PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vergi dairesinde problem (Aracı muayene ettiremiyorum)

Ahmet Saraçoğlu
23-09-2013, 15:52
Arkadaşlar araçla alakalı garip bi mevzu var.
Şimdi ben iki buçuk sene önce aracı birinden satın aldım , aldığım an noterde üzerime aldım , ruhsatım geldi , güzel güzel kullanıyorum , sorun yok.O süreçte hiç pul yatırmadım.Muayene de geçti.Neyse bağlanma vss durumlar yaşanınca arabanın vergi , muayene , ceza vss borçlarını tamamen sıfırlayalım , tamiz temiz gezelim dedim.

Plaka üzerine Ziraat gişeden 6 adet pulu yatırdık , aracın borcu kalmadı.Gittik aracımızı parktan aldık , ertesi sabah ta muayene randevusu aldık , muayenede gişeye bi gittim , araba senin üzerine gözükmüyor , şu şu kişi üzerine gözüküyor.Onu vergi dairesinden düzeltip gelin , muayene yapalım dediler....

Büyükçekmece vergi dairesine gittim , Araç istanbulda , tescil izmir karşıyaka olduğu için bana karşıyaka vergi dairesinin telefonunu verdiler.Aradım , durumu izah ettim , tamam dediler , büyükçekmece vergi dairesindeki arkadaşlar ekranı kontrol etsin , birazdan düzeltiyoruz.Aradan on dakika geçti , kayıt benim adına düzeltilmişti...

Buraya kadar herşey normal , asıl sıkıntı buradan itibaren başlıyor.
Bir telefonumuza vergi dairesindeki aksaklığı giderilip üzerimize geçen aracın nedense ayın 11inde yatırdığımız 6 adet pulu plaka ile taşınmayıp bize borç hanesinde tekrar gözüktü sistemde.Hepsinin dekontları elimizde olmasına ramen vergi dairesi bişey yapmıyor.Kayıtta geçen eski sahibinin vergi dairesine gidip yanlışı düzeltmesi gerekiyormuş.Aradan iki seneden fazla geçti.Ne aldığım adamın yüzünü hatırlıyorum , ne ismini.Büyük ihtimal kayıttaki eski isim benim satın aldığım kişinin ismi de değil.Tam emin değilim o konuda.Yani o eski sahibine kendim ulaşma imkanım da yok , ayrıca bizim için o kişinin vergi dairesine gidip düzeltme yaptıracağınıdı pek sanmıyorum açıkcası.Az buz para da değil , 150 200 lira olsa lanet edip ikinci kez yatırıp temizliycem aracı(ki bu yanlışlığa ilk ayıktığımız anda aracın üzerine 2009 da biz almadan önce 320 lira ceza çıktı , ben işimiz aksamasın diye onu bile ödedim) ama bin küsür lira para.Hepsinin dekontu bende olmasına ramen aracımda borç olarak gözüküyor şuan.

B.çekmece vergi dairesi ; belge ve dekontları izmir vergi dairesine götürmemiz gerektiğini söyledi , bizde birer fotokopi alıp asıllarını izmirdeki yakınımıza gönderdik ama onlarada olumsuz cevap vermişler bugün.Kayıttaki eski isimin gelip itiraz etmesi lazım illa demişler.

Bunu halledebilecek vergide biri , yada bi muameleci varmı?Bu tip bi olay başına gelmiş kimse varmı?Haliyle muayene vss yaptıramıyorum.Bi çevirme olsa haklı olduğum halde bir sürü dert anlatmak durumunda kalıcam
Özette çaresiz kaldık arkadaşlar...Nasıl bi yol izlemeliyim?

mmustu
23-09-2013, 15:56
amk memleketi yaa

aynısı benimde başıma geldi moruk ama eski sahibi yakın olduğu için onu götürüp halletmiştim ben

SekoLive
23-09-2013, 16:00
vergi dairelerine dert anlatmak imkansız.

lagunayı satarken şahindeki trafik cezasını bana zoraki ödettiler. ve ödedikden sonra af cıktı 129 liralık ceza olms 490 .

adamlara anlattm plaka aynı bende aynı sahibiyim ama araclar farklı bu araç şu tarihde satıldı. yok dinletemedim...

sonra vergi kasko bedelinin %5i geçiyor diye indirim var ilk taksiti ödemstm arabam plakadan oturu arakdasın uzerinydi 2. vergi zamanı satışı aldım. yine indiirmli ödemek istediğimde gidip ümraniyeden düzelticen diye tutturdular lanet olsun dedim onuda o şekilde ödedim...

vergi daireleri devletin en acayip memurlarının oldugu yerler. ne laf anlıyorlar ne laf dinliyorlar.

ahmet geçmiş olsun ...

h22ek
23-09-2013, 16:08
ümraniyedeki nakil vasıtaları vd. müdürlüğüne gitmeyi denediniz mi? bu şekildeki ödenipte ödenmedi gözüken trafik cezaları vs için oradan hallettirmiştim ben

tel: 0216 611 22 61 den ulaşmayı deneyebilirsin

darkmoon
23-09-2013, 16:11
bir müşavir bul izmirden trafik müşaviri işini çözücekdir büyük ihtimal.. istanbulda sağlam iş bitirici bir müşavirde senin işini çözer..

Ahmet Saraçoğlu
23-09-2013, 16:47
İŞte tanidik sifir malesef.buradan durumu okuyup ÇÖzebİlİrİm dİyecek ; izmir yada istanbuldan bİzden bİrİ , veya bu İŞİ halledebİlecek bİrrİbİ taniyan bİzden bİrİ varsa İrtİbata geÇebİlİrİm.

barracuda
23-09-2013, 17:28
İlk gün cezaları ödediğinizde araç eski sahibinin üzerine gözüktüğnden tahsilatlar aracı hesapta kalmıştır. Vergi tahsil alındı asılları ile vergi diresinden düzelttirmen gerekli..

Ahmet Saraçoğlu
23-09-2013, 17:59
Vergi tahsil alındı asıllarından kastınız ziraat bankası dekontlarının asılları ise o dekontlarla hem büyükçekmece , hemde izmir karşıyaka vergi dairelerine başvuruşdu.İlla eski sahibi şahıs bu itirazı yapacak diyorlar.Bizim başvurumuzu kabul etmiyorlar.

civic_ef
23-09-2013, 21:24
Şu durumda aracın vergi mükellef kaydı doğru şekilde yani sizin adınıza yapılmış durumda fakat bu sefer sorgulamada ödemiş olduğunuz vergi borçları mı gözükmekte.Peki aracın üzerinde görünen borçların dökümünü isteyip hangi yıl ve döneme ait borç görünmekte ve bunu sizin bankadan ödeme yaptığınız dönem ve tutarla karşılaştırdınız mı?

Ahmet Saraçoğlu
23-09-2013, 21:28
aynen tutar birebir bizim elimizdeki dekont ile aynı.Tarih tarih , sıra aynı borç.6 adet pul , bir adet muayene cezası.

civic_ef
23-09-2013, 21:36
bu durumda ekrandan silinmesi gereken bir işlem sizi İzmir'e hatta eski sahibine kadar bağlayıp işin uzaması anlamsız bir durum.Kardeşim dairenin müdürüne çıkıp durumunu izah ettin mi ,olmadı bu iş çözülünceye kadar daireden aracın muayene yapılmasında sakınca yoktur diye yazılı evrak isteyebilirsin.

GokhanRS
23-09-2013, 21:48
vergi dairesindeki memurların o çocukluğu. isteseler her türlü hallederler. dahada doğrusu halletmeye mecburlar.

ancak işte uğraşmak istemedimi şerefsizliğin kralını yapıyorlar. kendi hataları yüzünden sizi uğraştırıyorlar.

KSK-VTEC
23-09-2013, 22:39
Vergi dairesi müdürüne çık anlat derdini herşey onların elinin altında memurun olmaz dediğini müdür anında yapıyor neden dersen memur tayfası alangirli işle uğraşmaz.

aksel
23-09-2013, 22:42
Sizin para şu an eski sahibi üzerinde vergi dairesinin emanet hesabında ne yazık ki bu işlem için o kişinin imzalı dilekçesini ve kendisini isterler geçen hafta aynı olayı bir şirkette yaşadık şirket ortağı ile gidip hallettik (memur isteseydi şirket ortağı olmadan da hallederdi ) şu durumda ya o kişiyi bulacaksınız yada sağlam bir tanıdık ile halledeceksiniz başka sanşı yok.

civelek
23-09-2013, 22:47
aynısı benimde başıma geldi allahtan iki adet puldu ankaradaki vergi dairesindeki amca geri hesabına yatırırım dedi dekontları istedi ama üzerine su içtim bile hala ses yok

Schumi
23-09-2013, 23:38
Ümraniye vergi dairesine gitmen gerekiyor.

Ahmet Saraçoğlu
24-09-2013, 07:41
Belge asıllarının izmirden bize geri dönmesini bekliyorum (bu seferde bunların aslı lazım dediklerinde cinnet geçirmek yerine beklemek daha iyi)Herhangi bi sonuç elde edemezsem asıllarıyla ümraniyeye gidicem bide.

SOMEONESPECIAL
24-09-2013, 08:13
Sıkıntı sıkıntı sıkıntı. İnşallah bir an önce halledersin Ahmet

Ahmet Saraçoğlu
30-09-2013, 10:10
Şuan ümraniye vergi dairesine geldik , burası da biz yapamayız , izmir yapacak diyor.güncel olsun , var mı bi yol gösterecek?

imprezaWRC
30-09-2013, 11:45
Şuan ümraniye vergi dairesine geldik , burası da biz yapamayız , izmir yapacak diyor.güncel olsun , var mı bi yol gösterecek?

İzmir'dekilerde biz yapamıyoruz, Santorini vergi dairesi yapıyor demesin de...

Ahmet Saraçoğlu
09-10-2013, 21:12
biraz uğraşıp ilk sahibini bulduk.Kendisi izmirde vergi dairesine gitti , fakat bi problem yok diyip yollamışlar.Ben aradım vergi dairesini borç teyidi için.Aynen ödediğim vergiler ödenmemiş görünüyor.Dzüeltme servisinden birine yönlendirdiler.Abla ;ben bu olayı biliyorum , bi hafta önce de geldi bu evrak bana dedi (izmirdeki akrabalara yollamıştım asılları , olmaz demişlerdi onlara , geri yolladılar) , sonrasındada sanki bu vergi dairesi kaydı sorumluşuğu benim suçummuş gibi ''niye takip etmiyosunuz '' gibilerindne tripler attı.Yasabır dedim , peki şuan için ne yapmamız lazım dedim.Bi on dakika sonra arayın dedi.10 dk sonra bidaha aradım , dekont asıllarıyla eski sahibi bize başvuracak dediler.Yolladık ilk sahibinde dekontları bu akşam.Ne zaman gider ne zaman çözülür bilmiyorum ama cidden an sıktı bu iş.Sırf bu gereksiz bürokrasi yüzünden bayram boyu kullanamıycam kendi aracımı.