Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Blackberry Satıldı

rekord2000
24-09-2013, 09:52
İçine düştüğü mali krizden bir türlü kurtulamayan
Kanadalı akıllı telefon üreticisi BlackBerry satıldı.
Firmanın yeni sahibi Fairfax Financial oldu.
BlackBerry'den yapılan yazılı açıklamada, liderliğini
Fairfax Financial Holding'in yaptığı bir konsorsiyumun
4.7 milyar dolarlık teklifinin kabul edildiği ve şirketin
tüm hisselerinin bu konsorsiyuma devredildiği bildirildi.
Satışa ilişkin Toronto Borsası'na da gerekli bildirimlerin
yapıldığı kaydedildi.
Mike Lazaridis tarafından 1999 yılında kurulan ve farklı
özellikleri nedeniyle cep telefonu piyasasında bir
dönem adından bahsettiren BlackBerry, mali krizi
aşabilmek için en son 4500 çalışanını işten çıkaracağını
açıklamıştı.

Kaynak: BlackBerry satıldı!-Sabah - 24 Eylül 2013 (http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/09/23/blackberry-satildi)

Bu durumda ne olur acaba?

free-hifi
24-09-2013, 09:53
Bende dedim ne oluyor adam telefonunu sattı diye konu mu açmış sandım :D

rekord2000
24-09-2013, 09:58
Ahaha yok yav komple fabrikayi sattik :) o degilde yarin yeni bb Q5 alacaktim, alim mi almiyayim mi ikileme dustum simdi :)

matthardy
24-09-2013, 10:16
olacağı buydu zaten.
saman alevi gibi blackbery.
fakat q10 ve q5 gerçekten güzel fakat bb os ' ta gene problem var.
bu aralar uzak durun.
rehberde kayıtlı isimler arayınca isim bile çıkmıyor ekranda.

Lg optimus g2 girdi TR'ye.
Tavsiye ederim.

rekord2000
24-09-2013, 10:23
Yav kendime 900 lira gibi bir limit belirledim, birde dokunmatik kullanamiyorum ne yazik ki o yuzden Q5 almayi planladim, ama genel olarak guncellemeler, falan durur mu acaba? Yada cok daha ileriye tasiyip eski haline donme sanslari var midir?

Met
24-09-2013, 10:24
Ben daha blackberry telefonumu satamıyorum adamlar şirketi satmış.

tunerviper
24-09-2013, 10:27
yolda blackberry görsem tekmelerim. Adamlar alıp yakacaklar heralde firmayı :)

dc_crx
24-09-2013, 10:28
Şuan kafayı oynayan 2 tel markası var apple ve samsung
1000TL+ bütçesi olanlara S4 tavsiye ederim çok güzel ve çok hızlı bir telefon arkadaşlar

rekord2000
24-09-2013, 10:35
Iste 1000+ telefona butce ayirirsam arabayi kaportaya sokamam, camurluklari panelleri aldik kaportacida beklio parcalar curuk belasi sardi arabayi girisip kurtarmam gerek, birde dokunmatikten nefret eden ve kullanamayan biriyim, BB10 sistemi cikti Q5i duydugum gibi bir umutlandim, hatta yarin alicam ama bu haber canimi cok sIkti. Ne yapicam bilmiyorum gercekten! Suan ki telefonum da bozuldu iyice yillardir kullaniyorum son 1 aydir sarj aleti ile yasar oldum :(

Evrenoz
24-09-2013, 10:35
2,5 sene kadar 9700 Bold ve 9900 Bold kullanmış biri olarak yorumum;
Düzgün bir OS ve Application Store yatırımıyla BB küllerinden doğar...
Hardware olarak başarılı cihazlar, sıkıntısı software..
Özellikle benim gibi tuşlu telefon sevenler için her zaman akılda olan sabit bir seçenek..

ygtkrmdnz
24-09-2013, 10:36
bold modellerinden hala alasım var bb ler gerçekten şahane aletler

fakat son modellerinde destek olarak sistemlerinde ve uygulamalarında sürekli problemler olduğunu duyuyorum en güzeli biraz beklemek yeni patron belki düzeltir :)

ygtkrmdnz
24-09-2013, 10:40
Şuan kafayı oynayan 2 tel markası var apple ve samsung
1000TL+ bütçesi olanlara S4 tavsiye ederim çok güzel ve çok hızlı bir telefon arkadaşlar

çok yakın arkadaşım s4 aldı telefonun içinde facebook,whatsapp vs uygulamalar var en son gördüğümde yere fırlatacaktı sinirden her yerde takılıyor telefon kendi menüsünüde bile , kendi işletim sistemi ile anlaşamıyor daha s3,s2 de böyleydi özelliklerinin hakkını veremeyen tek telefon markası :)

Evrenoz
24-09-2013, 10:45
çok yakın arkadaşım s4 aldı telefonun içinde facebook,whatsapp vs uygulamalar var en son gördüğümde yere fırlatacaktı sinirden her yerde takılıyor telefon kendi menüsünüde bile , kendi işletim sistemi ile anlaşamıyor daha s3,s2 de böyleydi özelliklerinin hakkını veremeyen tek telefon markası :)

Arkadaşının telefonunda, firmware'de ya da yüklediği uygulamalarda sıkıntı var. Çıktığı günden beri kullanıyorum, 30'a yakın application ve her daim çalışan bir antivirüs applicationu mevcut. Takılma, yavaşlama, hele hele her yerde takılma gibi bir durum söz konusu değil. 3-4 hafta yeniden başlatmazsam bazı durumlarda geç ( 3-5 sn ) response veriyor onun da çözümü ayda 1 restart etmek..

Firmware için ise Rusya Rom'u epey stabil, kurduğumdam beri sıkıntı yaşamadım. Tavsiye ederim. Odin ile yükleyebilir.. Akabinde Wipe + FR yapmak da faydalı olacaktır

Met
24-09-2013, 10:45
bold modellerinden hala alasım var bb ler gerçekten şahane aletler

fakat son modellerinde destek olarak sistemlerinde ve uygulamalarında sürekli problemler olduğunu duyuyorum en güzeli biraz beklemek yeni patron belki düzeltir :)

Hemen yardımcı olalım :D ;

http://www.techturkey.com/forum/off-topic-satiliklar/163883-blackberry-9780-bold.html

rekord2000
24-09-2013, 10:55
Yav bir cesaret yarin alsam mi acaba diyorum, toplatilma yada hadi aslanlarim pazarlama calissin sizde yeni seyler icad edin diye tesfik ederler mi ki? Yeni sahipleri ne yapicak bir aciklama olsada bizde yolumuza baksak artik :)

ygtkrmdnz
24-09-2013, 10:55
Arkadaşının telefonunda, firmware'de ya da yüklediği uygulamalarda sıkıntı var. Çıktığı günden beri kullanıyorum, 30'a yakın application ve her daim çalışan bir antivirüs applicationu mevcut. Takılma, yavaşlama, hele hele her yerde takılma gibi bir durum söz konusu değil. 3-4 hafta yeniden başlatmazsam bazı durumlarda geç ( 3-5 sn ) response veriyor onun da çözümü ayda 1 restart etmek..

Firmware için ise Rusya Rom'u epey stabil, kurduğumdam beri sıkıntı yaşamadım. Tavsiye ederim. Odin ile yükleyebilir.. Akabinde Wipe + FR yapmak da faydalı olacaktır

demek istediğim tam olarak buydu işte telefonu satın aldıktan sonra açıp kapamadan , rom vs yükleyip oynamadan düzelmiyor yani kesinlikle birşeyler yapılmalı

toplamda 4+4 çekirdekli quad-core 1.6 GHz Cortex ve A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 çift işlemcili + olarak 2gb ram ile çalışan kağıt üzerinde çok korkutucu olan bir cihaz pratikte rüzgar gibi esmeli diye düşünüyorum :)

Evrenoz
24-09-2013, 11:02
demek istediğim tam olarak buydu işte telefonu satın aldıktan sonra açıp kapamadan , rom vs yükleyip oynamadan düzelmiyor yani kesinlikle birşeyler yapılmalı

toplamda 4+4 çekirdekli quad-core 1.6 GHz Cortex ve A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 çift işlemcili + olarak 2gb ram ile çalışan kağıt üzerinde çok korkutucu olan bir cihaz pratikte rüzgar gibi esmeli diye düşünüyorum :)

Rom, orjinal Rom.. Samsung'un official Rom'u.. Türkiye Rom'undan memnun değildim, Rusya Rom'unu denedim. Herhangi bir harici müdahale olarak bakmıyorum buna ben, neticede official olarak Samsung'un verdiği Rom.. Keza bu durum daha çok Android OS ile alakalı. Müdahale edilmeyen sistem isteniyorsa, iphone daha stabil olduğundan tercih sebebi olmalı.. Açıp kapamaya gelince, elektronik aletleri açıp-kapama gerekliliği kadar doğal birşey yok. Server değil ki bunlar açıp kapamadan yıllarca gitsin..

Doğru kullanınca, esiyor rüzgar gibi. Sıkıntısı yok :)

rekord2000
24-09-2013, 11:08
Iyide satilan Blackberry samsung degil:) yani ikilemde kaldim biri el atsinda vurduralim su konuyu:D yarin alayim mi Q5 almayayim mi? Zira suan ki telefonumu resmen kullanamiyorum 15 dakikada sarj bitiyor

MBuğra
24-09-2013, 12:37
ben de HTC kullanıyorum, HTC plastik aksam ve kalite bakımından benim gözümde 1 tık yukarıdadır samsung'dan. ama htc lerin sorunu software, gül gibi sense 4+ da çalışan one x'imi sense 5 adlı güncellemeyle rezil etmiş bulunmaktalar. amaçları eski model sahiplerine yeni model aldırmak, ancak müşteri markaya güvenemezse nasıl cihaz satmayı planlıyorsun? samsung s2ye bile gelen desteğin haddi hesabı yokken, senin iki üç veya dört değil, bir önceki amiral gemi telefonuna destek vermemen akıllıca mı?

oh be içimi döktüm :D

Evrenoz
24-09-2013, 12:50
Iyide satilan Blackberry samsung degil:) yani ikilemde kaldim biri el atsinda vurduralim su konuyu:D yarin alayim mi Q5 almayayim mi? Zira suan ki telefonumu resmen kullanamiyorum 15 dakikada sarj bitiyor

Ben olsam şu an BB'den uzak dururdum.. Yeni sahiplerin stratejisi ne olacak, köklü değişiklikler yapılacak mı yoksa aynı çigide devam mı edilecek muallak. Olumlu yan ise; farklı yatırımlar yapmayı planlamayan bir tacirin 4.7 milyar USD'yi verecek olmaması. Lâkin bu olumlu yatırımlar ne düzeyde olur, ne getirir o da muallak..

rekord2000
24-09-2013, 15:18
Ben olsam şu an BB'den uzak dururdum.. Yeni sahiplerin stratejisi ne olacak, köklü değişiklikler yapılacak mı yoksa aynı çigide devam mı edilecek muallak. Olumlu yan ise; farklı yatırımlar yapmayı planlamayan bir tacirin 4.7 milyar USD'yi verecek olmaması. Lâkin bu olumlu yatırımlar ne düzeyde olur, ne getirir o da muallak..

Abi simdi soyle bir durum da var, yeni bb10 isletim sistemi gercekten baya bir onu acik ve guzel, hatta android uygulamalarini calistirir vaziyette artik telefonlar, 10.2 versyonu ile android uygulamalarini cok daha rahat calistirmaya baslayacagi soyleniyor. Isi ilerletip pazarlamayida gelistirirler ise yeni modeller yolda zaten, bis pakedi almadan normal internet pakedi ilede kullanilir olmasi markayi tekrar eski yerine getirebilir. Valla benim baska carem yok yarin alacagim Q5 napalim satildiysa satildi :)