PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VW CC Özellik açma

TaGo
20-09-2013, 13:49
Arkadaşlar BMW modellerindeki gibi, beyinden yazılımla yada navigasyondan özellik açma yada artırma işlemi yapabiliyormuyuz?

Örneğin elektrikli olan aynalarım aracın kilidine bağlanabiliyormu. Zaten dokunmatik olan ana üniteme navi ve geri görüş adaptasyonu oluyormu vs?

şimdiden teşekkürler.

ceratoniaorg
20-09-2013, 14:12
Saydığınız özellikleri bilmiyorum ama birçok güzel özelliği vagcom ile açabiliyorlar. Bunun için servisten ziyade özel servisler gitmenizi tavsiye ederim yada vagcom cablo vs olan kişiler(tecrübeli ve bilinçli) kolayca halledebilir.

EmrahERKAN
20-09-2013, 14:18
VAG-Com ile bir çok özelliği açabilirsiniz bence bilgili birisisiniz. Bir VAG-Com kablo alın yurt dışından forumlardan kurcalayacak yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

TaGo
20-09-2013, 14:20
VAG-Com ile bir çok özelliği açabilirsiniz bence bilgili birisisiniz. Bir VAG-Com kablo alın yurt dışından forumlardan kurcalayacak yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Helal bu ara gazla :D

Ama mesela forumumuzdada bu konu yer alır hatta linkleyebilirsek ben gibi bşir sürü vw sahibi konuya müdahil ve bilgi sahibi olur. Techturkey genel bir site bu bilginin mutlaka burada bulunması şart :D

AlpEren
20-09-2013, 14:20
Araçtaki ekranın modeli nedir?

TaGo
20-09-2013, 14:22
Hiç bilmiyorum. Dokunmatik ekranlı, cd mp3 çalarlı, sd cart girişi olan bir model. RNS RDS ayrımı yapamıyorum daha.

alpr
20-09-2013, 14:24
Tarkan h&m garage Mertte vag com var uğra ona halleder diyeceğim de .
Senin isteklerin vag com ile olmuyor malesef katlanır ayna için modül gerekiyor , aracında rcd510 var ise navigasyon olmuyor rns kodlu bir ana ünite gerekiyor ...
vag com ile sisleri direksiyonu döndürdüğün tarafta yakabiliyorsun vb. şeyler yapabiliyorsun...
en azından benim 2012 sciroccoda böyle Cc de böyledir.

ofli
20-09-2013, 14:25
vw serisinde bircok özellik açılıyor ama sizin bahsettiginiz gibi değil yagmur yagınca camların ve sunroofun kapatılması. belirli bir hızdan sonra sunroof un kapatılması. amerikan park. geri vitese alınca sag aynanın aşşagıyı gostermesi. v.s v.s

by.gkn
20-09-2013, 14:33
şu vagcom bağlantı kablosu olayını bende araştırıyorumda zarar vermekten korkuyorum :D

TaGo
20-09-2013, 14:36
aynalar zaten elektrikli kapanıyor. Bunu kilit otomatiğine entegre etmek çokmu zor? Birde benim ana ünite ney ben valla bilmiyorum.

SGTI
20-09-2013, 14:40
Yurtdışından almak kabloyu tahminimce çok uzun sürer ama daha ucuza gelir çok farketmesede.Vagcom ile sadece özellikde açmıyorsunuz belirttiğiniz iki hız arasını kaç saniyede aldığınızı çeyrek mil egt iat turbo bar vb birsürü şey okunuyor.Tonla özellik var araba kapandığında korna çalmasını açmayın ama adamı yerinden zıplatıyor :) 80 liraya satılıyor vcds programıyla beraber.

M U R A T
20-09-2013, 14:46
vagcomu olupta ben yardımcı olurum diyen varsa benimde gösterge selamlama isteğim var güzel olur :)

SGTI
20-09-2013, 14:54
En stabil vagcom kablosu diye denilen kablo 11.11.3 diye geçiyor bizdede golf7 var fakat değerleri okumuyor bir türlü :) poloda bir sıkıntı yok ama.işime yarayan tonla özellik açtım arkadaşımın yeni kasa leonunda denedik ondada özelliklere dokunulmuyor.Yeni çıkan bir kabloyla denemek lazım ama sakat bir iş bilmeden öğrenmeden dokunulmamasını tavsiye ederim.Elektrik ünitesini yakanlar var :)

Kahn23
20-09-2013, 14:56
Ender elektronik bu işlemleri yapıyor ama baya bi tuzlu.

Ender Elektronik» Sony - Blaupunkt - Pioneer Yetkili Servisi >>> (http://www.enderelektronik.com.tr/oem-yedek-parcalar/volkswagen/passat-cc-2011-/54)

TaGo
20-09-2013, 15:01
Çoook uçmuş doğuşun fiyatlarından bile pahalı.

Kahn23
20-09-2013, 15:06

Uçuk fiyatlar ama giden araç sahiplerinin haddi hesabı yok :confused:

cembasmaci
20-09-2013, 15:15
6.Sanayide biri 50 TL ye acılabilecek ne varsa acıyormus diye duydum ama kimdir nedir ne değildir, şehir efsanesi midir bilmiyorum . . .

darkmoon
20-09-2013, 15:16

Araçdan çıkıp kapıları kitlediğinde aynaların kendinden kapanmasını istiyorsanız ve vag com dan halledilmiyorsa o işi yapan basit modüller var 50 tl ye o görevi gören.. montajıda çok basit

navigasyon tamamen ana ünite ilgili bir mevzu ana üniteniz navigasyonsuz versiyonsa teybi değiştirmeniz gerekir ..

vag com da genelde basit işler yapılıyor kimine göre gerekli kimine göre gereksiz aslında vw nin opsiona sunmasında bence bu yüzden isteyen açdırır isteyen açdırmaz tarzında... bana çoğu gereksiz geliyor misal ama başkasının hoşuna gidebilir gerekli bulup açdırabilir..

belli bir hızdan sonra kapıların kapanması camların kapanması sunroofun kapanması,yağmur sensörü devreye girerse belli bir süratten sonra gene sunroofun kapanması follow me opsiyonlarında değişiklik sinyal opsiyonlarında değişiklik gibi şeyler vag com dan yapabiliyorsunuz..

AlpEren
21-09-2013, 00:25
Şöyle söyliyim ozaman 6 lı cd changer varmı ? Varsa ekran rcd510 dur standart arabanın üzerinde gelen onda nav-tv-dvd özelliği yok. Yapan firmalar var ancak nav özellikli rns510 u almak daha ucuza geliyor. Vag com dan mutlaka xds ve tcs yi açtırın.

slowmotion
21-09-2013, 00:34
vagcomu olupta ben yardımcı olurum diyen varsa benimde gösterge selamlama isteğim var güzel olur :)

adanada olsanız yardımcı olurdum size, bir kablo edinip sizde yapabilirsiniz. yeterki beyin desteklesin

şu vagcom bağlantı kablosu olayını bende araştırıyorumda zarar vermekten korkuyorum :D

ebayden kablo alın sizde yaparsınız. bilmediğiniz yerlere girmezseniz sorun olmaz. keyfi kurcalamamak gerekir. bozulsada zaten garantiden hallediliyor.

En stabil vagcom kablosu diye denilen kablo 11.11.3 diye geçiyor bizdede golf7 var fakat değerleri okumuyor bir türlü :) poloda bir sıkıntı yok ama.işime yarayan tonla özellik açtım arkadaşımın yeni kasa leonunda denedik ondada özelliklere dokunulmuyor.Yeni çıkan bir kabloyla denemek lazım ama sakat bir iş bilmeden öğrenmeden dokunulmamasını tavsiye ederim.Elektrik ünitesini yakanlar var :)

bende 11.11.3 var buda eskidi galiba, 12 li seriler çıktı galiba.yeni leona galiba 11.11.3 uymaz.

Uçuk fiyatlar ama giden araç sahiplerinin haddi hesabı yok :confused:

kablo vs uğraşmak istemeyenler için bence çok ucuz

6.Sanayide biri 50 TL ye acılabilecek ne varsa acıyormus diye duydum ama kimdir nedir ne değildir, şehir efsanesi midir bilmiyorum . . .

50 liraya gerek yok aslında kablo alsanız sizde yaparsınız ama zaman ayırmak gerekiyor

Şöyle söyliyim ozaman 6 lı cd changer varmı ? Varsa ekran rcd510 dur standart arabanın üzerinde gelen onda nav-tv-dvd özelliği yok. Yapan firmalar var ancak nav özellikli rns510 u almak daha ucuza geliyor. Vag com dan mutlaka xds ve tcs yi açtırın.

rcd de navi yok maalesef, rns310-510 larda var. başka hangisinde var bilmiyorum. zaten rns olsa navigasyonlu gelirdi.

vag-comu bağlamadan şunu bunu açarım diyen yalan söyler, vag comu bağlayınca neleri aktif-deaktif edeceğiniz orada çıkıyor. bağlamadan söylenilmez, elektrik beyninin istediğiniz özellikleri desteklemesi lazım.

ör : 2 tane şirket aracı vardı. 2 side polo 2011 model, aynı renk km donanım vs. birinde kadran selamlama yapabildim, diğerinde yapamadım. kendi aracımdada yapamadım.

Semii
21-09-2013, 08:18
Kablo bildigim uzere deli para :)

TaGo
21-09-2013, 09:09

xds ve tcs nedir?

darkmoon
21-09-2013, 13:55
xds elektronik difransiyel kilidi edl nin bir üst versiyonu..
difransiel deyincede xds nin çekişle alakası yokdur viraja girdinmi ön tekerleklerdeki kopmayı sarmayı engellemek için esp vasıtasıyla fren yaptırır çekişi iyileştirir aracın yoldan kopmasını engeller.. Acemi bir şöförsen aracını tanıyamamışsan faydalı bir sistem diğer türlü kimse viraja girdinmi aracının bir sistem tarafından müdahele edilmesini sevmez sanırım ben öyle düşünüyorum en azından .. :) sanırım vw de aynı şeyi düşünmüşki bunu beyinden opsiyon olarak sunmuş isteyen açdırır isteyen açdırmaz misali..

slowmotion
21-09-2013, 14:36

Herseyin oldugu gibi kablonunda replicasi var ve ucuz

slowmotion
21-09-2013, 14:37
xds elektronik difransiyel kilidi edl nin bir üst versiyonu..
difransiel deyincede xds nin çekişle alakası yokdur viraja girdinmi ön tekerleklerdeki kopmayı sarmayı engellemek için esp vasıtasıyla fren yaptırır çekişi iyileştirir aracın yoldan kopmasını engeller.. Acemi bir şöförsen aracını tanıyamamışsan faydalı bir sistem diğer türlü kimse viraja girdinmi aracının bir sistem tarafından müdahele edilmesini sevmez sanırım ben öyle düşünüyorum en azından .. :) sanırım vw de aynı şeyi düşünmüşki bunu beyinden opsiyon olarak sunmuş isteyen açdırır isteyen açdırmaz misali..

Vag com hangi menuden acildigini yazarsaniz bende denerim :D

SGTI
21-09-2013, 14:41

orjinali 500 $ replicası 15 $ :)

SGTI
21-09-2013, 14:45

Abs brake bölümünden yapılıyor

Mehmetmert
16-12-2013, 23:56
Şu konuya kısaca açıklık getirereyim.
-Vagcom kablonun adı(OBD'ye bağlanan),VCDS'de kullandığı programın adı.Bunların hepsini üreten firmanın adı ise Rosstech...
-Orjinali 1000tl+ ve fiyatı teminide sıkıntılı
-Piyasada Cracklenmiş kablolar mevcut.Türkiyede kablo sürümüne göre 60-120 lira arasında değişirken yurt dışındanda 20-40 dolar arasında almak mevcut
-Kullandıklarım: 11.11.3-12.10.3 ve en son çıkan 12.12.0
-Cracklenmiş kablonun orjinalde farkı aldığınız sürümde kalıyorsunuz.Mesela orjinal kablonuz olsaydı 1.5 sene önce en güncel sürüm 11.11.3 idi,şu anda 12.12.6 sanırım.Güncellerdiniz ve golf7,leon 5f,yeni octavia...vs araçlarada bağlanabilirdiniz.
-Yani crackli olanlarda güncelleme yapamıyorsunuz...
-Crackli şu anda en güncel sürüm 12.12.0
Sorunları:64 bit windows 7'de sıkıntı çıkarıyor beklemek lazım...
-Onun bir altı olan 12.10.3
Sorunları:Beta sürüm,10 bağlanmadan 1 tanesinde aracı görmüyor kabloyu çıkartıp takmak lazım
-Dahada altı olan 11.11.3
Sorunları:Stabil,ama yeni kasa golf7,Leon5f...vs gibi MQB Platformunu kullanan araçlarda işlev görmüyor...

Bu Vagcom ile sadece özellik açma olarak düşünülemez.
-Arıza silebilirsiniz ve okuyabilirsiniz
-Ne biliyim aracın turbo basıncı,iat,anlık torku,içeri giren havanın sıcaklığı...vs görebilirsiniz.
-Özellik açabilirsiniz...vs

Bana göre Her Vag grubu kullanıcısının aracında olması gereken şeyler diye düşünüyorum...

Navigasyon meselesine gelincede
-RCD serisinde navigasyon özelliği yoktur.
-RNS serilerinde navigasyon özelliği vardır.

Passat CC'ye kodlama ile yapılabilecekler
-Kadran selamlama(Zaten açık gelmiştir)
1Ek yakıt göstergesi(Depoda ne kadar yakıt kaldığını gösterir)
2Rain Closing
3-Coming home , Leaving home (Sisler Üzerinden)
4-Sinyal sayısı 5'e Çıkarılması
5-Otoban Farı
6-Uzunları Yakınca Sislerin Sönmesi (Sellektör Yapınca)
7-Ön Arka Park Sensörü Ses Ayarlanması
8-Ön park Sensörü Sesi Değiştirilmesi
9-Geriye Takınca Ön Sislerin Yanması (Çevre Aydınlatma)
10-Sinyal Verildiğinde Gündüz Farının Sönmesi
11-Far Yıkama Süresi Değiştirilmesi
12-Ayna ve Arka Cam Isıtıcı Süresi Değiştirilmesi
13-15 Km Hızı Geçince Otomatik Kapıların Kilitlenmesi ve Kontak Anahtarı Çıkarılınca Kapıların Otomatik Açılması
14-Ön Cam ve Arka Cam Ağlama
15-Ani Frenlerde Dörtlü Flaşörlerin Yanması...vs daha bir sürü ince ayrıntı ıvır zıvırı yapabilirsiniz.

Hepside çok basit ve kolay.

Mehmetmert
16-12-2013, 23:58

03 abs Braking...
07 Long Coding
Long coding helper
GTI'ı tam bilmiyorum ama byte1'de hatırladığım kadarıyla XDS(bitini hatırlamıyorum) byte'ler arasında gezerek bulabilirsiniz.Tickleyip Do it Diyorsunuz

Ardından
03 ABS Braking
10 Adaptation
XDS'yi seçip easy-Normal-Strong kademelerini seçerek istediğiniz sürüş tarzına göre ayarlıyorsunuz...

fatihcakin
17-12-2013, 07:35
2012 Jetta için hangi sürümü kullanmamız gerekiyor acaba ? Ebay dan sipariş geçecektim, satıcı soruma soruyla cevap verip, KKL sana uyar mı dedi KKL nedir :) ?

karsiyakaliozi
17-12-2013, 09:53
tarkan ksk de hüseyin var soud up isimli dükkanı var ona bi sor ıstersen benım arabaların işlerini o yapar hep esnaf bir kardeşimiz bi ara vardı elinde cihazlar ama hangi araçlar için di hatırlaıyorum eczacı özay dersen hatırlar beni tel: 05446380203

Tholl-ga
17-12-2013, 10:10
Katlanir ayni icn extra modul e gerek yok kapi icinde modul var ona yazilim atılıyor.

by.gkn
17-12-2013, 11:41
İstanbul'da sevabına 2013 polo için vag-com dan birşeyler açabilecek bir arkadaş var mıdır acaba :D

Mehmetmert
17-12-2013, 16:30
Katlanir ayni icn extra modul e gerek yok kapi icinde modul var ona yazilim atılıyor.

MK7 Golf-Leon 5F...vs için dedikleriniz doğru zaten şu anda hepsi kodlu geliyor ama MQB platformunu kullanmayanlarda komple modülün değişmesi gerekiyor.Yani CC'de modül lazım

2012 Jetta için hangi sürümü kullanmamız gerekiyor acaba ? Ebay dan sipariş geçecektim, satıcı soruma soruyla cevap verip, KKL sana uyar mı dedi KKL nedir :) ?

11.11.3 bile sorunsuzca çalışır,12.10.3 veya 12.12..0 almak size kalmış.Açıkcası KKL derken ne demek istediğini anlamadım

TaGo
17-12-2013, 16:42
tam ayna olayına sevindiydim kursağımda kaldı :d

Sezgin
17-12-2013, 16:56
RNS veya RCD ye ek özellik açmak diye birşey yok.
Aynaları bağlama gibi bir olayı açmakta yok.

Ama vag com ile açılacak o kadar cok ozellık varkı.. Fabrika cıkısında para ıstenen XDS dahi açılıyor.

Mehmetmert
17-12-2013, 18:33
RNS veya RCD ye ek özellik açmak diye birşey yok.
Aynaları bağlama gibi bir olayı açmakta yok.

Ama vag com ile açılacak o kadar cok ozellık varkı.. Fabrika cıkısında para ıstenen XDS dahi açılıyor.

Var RNS510'da tema değiştirmeden gizli menüleri açmak var.Audideki hidden mmi menüyü açma gibi
Hatta RCD 510'da aracın anlık hızını falanda görebilirsiniz özelliği açarak teyp üzerinden.RCD 510 cihazının sıcaklığı kaç derece...vs Hemde Direkt Can'den aldığı için hızı kadran sapmasız görebilirsiniz :)