Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu nasıl Bir ilan ? 3 Kağıtçılara Gündoğdu!!
ANIL ERCAN
22-09-2013, 11:06
Bugun sahibindende dolasırken gozume carptı ilana bakın adam orjinal mikron degerinde boyarım kimsede anlamaz diyor..
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ferrari-mikron-degeri-fabrikasyon-boya-isemi-ilk-ve-tek-adres-orjinal-138300758/detay/)
Bundan sonra bayagı kazalı pert arabaları boyasız olarak satacaklar gibime geliyor..
Ali Burak Şık
22-09-2013, 11:10
mezarcılara gün doğduu.
Bütün kırmızı 360'lar zan altında :D
Tanımıyomusunuz bu ustayı :)
Zaten herkes bılır Aziz ustayk ama oyle tahmın edılen paralara yapmıyor bu işi yanı çakalların boya yaptırması zor Azız ustaya cunku parca başı 1000 tl bu tarz bısey ıcın çakallarda zaten bu parayı odemez ama eli cıdden ınanılmaz ıyıdır.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/153768-boyandigi-belli-olmayan-boya.html
Bu yöntem epeydir var zaten.İnce boya at,rengi tuttur,boyasız panelden mikrona bak aynı inceliğe gelene kadar wet sanding+pasta cila :)
Eli işe yatkın düzgün ustalar için zor bir olay değildir.Yapan başka ustalarda duydum.
PiscocuK
22-09-2013, 11:18
vep sayfasını kursunda bir bakalım
Laz picasso Aziz usta :D
Bazen komple boyadigi arabayi kendi bile inanmiyo boyali olduguna hahah
ANIL ERCAN
22-09-2013, 11:29
Ama gerçekten parça basına 1 milyar civarı bi mebla alıyorsa o zaman çakalların pek işine gelmez mehzent abinin dedigi gibi. Ama söyle bişey var degeri 100 milyara varan pert olmus lüx arabaları adam 10 milyarda verir gene boyatır gene degerinde satar boylede bişey var işte.
yenı bısey değil bu 1-2 parca boyayı dert edenlere az bıle bu yapılanlar discovery de tadılat tamıratı ızlıyorum adamlar para kazanmak için e30 tourıng ın boya çatlagı olan ön kaputunu değiştiriyorlar bizde öyl bir işlem yap arabanın 3-4.000 tl değeri düşer :D tavanı güneş yanığı olmuş arabaları aracım boyasız dıye gurula satıyor ınsanlar :)
Bence güzel yapiyorlar kesinlikle karşı değilim. Türkiyede bi boyasız muhabbeti almış gitmiş. Arkadaş alacağın arabada 2 parça boya olsa allah aşkına ne olur hiç düşündünüz mü?
Şasede sorun yoksa kupa sağlamsa araç komple boya olsa ne olur? Hiç bir eksisi yokki ama Türkiyede var! O zaman müstehak
istediği kadar mikronu tuttursun boyalı parçayı görecek tecrübeli gözlerde var
Laz Picasso diye bosuna dememisler, iyidir Aziz usta da oyle mezarcilar boyatamaz pek. Fiyatlari ciddi yuksek.
Adamin boyadigi parcanin ekspertizde cikmadigini gozumle gordum varsa bakip anlayacak adam helal olsun.
zaten o mikron cıhazına guvenmeyın zaten toyota plazanın boyasız dıye expertiz raporu verdığı arabayı. Ben sanayı de 2 parça boyattım çanakkaleliler bilirler kaportacı ibrahım ustayı.Öyle mikron falan ölçmez hatta anlamaz o cıhazlardan ama işine geldimi 10 numara işcilik yapar
ontheair
22-09-2013, 12:14
Parça boya ise sıkıntı değil ama pert otomobili zaten boyasına bakıp anlıyorsanız size geçmiş olsun.
Fabrikasyon punto atabilecek usta dünyada yok ki Türkiye'de olsun. Bunu bakarak anlayabilirsiniz.
Kulelerdeki inci gibi kaynağı atabilecek ustaya araç toplatmak size yenisini almaktan daha pahalıya gelecektir.
Robotlu üretimde birleşme noktalarındaki hata yok denecek kadar az. Zaten olan hatalarda menteşe ayarlarıyla düzeltilebilecek seviyelerde. Fakat sanayide toplanan bir otomobilde o aralıkalr tutmayacaktır.
parça boya benim için de sorun değil. Eski otomobilim de tavan hariç komple boya vardı birkaç parça da değişme vardı. Ama ne kulelerde ne direklerde ne bagaj sacında gram oynama yoktu.
Başka bir otomobilimde de nokta boya yoktu ama asfalt çalışması sırasında yukarıda kalan bir logar kapağına alttan vurdm ve sadece 13 bin TL'lik parça masrafı ile pert oldu. Servis istersen 5 lira bir bunu toplarız demişti.
Hadi bakalım hangisini almak istersiniz siz seçin?
Burak K.
22-09-2013, 12:28
Bence güzel yapiyorlar kesinlikle karşı değilim. Türkiyede bi boyasız muhabbeti almış gitmiş. Arkadaş alacağın arabada 2 parça boya olsa allah aşkına ne olur hiç düşündünüz mü?
Şasede sorun yoksa kupa sağlamsa araç komple boya olsa ne olur? Hiç bir eksisi yokki ama Türkiyede var! O zaman müstehak
Eğer şase düzgün toplanmışsa ben onu da alırım ki aldık bi tane Corsa o şekilde. :D Türkiye'de insanlar bu kadar takıntılı olduğu sürece daha çok çıkar bu tür şeyler şu an fiyatı pahalı olduğu için herkes yaptıramıyor olabilir fakat bu işi yapan başka ustalar da çıkarsa rekabet ortamı oluşur fiyat düşer diye tahmin ediyorum.
Firat.M3
22-09-2013, 12:40
Türkiye'deki galeri sayısının çok fazla olmasından dolayı bu boya takıntısı bitmiyor. Çünkü onlar da araç değerlendirirken buna göre değerlendiriyorlar. Herkesin bir galerici tanıdığı var, hepsinin söylediği aynı..
Yeni bir olay değil ki....
Ben 2007 yılında Fiat yetkili serviste Bravo'nun çamurluk ve kaput boyattım. Mikron boyasız tavan ile birebir aynıydı. Düşün serviste usta adam.
Kesinlikle katılıyorum, güneş yanığı olan bi aracımıza alıcı geldiğinde, ee ben bu tavanı boyatıcam böyle binilmez pis duruyor boya masrafını düşün dedi, başka bir müşteri başka araca da yaa niye boyattınız tavan hiç boyatılırmı dedi :) adamın araba yanıktan mat renge dönmüş boyasız diyor. boyasız olsa ne olur Leş gibi arabaya binmek var komple tertemiz boyalı arabaya binmek var.
Param olsa komple boyatırım arabayı.Siyahtanda bıktım zaten beyaz yada kırmızı mis gibi.
Emre Abdik
22-09-2013, 13:18
Aziz ustada araçlarını boyatan arkadaşlarım var... Boyalı olduğunu anlayaman birçok da usta var şahidim ;)
emrah-58
22-09-2013, 13:22
gözle anlaşılmayacak şekilde araba boyatmayı herkes isterde , mikron değeri anlaşılmayacak şekilde boyamak cidden birşeyleri sahtelige dökmek demektir.
Emir_b16a
22-09-2013, 13:38
araba boyalı boyasız ne farkeder ? çamurluk boyandı diye arabanın değeri düşmez tavanda boya var diye arabanın değeri düşmez
şasis kulesi kupası sağlamsa araba kısalıp uzatılmamışsa komple boyalı olsun en azından temiz temiz olur
mikron boyasız göstersin istediği kadar
şasi tamiratını kule tamiratınıda fabrikasyon yaparım diosa sıkıntı o zmn başlar :D
hasan çağri
22-09-2013, 13:51
Adam gelmiş ışıkta arkadan bana vurmuştu. Tamponu gittim serviste değiştirttim. Satmak isterkende söyledim. Ben değişenli araba almam dedi adamın birisi. Dedim millet boyasız araba alacak diye kırık tamponla gezecek halim yok, İstanbulda park ederken girip çıkarken ufaktan sürttürüyoruz napayım yaptırmayayım da pis mi bineyim. Millet boyasız araba istiyor diye ömür boyu aynı arabaya binecekte değilim.
İllede boyasız araba isterim diyen, bunu araba alırken silah gibi kullanmak isteyen kişiler için; Kaşınanı kaşırlar durumu. Bence gayet normal yani.
Bence dolandırıcılara da gün falan doğmamış, zaten dolandırıcı adamlar bu işin yolunu çoktan bulmuştur ilanı bile yokken. Adam kendi reklamını yapmış işte.
Zamaninda bende arabayi satarken ama boya oldugunu soyleyince basladi 1-2 bin tl dus diye
Basladim yardirmaya 7 yasinda arabada fiyat bu fiyat 5 daha arttirdim almazsan git boyasiz sifir al diye
Boyasiz isteyen gitsin sifir alsin madem bu kadar titiz yada dagda yasasin sehre inmesin ***** biri arabaya carpar filan
freelife
22-09-2013, 14:05
hiçbir zaman boya takıntım olmadı , o yüzden arabamı alır almaz renk değiştirmiştim...parça onarılacağına bence değişmeside daha sağlıklı ( alt tarafı 4-5 vida sökülüp takılacak ) önemli olan şaselerde birşey olmaması bencede..
psikolojikdeli
22-09-2013, 20:00
arabanın her yeri çizik içinde sırf bu yüzden boyatmıyorum aracın sağını solunu
boyasız araba %90 çizik vuruk yanık içinde olur.diğer %10 luk kısmı hariç (kapalı garajda saklanmıştır sahibi vs.) boya temizliktir ya güzel işçilikle boyanırsa 10 numara 5 yıldız olur yaparsın cilasını yanar valla..
karsiyakaliozi
23-09-2013, 13:16
sıkıntı surda sanırım aynı özelıklerde 2 arac biri boyalı biri deyıl fiyatda aynı hangisini alırsınız
hasan çağri
23-09-2013, 13:23
sıkıntı surda sanırım aynı özelıklerde 2 arac biri boyalı biri deyıl fiyatda aynı hangisini alırsınız
E tamam zaten ben boyasizla ayni parayı istemiyorum ki. Adam ucuz diye arıyor boyası var diyosun aaaaa diyor, indir diyor, boyalı araba bakmam diyor.
Çok değişik var çok. En sonunda 3-5 bakmayıp vericem galeriye, bayiye.
araba boyalı boyasız ne farkeder ? çamurluk boyandı diye arabanın değeri düşmez tavanda boya var diye arabanın değeri düşmez
şasis kulesi kupası sağlamsa araba kısalıp uzatılmamışsa komple boyalı olsun en azından temiz temiz olur
mikron boyasız göstersin istediği kadar
şasi tamiratını kule tamiratınıda fabrikasyon yaparım diosa sıkıntı o zmn başlar :D
Öyle diyosun da insanları tanımıyosun geçen bi abi geldi arabama bakmaya diyo ki tavanda boya olsa hiç gelip bakmazdım bile ?? gerçi 250 lira için inatlaştık vermedim arabayı :D gel gör ki insanlarda boya takıntısı hat safhada
Emir_b16a
23-09-2013, 13:53
Öyle diyosun da insanları tanımıyosun geçen bi abi geldi arabama bakmaya diyo ki tavanda boya olsa hiç gelip bakmazdım bile ?? gerçi 250 lira için inatlaştık vermedim arabayı :D gel gör ki insanlarda boya takıntısı hat safhada
satma arkadaş sende bilmeyene araba falan gitsin başka araba alsın :)
fatihcakin
23-09-2013, 16:35
Milletimizin tek derdi, laf oyunları yapıp fiyatı ucuza getirmek, araba 25 bin ama senın araban boyalı -eee ? 23 lira vereyim :)
darkmoon
23-09-2013, 16:49
sahtecilikle onla bunla ne alakası var ..
adam tam aksine tüm boyacıların yapması gerekdiği gibi fabrikasyon mikron ölçek değerlerinde profesyönel olarak boya atıyor.. esas atılması gereken boya budur zaten..
siz avrupada amerikada parça nasıl boyanıyor zannediyorsunuz..
işimize geldimi pek çok şeyi fabrikasyon ayarlarda ve standandartlarda yapmaya çalışıyoruz iş boyaya geldimi bir usta fabrikasyon ölçekde boya attımı niye sahtekar oluyor onu anlayamadım..
@darkmoon aynen abi sana katılıyorum + olarak bizde aracımızı komple boyatmıştık araba siyah 12 yaşında bi araç sonuçda her yer güneş yanığı biz 1.5 milyar verip arabayı komple soydurduk boyattık sattıgımız adama iyilik bile yaptık bide bunun ıcın fiyat mı düşecegiz ? ne saçma bi ülkede yaşıyoruz
boya sadece mikron değerinden anlaşılmıyor
bir çok püf noktası var eskiden mikron ölçen makinamı vardı
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup: :icon_tup:
Milletimizin tek derdi, laf oyunları yapıp fiyatı ucuza getirmek, araba 25 bin ama senın araban boyalı -eee ? 23 lira vereyim :)
Öylesine demek lazım. 25'e boyaya harcadığım parada dahil. İstersen söker 24e bırakırım:D
Aziz ustada araçlarını boyatan arkadaşlarım var... Boyalı olduğunu anlayaman birçok da usta var şahidim ;)
Teşekkürler emre bey aydınlattığınız için tamponunuzu aziz ustaya boyatırsınız ;)
m. ali öz
24-09-2013, 08:34
Elbette uzaktan giderken aracın boyasız olması bir nebze rahatlatıyor insanın içini. Ama bu tabiki boyasız araç badiresiz araç demek anlamına gelmiyor.
Çoğu parça boyalı aracın rengi tutmuyor, başlı başına bir sorun. Alınca tekrar boyatmak gerekiyor o da tutarsa.