PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayak Usumesi hk.

rekord2000
23-09-2013, 20:48
Herkese iyi aksamlar. Arkadaslar bedenimin tekerlekleri olan ayaklarimda yaz kis surekli bir usume mevcut! Isin kotu tarafi yazin iyi iken kisin hatta simdiden basladi resmen buzun icine sokmusum gibi ayaklarimda usume mevcut. Askere kadar boyle bir durum yoktu ama askerden sonra bu durum artik iyice canimi sIkmaya basladi! Kis aylarinda ozellikle birde terleme yapmasindan dolayi kokuyada sebep oluyor, dusunun ayak dedigin yazin kokar ki benim hayatim boyunca boyle bir koku sorunum yoktu, fakat simdi kisin ayaklarimin usumesi bir dert koku baska bir dert! Doktora gittim "olur oyle" dedi yolladi :) bide doktor bunu diyen, internetten arastirdim baya insan var benim gibi ayaklarini isitamayan ve doktorda da care bulamamislar, acaba aramizda var midir bu sorunu yasayip kokten cozume ulasan?

rebelh
23-09-2013, 20:52
askerlik aklıma geldide yaşam koşulları açısından insanın insanlıktan çıktığı bir yer..

Mr.K
23-09-2013, 20:58
vucuudunda kansızlık var bence.en başgösteren etki ayaklarda üşüme zaten(en azından ilk aklıma gelen diyelim)..

by_performance
23-09-2013, 21:00
terlemeyi arttırır belki ama kalın çorap falan giyin en basitinden. geçmiş olsun.

imprezaWRC
23-09-2013, 21:01
Ayakların ıslak kaldığından ayakların buz kesiyordur. Nefes alabilen çoraplardan tercih et, hergün aynı ayakkabıyı veya botu giyme. Çorap yetersiz gelir diyorsan da koku ve ter önleyen pudra veya deodorantlardan kullan.

imprezaWRC
23-09-2013, 21:03
vucuudunda kansızlık var bence.en başgösteren etki ayaklarda üşüme zaten(en azından ilk aklıma gelen diyelim)..

+ olarak parmak uçlarında damar büzüşmeside olabilir.

_driver_
23-09-2013, 21:04
tedavi olarak bilmiyorum fakat termal çoraplar var onlar işinize yarar

oğuz
23-09-2013, 21:16
benimde ellerim aşırı üşür.şimdiden başladı hatta üşümeye :) doktor kılcal damar bozukluğu fln mı ne var dedi.hani bu yanakların bazen kendiliğinden kızarmasındaki gibi. Kansızlıkla pek alakası yok bu durumun.çünkü her gittiğim doktora sırf bu yüzden kaç kere kan verdim.değerler normal dediler.
tedavi için hap verdiler,o ara hiç mantıklı gelmemişti kullanmamıştım :D eldiven fln tak dıyordu,la bu havada yolda eldivenli birini görseniz naparsınız ? :D

emirzukak
23-09-2013, 21:24
büyük bir ihtimalle kansızlık var aynı sorun bendede var çünkü

ulasoztas1
23-09-2013, 21:25
günlük yaşantınız nasıl? Mesela ben 2 gün evden çıkmıyayım evde hareketsizlikten ayaklarım üşür ve zor ısınır. Gün içinde bir yere gideyim yani biraz hareketlendiğimde ise anında ısınır..

mehmetRS
23-09-2013, 21:46
alt ekstremiteye yönelik doppler tarzı bir tetkik yaptırarak damarlarınızda akım v.s. ile ilgili bir sorun varmı öğrenebilirsiniz. Morarma v.s. olmuyorsa endişelenecek birşey yok, hele hele şişlik olmuyorsa hiç korkmayın ama, özet olarak arkadaşlar söylemişler zaten çorapla ilgili.

Ayak kokusu için ise cok basit bir yöntemde benden gelsin, bildiğimiz karbonatı ayaklarınıza pudralar gibi sürüp çorabı öyle giyin.. sıkıntı yaşamazsınız.

rekord2000
23-09-2013, 21:47
Bi suru tahlil yapmislardi bir donem, o ara zaten ayak usumesinide sormustum, kansizlik falan yok, gunluk hayatta genelde hareketli bu donem, gun boyu kosturmaca calisma ile geciyor. Ama soyle bir soluklanalim diyip oturdummu ayaklar buz kesiyor gene. Termal corap olayini deniyecegim bu sene bakalim umarim o ise yarar! Artik hayattan sogudum yahu hele ki kis geldimi motor bozmaktan bi hal oluyorum:)

EREN34
23-09-2013, 21:48
Kırmızı et ile alakalı bir durum benim bildiğim. Daha fazla kırmızı et tüketin.

makif84
23-09-2013, 21:54
Aynı durum kuzenimde vardı, ama onunki kansızlıktan dolayıydı.Saçma gelebilir ama babamın tavsiyesiyle harnup pekmezi ( keçiboynuzu özü) her sabah kalktığında 1yemek kaşığı içiyordu.2yıldır sorun ortadan kalktı

blumenberg
23-09-2013, 21:56
güzel bahaneniz olur, aşkım ayaklarım üşüyo :)

rekord2000
23-09-2013, 21:59
güzel bahaneniz olur, aşkım ayaklarım üşüyo :)

Ahahaha bu iyiydi iste, ama yorgan altina girdim mi kombi gibiyim hayatta usumem sorun, disari cikinca basliyor ne yazik ki :(

Mikrop_Ali
23-09-2013, 22:03
zaman zaman bende de oluyor bu ayak üşümesi hatta bugünde oldu sarıp sarmaladım filan sonra dışarı çıkıp biraz yürüdükten sonra geçti

rekord2000
23-09-2013, 22:10
Bir seylerle ugrasirken usume pek fazla olmaz, ama durdugum an basliyor donmaya. Morarma sisme falan yok cok sukur, mesela maca gittiginizi dusunun stada yururken falan ince ince usumeye basliyor, stad'da maci izlerken resmen buz tutuyor. Biktim artik hakaten

esimsir
23-09-2013, 22:13
Kırmızı et ile alakalı bir durum benim bildiğim. Daha fazla kırmızı et tüketin.

bence kırmızı et ile alakası olmaya bilir elimden gelse 3 öğün yerim ama aynı sorun bendede var kışın sürekli üşür ayaklarım asla ısıtamam hatta kışın çok soğuk havalarda koşamam bile hemen kırılmış gibi sızlar

mrtngn
23-09-2013, 22:22
Şuan ayagımı laptopun bataryasında ısıtıyorum :D :D

Kendimi bildim bileli ellerim,ayaklarım hep üşür.. Kan testi ot püsür testleri hepsi normal cıktı her defasında hemde..Soguk suda güzelce yıkadıktan sonra bi süre düzeliyor ama sonra aynen devam..Hatta acayip şekilde terlerim ellerim ayaklarım azda olsa kışın üşüsem bile kol altı sırılsıklam olur :) :)

Tüm bunlardan ötürü yine bisey cıkmıcagını bildigim halde yarın endokrinoloji bölümünden randevum var :)

rekord2000
23-09-2013, 22:28
bence kırmızı et ile alakası olmaya bilir elimden gelse 3 öğün yerim ama aynı sorun bendede var kışın sürekli üşür ayaklarım asla ısıtamam hatta kışın çok soğuk havalarda koşamam bile hemen kırılmış gibi sızlar

Birtek kisin ususe laf etmicem, benim yazinda usuyor. Dusun 60 yasini gecmis babam evde corapsiz oturur, ben corap ustune bide biseyler ortuyorum usumesin diye. Bide sorar "hakaten usuyo mu ayaklarin simdi?" Diye, "yaslaninca anlarsin" diyorum bende ne diyim :)

esimsir
23-09-2013, 22:34
Birtek kisin ususe laf etmicem, benim yazinda usuyor. Dusun 60 yasini gecmis babam evde corapsiz oturur, ben corap ustune bide biseyler ortuyorum usumesin diye. Bide sorar "hakaten usuyo mu ayaklarin simdi?" Diye, "yaslaninca anlarsin" diyorum bende ne diyim :)

mesela bugün izmirde hava 23 24 derece civarı gibi idi evde zaten üşüyodu çorap giydim kesilmedi sonra sanayiye gidip takıldım ayağımda spor ayakkabı ile gene üşümeye devam etti hareketsiz kalınca özellikle o zaman üşüyor araba kullanırken otururken

rekord2000
23-09-2013, 22:34
Şuan ayagımı laptopun bataryasında ısıtıyorum :D :D

Kendimi bildim bileli ellerim,ayaklarım hep üşür.. Kan testi ot püsür testleri hepsi normal cıktı her defasında hemde..Soguk suda güzelce yıkadıktan sonra bi süre düzeliyor ama sonra aynen devam..Hatta acayip şekilde terlerim ellerim ayaklarım azda olsa kışın üşüsem bile kol altı sırılsıklam olur :) :)

Tüm bunlardan ötürü yine bisey cıkmıcagını bildigim halde yarın endokrinoloji bölümünden randevum var :)

Aynen benim de tahlillerde falan eksik gedik yok, "bunyeye gore degisir" dediler, "olur oyle" dediler yolladilar hep. Endokrinoloji nedir bu arada?

rekord2000
23-09-2013, 22:36
mesela bugün izmirde hava 23 24 derece civarı gibi idi evde zaten üşüyodu çorap giydim kesilmedi sonra sanayiye gidip takıldım ayağımda spor ayakkabı ile gene üşümeye devam etti hareketsiz kalınca özellikle o zaman üşüyor araba kullanırken otururken

Yahu sanayii'de boyacinin sobasi ile aksama kadar sevistigimi bilirim, kisin sanayiiye gitmek ne kadar sevdigim bisey olsada iskenceye donusur benim icin:(

GÖKTÜRK
23-09-2013, 22:41
abi ayak üşümesi bendede mevcut sana adidasın hava alan çoraplarından tavsiye edicem kesinlikle çorap koku yapmıyo inan 3 gün üst üste giydiğim oldu ( turnelerde corap yıkamayla ugrasmadıgımız ıcın ) doktor kansızlık diyo ellerimde çok üşür hareket ettirmeyince sabahları 1 kaşık pekmez içersen bi nebze azalıyo

rekord2000
23-09-2013, 22:48
abi ayak üşümesi bendede mevcut sana adidasın hava alan çoraplarından tavsiye edicem kesinlikle çorap koku yapmıyo inan 3 gün üst üste giydiğim oldu ( turnelerde corap yıkamayla ugrasmadıgımız ıcın ) doktor kansızlık diyo ellerimde çok üşür hareket ettirmeyince sabahları 1 kaşık pekmez içersen bi nebze azalıyo

Termal'dir, hava alan adidastir, artik alicam biseyler bobreklere zarar vermekten korkar oldum, zaten zirt pirt motor bozuyorum, bide bobrekten darbe almayalim

GÖKTÜRK
23-09-2013, 22:53
dikkat abi kendine geçmiş olsun bol bol meyve tüketmeye çalış bi abimiz kırmızı et demiş oda doğru doktor onuda demişti

Mr.K
23-09-2013, 23:12
Bobrek
Ciger
Ye bolbol bu arada kan yapar.

GokhanErol
23-09-2013, 23:22
Ilk once basit bi kan testi yaptir alt-ast degerlerine baktirt kansizlik gibi karaciger fonk zayifligi gibi ama bi test yapip hekime gozuk uzaktan netten ne yazsak bos...

mrtngn
23-09-2013, 23:22
Aynen benim de tahlillerde falan eksik gedik yok, "bunyeye gore degisir" dediler, "olur oyle" dediler yolladilar hep. Endokrinoloji nedir bu arada?

Yıllardır alıştım bende kafama takmıyorum ter dışında :) En son ter için gittiğimde ulan millet terlemeye çalışıyo sen şikayet ediyon yok biseyin dedi gönderdi :D

Bknz: Endokrinoloji vücudumuzda salgılanan hormonlar, iç salgı bezleri ve metabolizma hastalıklarının tanı ve tedavisiyle uğraşır.

RSBurak
24-09-2013, 00:22
benimde genelde üşür yaz kış çorap giyerim kansızlık filanda yok yapı meselesi olabilir. :) içlik yün çorap filan giymek lazım kışın :D

rekord2000
24-09-2013, 00:26
Yav kansizlik falan yok onlara baktilar bir cok kez ama hakaten gecen kis pantolonun icine esofman falan giydim hayatimda ilk defa (askerlik haric:)) ciger hayatimda yemedim hic sevmem ama yerim artik denicez biseyler valla:)

Burak K.
24-09-2013, 00:27
Benimde tam tersi arkadaş yaz-kış ellerim ayaklarım yanıyor mübarek. :D

tayreep_john
24-09-2013, 01:58
adidasın termal çoraplarından var ciddi bi şekilde terlemeyi üşümeyi engelliyo genellikle spor için kullanılıyo ama terlediği için de üşüyo olabilir bi dene istersen.. kısa düz beyaz üzerinde gri hava yastıkları bulunuyo üzerinde :)

Kubilay
24-09-2013, 05:27
Aynı problem bende de var. Daha kış gelmedi, 1 haftadır çorapla yatıyorum, hala da buz gibi ayaklarım. Tuvalete de çok fazla gidiyorum gün içinde. Kan değerlerime baktırdım ben de, sizinki gibi sonuç yok, normal diyor doktor.

CeM öZeR
24-09-2013, 07:40
Aynı beni tarif etmişsiniz. Askerden geldiğimde 2 sene bende çekmiştim. Kan bağışında bulunun kızılaya. Vücudunuz daha temiz bir kan üretir çok daha iyi olur. Termal çorap içlik bilmemne hepsi tırı vırı. Ayağınızı daha fazla terletiyor. Terleyen ayak daha fazla üşüyor. Bide mümkün olabildiğince kauçuk tabanlı ayakkabı giymeye özen gösterin. Geçmiş olsun...

aslan
24-09-2013, 07:41
Yediğin yemeklerde acı biber orarını arttır

stlegal
24-09-2013, 07:47
Ayaklarinin daha rahat nefes almasu icin soya corabi tavsiye ederim piyasada organik urun satan yerlerden bulabilirsin

Fatih
24-09-2013, 09:45
Ben bu yaşıma kadar çözüm bulamadım.
Yazın bile hava hafif serin olsun ayaklarım buz keser.
Bir iki haftadır havalar serinledi ayaklar soğuk terlemeye başladı.

Ben sürekli çorap değiştiriyorum. Bildiğiniz patik giyiyorum daha çok terliyor.
Şu ninelerimizin ördüğü yün çoraplar oluyor onu giyiyorum bu sefer daha çok terliyor su gibi oluyor.

Bütün kış kalorifere dayalıdır benim ayaklar.
Çorabı değiştiririm ayakları kaloriferde ısıtırım yada sıcak suyla yıkarım yeni çorabı giyerim.

Doktorada gittim kansızlık falan yok herşey normal.
Böyle devam kafaya takma diyor doktor.

rekord2000
24-09-2013, 09:56
Yahu bu husustan doktora benden baska giden olmaz heralde derdim, simdi yeni yeni anliyorum baya baya toplumsal sorun gibi olmus bu :) baya bir insanda var bu sikinti kimsede cozum bulamamis:( neyse artik usuyecek o zaman kan da verelim bakalim ise yarar belki

SGTI
24-09-2013, 10:36
Sigara kullaniyomusunuz ?
Sigara tum uzuvlarda o2 girisini azalttigndan usume yapabiliyor

hayabusa
24-09-2013, 10:48
maalesef bende de var aynı şikayet, dr lar olabilir demişti kansızlık,vitamınsizlik vs herhangi bi şeyle alakası olmadıgı anlaşıldı yapılan test ve tahlillerden ,Ayrıca geçirdiğim hassas bir ameliyat sebebiyle ayaklarımı kışın sıcak tutmam gerekiyor bılınen hemen hemen tüm markaların botlarını aldım ama nafiile :( bu sene Colombia botları deneyeceğim

rekord2000
24-09-2013, 10:51
Yav bot mot cozum degil, disardaysam ayaklar buz gibi, neler yaptimda gene isinmadi, sigarayi eskidende kullanirdim hatta suan kinden 3 kat fazla diyebilirim.

Emre İlbi
24-09-2013, 22:48
Yav bot mot cozum degil, disardaysam ayaklar buz gibi, neler yaptimda gene isinmadi, sigarayi eskidende kullanirdim hatta suan kinden 3 kat fazla diyebilirim.

yok abi sigarayla alakası yok, ben hiç içmedim ama kendimi bildim bileli, ellerim, ayaklarım, burnum çok üşür,

Annem sende kansızlık var der hep, ancak hiç doktora gitmedim,
bide ben gidiyim bakalım ne diyecek :)

rekord2000
25-09-2013, 00:31
yok abi sigarayla alakası yok, ben hiç içmedim ama kendimi bildim bileli, ellerim, ayaklarım, burnum çok üşür,

Annem sende kansızlık var der hep, ancak hiç doktora gitmedim,
bide ben gidiyim bakalım ne diyecek :)

Valla ben simdiden soyliyim, pek fazla ilgilenmezler, usudum diye doktora gitmek banada basta garip gelmisti ama bi sebepten gidince onuda soyliyim dedim, delik desik olacan, bi suru tahlille ugrasican, sonra ya irsi dicekler, ya olur oyle dicekler, yada bisey yok falan filan dicekler:(