PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa 159 lastik değişimi, tavsiyeler?

master
18-09-2013, 14:01
Son zamanlarda araştıra araştıra psikopata döndüm ama bir türlü karar veremedim. Dolayısıyla yardımlarınıza ihtiyacım var.

159'un şu anda üstündeki lastikler 225/50/R17 Goodyear Eagle F1 GSD3. Chip tuning yaptıktan sonra 1. ve 2. viteste daha fazla sarmaya başladı. Lastiklerin henüz ömrü var, ancak hava hafif tozluysa 2. viteste güç gerektiğinde gaza bastığımda direk ASR'nin girmesi moralimi bozmaya başladı. Yüksek viteslerde inanılmaz yol tutuyor alet, ama şu 1. ve 2. vites meselesi moralimi bozuyor.

235/45/R17 veya 235/50/R17 ile değiştirince %2 - %2,5 gibi değişimler oluyor çapta. İnternette araştırdım, ESP sapıtır, ABS saçmalar gibi bir sürü yorum var çap değişeceği için. Bu da beni korkuttu. Sizce aslı astarı var mıdır bu durumların? Yoksa basayım mı geniş tabanı?

Bir de neticede 235'e geçtiğimde çapta bir fark oluşuyor. Üstelik 45 yanak alırsam çamurlukla aradaki boşluğun çok fazla olup görüntüyü bozmasından da korkuyorum. Görüntü çok bozulur mu acep?

Daha önce fabrikanın önerdiği ölçünün dışına çıkıp benzer bir değişim yapan var mıdır?

Ek olarak, 235/45/17 alırsam istediğim her lastiği bulabiliyorum (Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 istiyorum aslen, felaket övmüşler) ancak standart ölçülerle (225/50/17) bulabildiğim Ultra Yüksek Performans lastiği olarak düzgün bir tek Continental Contisportcontact 5 var. Continental daha önce hiç kullanmadım, onun nasıl olduğunu da bilmiyorum. Fikri olan var mıdır? Millet çok fena saydırmış, lastik iyi güzel hayvan gibi yol tutuyor ama felaket çabuk bitiyor ve olur olmadık yerde yarılabiliyor diye. Açıkçası moralim bozuldu.

Daha sonra aynı sınıfta değil ama Goodyear Efficientgrip Performance'a baktım. Onu öve öve bitirememişler. Ultra Yüksek Performans olmamasına rağmen aklım ona kaydı.

159'un orjinal ölçüleri öyle iğrenç ki 2 haftadır araştırıyorum içime sinen bir lastik bulamadım.

Yukarıdaki bilgiler ışığında bana ne tavsiye edersiniz? Boyut değiştirip Eagle F1 Asymmetric 2 almak mı? Aynı boyuttan devam edip CSC5 veya Efficientgrip almak mı? Yoksa başka bir şey mi?

Şimdiden teşekkürler.

M3CSL
18-09-2013, 16:05
Modifiyemden master:DHoşgeldin paylaşımlarını bekliyoruz..,

159 235 lastiği her türlü kaldırır yazılımlı zaten, bana kalsa 245 45 te olabilir(yol tutuş amaçlı) jantta nasıl durur bilmiyorum.

235 45te araçta alçalacağı için yüksek hız stabilitesi ve direksiyon tepkileri belirgin artar.
orjinal 159 da boşluk çok yoktu dye aklımda kalmış, aralar açılsa biledediğim artılar tolere edecektir.. (bence)

gsd3 f1ler çok eskide kaldı zamanındada tutmuyordu zaten, asymtrık 2de csc5 te tutunması çok iyi lastikler, contı konfor odaklı biraz daha, onun dısında supersport mıchelınde olabılır, bu 3 ude çok ıyı lastıkler... defalarca test edılmıs vs..