Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerde ehliyet almak ?
emre issever
24-09-2013, 21:21
Yakın bir arkadaşım askere gidiyor ehliyeti yok ve askerde ehliyet alınacağı ordada sınavlar olduğu söylenmiş öyle birşey varsa orada almayı planlıyor kasımda yolcu bilmediğimiz için sizlere danışmak istedim şimdiden teşşekür ederim hayırlı akşamlar.
arsenikli
24-09-2013, 21:23
Arkadasın askere ulastırma birliği olarakmı gidiyor ? Aksi taktirde biraz zor alamaz.!
emre issever
24-09-2013, 21:30
Daha ne olarak nereye gittiği belli değil , 25 Ekimde açıklanacak 15ay yapacak askerliğini.
schizophrenic
24-09-2013, 21:31
Yakın bir arkadaşım askere gidiyor ehliyeti yok ve askerde ehliyet alınacağı ordada sınavlar olduğu söylenmiş öyle birşey varsa orada almayı planlıyor kasımda yolcu bilmediğimiz için sizlere danışmak istedim şimdiden teşşekür ederim hayırlı akşamlar.
alabilir askerliğini yaptığı il , ilçe deki herhangi bi sürücü kursuna giderek kayıt olur sınavlarına girer alır.
emre issever
24-09-2013, 21:35
alabilir askerliğini yaptığı il , ilçe deki herhangi bi sürücü kursuna giderek kayıt olur sınavlarına girer alır.
Hiç bir fark yok yani herhangi bir avantajı yok burada almaklar askerde almanın ?
Askeri ehliyetten bahsediyor isen;
Acemiden sonra olacağın göreve göre (Man-Land-Unimog-ZPT-ZMA-Transit vs ayrılıyor) eğitim alıp ehliyet sınavına girip alıyorsun ehliyetni usta birliğine gönderiyorlar ama geç gelir genelde 3-4 ay gibi.
Normal ehliyetten bahsediyorsan izin alıp sınava girecek o şekilde olur ki askerlik süresi uzar izin kullandığı için.
Not: Askeri ehliyet askeriye dışında (görev süren dahilinde) geçerli değildir.
JosephuS
24-09-2013, 21:36
Askerde arac kullanmak için mi yoksa askerde sivil ehliyet almak için mi soruyorsun???
Sivil ehliyeti yokken askeri araç ehliyeti vermezler.
Fakat sivil ehliyet almak istiyorsa herhangi bir sürücü kursundan ehliyet alabilir.
Ben 2009 yılında askerdeyken A2 ehliyeti aldım.
Sivilde yapılan işlemlerin aynısı yapmanız gerekiyor.
Sınav tarihlerinde çarşıya çıkış izninin olması gerekiyor.
Sürücü kursuna kayıt yaptırmadan önce durumunu belirtip komutanından izin alsın.
Anlayışlı bir komutana denk gelirse sorun olmaz.
schizophrenic
24-09-2013, 21:37
Hiç bir fark yok yani herhangi bir avantajı yok burada almaklar askerde almanın ?
aynı değişen bişey yoktur , acemi birliğinde alamaz ztn öyle bi imkan vermezler ama usta birliğine gittiğinde çarşı iznine fln denk getirip kayıt olur , kitabına çalışır , sınav günüde gerekirse izin kağıdı yazılır veya normal izin verilir sınavına girilmesi sağlanır
emre issever
24-09-2013, 21:38
Sivil ehliyetten bahsediyorum normal ehliyet yani bittikten sonrada askerlik cebinde kalacak :) o zaman burada alıp sınava girmesi daha mantıklı orada daha kolay filan diye konuşmuşlarda o zaman sallama.
arsenikli
24-09-2013, 21:42
Sivil ehliyetten bahsediyorum normal ehliyet yani bittikten sonrada askerlik cebinde kalacak :) o zaman burada alıp sınava girmesi daha mantıklı orada daha kolay filan diye konuşmuşlarda o zaman sallama.
Ben askeri ehliyet sandım sivil ehliyet tabiki alabilir. Şimdiden hayırlı teskereler
individual
24-09-2013, 22:06
Sivil karayolları ehliyeti yoksa askeri ehliyet alması zor.şöför seçerken sivil ehliyete bakıyorlardı.
Arkadasın askere ulastırma birliği olarakmı gidiyor ? Aksi taktirde biraz zor alamaz.!
Artık ehliyeti olmayanı ulaştırma olarak göndermiyorlar..
haydogan
24-09-2013, 22:46
orda hiç birşey kolay değil universitede değil öle kafana göre kursa falan gidemezsin çok şanslı olman lazım yani en azından bizim zamanımızda boyleydı ben sınava girdimde gittim ilk sınavda trafıkten kalmısım 2. sınava askerde gırmek ıstedım ama degıl sınava carsıya zor cıktım kader kısmet ısı anlıcagın bence cok kasmasın yoksa vaktı gelınce alsın ben oyle yaptım
evdeki hesap carsıya uymuyorsa askeri hiç sorma :))
freelife
24-09-2013, 23:34
yorumları okumadım ama şu bilgiyi verebilirim, ben ulaştırma olarak yaptım ve ehliyetimi askerde aldım fakat sadece 1 bölük o hakka sahip oluyor . Şu an değişiklik olmuş olabilir erenin dediği gibi ehliyetsizleri almıyorlarmış galiba ulaştırma olarak, bizim zamanımızda ehliyetli ehliyetsiz ayırıyorlardı ve daha sonra sadece 1 bölüğe ehliyet veriyorlardı.
overblack
24-09-2013, 23:37
babamların zamanında yani 1960'lı senelerde askerde ehliyet veriliyormuş yani resmi ehliyet. ama şu anda askeriyede araç kullanmak için zaten sivil ehliyetin olması gerekiyor öncelikle.daha sonra askeri araç kullanmak için askeri ehliyet veriliyor. öyle askerde beleşten ehliyet alma gibi bir durum sözkonusu değil
freelife
24-09-2013, 23:50
babamların zamanında yani 1960'lı senelerde askerde ehliyet veriliyormuş yani resmi ehliyet. ama şu anda askeriyede araç kullanmak için zaten sivil ehliyetin olması gerekiyor öncelikle.daha sonra askeri araç kullanmak için askeri ehliyet veriliyor. öyle askerde beleşten ehliyet alma gibi bir durum sözkonusu değil
ben sivil ehliyet aldım askerde, askere giderken ehliyetimde yoktu ... ehliyetimde verilen yerde manisa alaşehir yazıyor .
overblack
25-09-2013, 02:10
ben sivil ehliyet aldım askerde, askere giderken ehliyetimde yoktu ... ehliyetimde verilen yerde manisa alaşehir yazıyor .
yaşın 39 arkadaşım. normaldir yani. az daha inönüyle askerlik yapacakmışın :)
GokhanRS
25-09-2013, 10:10
yaşın 39 arkadaşım. normaldir yani. az daha inönüyle askerlik yapacakmışın :)
halâ alınabiliyor abi.
komutanından izin istiyorsun. çarşı izninde gidip kaydoluyorsun. sonra sınav tarihinde de çarşı izni istiyorsun. gidip sınava giriyorsun kazanırsan alıyorsun.
terör olmayan hemen her yerde izin veriyorlar. yeterki komutanların kıl olduğu biri olma.
tek sorun akşamları gidilen kursa gitmiyorsun. dolayısı ile boş kaldıkça kıyıda köşede kitaptan çalışman gerekiyor.
Askeriyede sadece askeri araclar icin ehliyet verilir onuda sivil ehliyetin varsa alabilirsin. Not; ambulans takim komutani :))
DoganSuper
26-09-2013, 08:01
edittt....
İbrahim33
01-10-2013, 21:49
Yeni konu açmak istemedim...
Bir soru var kafamı kurcalayan , bilen varsa beri gelsin. :) Ehliyetimi 2 hafta önce alkolden kaptırdım , şubat ayındada uzun dönem acemi birliğine gidiyorum askerliğe başlamak için.İnternette biraz araştırdım ama net bir bilgiye ulaşamadım , sizce şoförlük yapabilir miyim askerlikte ?