Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nano aracta cıkmayan lekeler :(

sagi
21-09-2013, 17:50
Beyler araca nano uygulayalı 1 ay falan oldu sealant uygulamamıstım sdc aquartz premıum ve tıtanıum uygulamıstık tozlanına uzerıne yagmur yagdı ve o camurumsu durumu bılırsınız araca benzınlıkte kopuk+su tutturdum uber blue ıle kuruladım fakat o tozlu olup uzerıne yagmur yagan yerler lekelı kaldı cıkmıyor cıtıler gıbı bastırmakta ıstemıyorum cıkarmı bu leke nasıl cıkar ?

selimvarli
21-09-2013, 18:28
şu dandik köpüklere denk gelmiş olabilirmisiniz?

imprezaWRC
21-09-2013, 18:34
Tırnağını o lekelerde gezdirdin mi? Tırnağına takılmıyorsa ipa+su karışımı ile çıkartabilirsin. Yok takılıyorsa, hafif bir pasta operasyonu yapman gerekebilir.

sagi
21-09-2013, 20:00
şu dandik köpüklere denk gelmiş olabilirmisiniz?

yok kopukle alaklı degıl camur cıkmıyo resmen :S

Tırnağını o lekelerde gezdirdin mi? Tırnağına takılmıyorsa ipa+su karışımı ile çıkartabilirsin. Yok takılıyorsa, hafif bir pasta operasyonu yapman gerekebilir.

abi baktım takılıyo gbi yahu once ipa deniyeyim olmadı polisaja devam :S

imprezaWRC
21-09-2013, 20:27
yok kopukle alaklı degıl camur cıkmıyo resmen :S

abi baktım takılıyo gbi yahu once ipa deniyeyim olmadı polisaja devam :S

Dene bakalım, ama öncesi sonrası fotoğraf çekip paylaşırsan sevinirim :)

sagi
21-09-2013, 20:32
uyguladığım zaman paylaşıcam burda inş ipa işi çözer neden böle bişey oldu onuda anlayamıyorum :S toz su sözde aquartz var yapışmış valla :D

imprezaWRC
21-09-2013, 20:36
uyguladığım zaman paylaşıcam burda inş ipa işi çözer neden böle bişey oldu onuda anlayamıyorum :S toz su sözde aquartz var yapışmış valla :D

Aquartz uyguluyalı ne kadar oldu, arada bir reload uyguladın mı? Boncuklanma ilk günkü gibi mi ?

sagi
21-09-2013, 21:01
Aquartz uyguluyalı ne kadar oldu, arada bir reload uyguladın mı? Boncuklanma ilk günkü gibi mi ?

abi daha uygulayalı 3 hafta en fazla 4 hafta olmuştur boncuklama hala ilk günkü gibi reload sürmedim etki azalırsa ccoat yapıcam ama şu toz yagmurdan sonra nasıl öyle kaldı ona uyuz oldum silmek için bastırsam zarar verirmiyim diye dusunuyorum bu arada araç açık alanda güneş altında kaldı

Ranthor
21-09-2013, 23:44
Benzeri halt basima geldi, kirec ile kimyasal reaksiyona girdi nano.. Pasta hem de agir pasta ile cikti.

EMG
21-09-2013, 23:54
Sikinti mi var sametcim :D

safaks
22-09-2013, 00:09
Aynı haltı bugun bende farkettim. Zr53 vardı. Araba bi hafta park halinde yattı. Yağmur yağıp üstünde kuruyunca o boncuklar hep ize dönüşmüş. Tırnagımlada bastırdım çıkmadı. Elimde ipa vardı keşke deneseydim. İpa nanoya zarar verirmi ki ?

Time-R
22-09-2013, 00:11
Ipa nedir? Nerede bulunur?

safaks
22-09-2013, 00:17
Ipa nedir? Nerede bulunur?

TEMİZLİK SOLVENTİ / İPA (İZOPROPİL ALKOL) % 99*1LT* (ID#103563): satış, İstanbul'daki fiyat. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET adlı şirketin sunduğu İPA**İZOPROPİL ALKOL % 99**1LT**5 LT** (http://erdemboya.ticiz.com/p103563-temizlik-solventi-ipa.html)

Ne işe yaradığıda açıklamada yazıyor.

Time-R
22-09-2013, 00:52
TEMİZLİK SOLVENTİ / İPA (İZOPROPİL ALKOL) % 99*1LT* (ID#103563): satış, İstanbul'daki fiyat. ERDEM BOYA ve KİMYA SANAYİ TİCARET adlı şirketin sunduğu İPA**İZOPROPİL ALKOL % 99**1LT**5 LT** (http://erdemboya.ticiz.com/p103563-temizlik-solventi-ipa.html)

Ne işe yaradığıda açıklamada yazıyor.

peki sirkede ayni gorevi yapmaz mi? su kirec lekelerini almak icin? yagmurdan sonra benim aracimdada olusmus.

safaks
22-09-2013, 00:55
peki sirkede ayni gorevi yapmaz mi? su kirec lekelerini almak icin? yagmurdan sonra benim aracimdada olusmus.

Nano varmı araçta. Eğer yoksa sirkeyle rahat çıkar. Oda olmazsa İpa alırsın. Zaten bagajda bulunması gereken bişi. Oda olmadı Kil uygularsın. Ama kireç lekelerini sirkeyle çıkartırsın.

sagi
22-09-2013, 09:30
Benzeri halt basima geldi, kirec ile kimyasal reaksiyona girdi nano.. Pasta hem de agir pasta ile cikti.

umarım öyle ağır pasta falan uğrasmak zorunda kalmam :(

Sikinti mi var sametcim :D
kanka beee boncuklar kuruyunca leke oluşmuş yıkadım ettim aracı yok çıkmıyo :S

http://i41.tinypic.com/11abae8.jpg

resmini cektim ama lekeleri belli edemiyorum okadar uğraştım lekeleride gösteremedim :D

imprezaWRC
22-09-2013, 10:50
Arkadaşlar, nano teknoloji ürün uyguladığınızda aracın en az 1 gün yağmur bile görmemesi lazım, en güzelide 1 hafta kapalıda yatmasıdır.
Aksi halde nano teknoloji sealant/cila ideal sertliğine ulaşamayabilir, çabalar boşa gidebilir.

Özetle, ürüne mok atmayın :)

sagi
22-09-2013, 10:53
Arkadaşlar, nano teknoloji ürün uyguladığınızda aracın en az 1 gün yağmur bile görmemesi lazım, en güzelide 1 hafta kapalıda yatmasıdır.
Aksi halde nano teknoloji sealant/cila ideal sertliğine ulaşamayabilir, çabalar boşa gidebilir.

Özetle, ürüne mok atmayın :)

aynen dediğin gibi yaptım abi elini sürünce zaten böyle ipeksi bir his veriyor 1 hafta kürleştirdim ama şuan o leke nasıl oluyoda cıkmıyo onu anlamıyorum yıkadıkçamı çıkıcak acaba :S

imprezaWRC
22-09-2013, 10:59
aynen dediğin gibi yaptım abi elini sürünce zaten böyle ipeksi bir his veriyor 1 hafta kürleştirdim ama şuan o leke nasıl oluyoda cıkmıyo onu anlamıyorum yıkadıkçamı çıkıcak acaba :S
Yıkadıkça çıkmaz, tırnağına geliyorsa tamamen en son katta kalmamış o katın içine işlemiştir. Şanslıysan ipa+su şanssızsan da pasta ile çıkar.

Ranthor
22-09-2013, 16:37
Benim araba urun uyguladiktan 2-3 hafta sonra kirecli sudan etkilendi.
Bu urunlerin avantajlari oldugu gibi dezavantajlari da var boyle//

sagi
22-09-2013, 16:55
Benim araba urun uyguladiktan 2-3 hafta sonra kirecli sudan etkilendi.
Bu urunlerin avantajlari oldugu gibi dezavantajlari da var boyle//

sorma abi öyle oluncada insan üzülüyor