PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Harc iadesi hakkinda yardim

Faruk'S
17-09-2013, 22:11
Abiler Ataturk universitesi ikinci ogretim resim bolumunu kazandim.orgun ogretim icin ise yedek siralamadayadim.kaydi yaptirdim geceye, bos kontenjan oldugu icin yedek listeden sira geldi ve gunduze hak kazandim ve tekrar kayit sildirip(geceden) gunduze kayit yaptirdim.geceye kaydolurken yatirmis oldugum 962 tl gibi bi harc vardi.bu gun ikinci ogretimde egitim gormeyecegim icin yatirmis oldugum ucreti geri almaya gittum ve resmi gazetede yayinlanmis olan "kayit sildiren kisiye harc iadesi yapilmaz." Yazisini gosterdiler.

Merak ettigim sey daha onceki senelerde sistem nasildi.bilgisi olan varmi iade oluyormuydu bu tarz durumda.

Bir diger husus ise birkac kisi birlesip mahkemeye verdigimiz takdirde iade alabilme durumu oldugunu soylediler.ne kadar gecerli olur.

Para miktari az degil bugun asgari ucretten bile fazla.yardimlarinizi ve bilgilerinizi benimle paylasirsaniz cok minnettar olurum. Saygilarimla..

Schumi
17-09-2013, 23:51
Harç iadesi hiçbir zaman yapılmaz bu durumlarda maalesef. Azda para değilmiş.

Faruk'S
18-09-2013, 01:20
Harç iadesi hiçbir zaman yapılmaz bu durumlarda maalesef. Azda para değilmiş.

Abi yapiliyor.dilekce ve dekont karsiliginda iade alabiliniyor.ancak bu sene boyle bi yol izlenmis nedense

driftboy
18-09-2013, 01:34
onu öğrenci işlerine gidipte hallediceksin. okul açıldığında git, okula verdiğin iban'a geri yatıracaklar.

timucintt
18-09-2013, 01:40
harç iadesi olur sonuçta sen okuldan kayıt sildirmedin sadece örgüne geçiş yaptığını belirteceksin öğrenci işlerinde....

Faruk'S
18-09-2013, 10:27
onu öğrenci işlerine gidipte hallediceksin. okul açıldığında git, okula verdiğin iban'a geri yatıracaklar.
Ogrenci isleri bana iade olmadigini soyledi zaten.yani onlardan parayi alma imkani ariyorum suanda isin acigi bu.

harç iadesi olur sonuçta sen okuldan kayıt sildirmedin sadece örgüne geçiş yaptığını belirteceksin öğrenci işlerinde....

Abi ne yaZikki gecis islemi su sekildr ilelerdi ; kaydini geceden sildir.gunduz icin okula tekrar kayit ol.

TigeR
18-09-2013, 11:42
kardeşim resmi gazete de öyle yazıyorsa mahkeme filan açma adamlar da resmi belge var zaten ama öğrenci işlerinin yetkili biriyle görüş ya da rektöre çık belki anca öyle sıkıntı çözülebilir ama tabi düşük ihtimal

Faruk'S
18-09-2013, 20:35
kardeşim resmi gazete de öyle yazıyorsa mahkeme filan açma adamlar da resmi belge var zaten ama öğrenci işlerinin yetkili biriyle görüş ya da rektöre çık belki anca öyle sıkıntı çözülebilir ama tabi düşük ihtimal

aynen abi bugun arastirdim biraz pek cozulesi bi sikinti degil.mecburen o tarz bi yol izlemek gerek.

Emre İlbi
18-09-2013, 21:14
Her okulun kendi iç tüzüğü var kardeşim, 2 yıl önce bende 800 yatırdım,
yok başka üni.ye aktarabilirsin, yok hepsini geri alabilirsin, bilmem ne dediler,
okula gittim, fakülte sekreteri iç tüzüğü okuttu, öylece kala kalmıştım :D

umarım geri alabilirsin :)

Faruk'S
19-09-2013, 10:23
Her okulun kendi iç tüzüğü var kardeşim, 2 yıl önce bende 800 yatırdım,
yok başka üni.ye aktarabilirsin, yok hepsini geri alabilirsin, bilmem ne dediler,
okula gittim, fakülte sekreteri iç tüzüğü okuttu, öylece kala kalmıştım :D

umarım geri alabilirsin :)

sonuc olarak peki alabildiniz mi abi ? yada soyle yapsaydım alırdım dediginiz bi durum oldu mu ?