect the vehicle, make the vehicle registration, notary and then pick up the Vehicle and delivers it to my Mother in London....

For this reason, i ask that you give me the address where you want the transport company to come and meet you (it could be your home/work address)

Name:
Address:
City:
Postal Code:
Country:
Telephone Number:

Mind you.... I can only make payment by Bank Transfer or PayPal due to the fact that i ** in Kabul and i only have access to these two medium of payment. Okay?

Thanks for understanding and I hope what i have explained so far is very cleared to you?

Please kindly get back to me with your Address so that i can forward it to the Transport Company for commencement... And don't forget to give me either your Bank or PayPal Info so that i can wire the money to your account...

Information needed for Bank Transfer.....

Account Holders Name:
Account Number:
Bank Name:
IBAN Number:
Swift Code:
Price: €

I hope to hear back from you with all the details that i have requested above so that the transaction can go smoothly and effectively.

Kindest Regards! :-)
Mrs. Rose Kibler...

Eriador
15-09-2013, 18:10
Suana kadar gorunurde bisi yok , cok istekli ise paypal adresimi veriyorum kapora yatirde.Ondan sonra islerimde paypal dan devam ettir gerisini o ugrassin.Buna benzer bir olay benim basima gelmisti ama ben aliciydim uc kagit cikmisti mailde asa yukari bunun gibi bisidi haberin olsun

Low-Rider
15-09-2013, 18:10
Kolpaçinoo :)

Zamanında banada gelmişti böyle bir mail

Yorumlar var burada

http://www.techturkey.com/forum/sohbet/148644-aklima-takilan-bir-konu.html

hkkcn
15-09-2013, 18:16
önceden bir kapora istesem birşey olmaz heralde görünürde..benim korkum iban no,hesap no vs istemesi bişe yapabilrlermi ordan

Eriador
15-09-2013, 18:17
Ozgur un verdigi diger konuda ki yorumlari gordum paypal cozum degilmis geri cekebiliyorlarmis parayi vay arkadas neler var :)

nostra
15-09-2013, 18:19
önceden bir kapora istesem birşey olmaz heralde görünürde..benim korkum iban no,hesap no vs istemesi bişe yapabilrlermi ordan

Kardeşim boşuna uğraşma.. sana sanaldan parayı göstercek. bak hesabında falan. ondan sonra sen malı gönderceksin. oda parayı geri çekecek. olay bu.

OmerRS
15-09-2013, 18:20
1)İngiliz gibi yazmamış
2)Neden Euro? pound yerine.

Fake gibi.

CagkaN
15-09-2013, 18:20
geçenlerde böyle bir hber vardı TR'deki motosiklet ilanlarına mesaj atıyorlarmış bulgaristan vs. almak için anlaşıp parayı paypal le gönderiyorlar siz motoru yüklüyorsunuz daha sonra motor gelmedi diyerek paypala şikayet edip parayı geri alıyorlar( ya da donduruyorlar net hatırlamıyorum orasını) kısacası olan giden motora oluyor

bulaşmayın derim

berkay_aydin
15-09-2013, 18:21
Hesap numarası göndermekten birşey olmaz, gönderdiğinide geri alamaz ama göndermez, dolandırabilicek bir yol izlemesi gerekiyor :D

hkkcn
15-09-2013, 18:22
bencede fake geldi ya @nostra dediği gibi ama ben parayı elime almadan kargolamam yani neolabilirki?? .. neyse en iyisi if you buy my car you must come to turkey and suck my cock yazıyım :D:D:D:D:D

Jam da Joker
15-09-2013, 18:22
Spam bir mail.
Banada gelmişti sahibinden üzerinden
Sebebi açık İsim soyisim adres mail gibi bilgileri toplayıp satıyorlar..

Cem.B
15-09-2013, 18:24
paypaldan para nasıl geri çekilirki malın gelip gelmediği paypalla ilgili değil die biliyorum

alperkirman
15-09-2013, 18:25
banka hesabını ver parayı göndersin sende aracı gönderirsin olur biter paypal falan bulaşma hiç

nostra
15-09-2013, 18:34
bencede fake geldi ya @nostra dediği gibi ama ben parayı elime almadan kargolamam yani neolabilirki?? .. neyse en iyisi if you buy my car you must come to turkey and suck my cock yazıyım :D:D:D:D:D

Sen irtibatı koparma , merakını gider o zaman :D görüşmeye devam et zaten anlayacaksın olayı..

hkkcn
15-09-2013, 18:37
devam ozaman sonuçları burdan paylaşırım :)

matthardy
15-09-2013, 18:39
Mektubu okudum hicbir ingiliz boyle salak bi grammer ile mektup yazmaz... Kesin yalan hic sallamayin

hkkcn
15-09-2013, 18:45
adresimi ve bilgilerimi yazdım hesap numaramı verdim fakat ibanı vermedim bilmiyorum dedim:D altınada but before you must give the money,second ı shipping the car...
dedim bakalm neolcak

rebeloghy
15-09-2013, 18:51
Bu maili yazan ingilizse ben Bülent ersoyum :)

Göki,ZD
15-09-2013, 19:03
Tr alıcıları bittide yurt dısı kalmıstı..

onn_dear
15-09-2013, 19:09
maili bende okudum ingilizce bilen herkes bu mailin bir İngiliz tarafından yazılmadığını bilir :D kesinlikle güvenmeyin derim.

dietpepsi
15-09-2013, 19:23
benım basıma geldı

paypal dan para yolladılar parayı cektım malı yolladım paypal 1 ay sonra parayı gerı ıstedı avukatları vs aradı maıl attı
ve benden paypal parayı gerı aldı mal da gıttı

sakın ne hesap yolla be bısı yap

kımse ıngılterede 2000 pound eden aracına turkıyeden 7000 pound vermez

heveslenme

hkkcn
15-09-2013, 19:28
ov bu çok kötü olmuş geçmiş olsun.. bende fark ettim fake olduğunu bakalım neolcak

by_speedvw
15-09-2013, 19:37
bence bırak o uğraşsın para yı çek arkadaşa güzel bir hediye kargola türk le uğraşmanın sonucunu öğrensin :)))

hkkcn
15-09-2013, 19:38
hahahah buda çok mantıklı birşey :D

skyhigh
15-09-2013, 19:50
yalan :D şuan racing motorumu satıyorum banada bu şekil bi mesaj attılar ingilizce bilmediğim için direk abime verdim abim yurt dışında falan yaşadı çok iyidir ingilizce konusunda mesajı ona gösterdim dolandırıcı bunlar dedi direk cevap bile atmadım zaten çok mantıksız gelmişti bana :D

pcvirus
15-09-2013, 20:14
ben olsam paypal değil direk banka hesap numarasını atardım
para yatıncada direk çekerdim
tabi yatarsa baska türlü bi alışveriş şekli paypal felan hikaye

hkkcn
15-09-2013, 20:23
banka hesap numaramı gönderdim zaten paypal felan hiç kullanmadım hayatımda nedir ne degildir bilmiyorum bile tam :D

pcvirus
15-09-2013, 20:33
ok o zaman sorun olmaz yinede tetikte ol sen
içinde para olan bi hesap verme :D

hkkcn
15-09-2013, 20:43
yok yok nerdeeee keşke dolu olsa :D :D :D hahaha

SertacTDemir
15-09-2013, 21:27
1)İngiliz gibi yazmamış
2)Neden Euro? pound yerine.

Fake gibi.
Omerin soyledigine kesinlikle katiliyorum ;)

devil_berk22
15-09-2013, 21:31
afrikalı dolandırıcılar bitti şimdi bunlarmı başladı.

gemsazr9
15-09-2013, 21:44
İlgiltere sağdan direksiyon senin arabayı ne yapacak

TigeR
15-09-2013, 22:17
bencede fake geldi ya @nostra dediği gibi ama ben parayı elime almadan kargolamam yani neolabilirki?? .. neyse en iyisi if you buy my car you must come to turkey and suck my cock yazıyım :D:D:D:D:D:hahaha::hahaha::hahaha: İngiltere'de o paraya kaç e30 alınır burdan niye alsın ki ama iyi sistem valla hiç bulaşmayın

63owen63
15-09-2013, 22:25
Bir ingiliz yazmamış bu maili. Buram buram fake.

dachosen
15-09-2013, 22:39
Kardeşim herife dildo yollarmısın? Çok sevinirim

SNCKTR
15-09-2013, 22:39
soldan dıreksıyon 7 bın annene malın gecıkıcegını soyle dostum yaz :)

Muharrem C.80
15-09-2013, 22:42
İlgiltere sağdan direksiyon senin arabayı ne yapacak

Kilit nokta budur. :)

ef186
16-09-2013, 00:03
uzakdurcarpilirsin.com

M_PROJECT
16-09-2013, 00:11
Tr alıcıları bittide yurt dısı kalmıstı..

cok var , ben x3 u satarken ayni sekilde mail ve telefon aldim , cok kisi arabasinin degerinin ustunde gelen tekliflere kanip , bir suru para kaptirmis paypal ustunden . google dan aratinca numaralari bir cok sikayete denk geliyorsunuz .

McS_R53
16-09-2013, 00:14
ben olsam kullanılmış prezervatif yollardım adrese :D

Kahnweb
16-09-2013, 00:42
paypaldan para nasıl geri çekilirki malın gelip gelmediği paypalla ilgili değil die biliyorum

Daha önce bir ticaretimde aynını yaşamıştım. 230$ yatırdı adam ticareti gerçekleştirdik. Daha sonra geri çekti. Sizde yapabilirsiniz aynı şeyi. 1.5 Ay boyunca hergün PayPal yetkilileri ile görüşmüştüm parayı temin edebilmek için...

GörkemT.
16-09-2013, 01:48

cok mantıklı :D

turbo&quattro
16-09-2013, 01:55
Hic ugrasmadan LOL yaz gonder :D

R-13239
16-09-2013, 02:09
Dolandırıcılık mevzusu, donanımhaber'de vs. Cok konuşuldu.

Maili blocklayın ve cevap vermeyin.

adilhcl
16-09-2013, 19:40
arkadasım ınanma benımde evımın basına boyle bı olay geldı ılk basta boyle yaklasıyorlar sonra dıyorkı elımde yuklu para var onu sana yollıyım kargo ıle sende dursun sonra ben gelınce degerı kadarını alırsın kalan parayıda ben alırım dıyorlar ;
Özet gececek olursak para aklamak ıcın yapılan bı olay dıyebılırım cunku o yuklu parayı yollar ıken senden butun resmı kısısel bılgılerını ıstıyor.

nostra
16-09-2013, 20:03
arkadasım ınanma benımde evımın basına boyle bı olay geldı ılk basta boyle yaklasıyorlar sonra dıyorkı elımde yuklu para var onu sana yollıyım kargo ıle sende dursun sonra ben gelınce degerı kadarını alırsın kalan parayıda ben alırım dıyorlar ;
Özet gececek olursak para aklamak ıcın yapılan bı olay dıyebılırım cunku o yuklu parayı yollar ıken senden butun resmı kısısel bılgılerını ıstıyor.

Para çok yüklüyse , kişisel bilgilerle arar durur parayı :D

adilhcl
16-09-2013, 20:15
Para çok yüklüyse , kişisel bilgilerle arar durur parayı :D

ad soyad kımlık fotokopısı ıs yerı bılgısı pasaport bılgıler adres bılgılerı ve ozellıkle bunların resmı kayıtlarını ıstedı bende sie dedım :):heyoo:

Onur Fatih
16-09-2013, 21:22

Düğüm atmayı unutma

MCN21
16-09-2013, 21:25
Guvenmeyinn :) neden gidip almanyadan almiyor cok daha ucuz veya diger ulkeler :)

hkkcn
16-09-2013, 21:46
halen mail bekliyorum :D cevap gelmedi henüz inanmıyorum bende zaten kesinlikle

Lazarotti
16-09-2013, 23:03

Spermlerden çocuk yapıp 9 ay sonra kargo geri gelmesin :D

Yazılması gereken yazılmış zatende, resmi satış olmadan vs. kargo imkanı varmı acaba yurtdışına?

Banada mail gelmişti, birinden kredi veriyorlarmış.Baya mailleştik.

100bin dolar istedim kredi ve 24 ay taksit yap dedim, sadece 2400dolar faiz koymuştu :D ee dedim nasıl alıcam parayı falan.Çok kolay dedi, kimlik bilgilerini ve hesap nolarını gönderiyorsun para hesabında 2-3 gün içinde.

Tabi baştan beri biliyordum sahtecilik olduğunu herhangi bir bilgi göndermedim.

Bu durumda hesap bilgilerinide vermemek daha doğru.İsim soy isim ve hesap no dan vs. birşeyler yapma ihtimalleri olabilir.

hkkcn
17-09-2013, 15:28
Evet arkadaslar beklenen mail geldi suan ceviremedim metini tam sozlugum arzalandi :s kargoya 750 euro vercekmis simdi ben buna ne yaziyimmm :)

Hello Nefes Kaya,

I got your Bank details and I will make the Payment online today after i return from work but then, please i want to know if this is OK by you ... The Transportation Company charged me 650 EURO for pick up and delivery. So I will be adding this Transportation Fee of 650 EURO plus another 100 EURO for western union/money gram charges, For the money to be Transferred to the Transport Firm via Western Union/Money Gram Money Transfer, Okay?

So the sub Total of 7.750 EURO will be transferred to your Bank Account in Turkey very soon, so that once you receive the Payment Confirmation Letter from my Bank(Bank of England) that the payment has been made, then you kindly send the 650 EURO to the Transportation Firm immediately without waiting, for the fact that the total sum of money will be released upon the Western Union/Money Gram Receipt that you will provide to my Bank for Verification, Is that understood???

I hope i can Count on you? I will send you a message as soon as the Payment has been made by me and as well as the condition(s) placed by my Bank in order to credit and activate the total sum of the transfer into your designated bank account immediately, Okay?

I believe this transaction is Based on Trust? And I Hope i can strongly Count on You??

Thanks for your Corporation and Understanding.....

Regards! Mrs. Rose Kibler

hondafit
17-09-2013, 15:38
Google translate terk gibi geldi;)

free-hifi
17-09-2013, 15:40
salla gitsin bunlar aaraba yada arabam.com dan mı geliyor benim kamyonlara da sarmıştı ibnetörler

Kahn23
17-09-2013, 15:40
Google translate terk gibi geldi;)

Google translate değil. Bu gayet düzgün ing. Ama anlatım sıkıntısı var biraz :D

Kahn23
17-09-2013, 15:45
Evet arkadaslar beklenen mail geldi suan ceviremedim metini tam sozlugum arzalandi :s kargoya 750 euro vercekmis simdi ben buna ne yaziyimmm :)

Hello Nefes Kaya,

I got your Bank details and I will make the Payment online today after i return from work but then, please i want to know if this is OK by you ... The Transportation Company charged me 650 EURO for pick up and delivery. So I will be adding this Transportation Fee of 650 EURO plus another 100 EURO for western union/money gram charges, For the money to be Transferred to the Transport Firm via Western Union/Money Gram Money Transfer, Okay?

So the sub Total of 7.750 EURO will be transferred to your Bank Account in Turkey very soon, so that once you receive the Payment Confirmation Letter from my Bank(Bank of England) that the payment has been made, then you kindly send the 650 EURO to the Transportation Firm immediately without waiting, for the fact that the total sum of money will be released upon the Western Union/Money Gram Receipt that you will provide to my Bank for Verification, Is that understood???

I hope i can Count on you? I will send you a message as soon as the Payment has been made by me and as well as the condition(s) placed by my Bank in order to credit and activate the total sum of the transfer into your designated bank account immediately, Okay?

I believe this transaction is Based on Trust? And I Hope i can strongly Count on You??

Thanks for your Corporation and Understanding.....

Regards! Mrs. Rose Kibler

Senden öncelikle onay istiyor. Senden gelecek onay'a istinaden de 650€ transport parası +100€'da western union parası gönderecek. Bunun akabinde senden banka bilgilerini istiyor ki kendi bankasına talimat verecek. Devamını da neredeyse aynı zırvalamış. Bence hiç uğraşma :rolleyes:

cembasmaci
17-09-2013, 15:45
İngilterede sagdan direksiyon varken bu senin E30 u alıp annesinin hatalı saglama yapıp gebermesini istiyor sanırım :)

hkkcn
17-09-2013, 18:13
e mail adresime mail olarak geliyor. acaba 650 euroya çöksemmi ya :D:D

turbo&quattro
17-09-2013, 18:16
Sen hala ordamisin. Bi fuck off yazmak bu kadarmi zor :D

By CrAzY
17-09-2013, 18:28
Kaporaya çök yiyelim :D :D

hkkcn
17-09-2013, 18:34
Kaporaya çök yiyelim :D :D

akllımdan geçirdiğim şeyde o :D

hkkcn
17-09-2013, 18:53
ŞAKAMI BU ???? :D bu ne iştir abiler arkadaşlar anlamadım

http://imageshack.us/a/img22/4271/4coa.jpg

hkkcn
17-09-2013, 18:56
http://imageshack.us/a/img833/6492/fkg4.jpg

Kahn23
17-09-2013, 18:57
Para bildiğin hesabına yatmış ya da yatacak. Yarın ilk işin Vakıfbank'ı arayıp hesabına western-union ile para transferi yapılıp yapılmadığını öğrenmek olsun.

hkkcn
17-09-2013, 18:58
abi şakamı bu :D karıya okey bile vermedim ben para geldiyse ne pok yicem ben uğraştırmasın mahkeme vs bizi 20milyara yakın para be :D

Rawr
17-09-2013, 19:05
bank of england , dcemail den mail hesabı mı açmış kendi serverı dururken ;)

Would you kindly go fuck yourself ? yaz gitsin :)

emirzukak
Hala uyanmamışsınız anlaşılan:D

turbo&quattro
Para sen transport ucretini odedikten sonra hesabina gececekmis. Sen parayi yollucan onlarda paralarini geri cekecekler.. Kasinma :)

hkkcn
17-09-2013, 19:06
yok abi ne para yollucam ben delimi dürrttü beni :D yarın bi atmye çıkıp bakıyım ya bugun sunroofu söktük felan çok yorgunum hiç çıkcak halim yok :D

bond777
17-09-2013, 20:06
dolandiricilikta sinir yok

Berkel
18-09-2013, 00:03
İngilterede sagdan direksiyon varken bu senin E30 u alıp annesinin hatalı saglama yapıp gebermesini istiyor sanırım :)

sesli gülmenin ötesine geçtim :D:D:D:D:D

Emre Ekrem
18-09-2013, 08:28
Bu arada Bank of England, İngiltere'nin merkez bankası, neden para burada transfer oluyor ayrıca bir İngiliz bankası ki bu merkez bankası oluyor, neden Washington DC mail provider kullanıyor. Müdürüm sen kısaca bu link'i gönder birde tercüme etmesi için google translate tavsiye et.

6tf24R1FRh0

Çekiliyor, geçenlerde bir Çinliden D3 gold almıştım, lakin oyun için ödeme bir türlü gerçekleşmedi, bende paypal e şikayet ettim ve yaklaşık 1 gün sonra param iade oldu.

Lazarotti
20-09-2013, 19:44
Konu sahibi parayı çekip eziyormusun şuan mekan mekan? hahah :D