Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yıkama problemi (dizel)
Arkadaşlar iyi akşamlar..
Bugün yine rutin olarak motorumu yıkadım ayda bir falan yıkarım.
kesin teşhisim şudurki yıkamadan sonra trigerden uğultu geliyor belli bir km (40-50) gittikten sonra ses normale geliyordu
Bu sefer uğultunun yanı sıra çıt çıt diye ses yapıyor rölentideyken,sizce ne olabilir ?
Su girince bişeylerin anasını ağlatıyormuyum yoksa banamı öyle geliyor :D
Bu konuda daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlar varmı..
not: araç 9 aydır bende 15.000 km yaptım,aldığım kişi bana triger setinin değiştiğini söylemişti ama km yi hatırlamıyorum yada söylemedi..
GuneyOnur
23-09-2013, 20:46
Konuyla belki alakası yok ama motor yıkama yerine 1 kova su , 2-3 adet eski bez , 1 adet wd-40 ile yıkanmış gibi oluyor sadece el emeği gerekli yıkamayı hiç doğru bulmuyorum.
kim ne derse desin su ile motor yıkanmaz sensörleri ve belli başlı aksamları bozarsın ..
gaz yağı ile yıka wd 40 ile yıka...
imprezaWRC
23-09-2013, 21:06
Ayda bir motor yıkanır mı? Su tutmayıp keşke detailing bölümünde konusunu açtığım arexons susuz temizlik ve birkaç bezle düzenli olarak motorunu silseydin :(
Yıkarken basınçlı su ile mi yıkıyorsun, su gelmemesi gereken yerleri korumaya aldın mı?
bora1311
23-09-2013, 21:45
bence motoru yıkamayın, elektronik aksam ciddi zarar görebiliyor. ayrica wd40 da antistatik özellik olmadığı için toz tutar belli bir zaman sonra...
sonax ın motor temizleme spreyi baya başarildir bu konuda...
tdipower
23-09-2013, 21:46
wd 40 kullanmayın aşırı toz çeker üstüne çamurlaşır birsüre sonra temizleyemezsiniz
freelife
23-09-2013, 21:49
wd 40 kullanmayın aşırı toz çeker üstüne çamurlaşır birsüre sonra temizleyemezsiniz
yıllarca wd 40 ile yıkadım hiç öyle bir problemim olmadı , ha 1 kere temizleyip bir yıl ellemezsen olabilir ben düzenli temizlerdim aracımı ( şu an araçsızızmda :) )
Bende eski şirket arabasini yikardim 2 ayda bir falan , motoru komple köpükleyip firçalayıp tazzikli suyla yikiyordum normal araba yikar gibi :d bise olmadi 1 sene boyunca tabi motor calisirken yikiyordum
Yıkamayı hortumla yapıyorum ayrıca arexons un spreyi var zaten ama benim soruma cevap verilmemiş :)
Trigerden gelen uğultunun sebebi ne olabilir ?
Triger kayışı kuru çalışması gereken bir kayış. Sen onu ıslatınca bir süre uğultu gelmesi çok normal. Ama enteresan birşeyde eskiyen yada çok gerilen kayışlar uğultu yapar ve üstüne fıs fıs yada cam sil ile su sıkarsan bir kaç saniye uğultu geçerdi. Su hem çözüm hem sorun olabiliyor yani. :)