PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir veya Konak Belediyesi evimizi mahvetti!!!

TLG
22-09-2013, 16:50
Merhaba forum sakinleri,

18 Temmuz da evimin önünde yaşanan çöp kamyonu kazası ile 2 işçi hayatını kaybetti. Sebebi ise; dik yokuş üzerinde ard arda yapılan kasislerdi. Son 5-6 senedir bu kasisler yüzünden defalarca kaza oldu. ve belediye; 2 kişinin ölmesini bekledi!!!

Derken 12-13 Ağustos gibi yokuşta yol çalışması başlatıldı. Evimin önündeki kaldırım vs hepsi söküldü vs.... 17 Ağustos 2013 Cumartesi günü yaşanan aşırı yağışlı yağmur ile evimin salonuna, camlardan giren sel suyu baskını oldu. Allahtan evdeydim, camın önüne set germeye vs çalıştım. Bir şekilde girecek suyu azalttım.

Annem ile evi temizlerken, komşular seslendi. Şirket arabası sel suyu ve evin önündeki toprak ve taşların etkisi ile yokuşun yarısına kadar uçmuş.

Şirket arabasının halini, yokuşun bulunduğu yerdeki çocuğun biri çekmiş, olay sonrası bana gönderdi. Linkler aşağıdadır.
Link: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151566574507116&set=vb.645147115&type=3&theater
link2: https://www.facebook.com/photo.php?v=10151566579262116&set=vb.645147115&type=3&theater

Sonrasında kazı çalışması ile boruyu patlattılar ve evimizin duvarından su sızdı. Laminent parkeler vs mahvoldu.

Şimdi sormak istediğim; Sel olduğu gün itfaiye'ye tutanak tutturduk. Polise de tutturmamız gerekiyormuş. Boru patladığı zaman ise polise tutanak tutturduk. İkisi de elimde duruyor. Muhtar tarafından hep yanlış yönlendirildik. Kaymakamlığa gittik, ayni ve nakdi yardım vs şubesine başvurmak gerekiyor dediler başvurduk.
Evet aradan 1 ay geçti olan birşey yok!!!!

Evin önü kazılması ve gerekli izelasyonun yaptırılması için muhtar fen işlerine başvurdum gelecekler diyor. Her gün yokuşu farklı taşeron firma kazıyor ve herkes ayrı birşey söylüyor.

Belediyeden nereye başvurabilirim? Belediyede tanıdığı yada bana yardım olabilecek birisi varmı? Yoğun çalışıyorum. Evde annem ve ben oturuyoruz. Bu yüzden çok zaman ayırıp birşeyler yapamıyorum.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim,

Allah düşmanıma bile yaşatmasın :mad:

GÖKTÜRK
22-09-2013, 16:53
çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm umarım maddi hasarınızın karşılığını alırsınız :(

1.6 VTi
22-09-2013, 16:55
Belediyeyi, kaymakamlığı, muhtarlığı, hepsini unut. İŞİNİN EHLİ ve agresif bir avukat bul, konu ile ilgili bütün belge, döküman ve dijital kanıtı(videolar) kendisine, konu ile alakalı bir vekalet ile ver. Belki 3 gün belki 5 ay belki 4 sene sürer ama eninde sonunda kazanırsın. Böyle kapı kapı dolaşarak bu iş-bilmez, beceriksizler ile hiçbir şekilde mağduriyetini gideremezsin...

35AR5226
22-09-2013, 16:59
halil rıfattada günde 3 5 lağım patlıyo bıktık artık ama ilgilenen yok abi yapcak bişi yok senin yokuştaki 5 . kaza bu zaten 4 ü çöp kamyonu 1 i de fırıncıydı

AEAlmas
22-09-2013, 17:00
Belediyeyi, kaymakamlığı, muhtarlığı, hepsini unut. İŞİNİN EHLİ ve agresif bir avukat bul, konu ile ilgili bütün belge, döküman ve dijital kanıtı(videolar) kendisine, konu ile alakalı bir vekalet ile ver. Belki 3 gün belki 5 ay belki 4 sene sürer ama eninde sonunda kazanırsın. Böyle kapı kapı dolaşarak bu iş-bilmez, beceriksizler ile hiçbir şekilde mağduriyetini gideremezsin...

Kesinlikle doğru demiş bu yolu izleyin en iyisi

Mivec_4G63
22-09-2013, 17:08
Hocam senin iş belediyelikten çıkmış, hangi belediyeye bağlı iseniz acilen uğradığınız zararlardan dolayı dava açın. (Kaldırımı söken ve boruları patlatan belediye çalışanları değil mi?)

TLG
22-09-2013, 17:16
çok geçmiş olsun sizin adınıza üzüldüm umarım maddi hasarınızın karşılığını alırsınız :(

teşekkürler.. Umarım..

hocam haklısın ama... işin ehli ve agrasif avukatı nasıl bulacağım? Konu ile ilgili ilk kez başıma gelen bir durum... Ciddi anlamda çıkmaza girdim.. Birde evimin önünü kazdırıp pencere kısmı daha yukarıda olmasını istiyorum... Bir amacımda bu...

halil rıfattada günde 3 5 lağım patlıyo bıktık artık ama ilgilenen yok abi yapcak bişi yok senin yokuştaki 5 . kaza bu zaten 4 ü çöp kamyonu 1 i de fırıncıydı

1991'den beri, kaçıncı kaza ben hiç hatırlamıyorum. Saydığın son 2 3 senede olanlar sanırım...

Hocam senin iş belediyelikten çıkmış, hangi belediyeye bağlı iseniz acilen uğradığınız zararlardan dolayı dava açın. (Kaldırımı söken ve boruları patlatan belediye çalışanları değil mi?)

Taşeron işçiler kazdı. Taşeron firma yapıyor yolu...

Dava vs konusu çok uzar diye duyumlar alıyoruz. Amacımız Konak Belediye yetkilisini vs buraya getirip evin camının önünü vs yaptırılmasını sağlamak!! Maddi kısmını geçtim artık manevi olarak bitirdi bizi!!

35AR5226
22-09-2013, 17:31
abi koskoca hail rıfatın halini görüyon kimse ilgilenmio kaçkere şikayet ettik 4 senede direksion kutusumu değişir sıfır bi aracınya ? ama bazı kesimler nedense her sene sökülüp sökülüp cokta güzel yapılıyo anlayamıyorum fazla zengin değiliz diye galiba maduriyetlerimiz . dediğin gibi benim dediklerim kısa sürede olanlar sen yokuşa koyuyodun aracı farkındayım bayadır koymuyodun zaten aracı

TLG
22-09-2013, 20:46
abi koskoca hail rıfatın halini görüyon kimse ilgilenmio kaçkere şikayet ettik 4 senede direksion kutusumu değişir sıfır bi aracınya ? ama bazı kesimler nedense her sene sökülüp sökülüp cokta güzel yapılıyo anlayamıyorum fazla zengin değiliz diye galiba maduriyetlerimiz . dediğin gibi benim dediklerim kısa sürede olanlar sen yokuşa koyuyodun aracı farkındayım bayadır koymuyodun zaten aracı

biliyorum kardeşim... benim hondayla o yolda gittimmi gerim gerim geriliyom... 5km hızla gidiyom... honda 95'in orda.. brandalı..

sanctuary35
22-09-2013, 23:10
artık bu belediye doyurdu insanları, izmir koca bir şantiye halini aldı. heryerde uçsuz bucaksız trafik, heryer kazı çalışması heryerin asfaltını kafalarına göre yenilediklerini sanıyorlar trafiğe aldırış etmeden.
şirinyer nato önünü günlerce kazdılar bitane mazgal yapmadan bıraktılar yağmur yağıdığında yine aynı şeyler. allah bildiği gib yapsın bu adamları. chp güçlü bi aday getirmeli artık ibb ye

Baris
22-09-2013, 23:34
Kardeşim bu sokağın adresini ve yapılan çalışmanın tam olarak biliyorsan ne olduğunu bana yaz yardımcı olmaya çalışayım haftaiçinde

Faruk'S
23-09-2013, 00:14

Bu durumun dışında bende pek birşey çıkcağını sanmam.En azından denemeye değer.

ahk
23-09-2013, 08:44
İzmir Büyükşehir Belediyesi (http://www.izmir.bel.tr/him.asp)

bu adresten belediyeye ulaşabilirsiniz. Sonuç çıkacağını sanmam neden seninle ilgilensinler ki hiçbir şey yapmadan %60-70 oy aldılar. Zararını tazmin etmen için bir avukat en mantıklısı.

metrekare
23-09-2013, 08:54
Isini bilmeyen adamlar basta oldugu surece izmir adam olmaz.

Ers
23-09-2013, 09:14
Arkadaşımız canı yanmış, yardımcı olmaya çalışalım, konuyu çarpıtmayalım ki konu silinmesin.

besyoali
23-09-2013, 13:34
Aynı durum Güzelbahçede bizim ve 7-8 hanenin başına geldi.
Belediye tüm hasarı ödedi kimisi karşılığını bulmadığını düşündü fakat çekyat koltuk takımı parke v.b. hasarları ödedi gözü açıklık yapan iyi niyeti kullanmaya çalışanlar tabi hakkını alamadı bence öncelikle belediye başkanı ile görüşün derim ardından hukuki işlemleri başlatın diye düşünüyorum..
Benim maddi ghasarım çok azdı onu bile karşılamayı düşündüler fakat ben bi, talebde bulunmadım....
Çok geçmiş olsun maddi hasardan çok o işler ile uğraşmak çok zahmetli ve zor....

Armageddon
23-09-2013, 14:25
Çok geçmiş olsun. Bence de görüşebiliyorsanız belediye başkanıyla görüşün çözüm bulacaklarını düşünüyorum. Çözmezlerse agresif bir avukat işi çözecektir, kötü bir mağduriyet olmuş...

TLG
27-09-2013, 19:49
Kardeşim bu sokağın adresini ve yapılan çalışmanın tam olarak biliyorsan ne olduğunu bana yaz yardımcı olmaya çalışayım haftaiçinde

Barbaros Mahallesi 305 sokak... Yokuş yüksekliği düşürülüyor şuan ve yol genişletiliyor... teşekkürler.. kusura bakmayın iş yoğumnluğumdan geç cevap verdim..

TLG
27-09-2013, 19:55
Bu durumun dışında bende pek birşey çıkcağını sanmam.En azından denemeye değer.

En son çare bu olacak..

İzmir Büyükşehir Belediyesi (http://www.izmir.bel.tr/him.asp)

bu adresten belediyeye ulaşabilirsiniz. Sonuç çıkacağını sanmam neden seninle ilgilensinler ki hiçbir şey yapmadan %60-70 oy aldılar. Zararını tazmin etmen için bir avukat en mantıklısı.

interneten başvurdum.. dilekçe vs dönen olmadı.. bakalım.. teşekkürlker...

Arkadaşımız canı yanmış, yardımcı olmaya çalışalım, konuyu çarpıtmayalım ki konu silinmesin.

Çok teşekkürler hassasiyetiniz için..

Aynı durum Güzelbahçede bizim ve 7-8 hanenin başına geldi.
Belediye tüm hasarı ödedi kimisi karşılığını bulmadığını düşündü fakat çekyat koltuk takımı parke v.b. hasarları ödedi gözü açıklık yapan iyi niyeti kullanmaya çalışanlar tabi hakkını alamadı bence öncelikle belediye başkanı ile görüşün derim ardından hukuki işlemleri başlatın diye düşünüyorum..
Benim maddi ghasarım çok azdı onu bile karşılamayı düşündüler fakat ben bi, talebde bulunmadım....
Çok geçmiş olsun maddi hasardan çok o işler ile uğraşmak çok zahmetli ve zor....

Bizim burda sadece biz ve Mithatpaşa caddesinde ki dükkanlar zarar gördü.. birde sahil tarafında otoparktaki araçlar..

Kesinlikle.. Hasarı geçtim.. önlem alınmıyor.. bir daha olsa yine su basacak... evin önünün doldurdular.. inşallah bir süre daha siddetli yağmur almaz...

Çok geçmiş olsun. Bence de görüşebiliyorsanız belediye başkanıyla görüşün çözüm bulacaklarını düşünüyorum. Çözmezlerse agresif bir avukat işi çözecektir, kötü bir mağduriyet olmuş...

Teşekkürler. Umarım çözeceğim..

cabrioleter
27-09-2013, 22:34
Tam olarak adres neresi? Konak Belediyesine mi bağlısınız? Eğer öyleyse pm atın belediye başkanı Hakan Tartan'a birinci ağızdan iletebilirim..